Plörkölt

BUDAPEST, 2008. június 5. — AZONNAL KÖZÖLHETŐ — A Plastik media community-effort, vagy idegen szóval “egyfajta partnership keretén belül” magyarra fordította a plurk.com web2-es alkalmazás kifejezéseit, ami tegnap éjjel óta bárki számára elérhető, jelentősen segítve a magyar felhasználói bázis felvételét.

Sasvári blogján hívta fel a figyelmet arra, hogy lehetőség van a szolgáltatás alapvető kifejezéseit magyarra fordítani (legjobb tudásunk szerint), amit a plörk fejlesztőmérnökei drótoznak majd be. Ez akkor még csak egy elérhetetlen pillanat, ostoba idealista elvágyódás volt csupán.

plurk_hu.png

“Ugyan a hirdetési programjával nem voltam elégedett, ezért kirúgtam a Google-t, de a kollaboratív fordításhoz szükséges eszközzel — egy kicsit — visszalopta magát a szívembe.” — ismerte el a magyar viszonylatban jelentősnek mondott blogger. A szolgáltatást magyarul váró, vágyakozó olvasók újra és újra átszerkesztették, átírták hatalmas kitartással a Google táblázatkezelőben levő kifejezéseket, véleményeket ütköztetve, konstruktív hozzáállással, egymást segítve, támogatva, a mai világunkból annyira hiányzó végtelen türelemmel, a gyengébbet nem lehurrogva.

“Tényleg veri fasza ez az eszköz” — hangsúlyozta a blogger, nem mutatva rá, hogy most akkor a Google kollaboratív táblázatszerkesztőjére, vagy a plurkre gondol-e egyáltalán. “Amikor 2001-ben elkezdtem ezt az egész kreatív mezőt, még nem tudtam, hova forrja ki magát. De most, hogy látom, értéket tudunk egységben kovácsolni, megdobban a szívnek nevezett húscafat.” — érzékenyül el a blogot hobbitevékenység keretében készítő kreatív médiamunkás.

A Plastik mediáról: Sasvári blogját hosszabb-rövidebb leállással 2001 óta publikálja hatalmas háztartási sikerrel. Jelen folyamatossága és magabiztosságot sugárzása 2004 óta van, amikor Józsi elhatározta, hogy megcsinálja azt a blogot, amit ő maga is szívesen olvasna naponta. “Van ez a dolog bennem, hogy nézem a filmeket és azt mondom: ezt vagy azt így vagy úgy. És akkor kedvem lenne leírni. Vagy dolgozni a forgatókönyvön, amin soha ebbe a kibaszott életbe nem készül el IMO.” A blogger elérzékenyülve vall arról, hogy egy napon megcsinálja a saját kurva filmjét.

A Plurk.com-ról: web2-es szolgáltatás, facebook / irc / twitter mashup. A lényegi rész immáron magyarul is elérhető. Józsi mindenkit visszaigazol.

A Macintosh-ról: hétfőn 19 órakor WWDC, T-4 nap. Snow Leopard bejelentés, Szifon 2.0 vas és szoftver várható. Józsi 2005 márciusa óta boldog Mac user.

A Plastiknationről: hétfőn 18:30-as kezdettel Plastiknation LIVE!

44 hozzászólás

payskin

Azonnal közöltem mindenkivel, akivel egy szobában dolgozom, azaz hangosan felolvastam az első szótól az utolsóig, hogy okuljanak belőle. Most sírunk.

Világom hangjai

JÉZUS MÁRIA!!!

“Támogasd a Plastikot” most olvasom, ebből is látszik mennyit járok itt, de itt vagyok ez a lényeg. józsi egyébként is simán felvehet a plastik média történelem főbb eseményei közé hiszen nem elég h anno moderált, tehát törölte a hozzászólásaimat amik érdekeiben sérelmezték, illetve igazságtartalmuk 100% volt, hanem még bannolt is, vagy 3hétig nem bírtam hozzászólni.ezt megcsinálta vagy 2x. iszonyat nyomot hagyott benne a dolog ezt azóta többször meg is figyeltem.

ehez a hozzájárulásos dologhoz nemfogok semmit hozzáfűzni mert odáig már nem süllyedek, de már alig várom amikor kizárólag ezen díj megfizetésének ellenében lehet majd plastikot olvasni. hiszen ez a jövő. ez a biztos jövő. tudom. nem is oly távoli jövő.

múltkor épp kifejtettem h mily nagy csodálója vagyok ennek a nagy családnak, akik közül”páran együtt is szocializálódtak” az itt terjengő hihetetlen dolgoknak amit ők gondolanak a világról de azoknak valóságtartalma konkrétan nem is létezik, csak az ő világukba. józsi vagy ők konkrétan a saját világukban élnek oly szinten h azonkívül nekik más nincs is.ez is elég példanélküli dolog. és ez benne a csodálatos a mégiscsak figyelemre méltó h sík hülye, és mégis él, jól él, van jövője, van múltja, és a plastikot is megcsinálta, amit én a bíráló is ritkásan de azért rendszeresen olvas. ez csodálatos dolog. egyébként is jobb a tudatlanságba élni, elképzelni egy olyan boldog számokból, teniszből, marketingből és borozásból álló világot amit józsi lát,érez, él, koronaként pedig rajta az apple logóval. és majd 83 évesen józsi rájön h egész életét úgy élte le h foggalma sem volt mi történik körülötte és ettől olyan kurva ideges lesz h rögtön meg is hal. de elötte felénekli az akkori macskájával a my wayt. csodálatos. a hülyeség(minden értelembe véve, ez a lényeges!) boldogsághoz vezet. lennék józsi. sasvári angelday plastik józsi.

sokmindenről írtam már, de a józsi jelenségről, és mint az emberről, mint amit ő gondol erről a világról is kell írni egy könyvet.muszály,megéri,az eredendő boldogsághoz vezető út alappillérei…

Mefi

Hát most komolyan könnyesre mosolyogtam magam. Plastiknation meg jóság, várjuk.

Zeusz

Világom hangjai: Ha nem tetszik, ne baszogasd. Bőven kisebbségben vagy a véleményeddel, szóval akár tehetsz is egy szívességet. 😉

poTomek

A was=már nem teljesen jön át (nem fikázás képpen mondom!). Kérhetek egy példamondatot? 🙂

netman

A Leo fordítása is azért lett olyan, amilyen, mert egy-az-egyben fordították… Fürkészés és szűrőzés. 🙂

Úgyhogy jó ez a fordítás. Köszönjük. 🙂

Zila

Világom hangjai: kicsit próbáld már pozitívan nézni ezt a kurva világot… Nem hiszem, hogy jó neked, ha egyfolytában csak a keserű epe folyik belőled.

speed

én most probalok valami rendszert kidolgozni arra nezve, hogyan szabjak határt a plörközésnek, mert kábé most 5percenként ránézek…

Világom hangjai

zila: látom én azt elég pozitívan. de amit írtál annak semmi köze ahoz amit én írtam, írok.
harag vagy béke? már nem

Mei

Világom hangjai: én a Magyar Helyesírás Szabályai című kötet alapos tanulmányozását javasolnám, az elmondottaktól függetlenül.

PeBa

Ez most akkor olyan mint az iwiwüzenőfal? 😀 Báz, hogy van időtök ilyeneket használni?

Világom hangjai

Mei: chááá úgy imádom az ilyesmit. nem bírod el a szenvedést! nem bírod a dolgot, nem bírod a dolgokat.
és még rendületlen offolsz is társaddal/iddal egyetemben, amihez én még partner is vagyok. sanyarú sors vár, mivel józsi ezeket jogosan kifogja moderálni.

de az írományod a tökéletes velvet színvonalnak felel meg, ahol a jó győzikét szídják, ill. hasonló beszólásokkal teszik egymást helyre a kommentelők. ahelyett h elismernék, és követnék példáját!

de most felhozahattam volna mást is. csak most győző van soron a ferrari-kerékbilincs témával kapcsolatban. ahol egész bizonyosnak találom h már te is letetted kézjegyedet egy “dögöljön meg, tanuljon meg írni, 8általánosa van stb.” szerű hozzászólással.

csóközön

Világom hangjai

józsi mottója, mely minden cselekedetét mélyen áthatja: nem bírom el a szenvedést, nem bírom el a kritikát pont

Mefi

Azért vicces, hogy mindig vannak ilyen emberek, akik jólmegmondják, hogy igazából te vagy a hülye.

Világom hangjai

jó hát jöjjön a miért. mindennek van miértje az én művemnek is. józsinak ez egy igen girbegurba tükör volt amit ő nem tudott soha át törni, nem volt meg az a látom mi van a tükör másik oldalán érzése.

józsi a windows felhasználókat, sőt akik a windowsban hisznek, akik szeretik akik megvannak vele elégedve,(akik kivételesen még a céget se utálják, és bírják netán ballmert is) akik nem akarnak mást, egy még megvilágosodás elött álló, most még sötétségben élő hülyének nézi, és úgy tekint magára mint egy félistenre akinek megvolt a nagy heuréka az életében, aki megvilágosodott aki új, jó útra tért.

ez engem konkrétan sért,(meg még sokakat) ahogy ugyebár r r r sérti őt amikor lehülyézem, vmi jólmegfont szövegkörnyezet keretein belül.

ezért volt minden, napersze józsi mindenzt nagyon finom, jólbecsomagolt formában dobta a köz elé. a poén én ugyanezt tettem úgy h mint látszik nem jött rá, a nagy miértre. h miért jön ide ez ilyeneket írogatni. mostmár elmodntam mert józsi 1év múlva se jött volna rá. sőt 1évtized múlva sem.

miért kell, ami nincs, amit nem lehet?

rivera

Vh, nalam mar elerted, fejethajtok intelligenciad es bolcsesseged elott. innentol fontosabb dolgokra is pazarolhatod az idod, irj konyvet, az emberek inni fogjak szavaid.

vagy mit varsz?

Világom hangjai

ez az. így kell ezt csinálni.
látjátok, ettől megy olyan jól a velvetnek is. ott “celebek vannak” arról írják h “szellő istván egyedül kapcsolta 3.sebességfokozatba az autóját” ez egy cikk majd lehet róla kommentelni. avagy ott van a főhülye győzike, aki otthon röhög a markában,játsza a szerepét és igen jól él, és iszonyat pénzt termel mind magának mind a velvetnek,(meg az összes írott vagy online vagy tévés médiának) azzal h írnak róla egy cikket mint ma és megy a sok ember nyomja a kommentet az olvasottság az egekben a hírdetési díjak ezzel egyenes arányosságban nőnek az index.hu tulajdonosa meg mindenki boldog. ki termeli nekik a pénzt te te meg te. ti akik írjátok h dögöljön meg, vagy most írjátok nekem h izzadjak, ezzel minthogy kikényszerítve és lovat adva alám, újjab megszólalást kicsikarva amire megint lehet írni. és vagyok én a főhülye, ti az összetartó egy véleményen lévők akik magukat okosnak tartják és mindeközben mit csináltok? VELEM FOGLALKOZTOK. nem érdekes kicsit? mi marad a végén? én írok mint most, ti meg megint válaszoltok. ez az emberi természet egyik legőszíntébb megnyilvánulása. és itt mindig a hülye a nyerő.

teljesen evidens h ha vkivel nem foglalkoztok az szépen kikopik. igaz ez a celebekre is, ha vkivel nem foglalkoznak akkor azokról nem ír a szennylap, nem ír a velvet és nincs benne az aktívban azzal h új életet kezd és mostmár nem baby gabi hanem csak gabi.

és a kegyelem dövés még mindig hátravan. csak bánts és neszeress kergess el…

Forsage

Józsi, egy szavazattal több arra, h VH-t kimoderáld végleg a picsába.

VH, a nép nem téged akar hallani! Ha Józsival vmi megbeszélnivalód van, légy olyan jó, és innentöl magánban tedd meg.

ZsuKov

V.h.: születhettél volna halva is, akkor nem Józsi élete lenne a legnagyobb problémád. Get-a-fucking-life, buddy!

Bereczki Zoltán

Ahogy mondani szokták, vizuális típus vagyok, szóval ezen hangosan felröhögtem: “győzike, aki otthon röhög a markában”

palotasb

MISKOLC — palotasb úgy döntött ontopic közli, hogy egyelőre meg van győzve róla, kötelezettsége használni a plürköt.

deKata

– egesz nap nyitva van
– egesz nap frissitek, hatha lemaradtam vmirol
– scrollozom a timeline-t,h mit nem olvastam meg
– ujraolvasom azt, amit mar ovlastam, mert hatha legalul van egy uj komment
– nezem jozsi bugizo ikonjat, meg azt,h mindenki a bugizo ikonra hajt

orulet. 🙂

remelem 3 nap alatt elmulik es beall vmi egeszseges szintre

Dragon Z.

Szerény (ontopic) javaslat: átgondolásra érdemesnek találnám azt, hogy bizonyos fordítások után még egy vesszőt is biggyesszünk oda, mert nyelvtanilag indokolt lenne – ha már csinálva van, legyen mindenben profi. Pl: “XY arra gondol”, “úgy érzi”, “azt kérdi”, “azt kíánja” után minden esetben kell a vessző (ha jól rémlik), így kényelmesebb lenne eleve betenni. Csak mondom. Hátha.

palotasb

Dragon Z, asszem felmerült a javaslat amikor fordítottunk, de igazából fölösleges. A popup listában hülyén nézne ki minden második szó után egy vessző és annyira nem vészes a nyelvtani hiba, mint ahogy magyartanárok sejtetik.

kelemenbandi

Én eszpesöli mindig bepöttyintem a vesszőt, mert nem fáradtságos.

A fentieről meg: ez most vagy egy velvet reklám, ami odabasz, vagy Józsi viccelődött itt velünk, időlegesen meghasadva. 🙂