Bill Gates elégedetlen levele 2003-ból

I decided to download (Moviemaker) and buy the Digital Plus pack ... so I went to Microsoft.com. They have a download place so I went there.

(...)

The following garbage is there. Microsoft Autoupdate Exclusive test package, Microsoft Autoupdate Reboot test package, Microsoft Autoupdate testpackage1. Microsoft AUtoupdate testpackage2, Microsoft Autoupdate Test package3.

Someone decided to trash the one part of Windows that was usable? The file system is no longer usable. The registry is not usable. This program listing was one sane place but now it is all crapped up.

But that is just the start of the crap. Later I have listed things like Windows XP Hotfix see Q329048 for more information. What is Q329048? Why are these series of patches listed here? Some of the patches just things like Q810655 instead of saying see Q329048 for more information.

What an absolute mess.

Kiszivárgott egy belső email, ami nem másról, mint Bill Gates frusztrációjáról szól, amint megpróbálja (2003-ban) letölteni a Windows Movie Maker nevű szoftvert a microsoft.com-ról. A levél hosszú, terjedelmes és pontosan úgy írja le a felhasználói élményt, mint ahogy annak idején mi magunk is megéltük.

Személy szerint annyit tudnék hozzátenni, hogy 2008-ban egy XP SP2 legált próbáltam feltelepíteni egy gépre, majd ráeresztettem a Windows Update-et, ami ugye felteszi az SP3-at stb. Elég az hozzá, hogy a végén eljutottam egy olyan szintre PUSZTÁN a next-next nyomogatása közben, hogy nem települtek fel a security update-jeim, csak letöltötte őket, aztán valami számomra ismeretlen ok folytán nem települtek fel. Hibaüzenet semmi, csak a WU másodszori futtatása megint ugyanezen updateket listázza. (update: javaslat egy, illetve kettő erre)

Bill levelét PDF-ben letölthetővé tesszük innen is, az eredeti post szöveggel itt.

25 hozzászólás

ZsuKov

a beszteszt catchphrase a végéről a “What an absolute mess.” kőbevésni, fábavésni, fűbenyírni, hátratetoválni 😀

aboy

“nem települtek fel a security update-jeim, csak letöltötte őket, aztán valami számomra ismeretlen ok folytán nem települtek fel”

ugyanez volt hétvégén nálam is a szitu. se hibakód, se semmi, csak kiírja hogy sikertelen telepítés. találtál megoldást?

kuf

A megoldás:

Automatikus Win Update leállítás kézzel,vagy parancssorban:
net stop wuauserv
majd szinten parancssorban:
regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll

Ezután automatikus Win Update elindít kézzel, vagy:
net start wuauserv

64bites xp-nél ez a varázssor:
regsvr32 %windir%\syswow64\wups2.dll

Szabcsi

Automatikus frissítések szolgáltatás leállítása, %systemrrot%\SoftwareDistribution mappa ürítése, frissítések szolgáltatás elindítása helyre szokta tenni…

PAStheLoD

sok apróság sokra megy. a legtöbb corporate webszájt ilyeneken bukik el.

kuf, Szabcsi: egyikőtök javaslata sem hozott megoldást/megváltást :C

kuf

nekem ez eddig mindig segített. Pl ha egy működő XP-re installod rá újra az XP-t, akkor garantáltan csak letöltődnek az updatek,de nem települnek fel, ez akkor tuti segít.

Illetve 1 hét alatt 4 gépre ment fel az sp3 és 3nál kellett ez a trükk, bevált. A wups2.dll regisztrálása sikeres volt?

klarky

Ezt már akartam kérdezni. Most akkor van már SP3 vagy nincs? Ha jól emlékszem egyszer csúsztatták a dátumot. Kijött már? Az itthoni gépem SP2-t mutat…

malacful

van egy polo, az van rairva: “Microsoft is us”. Sokat elarul valakirol, hogy meri-e, akarja-e hordani.

zolle

szerintem fake
annyira nem lehet valaki gyökér, hogy egyrészt windows movie makert használjon..
másrészt miért van a (RESEARCH) a ; után? (ez már köv. mail cím lenne)

lix

mi a joistennek akartok updatelni ha nem ertetek hozza

kerjetek meg a rendszergazdat

sz

lix: vállalati környezetben oké. De az otthoni Windowshoz is hívjon mindenki rendszergazdát?

A rendszerfrissítés tipikusan az a feladat, ami egy “Akarod frissíteni? Igen / Később / Soha” kérdésből állna egy utópisztikus világban 🙂

zolle: ha fake, nem emiatt. Nézd meg a PDF-et, a (RESEARCH) egy másik címzetthez, Anoop Guptához tartozik.

xtal

“kerjetek meg a rendszergazdat”

hat, ez aztan a szuper tanacs! nekem a ceges ThinkPad T60p-n mult heten ugy osszeszarta magat a Windows XP, hogy reset utan sem lehetett elinditani, mert szetkurta a sajat rendszerfajljait (virusirto kotelezo jelleggel mindenhol fent van, naponta frissitjuk). rendszergazda szettarta a karjait, reinstall.

Mylo

Ez totál fake, ne már…
El tudjátok képzelni, hogy a világ leggazdagabb embere ír, egy totál őszinte levelet a saját termékéről, úgy, hogy megjelöli, pontosan azokat a problémákat, amivel mindenkinek baja van? Felidegesíti magát és mi történik?
Semmi.
Te vagy egy világcég vezetője, szó szerint korlátlan anyagi eszközökkel, és rohadtul nem csinálsz semmit?

lix

sz igen lehet de sajnos nem utopisztikus vilagban elunk 🙁

xtal ez elofordulhat macossel is linuxxal is es bamilyen mas operacios rendszerrel

egyszer lehet megerjuk h olyan szamitogepek lesznek ahol az operacios rendszer readonly es nem lehet elbaszni rajta semmit

addig marad az os flame, reinstall, anyazas

vsz

sztem siman elofordulhat.

a vicc az, hogy az oreg Billy kicsit keson eszmelt ra a sajat termekeik valodi arcara. ill. itt pont azt fajlalja, aminek a taptalajat az o hosszu regnalasa alatt sikerult megteremteni. a masik vicc, hogy ezeknek a problemaknak a nagy reszet a mai napig nem sikerult kikalapalni.

szvsz nemhogy az Add/Remove Programs-ban megjeleno patch-ek jelentik a problemat (amiknek az eltuntetesehez azota remek felmegoldassal egy checkbox-ot csavaroztak az ablak tetejere), hanem eleve az egesz installalas/uninstallalas dolog. a WU webes hibrid alkalmazaskent valo megirasa technologiailag egy oriasi mellefogas, amit gondolom nagyreszt annak bizonyitasara eroltettek, hogy az IE igenis elvalaszthatatlan resze az oprendszernek.

vsz

viszont allat ez a scannelt, de megis copy&paste-elheto .pdf.

Zila

vsz: hm, ma is tanultam valamit. Hidden textként benne van a szöveg. Ezért lehet belőle copy-pastelni. Nem is tudtam, hogy ilyet is tud az acrobat…