Rezső és a Bika (Wimbledon 2008 mens final)

A közvetítést élőben szakkommentáltuk Kaplár F. József és Taróczy Balázs sötét árnyékából kitekintve. Az “álomdöntő” nekem délután 14:45-kor kezdődött és 22:38-kor ért véget. Eddig gyűrte egymást Rozsé és a Bika. 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7 lett a végeredménye ennek a majdnem nettó öt órás küzdelemnek, amit két esőszünet, valamint Kaplár eff és a Sport 1 GURUI is tovább marcangoltak, cibáltak, téptek.

Mit mondhatunk a meccs után? Azt, hogy ilyen nincs és mégis van! Egész délután egy önfeledt sporteseménnyé fajult, amit labdáról labdára kellett követni. Sok sok éve nem volt ilyen gigászi döntő, Federernek meg hogy megtört a streak-je Wimbledonban — aki a statisztikák miatt nézi a teniszt, az más disznóságokra is képes.

Nagyon jó volt látni, hogy két szettről Feds képes volt visszajönni, és fej-fej mellett menni előre a Bikával, akin bizony fontos pontoknál megremegett a háromnegyedes nadrág, ami a két farpofája közé szokott szorulni. Ha ez nem lett volna, gyorsabban kivégezte volna a svájcit.

Tavaly már megjövendöltem, hogy Federer akkor még be tudta fejezni a döntőt, viszont az a teljesítmény nem volt elég a folyamatosan fejlődő, nyúlként futkározó Nadalhoz, aki jó eséllyel fogja ugyanúgy letaszítani Rezsőt a No.1 helyről, mint ahogyan a wimbledoni koronát is elvette tőle.

Egyelőre tehát ennyit a döntőről. Jó volt, jobban izgultam, mint Mirka.

A Plastik media szakkommentációját végigkövethetjük itt:

A csúcson 280-an követték velünk, szakkommentátorokkal együtt az eseményeket! Hello mindenkinek! Én annyira kedvet kaptam hozzá, hogy a jövőben is tervezek majd élő sportesemény közvetítést.

19 hozzászólás

Vacak testvér

A Roger szerintem inkább Rezső, és nem György…
Grandiózus meccs volt! Germán nyelvtájékon a George a magyar György megfelelője.

Mefi

A “roger” nem azt jelenti, hogy “vettem”? (Rossz vicc volt.)

Nem sok teniszmérkőzést láttam még, de ez kiemelkedően jó volt.

Viszont a jövőben lehetne akár audiókommentár is, nem? 🙂

marchello

azt hiszem ezek után Federernek highly classified, expert és egyéb hangzatos jelzővel ellátott cihológusokra lesz majd szüksége, hogy még legyen kedve egyáltalán teniszpálya közelébe menni.
bár az is lehet, hogy egy menet gwenstefanival jobb lenne 😛

Georgo

Respect Nadalnak, nem semmi amit még a füves teniszén javítani tudtak. Oké, hogy lassabb lett a pálya, de hihetetlen ahogy elüt a legkiszorítottabb helyzetekből is.
Nem zökkenti ki, nem zavarja semmi, egy másodpercre sem hagyja el fejben a pályát.
A meccset nem kell minősíteni, aki látta tudja miről van szó. Végre egy igazi döntő.

Mellesleg a kakaós bögrémet töltögetve némi lelkiismeret furdalás mellett az ötlött a fejembe, hogy milyen szép is lesz Fedót jövőre 7. Wimbledoni győzelmével látni zsinórban (miután Nadaltól dopping miatt elveszik az ideit). 🙂

aboy

reklamálok. engem a videójátékok érdekelnek, nem a tenisz. videójáték posztot!

gergoke

Nadal győzelmét nem vitatom, szép volt, pontos volt, szinte ott volt mindig amikor kellett. Viszont nagyon fura volt őt látni a díjátadáson abban a ruhában, amiben játszani szokott. A kis dokkmunkás atlétában, mellé a halászgatya, majd fel egy melegítő és pacsi a kenti hercegnek. Ez Wimbledonban stílustalan, komolyan mondom.

Ezzel szemben Federer felvette a fehér hosszúnadrágját, hozzá egy kardigánt. Az egyből lejött, hogy kettőjük közül kinek van stílusa és ki az, akit csak beengedtek a szalonba az urak.

apa

Szerintem is doppingol az izompacsirta. Csak sajnos teniszezni is tud.