Linda mail!

Az Inda elindította megújult ingyenes email szolgáltatását holnap, csütörtök reggel (tada.wav!). A felső bannerünk — by Keve — már őket dícséri. Az indamailről elsőre azt hittem, hogy Gmail, de kiderült, hogy nem. Karottáék csináltak neki egy promó videót is (elérhető az oldalon), amiben DNS Dóra kissé stagefright hangon, egyébként igen informatívan és szolgáltatás-csalogatóan meséli el, miért is jó dolog.

A Plastik mediát ezen a héten az Indamail támogatta. Köszönjük.

Technikai közlemény: az eddigi hirdetőket a http://plastik.hu/hirdetok/ lapon soroljuk fel grafikus képanyaggal. Lassan szükség lesz a “létramenüre”!

70 hozzászólás

Mei

Indáék elég komolyan gondolják a dolgokat, ahogy néztem, sokkal korrektebb, mint sok hasonszőrű magyar kézben lévő szolgáltatás.

Mefi

Nekem azért szimpatikus, mert nem a szokásos koppintás, hanem inkább megpróbálják olyan embereknek is elérhetővé tenni, akik nem tudják mi az a GMail vagy flickr.

misran

A főcímnél elakadtam a mocorgó reklám miatt. Tudom hogy ebből pénz van, de én sem tetováltatok Haribo feliratot a seggemre (még ha a reklámfelület a szponzorációval arányban maradna is…).

medoc

Videóban hogy van az, hogy safariban indulunk, majd vindoze alatti (lásd csatolmány kijelőlése) firefox használat után ismét az iMac-ből zoomol ki a kamera? 🙂

Na jó, csak kötekedek… Valóban üdítő színfolt bármelyik magyar webes mailhez képest. Mondjuk bennem van pár tüske még a korábbi indexmailből, úgyhogy maradok tisztelettel gmail user.

Selion

Teljesen korrekt. Linda meg bármilyen kedves, nem veszem be neki, hogy részecskefizikusnak készül! 🙂

miles

Az emailcím @ előtti része legalább 6 karakter!
muhahaha
akkor legyen valami freemailes, mondjuk miles1975

pappito

és mi az amiért otthagyjam a jól bevált, imapos gmailt?
részecskefizikusok erre nem vesznek rá, még mellel se.

Bel Riose

Sokan puszta kíváncsiságból regelnek sztem, mint én 🙂
Majd elválik hogy fogom e használni valamire.

Addig is hol lehet fídbekket adni a fejlesztőknek?

Lenne rögtön kettő dolog ami jó lenne, nekem hiányzik:

-Új mappát lehessen létrehozni egy főmenüből elérhető gombbal (Saját mappák fejléc alatt, mellett), vagy a “Mappába vele” dropdown menüből, mert jelenleg csak a beállítások menün keresztül lehet.

-Kontaktok importálása és exportálása.

Bel Riose

Bocs, vak vagyok, a nyitó üzenetben írják hova várják a fídbekket :S

payskin

“én egyébként részecskfizikusnak tanulok az eltén” : )))
instant pause, sírva röhögés két percig…

kukac7

egyeb okok miatt webes levelezesre tertem at. (deneverrol)
egy ideje mar hasznalom az indat (vipmail) es egesz jo.

Longhand

Szerintem is jó a kis bemutató video, nincsenek túldimenzionálva a dolgok, meg nem is az a fejhezkapkodós startlap reklám, hogymostaztán sokkal egyszerűbben fogok ímélezni bazmeg.

gergő

kifarcsartad a szívem, ribanc! – ahah, ötletes reklám be is regisztráltam és tetszik, bár a gmailt nem fogom a kukába dobni (rögtön)

SeSam

Érdekes lenni kipróbálni, hogy megfektetné-e egy japán email. Eddig csak a dotmac webfelülete az, ami megjeleníti a kanjis leveleim akkor is ha utf vagy ha shift-jis, iso-2022-jp, stb.

kelemenbandi

Eddig sem használtam, valószínűleg ezután sem fogom. Az indapass miatt az ímélcím régóta adott, néha ránézek, mert sok helyen ezzel regisztráltam, de nem kapok sosem semmiféle szívhezzszólót. Tehát marad a néha néha, meg a blog.hu-s komment lehetőség.

A videó pedig üdítő színfolt így munkábaállás idején. És javasolni fogom néhány részecskefizikus alkalmazását is.

Zila

Egy magyar gmail, spanning sync nékül, saját domain nélkül. De egyébként jó. A jó művész másol, a zseniális lop 🙂
Hajrá index!

beton

linda sztár lett (blokk?), de:
indapass idegesítő
a spamszűrője közel nem olyan mint a gmail-é
a kolorsém gyk kamu a 3 válaszható színnel, és
nincsenek színezhető cimkék ! 😀

klarky

Kíváncsi vagyok melyik lesz az a hírdetés amire rányomok. Valahogy eddig egyik sem késztetett erre…

Zila

beton: eleve folderek vannak, most mondhatnám, hogy oldschool de a rögvalóság az, hogy az egyszeri magyar netező úgy néz a cimkékre mint borjú az új kapura. beony.

piettro

A jobbtól nyúlni nem szégyen :).

Én úgy vagyok az e-mail címekkel, mint a mobilokkal: magán+céges. Van céges a munkához, van magán a valódi nevemmel, és van még egy +magán, nick-néven. Ez utóbbira tökéletes lesz az indamail, tekintve, hogy fotóimat már inkább az “indára” töltöm fel, így nem kell sok helyre bejelentkezni.

Én egyébként azt a levelezőt keresem, ahol nem a címkéket, hanem magukat a mappákat lehet színezni.
Még nem találtam meg…:( Segítség?

SPS

a reklám jó, 10-ből 8 pontos, ami nálam egész magas pontszám 🙂 iszonyú kritikus vagyok
de a termék meg nem.
én nem szeretem, ha _ennyire_ nyúlnak valamit
ez annyira gmail, hogy jaj
legyenek benne az okos funkciók, de a kinézet … legalább az lehetne saját, van egy csomó ügyes dizájnos itten 😉
szóval csak az lehet az előny, hogy gyors (azért az óriás fileok csatolása … hát az mókusvakítás, ugye), mert a gmail néha akadozik

Kerberos

LOL bakker! Angelday bemutatja nekünk, hogy fekszik le a pénzért. Season One, nézzük csak: „Esküszöm, át is fogok rá térni, az utóbbi napokban annyira lagos mind a malac gmail, mind az apps.” Híjjj hát a Google akkor mondjon le, vagy most hogy legyen?! Minden részecskegyorsító berendezést készítő barátomnak adjam meg az új Linda címemet? Most azonnal? Kukába a gmail-el! „Mivel hirdetők, nem akartam ízekre cibálni.” Persze, hiszen kell a lóvé, megértelek én a gagyit is el kell adni, úgyhogy kiállsz mellette. Aztán itt van ami a legjobban tetszik: „6 hónapra 4800 forint hozzájárulás segít abban, hogy menjünk előre.” Miért különben akkor hátrafele mész vagy, hogy lesz? Angeladay back to the future? Különben akkor kevesebb citromot raksz a citromos szörpbe? Vagy életlenebbek lesznek a fotóid, amiket kiraksz. Lassabban megy a gépelés, ha nem küldök most azonnal 5k-t? Ezek után bármilyen kritikát is írsz az már hiteltelen lesz, mert ugye aki fizet neked az nálad ql még ha gagyi is, sőt át is térsz rá rögtön. Esküszöm én bizonyisten! Manapság 24k-ért bárkit meglehet venni egy hétre? Kicsit az egész olyan erőlködés, küld a pénzt, add a pénzt blog lett. Szánalmas.

Hofstatter

Mondjuk az első kérdés, ami felötlött bennem:
miért nem a hoddogon hirdetnek ezzel? 😀

Vajon mennyi idő után fog a reklám belemászni a sidebarba?
(like gmail style)
A levél drag&drop viszont jó ötlet.

Vicces a videó, már-már látom magam előtt a kamera mellett somolygó
Karottát.. 😀

scheerti

Én használom, bár kicsit furcsa a vipmail után. Az Inda is úgy általában véve klassz dolog, csak a Windows+Firefox kombinációt annyira nem kedveli, ha videót töltök fel és mondjuk levelet is írok közben. Tudom, ezért kell Mac-et venni:)

medoc

scheerti: feltételezem a macet sem kedveli annyira, ha vindoz alatt készült a demo…

pozsy

miles: at tudom erezni a problemadat, en is epp irni akartam hogy egy ujabb fostenger weboldal ahol legalabb 6 karakteres usernev kell. Egyszeruen nem ertem miert jo ezzel szivatni a rovid nevvel megaldottakat.

Lam

“Az emailcím @ előtti része legalább 6 karakter!”

Mint például a linda? 🙂

Zsozso

bodzasfanta: Van IMAP….(évekkel megelőzve a csodaszarvas Gmail-t)

pedestrian

ugye az inda többi szolgáltatása is hirdet? erősen kíváncsi lennék, mit írsz(+kommentek) az indafotóról, jobb-e éshaigenmivel a picasa/flickrnél. köszöntemszépen

pedestrian

jahogy ontopik is legyek, nekem tetszik az interfész, de a keresés és chatlog miatt maradok gmailuser, sry

Selion

@Lam: lásd, lindah, ősi magyar név

De, hogy ontopic legyek: nincs baj a hat karakterrel, amig valakinek min. ennyi karakter a neve, de nincs is más, mit jobban utálnék, mint a nevem(ésminimumegyszám)@-típusú emaileket. Olyan nyomi hatása van. 🙂 (Egyrészt a legtriviálisabb választások a születési év, de minek kürtölnéd világgá, másik a jelenlegi életkorod, ami egy évvel később már idejétmúlt, stb-stb). Szóval remélem Karottáék olvassák és picit javítanak ezen a kellemetlen feltételen!

bodzasfanta

tényleg van IMAP.
“A levelezőprogramod ezenkívül az STMP szerver nevét is kérni fogja, amit a levelek kiküldéséhez használ. Ezt nem mi adjuk, hanem az internetszolgáltatód, tőlük tudod megkérdezni.”
ez erősen WTF kategória nálam

4Si

Hát igen, tipikus Karotta szöveget nyom a csaj. Véletlenül épp egy iMacen szemléltetik az indamail kiválóságát… 😀 Nyilván nem a Karotta Indexbeli iMacjéről van szó… 🙂 Egyébként engem nem győztek meg, nem fogom használni ezt a szolgáltatást.

nemar

AD: At is tersz rogton? Aha es a x mega leveled is egybol beimportalja igaz? Es kuld minden contactnak levelet, hogy hali megvaltozott a cimem! Na ja. Minden elado, igaz?

human

videó: belépés linda@indamail, ahogy más is megjegyzte, ez tényleg nem 6 karakter, lol. de szerencsére “rögtön belelátni az első sorba”. Mindezt valami perverz osx-en, amire windows kurzorokat kényszerítettek.

kelemenbandi

@bodzasfanta

Nagyon sok tárhelyszolgáltatónál nem kapsz smtp szervert, csak pop hármat, a bejövőnek. Fogd fel így.

Egyébként meg szerintem kurva mindegy, min mennek kifelé a levelek, csak menjenek.

tallian.miklos

Nyilván a magyar internezetők “n. nagy hullámát” célozzák ezzel meg, akik hazai szolgáltatást használnak, és akik az index címlapon rákattintanak az indamail bannerre. (Ami egyébként aljas, mert a layer-becsukónak látszó kis x kamu, és szintén a reklámoldalra visz.)

Nem az az ezer ember fogja ugyanis termelni a magyar weben a pénzt, aki 15 éve kezde 28.8-as modemmel. Az első nagy hullám a Matáv Mindenkinet modemes akciókor felcsatlakozóké, a második meg a szélessávosok. Ők a cél, és köztük van bőven elég, aki eltartson egy ilyen szolgáltatás-csomagot. Az Index szépen alájuk tol egy komplett szolúciót minden, ma neten végezhető tevékenységhez. A nagy lila T ezt nem tudta megcsinálni az origo / blogtér / freemail / fasztuggyamilyenvideómegosztó kombóval.

Azt meg nem értem, hogy aki nem célcsoport, az mit pöffög, nem regisztrál, és kész. Én pl. heveny idegrohamot kapok a gmail webfelülettől (címkéstől, thread view-estől, AJAX-ostól, mindenestől, a 10 good reasons to use gmailből engem csak a sok hely és megbízhatóság érdekel, a többi konkrétan nekem nem featúra hanem komoly usability hiba), hát nem lépek be, használom IMAP klienssel és leszarom, hogy ezt ő magában hogy rendezi el, nem próbálok senkit se rá-, se lebeszélni a saját módszeremre, és boldog vagyok ezzel.

Na ugyanígy nem lesz Indamailem sem, mivel az Indapass dolgokat igénybe lehet venni más maillel is (nem hülyék, hogy kizárják azokat, akik nem akarnak indamailt). Vagy tessék kipróbálni és csinálni extenzív review-ot, vagy nem hergelődni rajta, szerintem.

ant

Nem csak az indamail ker minimum 6 karakteres nevet a kukac ele, hanem a gmail is (ha netan elfelejtettetek volna):
“Sorry, your username must be between 6 and 30 characters long.”

Az mas kerdes, hogy ez szerintem is hulyeseg. Persze magyarazat az van ra, de akkor is…

masina

nekem bejön, egyszerű és átlátható… mondjuk nem ártott már lecserélnem szaros freemailt 😀

DnP

Tok jo, hogy az eddigi evek ota beregelt emailcimem ugrott… Kiirja, hogy van idapass ilyen cimmel, de fiok nem tartozik hozza… wtf?

klarky

Megnéztem a videot!!!!!

Áááááá… 8-))))

Már megérte az egész.

részecskefizikus az eltén, kicsavarsz te ribanc, mellbőség, péniszhosszabítás… Huhh, ki lehet a célcsoport? 8-)))

Francnak ültem én végig a közgázt, ha ennyi ésszel is be lehet kerülni dotcom bizniszbe. Hol lehet jelentkezni Karottáékhoz melózni? Ha indamail-en küldöm nagyobb az esélyem, h felvesznek? 8-)))

Világom hangjai

sétálok a tengerparton szőke hajad újra látom,linda…

jézus ereje! lindával a 17-19-es korcsoport fele kiírtható ezt precedens értékű esetekkel bizonyítani is tudom. én is csak nyugtatók hatására vagyok képes most írni. a hangja… tehát-

más: a péniszhoszabítástól majdnem megállt a szívem,mivel ezt karotta még tc-s korában is minden második adásban hangoztatta, életbe nem láttam ennyire primitív reklámot, de a sírva röhögés többeknél azé megvolt. tehát+

…nem tudom h mit kerestem, tengerszínű kékszemedben,linda…

mégmásabb: karotta,józsi meg még párezer ember, az egy. vhogyan mind ismeri egymást, van akik együtt is szocializálódtak. hajmeresztőek. annyi fogalmuk nincs a mai társadalomról mint egy tanyasinak akinek a házába még villany sincs.szincs ala karotta. erre remek példa ez az apple lokálpatriotáskodás, csak nem veszik észre h ezen a szűk körön kívül mindneki szarik rá. az apple sosem lesz piacvezető az semmi nem lesz. azért még van mit tanulni a microsofttól,meg még ettől attól. az meg a másik h az igazi célközönség a nagyipari computerfogyasztók, tehát 18év alatt bőven, úgy szarnak az applere h azt szavakba önteni nem sűrün lehet. de nembaj. tehát-

mínusz meg mínusz, plusz, meg plusz az tehát=plusz

…úgylátszik h megvan írva nem lehettünk boldogok mi linda.

kM

@Világom hangjai “az meg a másik h az igazi célközönség a nagyipari computerfogyasztók, tehát 18év alatt bőven, úgy szarnak az applere h azt szavakba önteni nem sűrün lehet. de nembaj. tehát-”

Igazán nem szeretnék a piaci folyamatokon lamentálni, de fölvetésed olyan, mintha az aktuális piaci viszonyokra az újdonságok, a termékismertetés és az userhype nem lenne vagy lehetne mérsékelt vagy akár nagyobb hatással, és minden maradna mindig ugyanúgy, ahogyan eddig, és az kőbe lenne vésve – azaz egyszerűbben, az, hogy a 18 alattiak szarnak az Apple-ra adott esetben, vagy az indamailre, az nem jelenti azt, hogy ha az arcukba van tolva, akkor ne kapjanak rá, szvsz.