The Art of Ralph McQuarrie

Fogalmam sincs, hol voltam három éven keresztül, de csak most bukkantam Heilemann RMQ szettjére a Flickr-en. Megannyi emlékezetes pillanat eredetileg az ő kezéből érkezett meg közénk. Néhányat ki is emeltem ide:

A képek nagy felbontásban is megtekinthetők a Flickr oldalain. A könyvből még 191 darab van, darabja 125 dollár + 70 dollár (!) postaköltség az EU-ba, megrendelhető itt. Zseniális munka, Csubakka helyenként nagyon viccesen néz ki.

26 hozzászólás

czuppi

Syd Mead számomra továbbra is ennek a műfajank az alfája és omegája.
Talán mert ő ott volt a kezdeteknél.

Szindbad

LOL, mitne mondjak, megertem, hogy a “Lehetetlen” kommentjeit bezartad, AD :DD

gergő

Jó volt nézegetni ezeket a festményeket, lehet látni rajta hogyan és miből alakult ki a Star-Wars univerzum. Sőt, aki esetleg olvasott laza kötődésű regényeket (Han Solo sorozat, The Rogue Squadron, etc), vagy játszott a játékokkal annak ismerős lehet rengeteg kép – amit amúgy sehol nem látni a filmben. Gondolom az írók és játékdesignerek betekintést nyerhettek ebbe a kollekcióba. Eszméletlen, komolyan mondom. A Millenium Falcon korábbi formaterve is visszaköszön ám, aki játszott az X-Wing Alliance-vel az tudja hogy a Falcon (YT-1300) nagytestvére (YT-2000), és ez csak egy példa.
Vagy ott vannak a kezdeti látványtervek a szereplőkről, érdekes, de így már senki nem tudná elképzelni a trilógiát. Egyik képen még egy rohamosztagosnál is van lézerkard, gondolom akkoriban még nem volt letisztulva a Jedi-ség.
Persze ott vannak a már elkészült filmekhez festett darabok amiket már ezer helyen látott az ember, de fogadni mernék hogy lapul még McQuarrie dolgozószobáiban még többtucat rajz és vázlat, jó lenne azokat is nézegetni. És az a fantasztikus ebben, hogy mindig lehet továbbszőni az SW-univerzumot, és sosem válik unalmassá. Mindig egy kis pluszt ad hozzá, mint most ezek a képek. Köszi a linket. Illetve aki teheti az Firefox alól Piclens-el nézegesse, plusz élmény.

klarky

Srácok, üssetek, rúgjatok, de mi ebben a jó???

Lehet, h rosszul vagyok szocializálva, vagy nem volt megfelelő a gyerekszobám, de én erre a star wars őrületre mindíg csak elkerekedett, értetlenkedő szemmel tudtam nézni…

rabasz

OFF: József, észlelted, hogy a ‘CommentsForPlastikMedia’ feed-ből nem csordogál semmi napok óta?

rivera

@klarky, már csak az a kérdés mikor jöttél vissza a bolygora 🙂 az sw az én generáciomnak (74-75) az etalon volt, jedi kartyak, kepregenyek, konyvek, mindent habzsoltunk amit csak el lehetett erni. csak a birodalom visszavagot vagy 5x lattam moziban.

airpeet

én egy jó tízessel később születtem de akkor is csak csodálkozom, hogy mennyire hihetetlen és fantasztikus.

TBS

Rivera: van, aki már akkor sem nyelte be “azt” a rizsát. 1szernézős mutatvány volt (nekem). Űrodüsszeia, Majmok Bólygója, stb. már _akkor_ is jobban tetszett. :DDD

klarky

@rivera: Lehet, hogy csodálkozni fogsz (és tovább rombolom nem létező nimbuszom), de én a Csillagok háborúját láttam egyszer a TV-ben, a többi részt még egyszersem. Olyan szinten nem érdekel (és ezzel isten ments, h bárkit is megbántsak), hogy fél percet sem vagyok hajlandó az életemből erre pazarolni.

Úgyanígy vagyok a Matrix- al, a Gyűrük urával, etc.-etc.

És nem a stílus idegen tőlem, szeretem a valóságtól elrugaszkodott filmeket is, persze csak ha jó. Pl. a Vissza a jövőbe trilógiát iskolai tananyaggá nyilvánítanám, annyira zseniális, ahogy a szálak fonva vannak és előbb vagy utóbb minden apró részlet klappol. 100x láttam már és 101x is megnézném.

tms

klarky: akkor nem értelek, azt hittem esetleg bő ’80-as években születtél, jómagam ’72-es vagyok. azért érdeklődtem, mert a mi korosztályunk nézte a pirx és orion sorozatot, és amikor láthattuk a csillagok háborúját, akkor az állunk leesett – kivétel mindenkinek, nekem máig sok mindenben viszonyításképpen ez a világkép az etalon, akiket csak ismerek a korcsoportomból hasonlóan közelítenek ehhez, furcsállom, hogy vannak kivételek, de elfogadom. ma én pont így vagyok a potter mániával, nem érdekel

tms

klarky: megint én 🙂 pl. a vissza a jövőbe sorozat szűklátókörűségének egyetlen bizonyítéka, hogy a jövő jeleneteiben minden baromságot kitaláltak, de a mobilkommunikációt nem 🙂

Zoltán

AD, jó lenne vmi comment#, így könnyebb lenne hivatkozni.
Egy biztosító központjában láttam egyik IT-s asztalán a modellt. Saját alkotása volt. Ma már le van tiltva a bagázs a papercraft témáról. Itt a többi is, bár a lépegető az ász: http://www7a.biglobe.ne.jp/~sf-papercraft/Gallery/Gallery.html

Ezt jobb, ha meg sem nézed 😉 http://www.yamaha-motor.co.jp/global/entertainment/papercraft/realistic/index.html
Ezek a japók nagyon keményen nyomják. Magam sem hittem el 🙂
Ha már kezded elhinni, akkor nézz az ultra realistic részre 😀

modfej

evek ota olvasom a blogod, eddig nem kuldtem riszponzt, de ez a poszt u:ber. unalmas perceimben szoktam flickr-t bongeszni, hat hogyhogy ezt eddig (en sem) nem talaltam meg. szivmelengeto kepek!