wolfgáborizmus nagy időkben

Felhívott ismeretlen számról egy hölgy ma délelőtt. Elmondta, hogy 10 éves a cégük és szeretne nekem egy ingyen pólót küldeni.

Mondtam neki, hogy örömmel fogadom. Megkérdezte, hogy L vagy XL méretben kérem. Elmondtam neki, hogy az L-es megfelel. Megkérdezte ezután, hogy piros, vagy fekete színben óhajtom. A pirosat választottam.

Megkérdezte, hogy szoktam-e sportolni. Mondtam neki, hogy igen. Mióta? Régóta, heti háromszor teniszezem átlagban. Ejha — mondta, megkockáztatom: őszintén.

Aztán azt megkérdezte, hogy hányan dolgoznak a cégünknél az irodában. Küldene még egy csomagot, amiben — és itt elkezdte fáradtságot nem kímélve sorolni — számítógép törlő kendő, monitortisztító spray, sűrített levegős pálcikás fúvóka, és légfrissítő (négy illatban) van.

Ezen a ponton természetesen összeállt a kép: csak nem WOLF GÁBOR tanítványa vagy?

Elpirult, amikor bemondtam neki a nevet.

“Elnézést Józsi, nem tudtam, hogy a debunker táborba tartozol.”

“Semmi gond, mindig örömmel teszteltetem magamat. Gábornál javasolni fogom a négyes osztályzatot. Kicsit gépies és betanult volt a szöveg, de a dramaturgia remek volt ezzel az ingyenpólós megoldással, hiszen berántja az embert a 49 ezer forint bruttós csomagba észrevétlen.”

“Köszönöm Józsi, YOU’RE THE BEST!”

Gábor, valójában csak közepes alá, mert túl sok volt a felsorolás és gyanút fogtam. Sokkal jobb lenne, ha kisebb összegű csomaggal próbálkoznának. Jobb a ROI-ja.

30 hozzászólás

CsasZ

Ez nem wolfgaborizmus Józsikám, ez a Rubachem. Már vagy 8 éve nyomják. Lejárt lemez.
Átbaszás, beszerzők megvesztegetése, semmi több.

Matrixfan

Jelenleg hallgatok gazdasági szakon is, ez a szakma legalja. Már ne is haragudj, de valaki azért felhív, hogy küldjön ingyen pólót, na ne már… Hasonlóan undorító dolog mint az önjelölt, tanfolyamot végzett, erőszakos un. “befektetési tanácsadók” nyomulása. Szánalmas, mint az is, hogy egyes esetekben az ilyen stratégiák milyen hatékonyak tudnak lenni…

sabe

Remélem a marketingeseket és a piackutatókat állítja elsőnek falhoz a forradalom

EdBoyWW

Én a Wolf féle nyomulásból csak a sárga-background-os fantasztikusajánlat-os rendeldmegmost-os decsakmost-os mocskos honlapokat nem állhatom. Nekem ne fossák a szót, nekem lényegre törően fogalmazzák meg az ajánlatot, és tudjak _konverziót generálni_!

A többi jöhet, ha nem viszik tulzásba. Mindig azt nézem, hoigy a sales-es meg tud e birkózni a “különleges igényeimmel” 🙂 (Bár volt már, hogy bevittek az erdőbe.)

csapdani

engem régebben többször hívtak és MINDIG azt mondtam hogy “oké majd utánanézek a neten.” nem tettem le, hanem megvártam a reakciókat, ami minden esetben egy “rendben” volt.

ern0

Én egyszer lefagyasztottam egy telefonos közvéleménykutatót. Addig rendben ment a dolog, hogy milyen mosópor meg borotvamárka jut az eszembe, de amikor konkrét reklámokat kellett volna felidéznem vagy értékelnem, az egyébként gondosan megszerkesztett kérdőív megfeküdt: nem volt benne branch arra a szcenárióra, hogy a válaszolónak nincs tévéje. A telefonos kislány megpróbálta nekem felidézni a reklámokat, természetesen a leghalványabb eredmény nélkül. Disision by zero error.

Realty master

Szegényeknek ez a munkájuk, én általában készséges vagyok, de persze ennyiben ki is merül a dolog. 🙂 Amíg lesznek olyan tudatlan vak emberek, akik beveszik a sales maszlagot, addig miért ne néznének mindenkit annak ezek a cégek..

k0zi

Én vennék számítógép törlőkendőt tiszta dzsuva a monitorom 😀

Aszfaltbetyár

a dm az mindig is depeche mode és kész

direktmarketing egyenlő kötél általi halállal az én szememben.
viszont vicces, hogy a rubachem még mindig él, ha ők voltak azok. még a koreaiaknak dolgoztam jó rég, amikor elkezdtek hívogatni a csodás mindenkosztleszedő cuccaikkal 🙂 rég volt, szép volt 🙂

toptábla

hú, múlt héten nekem is megvoltak, kicsit akadozott a néni, amikor nem kértem ezrekért tisztítókendőt. bár ha tudta volna, hogy sűrített levegő fétisem van…

Adi

Ennek a Wolf Gábornak és a pólós hölgynek nem inkább a rizsföldeken kéne dolgoznia, hogy valami hasznukat is lássa az emberi társadalom?

Misi

Sajna Wolf Gábor sokak szemében elsüllyedt. Egyszerűen nem értem miért tete tönkre a saját karrierét goldmannék kedvéért :-((((

Én vásároltam tőle anno de már úgy mint sokak nem fogok…

Balazs

Koszonom az atfogo ismeretot, a tenyek tudataban en is csak a napirajz idevago klasszikusat tudnam idezni a pianino altali halalrol.. 🙂

xtal

a Rubachem “Nakatomi Digital” neven fut mostanaban, beware.

“Barczi Imrétől már jól megtanultam: virágozzék minden virág.”

azert a gyomirto meg a kapa elkelne nehany helyen.

Bence

Elég jól csinálják a márketinget, ha itt ingyen reklámozod őket, pedig más nemtom mennyit fizet hetente hogy kint lehessen a blogon mint hirdető 😀

Inkább azokat szapuld akik neked fizetnek és nem olyan jók hogy ingyen beszélejenek róluk. Ja de őket nem szapulhatod mert fizetnek.

Dr Hannibal Lecter

Egyszer egy ilyen telemarketinges nekem is el akart adni egy kb 40ezres csomagot.

Neki a máját ettem meg jó nagyszemű babbal és chiantit ittam rá.