Plastik Media iPhone 3G Kérdések és Válaszok

Jelen posztunkat 2009. március 10. óta deklaráltan nem frissítjük. Az itt olvasható információk egy része elavult lehet.

Plastik Media iPhone (szifon) Kérdések és Válaszok
http://plastik.hu/2008/07/15/iphone-hungary/

K: Hol lehet vásárolni szifont jelen pillanatban?
V: 2008. augusztus 22. óta Magyarországon is lehet Apple iPhone-t vásárolni 1 vagy 2 éves T-Mobile hűségnyilatkozattal, illetve T-Mobile-hoz lockolt feltöltőkártyás változatban. Aki igazi SIM-független telefonra vágyik, annak érdemes Olaszországba vagy Szlovákiába mennie: az ott kapható független telefonok működnek itthon bármelyik szolgáltatóval. Az olaszoknál a TIM-nél 8 (csak fekete) és 16 gigás (fekete vagy fehér) függetlenül 499 ill. 569 eurós áron van, a szlovákoknál érdemes az Orange-be menni, ott ennél picit többel, kb. min. 540 euróval kell számolnunk a 8 gigás esetében.

2008. november 24. óta a TMH-nál itthon Magyarországon is megvásárolható a “csomagfüggetlen” feltöltőkártyás iPhone 3G készülék. Ebbe sajnos nem lehet sem Pannon, sem Voda kártyát tenni, viszont bármilyen TMH előfizetéssel működik. Ára 135 és 140 ezer forint.

Az Apple KB cikkjéből az is kiderül, hogy melyek azok az országok a fentieken túl, ahol függetlenül lehet vásárolni szifont.

K: Az Olaszországból / Szlovákiából hozott “legális” telefonra legálisan telepíthetők-e az iPhone szoftverfrissítések?
V: Igen.

K: Hogy is értendő ez a függetlenség dolog?
V: Egyes országok szabályozásai (így például az olaszoké is) megkövetelik azt, hogy a függetlenül vásárolt telefon valóban az is legyen. Aki olyan országból vásárol, ami nem engedi meg ezt (így például az amerikai telefonok), annak fel kell törnie a telefon gyári szoftverét.

K: Vennék én iPhone-t, de zavar, hogy nem tudok tartalék elemet venni hozzá. Mit tegyek?
V: Manager használattal valóban neccesen húzza ki a napot, viszont hozza az Apple által belengetett 5 óra usage time-ot. Éppen ezért célszerű vásárolni legalább egy plusz dokkot, illetve kihangosító / töltő egységet az autóba, ezzel még inkább be tudjuk magunkat biztosítani. Akinek ez sem opció, vásárolhat “utángyártott” kelléket is 50 dollár plusz postaköltségért (nem szállítanak Magyarországra! — rendeljétek meg a Digital Bridge magyar cégen keresztül, ők megrendelik magukhoz az USÁ-ba, és kiszállítják nektek):


klikk a képre

Mi vettünk a termékből, itt írunk a tapasztalatainkról.

updated K: Hogyan kell a 2.2 szoftvert telepítenem a telefonomra?
V: Ha legális felhasználók vagyunk, iTunesből kattintsunk a frissítés gombra. Amennyiben legális felhasználók vagyunk, de jailbreakeltük a telefonunkat korábban a QuickPwn alkalmazással, úgy szintén ráengedhetjük az iTunest, semmi baj nem lesz, egyedül a Cydiás alkalmazásaink fognak eltűnni az ikonok közül.

Ha nem legálisan van telefonunk, vagy 2G telefonunk van még, akkor a Pwnage toollal kell frisítenünk, letölthető innen. Instrukciók angolul: QuickPwn (Mac), Pwnage (Win) FIGYELEM! Aki iTunesből frissítené a tört telefonját, az el fogja rontani azt.

Kronológiai összefoglalás:

Az iPhone Dev Team kiadta 07.20-án a 2.0 szoftver jailbreaket. Mi is feltettük, gond nélkül működött, erről készült összefoglaló postunk itt, App Store review postunk videóval pedig erre. Szeptember 12-én pénteken megjelent a 2.1 frissítés, ami nem tartalmaz látványos újdonságot, viszont rengeteg hibát javít a 2.0 szoftverben. Erről összefoglalónk itt. Szeptember 14-re virradóan a Dev Team kiadta a 2.1 jailbreak verziót (benne installer4 és cydia), gond nélkül felmegy a tört telefonokra.

2008. november 21-én jelent meg az aktuális 2.2-es szoftver csomag, amiben végre kikapcsolható már az automatikus helyesírás ellenőrzés, van benne Maps street view és néhány egyéb érdektelen újítás. Magyar nyelv továbbra sincs. Híradásunk erről itt. Ezt követte november 22-én a Pwnage tool és a QuickPwn.

2009. január 1-én a Devteam kiadta a szoftveres unlock-ot végre a 3G iPhone-hoz, ami mindenféle baseband esetében működik elvileg. Mi magunk nem próbáltuk ki, mert szükséges hozzá egy 2.2-es jailbreak megléte (tehát egy vele működő SIM kártya + jailbreak), viszont utána függetlenedik a kicsike. (Az Index kipróbálta, nem túl jók a tapasztalatok.) Ez azt jelenti, hogy a TMH-nál vásárolt feltöltőkártyás telefont 134 ezer bruttóért megvásárolva némi hegesztés után otthon is használható lesz a telefon. Mi továbbra is azt javasoljuk, hogy e helyett inkább a szlovákoktól szerezzünk be “igazi” független, nem buzerált telefont. Elvégre mégiscsak az a teljesen legális, garanciális.

Disclaimer: felhívnánk a figyelmet, hogy aki bármit elront a telefonján, a saját pénzével játszik. Előre szóltunk.

K: Legális 3G telefonom van, ez a jailbreak mégis mire jó?
V: Ez az egyetlen megoldás elérni olyan programokat és szolgáltatásokat, amik máskülönben nincsenek szifonra. Ezzel nyílik lehetőség teljes értékű modemként használni a telefont (install guide itt), illetve a különféle videofelvevő szolgáltatások (Cycorder, Qik) is csak ezzel a módszerrel működnek. Meg hát ugye lázadók vagyunk mindannyian.

K: Legális 3G telefonom van, megkockáztassak-e egy jailbreaket? Hogyan végezhetem el otthonról a dolgot, mik az instrukciók?
V: Mi jailbreakeltük a legális 3G telefonunkat még a 2.1 idején, erről összefoglalónk itt. Összeszedjük az instrukciókat egy otthoni műtéthez:

IPSW file-ok letöltése
How to Jailbreak Your 2.x.x 3G iPhone (Mac)
How to Unlock/Jailbreak Your 2.x.x 2G iPhone (Mac)
How to Jailbreak Your iPhone With QuickPwn (Mac)

Disclaimer: felhívnánk a figyelmet, hogy aki bármit elront a telefonján, a saját pénzével játszik. Előre szóltunk. Ha ez bonyolult, keressük szakember segítségét (én nem vagyok az).

K: Szükségem van arra, hogy modemként használva a telefont, laptopról érjem el az internetet. Hogyan kell megoldani?
V: Jailbreakelt telefonról lehetséges kizárólag. A PdaNet ingyenes alkalmazást kell feltelepíteni. Az egész beállítás megvan nagyjából 3 perc alatt, erről postoltunk is egy részletesebbet, itt elolvasható.

K: Szeretnék push emailt, naptárat, de nincs sem Exchange szerverem, sem pedig MobileMe előfizetésem. Mit tehetek?
V: A Google naptárát viszonylag könnyedén össze lehet lőni, leírás itt. Aki push emailre vágyakozik MobileMe nélkül, az ingyenes Exchange szolgáltatást kell, hogy igénybe vegyen. Ennek leírása itt található. Persze nem tökéletes egyik sem, de legalább ingyen van. Mi továbbra is várunk arra a napra, amikor a Google szolgáltatásai jobban lesznek integrálva a szifon pushba.

K: Tényleg nem lehet vele videót felvenni?
V: Bolti dobozossal nem lehet, viszont aki jailbreakeli a telefonját, telepíthet rá alkalmazást. Mi a Saurik-féle Cycordert (telepíthető a Cydiából) és a Qik alkalmazást próbáltuk. Ez utóbbival a felvételek azonnal netre kerülnek, és streamelhetők (!). Az app store-ből letölthető 1 dolláros alkalmazással diktafonnak is használhatjuk a szifonunkat. A Cycorder rövid tesztről írtunk is egy rövid postot letölthető .MOV mintával, itt olvasható.

updated K: Tényleg nem lehet vele bluetoothon filet küldeni?
V: Állítólag carrier (mobil szolgáltató) nyomás miatt vették ki belőle, mert az AT&T-nél beparáztak, hogy ebben az esetben mindenki a normál internet előfizetése helyett fogja használni. Mint tudjuk, ez a szolgáltatónak drága, az AT&T pedig unlimited csomagot is árul. Sem bluetooth exchange, sem bluetooth modem nincs benne, tehát számítógéppel nem fogjuk tudni összekötni és internetes modemként használni.

Akinek arra van szüksége, hogy a telefonjára fileokat másoljon fel (dokumentumok, képek, akár zenék, videók iTunesen kívül), az az otthoni Wifi hálózaton keresztül nagyon kényelmesen megteheti célszoftverek segítségével. Mi az Air Sharinget használjuk ilyen célokra (5 dolláros szoftver).

K: Tényleg nem lehet vele MMS-t küldeni?
V: Van rá Cydiás alkalmazás, de nem próbáltuk. Nagyon kényelmesen lehet viszont képeket emailezni, de tudjuk, hogy ez nem minden esetben megoldás.

K: Tényleg egyszerre csak egy alkalmazást lehet futtatni, mert nem bírja az akksi?
V: Igen. A chat/email programok viszont kapni fognak notify üzeneteket az Apple szerverről, tehát a fontos programoknál látjuk, ha van valami új esemény (piros új üzenet szám kijelzés az alkalmazás ikonján). Az utángyártott szoftverek viszont képesek ilyesmire, megkerülve az Apple eredeti szabályozásait. Ez az un. “notification API” még nem elérhető.

K: Tényleg csak 2 megapixeles fix fókuszú optika van benne?
V: Igen. A 2 megapixel egyáltalán nem baj, remek képeket készít ebben a kategóriában, viszont a fix fókusz rohadt nagy szívás. Egyszerűen képtelenség vele gyorsan lefotózni valami feliratot, hogy az éles legyen. Ezért kiosztok egy nagy BIG FUCK YOU-t az Apple-nek. Leghasznosabb dolog feljegyzés készítés LENNE vizuális note-ot fotózni.

K: Mennyire könnyű az iPhonenal gépelni?
V: Gyakran téma ez a dolog, illetve a telefon mérete (viszonylag nagy és lapos, szokatlan telefonméretű). Az igazság az, hogy március óta használjuk, mondhatjuk, hogy már négy hónapja, és teljesen megszokható. Egyszerűen olyan volt, mint Win PC-ről Mac-re váltani. Elején szokatlan fura, de nem kellemetlen. Néhány hónap után megfogni egy hagyományos telefont már nagyon idegen és fura érzés.

K: Azt hallottam, hogy kontaktokat nem lehet forwardolni SMS-ben, illetve SMS-t sem lehet továbbítani.
V: Sajnos így igaz. Roppant kényelmetlen tud lenni időnként, de ez van, nem mi írtuk a szoftvert. Talán a hülye amerikaiak nem szoktak ilyesmit használni. Időnként márpedig szükség van contact forwardra. Egy reménytelen workaround: screenshot készítése a menü és kikapcsoló gombbal, a camera rollban keletkezett PNG mailben attachmentként forwardolása.

K: Hogyan lehet SMS kézbesítés jelentést kérni?
V: Megoldható, igaz, kicsit kényelmetlen. T-Mobile szolgáltatónál kezdjük az SMS-t a *A# betűkkel, a másik kettőnél pedig a - (minusz) jellel.

K: Hogyan lehet klassz képernyőfotókat készíteni a telefonon?
V: Nem kell hozzá emulátor! Nyomjuk le egyszerűen a menü gombot, utána pedig hozzá a bekapcsoló gombot (legfelső ugye). A képernyő villan egy fehéret, ez jelzi, hogy lefotóztuk a képernyőt. A “camera roll” mappába kerül a PNG kép, amit nézegethetünk vagy áttölthetünk számítógépre. 2.0+ szoftver kell hozzá.

K: Van a telefonon magyar nyelv és helyesírás ellenőrzés, szótár?
V: A 2.1-es szoftverrel van magyar hívószám, dátum és ékezet megjelenítés, nyelvként viszont még nem választható a magyar. Az apple.com-on megjelent és letölthető a magyar nyelvű iPhone 3G használati útmutató. Egyelőre tehát még részleges a magyarítás, viszont előbb-utóbb lesz benne hivatalos magyar nyelv is, ami sajnos nem érkezett meg a 2.2-es szoftverrel sem (van viszont ukrán, hurrá!).

A TMH-ból kimenekítettünk egy belső feljegyzést, ami a telefon hiányosságait foglalja össze meglepően teljeskörű módon.

K: Ha feltettem a 2.0+ szoftver frissítést első generációs (2G) telefonomra, fogom-e tudni használni a magyar store-t?
V: Igen, feltéve, ha ismeri a hitelkártyánkat. (Nem minden bankét ismeri ugyanis.)

K: Ha több iPhone van a háztartásban (pl nekem kettő, egy 2G és egy 3G), akkor fogom-e tudni használni mindkettőn a store-ban vásárolt alkalmazásokat?
V: Igen, maximálisan 5 db Touchra és iPhone-ra telepíthetők, kielégítve a kisebb családi igényeket. Hozzá kell tennünk, hogy ilyenkor is meg kell adnunk az azonosítónkat és jelszavunkat az aktiváláshoz, ezért bánjunk ezzel a funkcióval óvatosan!

K: Mi a különbség az egyes országok App Store-jai között?
V: Az amerikai store-ban minden olcsóbb, és ott szinte garantáltan minden elérhető (például a forradalmi Shazam alkalmazás a magyar boltban nincs!). Az app publikálásakor a fejlesztőn múlik, hogy mire kattintja be, melyik országok store-jában legyen elérhető. Általában hülye lenne a fejlesztő lemondani egy kis plusz potencionális bevételről, és mindegyik store-ra engedélyezi az appját, bár előfordulhat, hogy valamelyik alkalmazás csak bizonyos országban “aktív”. Ennek persze más okai is lehetnek.

A fiktív külföldi címet amerikai vagy más külföldi bolt miatt használni mindenképp szerződésszegésnek minősülő cselekedet. Ha valaha is store support megkeresésére szorulnánk, vagy valami más módon felhívjuk magunkra a figyelmet, előfordulhat, hogy az accountunkba kerül.

Azt sem árt figyelemben tartani, hogy az iPhone maga arra a store-ra lesz belépve, amire az iTunesunk volt a legutóbbi szinkronizáció alkalmával, tehát ha ez a magyar store, akkor a telefonon csak a mobil App Store-t fogjuk tudni elérni, a mobil Music Store-t pedig nem, amíg újra nem szinkronizálunk egy másik store-ba belépett iTunesról. Telefonon store bejentkezést váltani menet közben nem lehet.

K: Működik már a magyar iTunes Store, lehet használni?
V: Működik a magyar store, bizonyos VISA kártyákat nem eszik meg. Mi személy szerint továbbra is a US Store-t használjuk a gazdagabb tartalom és zeneletöltések miatt. Ennek mikéntjéről lejjebb olvashat az érdeklődő.

K: Most, hogy van magyar iTunes Store, amin keresztül alkalmazásokat lehet venni, elképzelhető-e, hogy megjelennek a legális zene letöltések?
V: Egy szőrszálnyival megint előrébb jutott a kérdés. Jelen pillanatban ugyanis országról országra kell a zenei disztribúciós jogokat kitárgyalni (ezért nincs nálunk sem). Az EU el fog hamarosan fogadni egy törvényt, ha úgy tetszik, antitröszt törvényt, amelynek értelmében az unióban egységes lesz a zenei tartalmak terjesztése. Amint ez megvan, semmi sem gátolja meg az Apple-t, hogy elindítsa a boltját idehaza.

K: Amíg megjelenik a magyar zeneletöltés bolt, szeretnék vásárolni zenéket az iTunes Store-ból. Mik az opciók?
V: Gift card kódhoz kell hozzájutnunk, majd azzal regisztrálni egy új azonosítót a US boltban. Ez az egyetlen módja az amerikai hitelkártya elkerülésének. Kód beszerzése többféle módon lehetséges. eBay helyett érdemes a http://www.digitalbridge.hu/ cégen keresztül vásárolni gift cardot: elutaljuk nekik a pénzt egy magyar számlára, ők meg visszamailezik a kódot. Mi magunk itt foglaljuk össze hogyan regisztrálhatunk be az amerikai boltba. Megjelent időközben egy dedikáltan Gift Card bolt is, magyarul: itunesgift.tk — ezt is kipróbáltuk, itt írunk róla. Átfutási idővel és időnként nem működő kóddal számolnunk kell!

Állítólag az iTunes 8 óta változott annak ellenőrzése, hogy tényleg US állampolgárok veszik-e igénybe a boltot, de még nem történt semmi konkrét intézkedés az Apple részéről. Ha lesz ilyen, akkor sajnos amerikai VPN-en keresztül fogunk csak tudni hozzájutni a pénzért vásárolt digitális tartalmainkhoz, erről itt írunk részletesebben.

K: Mióta kapható az Apple iPhone itthon?
V: Magyarországon 2008. augusztus 22. óta legálisan és hivatalosan elérhető az Apple iPhone. Ezt a T-Mobile Hungary által kiadott sajtóközlemény jelentette be eredetileg. Az eseményre a TMH elképesztő launch partyt dobott össze, amin mi is ott voltunk. Élménybeszámolónk hangulatvideóval erre.

K: Mik a magyar árak, díjcsomagok?
V: A csomagárakat mi szivárogtattuk ki eredetileg augusztus 17-én, nagyjából öt nappal a hivatalos indulás előtt. Az információ többek közt kikerült az Index címlapjára is, másnap a TMH kiadta a hivatalos csomag árakat. Gyakorlatilag kétféle van: havi 10 ezer forintos és havi 17 ezer forintos. Annak függvényében, hogy 1, vagy 2 évet írunk alá változnak a készülék árai.

K: Lehet-e csomagfüggetlenül vásárolni?
V: Akinek nem tetszene a két szifonra kifejlesztett “plan” (10e és 17e havi díjas), az maradhat a TMH szolgáltatónál, sőt, használhatja a jelenlegi csomagját is, csak 1 vagy 2 évre kell hűséget aláírnia a készülékre. Ebben az esetben így alakulnak az árak a 24 hónapos készülékhűség esetén: 8gb 87 ezer, 16gb 107 ezer Forint (PDF). 2008. november 24. óta lehet dominó feltöltőkártyával is vásárolni 135 és 140 ezer forintért.

K: Milyen kiegészítőket vásárolhatok meg a szifonomhoz?
V: Van minden, mint karácsonykor! Dokkoló 2 ezer, USB töltő 4 ezer, Apple headset 23 ezer Forint. A teljes szortiment a TMH lapjáról érhető el (PDF).

K: Ugyan van GPS a szifonban, de hogy működik rajta a GPS navigáció?
V: Az Apple iPhone bolti szoftvere nem alkalmas klasszikus navigációra. Egyszerű helymeghatározásra való, ami a Google Maps térképét használja, és internet kapcsolatra (valamint ennek fizetésére) van szükség hozzá. Aki arról ábrándozik, hogy most nem kell vennie majd hagyományos GPS-t, annak sajnos csalódnia kell. Amíg meg nem jelenik a “rendes” GPS navigációs szoftver a szifonra, addíg nem alkalmas autós navigációra több szempontból sem: internet kell hozzá (külföldön ennek ára HORROR!) és fejletlen, nem navigációra, inkább csak egyszerűbb helymeghatározásra való a szoftvere. Nem látjuk például azt, merre haladunk, nincs irány, csak egy pötty a térképen.

K: Miért hívjátok az Apple iPhone-t szifonnak?
V: A Prodigy zenekar állítólagos sikere ott kezdődött, amikor a brit szaksajtó “prodge” néven kezdte el becézni a fiúkat. Az Apple iPhone magyar sikeréhez a szifonozás nem kisebb (!) mértékben járul hozzá. Józsi kezdte el konzekvensen használni azért, mert szerinte az “ifon” önmagában béna.

Disclaimer, fontos: az itt közölt információk a netről származó, nem feltétlen általunk is próbált dolgok. Aki bármit elront a telefonján, a saját pénzével játszik.

393 hozzászólás

greg

melyik városban? mi milánóban érdeklődtünk, de a voda shop akivel mi beszéltünk csak egy db készüléket kapott és persze a várólistájuk / előjegyzésük meg ennél hosszabb volt. pénteken. persze azóta lehet kaptak még 6 raklapnyi telefont.

Petike

Svajcban is megy ez mar 11-e ota, csak sajna kifogytak a keszletek az egesz orszagban!!

Handras

Csak olaszorszagban fuggetlen az ottani szolgaltatok kartyaival. Ergo ha hazahozod, meg kell torni.

fogtunder

2.0-át még nem installáltam, majd ha jön az új pwnage (1.2) az már tudni fogja a megoldást. videó több helyen is van postolva a működésről (pl. itt: http://www.applephone.hu/?p=38), elméletileg közel a release.

a kártyafüggetlenség meg szinte tuti, hogy adott országra igaz, de egy másik kérdés, hogy a magyar szolgáltatók beállításai benne vannak-e a mostani telefonokban, vagy csak később lesznek, ill. hogy a T-mobile HU-n kívül egyáltalán belerakják-e bármelyiket is. mert ha nem, akkor továbbra is turkálhatjuk az appsupport file-okat.

bb

2.0 telepitési kompetencia: éjjel félálomban ne nyomj rá az download and install gombra rutinből az iTunesban, mert lesz egy nagyon tuti iBricked amivel verheted a fejed mig ki nem találod, hogy mi is van 🙁

mr.soka

PwnageTool for firmware 2.0 week 29 – We’ve added lots of new features, including 2.0 support, spotlight file indexing of .ipsws, canned websearches, installer custom configuration, custom root partitions and various other things that you’ll see on the release.

PAStheLoD

Eddig ez a rollout eléggé FAIL :/ Vagy nincs elég telefonjuk, vagy szimplán továbbra is buzik és nem is érdekli őket “a világ többi része”.

Na, várjuk mostmár a szürkeimportot meg a törd.meg.az.ifonomat.app.dmg.jol-ket 😐

Vakondgyar

iPod touch-ra simán fel lehet tenni a 2.0-ás szoftot. Rá kell keresni a nem túl legális keresőkben és kidobja.

Letöltöd.
Restore+Ctrt – Windowson/Restore+Alt (ebben most nem vagyok biztos) – Mac

És már csak fel kell tenni.

iPhone-om nincs még és még nem kértek meg rá, hogy tegyek fel egyet.

Azurea

Szamomra ugy tunik, hogy az uj sw lassabb az 1. genracios iPhone-on. Remelem hamarosan javitjak…

Handras

“iPod touch-ra simán fel lehet tenni a 2.0-ás szoftot. Rá kell keresni a nem túl legális keresőkben és kidobja.”

Vagy megnyomod az iTunesban 10 dollarert az update gombot. 🙂

Vakondgyar

“Vagy megnyomod az iTunesban 10 dollarert az update gombot.”

Magyar AppStore-ból lehet? Az én VISA kártyámat nem eszi meg.

medoc

Handras, mennyire tuti az info, hogy az olasz független csak ott független? Nekem nem tűnik logikusnak.

czuppi

Kérdés!!!
Ha a régi Iphone omat lecserélném neagyisten egy 3G-re, akkor az jobb lenne mert lenne rajta GPS.
Na de a térképet akkor amit betölt 3G-ről huzza folyamatosan és fizetek mind a katonatiszt egy horvátországi nyaraláson vagy rajta van alapból?

nemeseri

Vakondgyar: biztosan azert mert ilyen elektronikus kartyad van. A bankok reklamjaval ellentetben a netes vasarlasok kb. 40%-anal nem mukodik..

Vakondgyar

Handras: az USA accom nekem is mutatja, de a magyarba nem látom…

nemeseri: Dombornyomott VISA és a világon mindenhol mukodnie kell ahol lehet VISA kártyával fizetni.

nemeseri

Amugy belgiumban van egy torveny, hogy minden telefont lockolas nelkul kell eladniuk. Ez nem lehet, hogy nem csak az orszagra korlatozott unlock?

http://iphone3g.mobistar.be/en/index.cfm

Ebbol nem tudtam kihamozni. Szerintetek?
Apum kint el es probalok infot szerezni rola… hatha.

Vakondgyar: sorry 🙂

fds

Vakondgyar és többiek a magyar iTunes [App] Store-ba regisztrálásról, mi magunk közt eddig ott tartunk, hogy:

Raiffeisen Visa: nem
Erste Visa Classic: nem
CIB Visa Business: nem

CIB Internet MasterCard: igen
OTP MasterCard: igen

lehetne folytatni esetleg itt a listát, kinek mivel sikerült, mivel nem.
nekem ugyanakkor az egyik, a MobileMe trialhoz regisztrált Apple ID-re már azelőtt bejön a hibaüzenet, hogy egyáltalán kártyainformációkat beírhatnék (rögtön a szerződést elfogadva), úgyhogy az se egészen biztos, hogy függene balszerencsénk a kártya típusától/kibocsátójától.

Adi

“- The question is: what is a mahna-mahna?
– No. The question is: who cares?”

s/mahna-mahna/iPhone/g

🙂

pappito

itt a zátonyon NZD1129 a plan nélküli 16 gigás és lockolt, (ez azért is morcító, mert itt eddig nem lock, mert csak egy szolgáltató volt 🙂

Állítólag a plan nélküli is a vodához van drótozva, törni kell.

szabi

hogy is van ehz, hogy fuggetlen de csak olaszorszagban lehet hasznalni? ez szerintem faszsag. a sim-lockot 1 szolgaltatohoz es nem orszaghoz lehet kotni, nem?

Béla

szerintem meg ez a szifonozás a gagyi….. mint az oviba..

tamarju

arról tud vki vmit, hogy ha usa-ból akarok 3G-t hozatni, akkor az ottani vásárlásnál be kell mutatni a “TB számot” és csak úgy veheted meg?

TopiG

GPS-témához kapcsolódva: Van valami hír arról, hogy mikor lesz “rendes” GPS navigációs szoftver a szifonra? És az már erre a szifonra készül? Vagy a (gondolom) jövőre megjelenő modellre készül majd?

Vakondgyar

TopiG: Nav N Go-s arcok biztos gőzerővel dolgoznak rajta, mert nagyon piac ez is!

Amugy sejtettem, hogy ez a navigációs dolog nem teljes értékű.

lix

orom latni h az elitista mekk szakkor mekkora lelkesedessel krekkeli az 500euros telefonjat pc sufnituning tibiket megszegyenito lelkesedessel 😉

klarky

@lix: Ne légy eretnek! 😎

(Amúgy tökre egyet értek veled! Hogy valaki azért ad ki 120 ropit, hogy otthon warez oldalakat, homályos UTube videokat bújva kitalálja, hogy lehet megtörni a rendszert azért, hogy olyan dolgot kapjon a pénzéért, ami amúgy alapból járna neki, mindenféle trükk nélkül. Kicsit a linuxos hőskorra emlékeztet a dolog, amikor néhány elvakult annak örült, ha parancssorból kitudott nyomtatni egy sort, miközben mások grafikus felületeken élvezték a plug@play eszközöket. 8-))) De legalább az ingyen volt…)

root33

ha már fika, én ettől az állandó szifonozástól vagyok rosszul…
egyszer jó vicc volt, de most már nagyon béna.

feuervogel

» mert szerinte az “ifon” önmagában béna «

Sajnos a “szájfon” mégbénább :(( ne erőltesd.

Vakondgyar

lix: nekem csak szimplán nincs pénzem még arra is, hogy az Apple diktálta díjszabásokban részt tudjak venni, sőt még ha lehetne sem akarnék. Plussz ezért sem vagyok MobileMe elofizető, mert ez a szolgáltatás nekem nem éri ezt a pénzt és nem azért mert fukar vagyok!

evone

handras, ne csodalkozzon a nyomorek apple hogy itthon illegalis fwkkel nyomulnak az ipodosok, ha egyszeruen kinszenvedes legalisan updatelni

persze konnyen beszel aki meghaxolja maganak, csak ezt a tobbseg nem fogja megtenni

al

Ez az olaszországban független dolog engem is érdekelne. Eddig úgy tudtam, hogy sim lock lehet egy telcsin, azaz szolgáltató kódhoz lehet zárolni. Ez lehet több szolgáltató is elvileg. Tehát vagy az összes olasz szolgáltatóhoz van zárolva vagy független a telcsi.

Henk

Erste Visával nálam sikerült a regisztráció, sőt vásárlás is. Viszont a korábban gift carddal készített usa accountomat egyszercsak disabled-re tették (volt rajta még 27 dollár)… Érdekes eljárás..

greg

Józsi, update-eld a faq-t, mert a híreszteléssel szemben a beépített GPS _képes_ navigációra. A sw licence-ben való tiltás, csak arra vonatkozott, hogy a többi sw-rel azonos feltételek (jogi/üzleti) mellett nem engedélyezett ilyen funkció nyújtása…

gondolom ez ilyen lost-in-translation eset volt, mert a kütyü technikailag mindig is tudta a funkciót, elméletileg gyorsabban is pozíciónal az A-GPS miatt mint egy mezei PNA eszköz.

Kovacs Jozsef

Haligali!

Ha vkinek veletlen bankkartya es/vagy fizetesi problemai vannak az iTunes-al, akkor talan tudunk neki segiteni az U.S.A.-bol, ingyen es bermentve,ha ker tolunk jelszot! Reszletek: a honlapon az iTunes letoltesek alatt

czuppi

jehhhh!!! Elsö plastik komentem az Iphone-omrol:) azt hiszem ezt nem hagyhattam ki.

Mordon

“Nem tudom hogy miről beszéltek, 1 napon belul kapom amerikából törten a 16gigásat…”

Egyelőre csak törötten kaphatod meg, a töréshez még hiányzik a program ami megtenné 🙂

kisember

lehet hogy a kovetkezo iphone lesz a tuti
ez a 3G ezzel a beteg gps-szel nem az igazi meg mindig
pedig hogy orultem neki

Handras

“Nem tudom hogy miről beszéltek, 1 napon belul kapom amerikából törten a 16gigásat…”

Aztan felebredsz es rajossz, hogy bilibe log a kezed 🙂

daveed

“…Az EU el fog hamarosan fogadni egy törvényt, ha úgy tetszik, antitröszt törvényt, amelynek értelmében az unióban egységes lesz a zenei tartalmak terjesztése. Amint ez megvan, semmi sem gátolja meg az Apple-t, hogy elindítsa a boltját idehaza…”

Az eu szerint a regado is total ellentetes az iranyelvekkel (szabad kereskedelem a tagallamok kozott), es megis.

daveed

Az 1250$ mostani arfolyamon, azert szolhatna az apple. hogy allitsanak mar magukon.

eN

“harmadik parti kellék” – ez rosszabb mint a ‘szifon’, pedig asse kutya. amator nyelvujito-e vagy? :/

Kovacs Jozsef

Haliho!

Lusta voltam olvasni, de amit en latok itten kinnt az USA-ban:

Iphonok:

Regiek:

8gb: cc 400 bucks

16GB: cc 500 bucks

Ujak:

16 GB-sek 850-1300 dolcsiert kinalgatjak oket megvetelre, fotoval a dobozrol, tartozekokkal es allitolag fuggetlenek.

Udv!

Jofkov

SeSam

Harmadik parti? Húderossz… inkább tartsanak angolbuzinak, de ezt le nem írnám soha. Nem Apple gyártmány akkor már inkább, ha midnenáron magyarkodni akarunk.

krel

Nem bántásként, de ezek a jópofának gondolt nyelvtani megoldások nem, hogy nem azok, de kifejezetten cikik, és bazári szintűek, nem kellene erőltetni, nem méltóak a bloghoz. Persze lehet, hogy a többség rajong érte, akkor bocs. Lehet, hogy csak én öregszem. Nekem kissé szúrja a szemem.

gizurr

Ahogy én olvasom, mindenhol azt irjak, hogy a Belgiumban és Olaszországban kapható “officially unlocked” telefonok mind használhatóak más ország simjeivel is. Honnan van az a hir, hogy meg kell törni őket?

Somez

Sziasztok!

Apró hibát találtam a postban: “Árat illetően szintén csak nem hivatalos infó van: csomag-függetlenül is kapható lesz, viszont 180-ért, a Nokia e95 árszintjére pozícionálva.”

A Nokiának nincs E95 típusú mobiltelefonja. Szerintem az N95-re gondoltatok.

Üdv

Eszti

Halihó!

Iphone-nál ezt a 2.0-ról 1.1.4-re vissza “firssítést” sehogy sem értem. Valaki kifejtené nekem? bocs a láma kérdésért 🙂

Pistooli

kellene egy update a doksiba, mert az olasz független telefon bizony működik itthon is… 🙂 voda kártyával itt az asztalomon… 🙂

medoc

AD, az utolsó commentedben nem “lehetővé teszik” hanem “megkövetelik”…

Szántó Gábor

@angelday 1.1.3-volt fent, Ziphone-nal töve. Semmi precaution nem történt, kurvabátor voltam. Modem firmware: 04.05.04_G. Version: 2.0 (5A347).

Hjanos

Talán nem ártana elolvasni Zibri blogját, ha már ő hozta ki az első rendesebb függetlenítő progit:

http://status.ziphone.org/

A mostani megoldások csak gányolnak összevissza mindent, hogy menjen a teló, de még nem rendes törések.

Szántó Gábor

@angelday Szerintem tök mindegy, hogy mivel törték eredetileg. Elvileg mindenféle előzetes törés nélkül kell működnie, szerintem.

Aszfaltbetyár

AD: 3rd party: külsős, nem gyári, nem hivatalos, külső gyártótól származó, vagy egyszerűen 3rd party. Nem hiszem, hogy pont ezt a kifejezést ne értenék a site olvasói, ahogy azt is kevéssé értem, hogy miért pont ez az angol kifejezés szúrja a szemed és akarod mindenáron magyarítani, amikor rengeteg angol egész mondattal és kifejezéssel dobálózol napi szinten az írásaidban 🙂
amúgy respect a jelenlegi legteljesebb és leg-up-to-date-ebb (na, ezt magyarítsd 🙂 ) iphone 3g adatbázisért 🙂

Mordon

“Célszerű Olaszországban vásárolni. 500 euróért vehetünk 8 gigás (vagy 580-ért 16 gigás) kártyafüggetlen telefont, azaz olyat, ami működik itthon bármelyik szolgáltatóval. (Pistooli, de megerősítették már többen is, Handrás, Greg stb.)”

Pistooli azt erősítette meg, hogy a 499 eurós prepaid csomagban kapható iPhone NEM független, erre még kell 200 eurót fizetni a függetlenségért, vagyis 699 euró a független 8 GB-os készülék ára, és kizárólag a 8 GB-os kapható ebben a formában. A vásárláshoz prepaid szerződés és olasz állampolgárság kell.

Pistooli

“Pistooli azt erősítette meg, hogy a 499 eurós prepaid csomagban kapható iPhone NEM független, erre még kell 200 eurót fizetni a függetlenségért, vagyis 699 euró a független 8 GB-os készülék ára, és kizárólag a 8 GB-os kapható ebben a formában. A vásárláshoz prepaid szerződés és olasz állampolgárság kell.”

well… én azt mondtam, hogy hozzá lehet jutni Olaszországból hálózati-, vagy országlock nélküli iPhonehoz… mindazonáltal a fenti kijelentés helyes… 🙂

a telefont iTunes-on keresztül aktiváltuk és gyönyörűen működik mind a magyar kártyával, mind az app store-ral…

semmi sámánkodás, bűvészkedés és egyéb mentalista trükkökre nincsen szükség…

Pistooli

@AD: “A “harmadik partira” mondjatok jobbat, hogy kell azt “szépen” fordítani?”

független fejlesztő??? 🙂

Aszfaltbetyár

az utángyártott eszembe se jutott, de ez talán a legjobb.

gizurr

Már bocsánat, de honnan veszed ezt a 200 euros függetlenitést? Ilyet sehol sem lehet olvasni, szerintem itt ez össze van keverve a francia iphonenal. Tisztán látás kedvéért, amit már más forumokon több ember megerősitett:

1. Az olasz iphone unlocked (a prepaides is).
2. Igen, a prepaid-es, 499EUR-os áron lehet kapni őket.
3. Nem kell külön fizetni a függetlenitésért.

Összefoglalva az olasz prepaides pl 8gigas iphone 499 EUR-ért kártyafüggetlen, bármilyen simmel lehet használni.

Ajánlom a következő honlapokat:

http://www.benm.at/?p=275

valamint a http://www.hackint0sh.org/ forumait (majd ha már fognak működni :))

gizurr

Az 1. es 3. kérdésre sajnos nem tudom a választ 🙁 Viszont a 2. estében nagyonb biztos vagyok benne, hogy a prepaid-es telefonok esetében nem kell olasz állampolgár, tulajdonképpen a normál szerződés estében sem. Ezek esetében csak a rezidencia fontos (mármint a szerződés esetében). A prepaidnek éppen az a lényege, hogy nem kell szerződést kötni, szóval bárki megveheti, főleg úgy, hogy mi is az EUban vagyunk. Egy szó mint száz, prepaides telefon esetében nem kell olasz nativ papiros ember. 🙂

gizurr

Akkor még egy kis update 🙂

Francia unlocked telefon:

A francia telefon estében, ha meg akarja venni az ember kártyafüggetlenül, akkor 100EUR pluszt kell fizetnie, azért hogy függetlenitsék (francia törvények értelmében kötelesek ezt megcsinálni), igy az ár 509EUR (prepaides ár)+ 100EUR (függetlenités)= 609EUR az unlocked telefon Franciaországban.

hivatalos honlap

ezen a honlapon a fontos bejegyzés: “prix du Apple iPhone 3G 8Go noir seul :609€”, azaz egyedülálló iphone 8giga ára 609EUR

Akkor még egy kicsit a belga iphoneról:

Belgiumban ugye törvény szerint nem lehet szerződéshez kötni a telefonokat, ezért minden telefon kártyafüggetlen. Ott a 8gigás ára 525EUR.(Természetesen sok forumon irták már hogy kiprobálták más ország simjével és működött.)

http://iphone3g.mobistar.be/en/iphone3g.cfm

ac3

180e?? ne vicceljen mar a t-maffia… 250ert 4gb-os 20″ iMacet kapok…

Dewla

Nekem 1.1.4 volt, frissítettem pwnage toolal, appstore megy, itunes store megy a telcsiről tök jól.

Handras

“friss! K: Hol lehet vásárolni szifont jelen pillanatban?
V: Az olaszoknál kapható, független telefonok működnek itthon bármelyik szolgáltatóval. 8 és 16 gigás is kapható függetlenül 499 ill. 569 eurós áron. ”

ez igy nem jo. csak 8 gigasat es 699 euroert, es csak olasz allampolgarnak.

lacee

A francia orange-nál vásárolt prepaid kártyás ájfón akkor most független vagy sem? a 16 gigás verzió 609 eur náluk. nem egyértelmű számomra az olasz és a belga infó sem, valaki homályosítson fel legyen szíves 🙂

gizurr

Handras legyszives irj linket, hol irjak ezt a 699EUR arat.

gizurr

lacee: A francia 8gigas prepaides telefon 509EUR, de az nem kartyafuggetlen, ahhoz ki kell fizetni meg 100EUR-t, igy 8gigas kartyafuggetlen iphone Franciaorszagban az 609EUR-ba kerul. 16gigas iphone 709EUR.

Belga iphone mind kartyafuggetlen, arak:
8gigas 525EUR
16gigas 615EUR

Olasz telefonok eseteben en nagyon ketlem a 699EUR arat, egyetlen kulfoldi forumon es honlapon sem lehet olvasni rola. Plusz olyan nincs hogy csak olasz allampolgaroknak adnak el telefont, ebben biztos vagyok, azert is mert nem kivetelezhetnek EUn belul, itt mint emlitettem rezidensi kovetelmeny lehet, es csakis elofizeteses telefonok eseteben. Olasz prepaides telefonok esteben hangusolyozom nem kell sem olasz allampolgarsag, sem rezidencia. Aki utana akar olvasni nehany tapasztalatnak az olasz telefonok eseteben ajanlom mint a kovetkezo forumot:

http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=45363

lacee

köszi gizurr, közben én is rátaláltam az általad linkelt fórumra, idézek egy beírást:
“no.1
You don’t have to be Italian to buy sim-free iphone in Italy
no.2
it is truly sim-free
no.3
It works perfectly with UK voda contract and PAYG sim.”

az olasz árral kapcsolatban pedig ilyet írnak: “I already replied to a couple times in this topic but it seems there is more confusion than needed.
In Italy you can buy a LEGALLY UNLOCKED iphone 3G for €499 (8GB) and €569 (16GB) from either TIM (Telecom Italia Mobile) or Vodafone.”

570 pénz sokkal barátibbnak hangzik a 700-nál! 🙂

tommy

Eddig is olvasgattam a fórumot, de hogy most kaptam kézhez egy órája az olasz 8 GB-os modellt már biztosra tudok információkat mondani. Csak jailbreakelni kellett a pwnage tool-al, T-mobile HU Sim be és már arról telefonálok!:) Itunes, appstore működni látszik, bár még nem volt időm zenefeltöltésen kívül sokat próbálgatni. Régebbi verziós iPhone-ról kontaktok simán rámentek. 500 euró volt, nincs extra 200, nem kell olasz állampolgárság, barátnőm bátyja hozta haza olasz nyaralásból. A rossz hír viszont az, hogy nagyon nehéz beszerezni, mindenütt sold out, kérésre rendelik és 7-10 nap alatt szállítják abba a boltba ahova rendeli az ember. Így is nagy szerencsénk volt, hogy 2-t sikerült venni, 2 külön településen TIM boltban, de a reményeim hogy lesz több és majd jó kis profittal eladjuk őket egyelőre elszálltak. Tehát aki Olaszországban jár és szeretne iPhone 3G-t mindenképpen érdemes vétel, hiszen VALÓBAN TOTALLY UNLOCKED és 500 euró mai árfolyamon nem annyira sok, olcsóbban nem nagyon lesz sehol, hiszen ha a T hónapok múlva elkezdi árulni, akkoris az előfizetést is bekalkulálva sokkal több lesz… akinek bármi kérdése van szívesen válaszolok

stro-B

Azt hiszem ez a legrelevánsabb info: http://support.apple.com/kb/HT1937

Azaz olasz én hong-kong tényleg független, ahol a pipa mellett van 1-es ott meg lehet kérni az unlockot. Szóval akár még a svájci bomba ár+unlock ár sem lehet vészes. Valakinek nincs infója svájcról?

gizurr

Svajc eseteben kell varni ha jol tudom 12 honapot es azutan unlockoljak. Ha jol tudom a forumokon sok ember irt Nemetorszagbol es kornyezo orszagokbol, hogy felhivtak es beszeltek svajci uzletekkel es minden esetben az volt a valasz, hogy nem lehet fizetni az unlockert, hanem ki kell varni az idot. Hong Kongban a telefon valoban unlocked, de ott csak szerzodessel adjak es termeszetesen ahhoz kel rezidencia. 🙁

gizurr

Meg par kiegeszites:

A svajci telefonrol termeszetesen van egy terjedelmes forum ugyancsak a hackintoshon :), ahol mindent szepen elmagyaraznak:

http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=45369&page=2

Bocsanat hogy megint beleszolok az ujabban kijavitott valtozatba 🙂 , de a pontositas kedveert (mert kicsit felreertheto):

“Az Apple KB cikkjéből az is kiderül, hogy csak Hong Kongban és az olaszoknál lehet függetlenül kapni.”

Az valo igaz, hogy a honlap szerint csak Hong Kongban es Olaszorszagban nincs tarsasaghoz kotve az iphone, de az nem azt jelenti, hogy csak ott lehet fuggetlenul kapni. 🙂 Franciaorszagban valoban kell fizetni 100EUR a fuggetlenitesert (torveny kotelezi). Belgiummal kapcsolatos dolgokat meg szerintem az apple honlap nem eppen helyesen irta le :), vagy lehet hogy csak az apple vagyat tukrozi, mert a mostani belga torvenyek szerint nem lehet tarsasaghoz kotni telefonokat (ezert is van csak egy, igen magas ara az iphonenak Belgiumban), reuters is megirta:

http://www.reuters.com/article/rbssWirelessTelecommunicationServices/idUSL0859270920080708

Bocsanat megint, igerem nem fogok annyira kukacoskodni tobbet. 🙂

vidacsm

Ideje, hogy létrejöjjön a Plastik Tours, és indítson egy járatot Olaszországba. Egy busznyi fanatikussal körbejárni itália TIM boltjait a fellelhető szifonok után.
Dühítő. júl 14. én jöttem haza olaszból de a szolgáltatók honlapjának angol nyelvű része semmi naprakész információt nem tartalmazott, az olasztudásom pedig a ciao bella-val kimerül.

tommy

angelday: aki hozta kérte a TIM-es eladót, hogy ne aktiválja a telót, mert úgy tudtuk hogy eredetileg független, de arra a SIM-re lockol amivel aktiválják. Ez nem igaz mint utólag kiderült, aktiválhatják a TIM-es kártyával, azt utána el lehet dobni és betenni a magyart. De nekünk volt egy unactivated szifonunk (sose hittem hogy valaha használni fogom ezt a szót, de ide most illik:) amit jailbreakelni kellett, hogy aktiválódjon.

tommy

Olasz iPhone-túrára énis befizetnék még pár darabért, de kell még jó néhány hét mire újra lesz mindenütt raktáron, az olaszok gyorsan elkapkodták a készülékeket, hiszen nekik eddig nem lehetett kapni, ráadásul nem csak mi jöttünk rá valószínüleg hogy az olasz iPhone unlockolt és a legolcsóbb Európában:) A Vodafone meg állítólag közben kialálta hogy amíg ilyen kevés iPhonejuk van addig csak a szerződéseseknek árulják… szoval marad a TIM, remélem minél hamarabb sikerül szerezni még néhányat.

tommy

Kérni kell pultnál, de mivelhogy független, engedik hogy hazavidd aktiváció nélkül és lehet készpénzel is fizetni, nemúgy mint mondjuk Amerikában volt ez az első generációval miután rájöttek hogy az AppleStoreokban eladott telefonok kétharmada külföldre vándorol. Csak akkor követelik meg a bolti aktivációt, ha szerződéssel veszed (hiszen akkor lenne olcsóbb az ára 500 eurónál). Ez TIM volt, lehet hogy szerencsés eladókat is fogtunk ki, a Vodafone-nál már csúnyábban néztek amikor arról volt szó hogy szerződés nélküli használatra kell. De elméletben és gyakorlatban is lehet hozni függeten iPhone-t Itáliából.

Steer

..és aki 40 meg 49 ezerért kínálja függetlenül az Aproneten, az hazudik vagy nem mond el valamit? Erősen nagyon büdös ez nekem, de hol lehet a kaka a palacsintában?

Fabók Péter

Sziasztok, iTunesban miért nem tudok zenét áthúzni az iPhone-ra? 1.1.4 verzióban vagyok, az iTunes pedig 7.7.0.43

initram5

Józsi, szervezzünk az embereknek egy buszt és irány Milano! Út közben a buszon geek fejtágítás, live Plastiknation show, kötetlen programok, stb. majd a célhoz érve egy TIM Shop megrohanása és kifosztása Szifon-ügyileg. 499-ért én is akarok!

vidacsm

Jól gondolom, hogy legálisan később (hivatalos árcsökkentés nélkül) se lehet venni szifont olcsóbban mint az olaszországi?
És ha kijön az unlock? Akkor sem nagyon.

multivision

Nekem is patentül megy a 2.0-ás firmware az első generációs telón. Thinkbee blogja nagyon sokat segített. Nekem is 1.1.3 volt a telón.

erdojaro

Lehet arra számítani, hogy ha lassan beindul a 3G vásárlási láz, a régebbi (remélhetőleg 16 gigás) iPhone-ok olcsóbban kelnek el?
Diák vagyok, nincs pézem újra, akár legál, akár nem. 🙁

Sylar

Ha Itáliában veszek egy független szifont, és ha azt ott helyben aktiválják akkor az adott szolgáltatói simmel aktiválják? Vagy sim nélkül is lehet? Mert ha a szolgáltató saját kártyájával végzik, akkor fizetni kell onnantól a havidíjat nem? Ha nem kérem az aktiválást, akkor meg csak illegálisan programmal lehet elvégezni otthon nem?

stro-B

Sylar: olvass vissza

tommy
2008. Jul. 20. @ 10:41 pm

angelday: aki hozta kérte a TIM-es eladót, hogy ne aktiválja a telót, mert úgy tudtuk hogy eredetileg független, de arra a SIM-re lockol amivel aktiválják. Ez nem igaz mint utólag kiderült, aktiválhatják a TIM-es kártyával, azt utána el lehet dobni és betenni a magyart. De nekünk volt egy unactivated szifonunk (sose hittem hogy valaha használni fogom ezt a szót, de ide most illik:) amit jailbreakelni kellett, hogy aktiválódjon.

Amby

Nem haragszom, nyugodtan használd az infót. Majd frissítem is, ha felmerülnek még kérdések.

Aszfaltbetyár

reméljük, nem igaz:

http://href.hu/x/6fg9
http://href.hu/x/6fg8

bár én tés vagyok, úgyhogy akár várhatok is 🙂
de igazából én a lengyel ájfónt várom, mint varsói lakoss, mindenesetre októberig annyira nem kéne szórakozni. ekkora öngólt csak nem lőnek Munkák Pista bácsiék.

California Max

Emberek, ez a független ár lehetséges hogy más országban olcsóbb lesz?elvileg az első iphone már 100e ft-ért volt kapható, még olcsóbban amerikában. most azt mondták ez elvileg függetlenül is olcsóbb lesz. hogy van ez? amerikában mennyiért lehet függetlenül venni (ha lehet)?

szódás

ez a “szifon” kifejezés szerintem ultrabéna, olyan “beszélő béka…az cool” szintű. a másik meg a “knowledgebase” és hasonlók. szívesen segítek, ha már nem megy (vagy nem trendi) nektek a magyar nyelv, höhöhö

egyébként profi az összeállítás.

kelemen jános

A mostani Haszon magazin közöl árakat is a t-mobilera hivatkozva 8GBos: 30 000 Ft 16 GBos: 46 000 Ft

ScoTTT

Imádnám, ha lehetne bluetooth billentyűzetet használni a 3G modellen. Ez esetben lenne “instantget” számomra, hiszen akkor a Psion 5-ig magasodna a használhatósága. 🙂

Tudjátok, Apple bt keyboard + szifon = Psion 5 v2008 🙂

Tud valaki erről bármit is?
Köcce!

ggdiablo

Itt a zatony melletti szigetecsken, 799 AUD az optustol az iphone fuggetlenul (8GB).En elofizuval vettem, az elso napon, sorbanallas nelkul teljesen veletlenul ezt a telot. es tok ingyen elhozhattam.Vagyis alairtam 1 evre es havi 49 AUD-t fizetek, 350AUD hivas ingyen van.Mondja valaki h nem jo itt lakni.

szifonista

sziasztok
erosen filozok egy iphone vasarlason meg sosem volt mac cuccom es nagyon tetszik.olvastam egy forumot ahol vagy kamuztak vagy nem irjatok le legyszives most akkor ez hogy igaz.

telleg nem lehet vele videot felvenni?
telleg nem lehet vele bluetoothon filet kuldeni?
telleg nem lehet vele mmst kuldeni?
telleg egyszerre csak 1 dolgot lehet vele futtatni mert nem birja a proci? (lasd nokiakon 8 taskod volt is elment vele)
telleg csak 2 mega pixeles fix fokuszu optika van benne ?

lenne meg par kerdesem de majd kesobb.egyelore ez is eleg lesz 🙂

gizurr

Akkor egy ujabb idezet a (bar gondolom a tobbsege mar vilagos volt ezelott is; fontos dolgokat megprobalom valahogy kijelolni) http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=45363 -rol:

“OK Boys and Girls. This is the official version of events. The definitive account!:

I am an Expatriate living here in Italy. I have today purchased a 3G iPhone, and have it in my hand as we speak.

Tim offer a “Pay as you go”/Credit phone version of the iPhone. Although it is sold with a sim card it is completely sim free To be absolutely clear:It is not locked to this sim card it comes with, it is not locked to the Network, it is not locked to the country of Italy. It is Sim free.

In Italy, the law requires that a person buying a pay as you go/credit phone presents a Valid form of ID. This is so the Government/Police can trace people to Phones in the event of crime. >>> You simply need a Passport or if you are Italian, an identity card. <<>> I do NOT posses an Italian credit card or bank account. <<<“

gizurr

Az aktivalasrol szolo resz sajnos kimaradt:

“The Phone must be activated through iTunes 7.0 or above, with the sim card that comes with it installed during this process. Once this is done, the phone comes “alive” from a preactivation locked state. Then you can put any sim in and it works.

The Price was €549. I had an iTunes account, but registered in another European country not Italy. I do NOT posses an Italian credit card or bank account.”

gizurr

Bar ahogy latom az aktivalas eseten mindegy milyen kartyaval vegzi az ember. 🙂

A belga iphonerol, aktivalasrol, vasarlasi megkotesekrol stb.(forras ua):

“Ordered one up from my local Mobistar store and got it within five days. According to the sales guy this is normal. Currently it’s only one phone per person, but this will change. As for the SIM free – it is. I’ve tried a UK and German SIM in the phone with no problems. Nothing ‘special’ happens at activation, just install your non-Mobistar SIM into the iPhone and load up iTunes – it’ll recognize the iPhone and then start the setup procedure.”

szifonista

most nagyon elszomorodtam.n96 helyett akarok iphonet venni es hat azt kell mondjam ugy nez ki mintha applenel abrakfalván élnének az emberek.teljesen normalis dolog barmilyen mobilnal hog a benne levo modemmel tudom hasznalni netet nokiaknal igy volt legalabbis.a fix fokuszt tul lehet elni bar a fenykepezes lehtosege hogy nincs igy minek a kamera.a video es mms szolgaltatas pedig mar alap kellene hogy legyen barmilyen teloban.nem is ertem komolyan.pedig nagyon megszerettem az iphonet de ez iszonyat nagy csalodas nekem 🙁

alex

OFF:
szifonista: ha kicsit is igényes vagy a telefon külsejére meg anyaghasználatára, akkor ne vegyél n96ot, ellenben nézd meg az e66ot vagy az e71et. recseg-ropog vs sziklaszilárd, elkúrt műanyagok vs királyak + fém, mocsok nagy de kisfölbontású kijelző, szar gombok vs királyak, az e-sekben inprúvolt home screen. Amúgymeg vegyél iphone-t 🙂 (volt szerencsém aránylag kimerítően kipróbálni mindet, vagyis az iphone csak a régi volt)

szifonista

tobbet nokia telefont nem veszek.vilageletemben nokiam volt de besokkaltam toluk. apple telora hany ev gar van? igaz hogy csak egy? mennyire hamar romlik el vagy mi van ha gar utan romlik el mekkora szivas ?

Gyafi

csak hogy megerősítsem az alap infókat. Olaszországban vagyok, miután napok ota olvasom a bejegyzéseket kedvet kapam venni egy iphone 3g-t. besétáltam ma egy kis falusi Itim boltba és vettem 1-et. itt van benne a magyar pannon kártyám és működik tökéletesen. szuper már csak a sonyericssonomból kell átrani a néjegyzéket és naptár bejegyéseket. 🙂

soksiekrt mindenkinek.

Neosjasar

Ha külföldön veszek iPhonet azt tudom Pannon , Vodafone vagy T-mobil kártyával használni itthon?

Neosjasar

Tehát az amerikai ismerősöm nem érdemes küldjön nekem egyet mert nem tudnám itt használni????

f.balázs

Héé ha most, 2008.07.07-e után 1 hónappal aknék a rokonommal amerikábol-floridából hozatni 1 apple 3g-t akkor azt tudnám használni itthoni hálózattal???
Kéremszépen aki tudja a választ, az ííírjon!!?????!!!!…
Végülis 1 hónappal később ott már feltörik a simet, vagy mit…?.. Vagy mitszoktak azzal csinálni, : függetleníteni de mindeggy a kérdésemre írjatok LÉGYSZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

Kiskakas

angelday

MÉG nem lehet feltörni azt tedd hozzá,még mindig jobb amerikából venni /hozatni összvissz 100-ért mint egy magyar dealerrel olaszo-ból hozatni 150-ért.
Unlock már csak napok kérdése sőt, turbosimes unlock asszem már van is ha minden igaz.

Neosjasar

(KISKAKASNAK)Akkor most érdemes szerinted Amerikából beszerezni vagy nem???

Patros

Sziasztok! Keresek egy olyan türelmes és segítőkész embert aki válaszolni tudna néhány kérdésemre, mint egy kezdő Iphone felhasznlónak. Leginkább msn-ben tudnám elképzelni ha lehetséges. Ez az oldal egyik legnormálisabb sztem ezért is gondoltam rátok!

Patros

Rendben! Először is tudnál-e egy olyan komplett “csomagot” összeállítani ami szükséges lehet egy olyan embernek aki éppen most vett egy új Iphone 3G-t mondjuk ami gyárilag független. Értem ez alatt, hogyan és milyen programokat kellen kapásból feltenni rá, hogy adott esetben felhasználóbarátibb legyen. Tehát az alap programokra gondoltam…

ion

A kommentekből nem volt teljesen világos, hogy Európában valóban csak Olaszországban lehet venni olyan függetlenített vagy függetleníthető telefont, amit akár itthoni kártyával is lehet használni, vagy pedig a belga, francia telefonok is működnének magyar SIM-mel?

Köszönöm.

Neosjasar

Én sem értem teljesen tisztán.
Az előbb beszélt valaki Amerikáról meg felturbózott Simről.
Most hogy van??? Európa Amerika Francia, akkor pontosan honnan is??

gizurr

Akkor kicsit osszefoglalva a dolgokat:

USA:

Amerikaban most csak “carrier locked” iphoneokat lehet venni szerzodessel (2 eves ha jol tudom), tehat Magyarorszagon nem lehet hasznalni alapbol, hivatalosan. Ha lesz “unofficial” unlock akkor majd valoszinu hogy lehet majd hasznalni.

Europa:

Valoban kicsit felrevezeto a “Egyedül az olaszoknál kapható független telefonok működnek itthon” iras, azt is lehetne mondani hogy nem igaz. 🙂 Az eddigi tapasztalatok alapjan mind a belga es a francia iphone unlocked valtozata kratyafuggetlen, tehat hasznalhato Magyarorszagon. Habar itt ki kell emelni, hogy ezek a telefonok dragabbak mint az olasz iphone, tehat ha pontositani akarnak az irason:
az olaszoknal kaphato fuggetlen telefonokat eri meg legjobban megvenni. 🙂 Remelem igy mar minden vilagos.

Fudge

Barátnpm most van Rómában a reptéren, TIMnél van iPhone, de azt mondták nem tudnak neki adni függetlenül 🙁

33as

Hú, gyerekek lehet, hogy gáz van a barátom Udine-ből most telefonált, hogy megkérdezte az egyik TIM- es alkalmazottat hogy mikor lesz készülékük és mikor veheti meg függetlenül, erre a fószer azt mondta információja szerint a TIM és a Voda-is letiltotta egy ideig a független készülékek árusítását! Bass… meg!

ion

Vicces, amikor van egy termék, amit hatalmas érdeklődés vesz körül, de a szerencsétlen fogyasztók nem kaphatják meg.

gib

33as: szerintem rossz kérdést tett fel. nem hiszem, hogy bármely times vagy vodás alkalmazott mondhatja, hogy ez független. mindenképp adnak hozzá valamilyen simkártyát.
én udine-ben vettem szombaton, és független.

Fudge

Pontosítok: azt mondták, csak szerződéssel tudják adni.

ScoTTT

Támogatja a telefon a sztereó Bluetooth füllhallgatókat?
Pl: Motorola S9.

Támogatja a telefon a bluetooth keyboardokat?
Pl: apple bt keyboard.

gib

Fudge: igen, így már pontos. Pont elfogyott a nem szerződéses.. én is futottam össze ilyennel. főleg a Voda boltokban. Ezért van az, hogy a voda boltokban van 3g, a TIM boltokban kevésbé. Inkább TIM-el érdemes próbálkozni.

imi

Ha újrateszem a 2.0-át olasz független iphone 3-gmen szerintetek független marad?, mert most bajban vagyok!!!!

GIO

Hellosztok!
a svájci készülékekkel mi a helyzet?
függetlenül nem lehet venni?mert ott elég olcsó lenne a készülék

Yip

Jól olvasom, hogy nem lehet modemként használni a telefont? Se Bluetooth, se kábel, sehogy? Mit is mondana ilyenkor Józsi? Big Fuckyou az Apple-nek. Megyek és veszek egy E51-et.

Pdudas

Ezek szerint erről a hulladékról nem lehet BT kapcsolaton átküldeni egy képet/doksit/akármit egy számítógépre?

A net megosztást előbb-utóbb megoldják ( úgy mint Symbianon a Joikuspot vagy WM-en a WMWifirouter), kérdés hogy a Store-ban lehet-e ilyen irányú szoftvert árulni (telefonból wifi AP-t csináló program)….

Ha jól tudom a net megosztás jelenleg socks proxy-n keresztül megy, amihez Jailbreak szükséges (ssh-n keresztül megy az egész netezés)..

sab

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Olaszországból behozott iPhone hazai garanciális ügyintézésével? Szóval ha veszek kint egyet, és elromlik, akkor az egyetlen lehetőségem, hogy kiviszem, és ott javíttatom?
Bár a MacBookom 2 hónapos akksi cseréje után nem vagyok túl bizakodó.

hb

Mo-on aug 22 csak a bejelentés időpontja lesz (értsd: ekkor jelentik be, hogy igen valóban lesz iphone Mo-on). később lesz csak fizikailag is elérhető.

Tepi

Lehet, hogy én vagyok kezdő, de: 1.1.4 Zibris unlockolt telóm van, hogy lesz belőle 2.0-ás Pwnage-elt? iTunes 7.7-es-sel upgradelem a szifont, aztán pwnage? Nem merek belekezdeni, valaki segithetne vagy itt, vagy mailben: fabok.peter(kukac)gmail.com. Köszi előre is

szifonista

valaki elmondta hogy aug 22-tol lehet majd kapni most meg azt irjatok akkor jelentik majd csak be.ennyi erovel egyiknek sem kell hinni, hisz mindketto (!)belso informacio.

aton-hawk

Van valakinek infója svájc-al kapcsolatban? Az érdekelne, hogy mivel itt
http://support.apple.com/kb/HT1937
a listában szerepel az 1-es, ami ezt jelenti:”Contact carrier for authorized unlocking”, ergo meg lehet kérni pl a svájci orange-t, hogy unlockolja. A kérdés, hogy ez tényleg teljesen független-e, vagyis ha pl mo-n belerakom a pannonos kártyámat, akkor menni fog-e? A másik, hogy ha ott függetlenítik, akkor az úgyanúgy független marad-e, ha esetleg vmi történik vele, és újra kell pakolni (mint pl pda-nal a hard reset).
Előre is köszönöm a válaszokat

Eszti

Bocs az offolásért, de az iTunes-ba a billing addresst kötelező megadnom?

rale

Kérnék egy kis segítséget szifon-ügyileg, ha van hozzáértő. Az iPhone 3G-ről akarunk bejelentkezni az Unicredit Bank Spectranet (Internet Banking) rendszerébe. Az a probléma vele, hogy Flash-t is használtak az oldalon. Ennek tartalma csak egy ActionScript, ami az oldal egyes elemeit, meg magát a layout-ot tologatja (de maga a site az HTML alapú). Biztos vagyok benne, hogy ha nem lenne Flash, az oldal ettől még működőképes maradna. De így sajnos Safariból nem tudunk bejelentkezni, a megfelelő plugin hiánya miatt. Van valami megoldás arra, hogy eltüntessük, vagy blokkoljuk a Flasht? Nehezítő tényező, hogy az oldal HTTPS-ről jön. Any idea?

szifonista

http://index.hu/tech/mobil/iphoneaug22/

“A T-Mobile bejelentette, hogy augusztus 22-től lesz kapható az iPhone, viszont egyelőre nem árulták el, hogy a mobil mennyibe kerül majd, és milyen előfizetéssel lesz kapható.”

a t-mobile weboldalan viszont semmit sem talaltam errol.annyira szukszavuak lehettek 🙂

Same

Tehát, ha én most odamegyek Olaszországba, Milánóba, egy TIM store-ba, akkor ott 609-ért meg tudom venni kártyafüggetlenül? Aztán hazaviszem, bedugom a gépbe, és megy minden? És ugyanez Franciaországgal, és Belgiummal? Bocs, szinte az egész oldalt elolvastam, de kerek perec nem mondta ki senki, azt, amire kiváncsi vagyok. előre is kössz

Samu

ja, és nem értem, hogy ha minden oké, akkor nekem hogyan lesz accountom. bedugom, és akkor kreálom meg? bocs, elég nobb kérdések, de szeretek mindenben biztos lenni.

rale

Same: Mi olaszból hoztuk, az általad vázolt szituáció állt fenn 🙂

Valakinek van ötlete ahhoz, amit írtam?

Samu

rale: eddig semmi probléma nem volt? kellett használni a pwnage tool-t vagymit? 🙂

Samu

most vettem észre: “A (kártyafüggetlen telefon) hivatalos megvásárlásához olasz adószám (codice fiscale) és olasz bankkártya kell.” rale, ez nálad nem volt?

“eladjak ugyan kartyafuggetlenitve, de csak akkor, ha elofizetsz az o internetszolgaltatasukra 30 honapig” és ez?

rale

Samu: Mi egy olasz kollégával vásároltattuk meg, így nem tudom, hogy adószám hiányában megveheted-e, de szerintem igen. A boltban nem köteleznek arra, hogy aktiváltasd a telefont, erre otthon is van lehetőséged (mellékelt USB-kábel + iTunes). Ez az internetes szöveg meg teljes kamu, semmi ilyen nem volt, a telefon valóban olyannyira kártyafüggetlen, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Hazahozva mindenféle Pwnage Tool-os bűvöléstől mentesen, egyszerűen a SIM-kártyát beletéve már használhatod is. Kipróbáltuk a 3G-t és az App Store-t is, mindkettő rendesen működik.

Problémának csak azt nevezném, hogy Windows alatt kissé megbízhatatlan, és szokatlan az iTunes. Nem az van, hogy rádugod USB-n a telót, és a Sajátgépben megjelenik mint külső adattároló, hanem iTunesban kell egy Library-t összemolyolnod. Ezután a szifont másik gépre csatlakoztatva esélyed sincs arra, hogy például csak egyetlen fájlt másolj át a gépről, mert ha nem bököd be, hogy a meglévő fájlokat is próbálja szinkronizálni, (amik az adott másik gépen nincsenek is rajta) akkor rögtön törölni akarja őket.

Eszti

iTunes-ban a regisztrációnál kikell tölteni azt a nyanvadt billing address-t ill muszáj kitölteni?
Segítsetek már pls csajból vagyok :)))))))

szifonista

eszti itt nem kell csajnak tettetned magad hogy segitsenek. ezek rendes sracok segitenek ha tudnak annelkul is :DDD

bb

Eszti: ki kell, szerintem nagyjából viszont azt irsz be amit akarsz (tehát nem ellenőrzik, de ez tényleg csak SZERINTEM)

viszont ami érdekes, az első App Store-os “vásárlásom” (ingyen app) után felhivott a bankom és leellenőriztette, hogy “valami itunes dolog” jogosan nézegeti-e a számlámat 🙂

ion

Ezt a Richard Solo battery-t itthon nem lehet kapni? A weboldalan azt irjak, hogy a nagy kereslet miatt nem tudnak idoben szallitani belole az allamokba sem…

lacee

magyar témobil meg szarik nyilvánosságra hozni az árakat? legyen má’ valami…

szifonista

malachi: elkezdtem szamolgatni es a t mobile messze jobb arakat produkal mar most a piacon ami az internet forgalmas elereseket illeti.szal evvel szamolva bizonyosan olcsobb kell hogy legyen a lengyel araknal.
pl 24.000 ftot elkernek egy 5G os csomagert amibe van 800 perc beszelgetes ha jol ertem es 2400 sms???
ki a halal beszel ennyit es irkal ennyi smst 😀
azert en meg remenykedem nem kell olaszba menni nyaralni szeptember elejen(ugye erted miert…)
szal ezek a lengyel arak borzaszto gazosak nem csodalom nem merik nyilvanossagra hozni arakat iylen arakkal en is szegyenkeznek :DDD

szifonista

ilyen****

ja es megvalami.ma t mobileos ugyfelszolis ezt a dumat adta be hogy azert nincsenek meg mindig arak mert targyalnak rola 🙂
es felvetesemre hogy megis mikor lesz hasznalhato informacio ugye az ember ne 22en reggel tudja meg mennyit vegyen magahoz hanem megis keszulni kell ra hideg elelem uveg palinka (ejjel hideg van az uzletlanc elott) azt mondta hivjam fel oket reggel akkor megmondjak mennyibe kerul :DD
jah meg hogy hol lehet majd kapni szinten hivjam fel oket.
szal vagy tenyleg fogalmuk sincs ufsz.-oknak az egeszrol (nekem ez jott le belole) vagy elmehetnek a sunyiba nem tudom mire fel ez a nagy titkolozas akinek kell ugyis megveszi akinek nem az meg nem.masfelol ha meg pofatlan arakat szabnak nem kell messzire menni kartyafuggetlen verzioert ugye.

Malachi

Már nem emlékszem hol olvastam, hogy tegnapra ígértek valami infót az árakról, csak ezért értetlenkedtem. Illetve, hogy önállóan egy T-csoportos országban sem adnak majd ki árakat, mert talán valami szerződés köti őket az Apple-höz, és majd egyszerre, blabla. Mindenesetre fura, hogy egy ennyire vadiúj termék bevezetése előtt ilyen nagy a kuss. Az a gyanúm, hogy nem számítanak igazi rohamra, hiszen semmi felhajtás nincs az egész körül, aki nem érdeklődik kicsit is a téma iránt, annak fogalma sincs a magyar szifonról.
Amúgy ez a lengyel megoldás nekem sem tetszene.

Isti

Sziasztok, ha Olaszországban veszem a kártyafüggetlen változatot (tudom, most jelenleg nem lehet azt sem kapni), akkor az mennyire lesz jó a magyar viszonyokhoz? Értem ez alatt: van-e benne magyar “billentyűzet” vagy egyáltalán érdemes-e olyat használni, netről le lehet-e tölteni a nyelvi fájlokat és kiegészítőket és a többi, és a többi. Miben különböznek ezek a telefonok regionálisan egymástól? Köszönöm a választ előre is.

pack20

Hi!
Mint potencionális iPhone tulajdonos(már csak a T-re várunk…ugye) érdekelne, hogy ha letöltök egy alkalmazást az amcsi store-ból, amely a magyar store-ban nincs. Szal inkább úgy mondom, hogy “egy ismerősöm” regisztrál fake adatokkal az amcsi store-ba és letölti a shazam-ot pl. , akkor ha azt a megfelelő mappában elhelyezem áttudom majd ültetni a telóra? Mert az iTunes látja. Másik kérdés. Ha valakitől megszerzek egy fizetős alkalmazást, amelyet szintén bemásolok a megfelelő helyre, van vmi védőháló, ami megakadályozza a telóra töltést? Sajnos feltételezem van. Van rá lehetőség, hogy a telefon bütykölése és így a garancia elesztése nélkül felpakoljak fizetős alkalmazásokat?
Előre is kössz a válaszokat.

pack20

még két kérdés, az első költői:

Ha én megveszek Mo-on egy iPhone-t, azt most melyik softver verzióval kapom?(2.0.1???)

Ha én faszán megveszem a “szifont” és vállalom, hogy eladom a lelkemet a T. Ördögnek, csak pénzért frissíthetem a jogtiszta teló jogtiszta szoftverét 2.1-re?

Eszti

pack20

a frissítéssel szerintem nincs gond,mivel ha jóltudom store-on keresztül tudod frissíteni, de lehet rosszul tudom 🙂
majd megmondják azok a frankót akiknek van 🙂

pack20

az oké, de ingyen? mert én 7$ valamennyi centért láttam.

Eszti

ez ügyben nemtok segíteni, én már nagyon várom hogy hozzák a téhez a telót, aztán megyek sátorozni :)))))
aztán meg jöhet a probálkozás az iTunes regisztárcióval, egyenlőre nem eszi meg a kártyámat 🙂

Zsolt

Sziasztok!

>A válasz: az olasz független telefon teljesen jól működik, >viszont nincs benne magyar nyelv, sem KIKAPCSOLHATÓ >helyesírás ellenőrző. Ahhoz már jailbreakelni kell sajnos.

Innen adódik a kérdés: jailbreakelés a garancia elvesztésével jár-e (és ha igen, akkor lehet-e visszacsinálni az eredeti állapotot, hogy szervízben ne jöjjenek rá) ?
Köszi!

Zsolt

GIO

Hallottam egy ismerőstől hogy pesten egy teszkóban található T-üzletben ki van rakva 120 ezerért kártyás csomagban a teló!
meg hogy “csak” 5000dbot hoznak az országba!
ki mit tud ezühgyben?

axes

GIO, esetleg pontosabb információt lehetne arról tudni, hogy melyik teszkóról van szó?

GIO

Sajnos azt nem mondták meg hogy melyikben van kirakva sajnos!:(

GIO

De majd utánaérdeklődök, hátha megtudom és aztán szólok!

szifonista

en multkor a sarki fuszeresnel lattam kiteve 83477 ft volt. de csak ketto darab volt es mindketto feher. :]

izé, valaki tud valami infot hogy repedezik a hatulja telonak ezugyben mi ujsag garis nem garis csere van vagy mi van ilyenkor.

tufee

Állítólag Brüsszelben is kapni és csak 108e HUF-nak megfelelő ropogós pénzecske.

hangya

magyar nyelvű menü nincs benne és hosszú ó,ő,ű. Rövid ékezetes karakterek vannak. A helyesírás ellenőrző 2 hét után már alig dobál fel valamit (tanulja, mit akarok beírni). A teló Olaszországból jött.

noxy

tessék.. T is aktiválta magát. Asszem rendelek… aztan 22-től kemping

patros

Sziasztok! Aki hiányolta az sms kézbesítési jelentést és T-Mobile-os, van megoldás. Kezdd az sms-t *A# karakterekkel és máris jön a jelentés amint a susmus célba ért. Pannon és Voda esetében pedig kezdd az sms-t – karakterrel. patros

hangya

Annyit pontosítanék, hogy ó és í van 🙂 Már csak az appstore szivat, a erste visa classic nem jó neki fizetésre, remélem majd a webkártyát megeszi. Elsősorban az a fizetős program izgat, amivel fileokat lehet rámozgatni iphonra és PC/Macre oda-vissza wifin, mindenféle filetipust megnyit és csak 2,4 euro..

Fudge

Kérdés: szerintetek hova érdemes aktiválni? US storeba, vagy a magyarba? Nekem már van egy US store accountom, használjam azt, vagy csináljak egy újat a magyarba?

Az árakon, illetve a törvényességen kívül azt lenne jó tudni, mik azok a fontosabb alkalmazások, amik pl csak a US storeban vannak, vagy amik ott nincsenek de itt vannak esetleg…

patros

Hello angelday! Szeretném ha segítenél beszerezni azt a bizonyos Iphone Pc Suite programot. Több helyről letöltöttem eddig és amikor kitömörítettem és installálni akartam a gépemen nem ment tovább a telepítés. Esetleg valami tuti használható? Egyébként jó ez a program valóban? köszi, patros

D

hangya: pont ez csinálja nekem is, én tegnap vettem, így magyarországon lett aktiválva és így nem engedi hogy az US accountomat használjam, de az itteni store meg nem fogadja el a kártyáimat, akár dombornyomott, akár nem
valaki nem tud megoldás? vagy hogy hogyan lehet az hogy ‘újraaktíválhassam’?

Muhadnagy

halihó:)

van egy kis gondom a telóval, ha hívnak nem írja ki a teló a számot és nemtudom hol lehet beállítani hogy kiírja(amelyik telóról probálkoztam kiírja a számot más készüléken de az iphone-on nem), másik kérdés a 3G-t hol lehet lelőni? valamit buheráltam vagy nyomkodtam a telón és a menü ikonjai elkezdtek mozogni, de nemtom hogy csináltam, valakinek van ötlet rá?:)
A billentyűzárnál a háttérképet hol lehet változtatni?
bocs a sok kérdésért…:)

Ezek közül legfontosabb a telefonszámkiírás lenne, mert ma éjjel elbaxták a szerződésemet, és este találkoznom kéne a csávóval de nemtudom visszahívni hogy ha keres 🙁

köszi előre is

Muhadnagy

Iphone 3G, ma éjszaka vettem a mom parkban, 2.0.1-es szoftver van rajta

Muhadnagy

aktiválálta a csávóka, a teló azt írja a verzióra hogy 2.0.1 (5B108)

este találkozok a csávóval, majd rákérdezek nála, hamár elrontotta a szerződést 🙂
de remélem megoldódik a probléma minél hamarabb:)

Muhadnagy

hali ismet….na beszeltem a csavoval es azt mondta hogy a tmobil weboldalan tudom orvosolni hogy a telo kiirja a bejovo hivasok kijelzeset:)
Ez az elso commentem a telorol:)

vidacsm

Hajjaj.
Ugyan tegnap már Tmob díjszabási táblázatokról álmodtam de most összekavarodtam megint.

“Díjcsomagra vonatkozó hűségnyilatkozat nélkül” hogyan néz ki? Készülékre hogyan lehet hűséget vállalni?

Én úgy értelmeztem, hogy az iphone pdf árlistában felsorolt csomagokon(relax250, partner2,3) kívüli (és persze az ‘ikonon’) csomagokra kell 1 v. 2 év hűséget vállalni.

Példa: Relax 100 előfizetésre (Új előfizetőként) 1 év hűség + 8gb-os szifon 99990.

Hol vagyok hülye?

Samu

és most a TMH árulja kártyafüggetlenül? ha igen, mennyiért?

Samu

úgyértem, nekem most van egy kártyafüggetlen Nokia telefonom, benne a SIM-em, és azt szeretném, hogy úgy meg tudjam venni, hogy ne kelljen előfizetést is vennem hozzá. azaz a jelenlegi kártyámmal szeretném használni a szifont

“idő előtt felbontod”? nem értem..

vidacsm

Idő előtti felbontási díj 90k a Tmobile nál és akkor ki is lockolják (ha jól tudom) de ha nem a “Díjcsomagra vonatkozó hűségnyilatkozat nélkül”-t veszed akkor a havidíjjakkal is tartozol még nekik.
Ergo.
Független 8Gb-oshoz 99 990 Ft(díjcsomagra von. hűsnyil. nélk.) + felbontási díj. és kilockolják /ha nem, akkor is hűtlen/

vidacsm

Akkor nem. De amit mondtam kilockolás valószínűleg hülyeség. A seggemből is apróbetűs pdf-ek jönnek már ki.

A készülékhűséget még mindig nem értem teljesen.
Tehát kapok 1 szifont ami kvázi dominós/csomagnélküli, de mire hűségeskedek? Hogy vigyázok rá? Mert ugye havidíj nincs, ezért nem értem a hűség mikéntjét.

Jaj.

stro-B

@vidacsm: én ez úgy logikáztam ki, hogy díjcsomaghűség nélküli opcióban bármikor válthatok csomagot, tehát akár 1 hónap után átmehetek ECO-ba, ami a legkedvezőbb ha “csak” az iPhone miatt fizetsz elő. Mert a többi verziónál ki van kötve, hogy a hűség ideje alatt csomagot sem válthatsz. Én legalábbis így értelmeztem.

Nem akartam, de csak belinkelem, itt számolgattam: http://www.79.hu/blog/index.php/2008/08/22/iphone-hu-te-huuu/

Melchiades

Azt olvastam egy fórumon, hogy 3g-s netezés közben a bejövő hívásokat hangpostára irányítja. Igaz ez, próbálta már valaki?

Muhadnagy

Megjegyzés: Amennyiben Ön egy eredeti iPhone készüléket használ, Ön nem
fogadhat hívásokat, miközben az iPhone aktív adattovábbítást végez egy
mobilhálózaton – például éppen letölt egy weboldalt. A bejövo hívások ekkor
közvetlenül a hangpostára irányulnak át.

Melchiades holnap ezt is kiprobálom, viszont elnézést kérek tőled, amikor kérdezted hogy van-e ékezetes betű és én azt mondtam hogy nincs, pedig van, ha nincs a használati útmutató fent a neten akkor erre a kérdésre még mindig nemet mondanék, szóval van ékezetes betű benne 🙂

Gkriszt

Kipróbáltam amit muhadnagy írt.. Netet töltöttem és közben felhívtam magam.

Gond nélkül megszakította a letöltést és felajánlotta a hívást. Mindezt 3g alatt nem wifin.

wpeople

Olasz Szifon:
Voltam 22-en Triesztben, TIM boltokban NEM lehet jelenleg kapni, ezt az orszag masik reszerol is megerositettek – csak elojegyzest vesznek fel. Ellenben Apple Store-ban sikeresen vasaroltam! (volt raktaron 16G feher es 8G fekete) Kulon koszonet nekik, h kiszolgaltak zaras utan is!
(persze a TIM prepaid kartyat itt is megkapod hozza)

A konkluzio: probaljatok inkabb olasz Apple Store-bol felhajtani! 🙂

wpeople

kieg: amennyiben van ceges (valid!) EU adoszamotok, tudjatok hasznositani…

Netkreatív

Vkinek van infója hogy aki lecsúszott és regelt az kb mikorra várhatja DHL-t? Készlethiány van vagy csak csúszás? Napok, hetek, hónapok????

stro-B

Ma voltam T-pontban, kikérdeztem mindent.
Hamarosan lesz róla egy post a blogomban, röviden a lényeg:
– díjcsomagfüggetlen opció annyit tesz, hogy bármilyen (kivéve mobil otthon) csomaggal megveheted, és arra nem kell hűséget vállalnod, hogy a csomagot nem váltod a hűség ideje alatt
– ECO díjcsomaggal is vehető ebben az opcióban, így pl 1 év esetén 12*1690 az előfizu, amit fogjon fel mindenki részletfizetésnek 🙂
– függetleníttetni lehet, de itt eléggé nagy a homály. Se az iPhone-ra vonatkozó árat nem tudták megmondani, se azt, hogy mennyi a kötbér. Igen kötbér, mert elmondás szerint ahogyan _minden_ lockos telefon függetlenítésnél van, úgy az iPhone-nál is, nem érdekli őket, hogy az előfizut én attól még fizetem. Ez exhas 100k nagyságú, tehát nem éri meg gondolkozni rajta. Ennek azért még utána kell járni.

Mindösszesen tehát 119970+12*1690 = 140240HUF-ból van meg egy szifon.
(persze annak, aki mint én, nem akarja effektive pl az ikon nyújtotta szolgáltatást használni)

Akkor most megint visszakanyarodok oda, hogy olaszból független. Vagy nem tudom.

mayabá

Közben én is felhívtam egy téboltot és kikérdeztem hogy akkor most mizu, van évagy nincs é raktárban hegyekben lapátolható mennyiség…
Erre a helyes (hangú) kisjány aszonta az “iPhone” kikötötte a magyar kereskedőknek hogy mindig kell hogy legyen raktáron telefon.
Na ezen elkerekedett a szemem… Hát legyen az így.
Az nagyon jól hangzik ha bármi más díjcsomaggal lehet vásárolni!

Muhadnagy

kaptam emailbe ma egy kis pár másodperces mp3-at, a kérdésem az lenne, le lehet tölteni valahogy a telefonon keresztül a teló memoriájába? nekem sehogyse sikerült, csak lejátszani tudtam :((

Muhadnagy

halihó ismét..megint lenne egy kérdésem 🙂
Bluetooth használatával kapcsolatban mit tudtok? probálkoztam a régi samsung telómmal, de semmi…most reggel a haver iphone 3g-jével se jött össze a csatlakozás 🙁

ant

Ma voltam a Tré-mobilnál, és miközben én ügyes-bajos dolgaimat intéztem, a mellettem levő pultnál egy nő négy (azaz 4) darab iphone-t vásárolt meg. LOL

unregistered

Losy:
neked már van? csak azért mert én rendeltem már onnan de holnap ha megjön (vagy holnap után) utána beszámolok mindenről csak addig nem akarom hogy sokan megszívják ha én sikertelenül járnék…
szóval aki vett már onnan függetlenül és sikerrel járt az terjessze csak ezt a hírt…

Losy

A boltos az mondta, hogy igen. Én erősködtem, hogy biztos-e ez? Abban maradtunk, hogy megkérdezi és tájékoztat. Nekem is holnap v. holnap után lesz meg.
Ebből a táblázatból is függetlennek látszik:
http://support.apple.com/kb/HT1937

unregistered

Lossy:
hát igen csak sok csodát láttunk már nem igaz? 😉
akkor neked is sok sikert 😀 ránk fér 🙂

Losy

unregistered:
kösz, remélem rendben lesz. Nem kellett előlegezni, holnap még megpróbálok szlovák ismerősön keresztül infót gyűjteni.

unregistered

őőő nekem kellett előlegezni 7000 korona… a 16gigásnál :S

Losy

stro-B: nem mondták, hogy kellene. Tegnap elmentem a boltba, de sajna csak előfizetéses készülék volt, ill. 2db ami aznapra volt kérve (előtte telefonon megkérdeztem, lehet-e kapni, mondták, igen, de azt nem, hogy le kell kérni előre), úgyhogy mondtam, kérek egyet. Felírták a tel. számomat, hogy értesítsenek, 1 v. 2 nap.

Losy

unregistered:
grat. hozzá, előbb olvastam a másikon 😉
Nekem nem szóltak ma, holnap rájuk telefonálok, végülis lejár az 1-2 nap 😀

patros

Sziasztok!

MMS fogadására egy kis trükkös segítség T-Mobile-osoknak. Nincs más tennivaló, mint egy WAP-ozásra alkalmas telefonkészülékbe beletenni a SIM kártyánkat és így fellépni a T-Mobile wap felületére. Ott kikeresni az MMS átirányítás fület és katt rá. Felkínálja, hogy hova szeretnéd átirányítani a kapott MMS-t. Kiválasztod, hogy e-mail címre (tetszőleges lehet). Ezután nagyon egyszerű a dolog, máris megnézheted a kapott MMS-t az Iphone-odon a mail fiókodban landolva vagy bárhol asztali gépen vagy ahogy szimpatikus. MMS küldését mailben szoktam megoldani csatolt formában. üdv.patros

Melchiades

Mi a helyzet akkor, ha a cover flow működése miatt nekem jelenleg amerikai iTunes regisztrációm van, viszont az iPhone miatt pedig a magyarba szeretnék majd bejelentkezni? Mi a teendő?

Trol

Sziasztok!
Tényleg nincs ma nyitva semmi szlovákiában? Ma ráérek és ki szeretnék menni hogy letegyem a foglalót egy szifonra, de nem veszik fel a telefont, és azt olvastam hogy ma is és hétfőn is ünnep van. Hétvégén sincs semmi nyitva? Valaki segítsen Plíííz!:(

h.

wow. micsoda informacio es adathalmaz, ugyesek vagytok! beallok a sorba, mert mostmar nekem is kell ez a csoda..

hakapeszi

Hipotetikus kérdés: ha veszek a TMH-nél egy iPhone-t, amit aktiváltatok (úgy tudom másképp nem lehet elhozni) egy T-Mobile-os SIM kártyára, akkor utána ha felteszem rá a Pwnage 2.0-t, akkor elvileg már használható lesz más szolgáltató kártyájával is függetlenül attól, hogy aktiváltattam korábban a T-s SIM-re? (Remélem érthető 🙂

hakapeszi

Még egy kérdés az unlockkal kapcsolatban: van, aki kipróbálta már a Pwnage Tool-t 3G-s iPhone-nal és tapasztalatai is vannak?

Ragcsalo

hakapeszi: iPhone 3G-t még nem lehet unlock-olni. A Winpwn csak jailbreak-et tud. A függetlenítésen dolgoznak a fiúk odaát…

Mac

Hello!

Szept. 15-én lesz elérhető az iPhone 3G a UK-ban pay as you go (kártyás) konstrukcióban, ami gondolom kártyafüggő lesz. Kérdés: megéri-e kimenni és megvenni 100e Ft-ért vagy inkább maradjunk az olasznál? Ha ez utóbbi: hol lehet még kapni ilyet?

hakapeszi

Ragcsalo: Köszönöm! A jailbreak ezek szerint nem oldja meg a hálozatfüggés problémáját csak több lehetőséget nyújt a telefonban, azaz custom módban lesz használható. Jól értem? Bocs, ha ez trivialitás, de eddig tévhitben éltem minden bizonnyal.

spion

Sziasztok,

a TMH-nál sem volt bonyolult, találtam egy jóbarátot, aki a jelenlegi előfizetéséhez megvette a készüléket, 15 perc múlva már Jailbreakelve feküdt előttem. És miután csináltam egy me.com tesztaccot egy jó hónappal ezelőtt, a kontaktok visszaszikronizálása is megvolt 20 mp alatt.

Losy

Ma végre az enyém lett a kicsike 😉
Szlovákiából, Tornaljáról hoztam. A múlt héten keddtől húzódott az ügy. A boltban a csajok nem voltak képben nagyon, láttam a beszerzési számlájukat, 18.420 skk-ról szólt. Ideadták 18.280-ért 🙂

bb

a régi szifon 2.1-re való frissitésére van valami megoldás?

Lévai Richárd

sziasztok!
Tudtok valami olyan T-mobile boltot Pesten, ahol a fehér telefon is ki van rakva, nem csak a fekete?
Jó lenne élőben is látni.

Versy

Helló!
Láttam, hogy nézitek, hol lehet venni külföldön. Nekem egy gyári független iPhone 3G-m van, most frissítettem iTunes-al a 2.1es softwert és igazából a lakóhelyem főterén lévő kávézóba vettem át és én bontottam ki a csomagolását. Persze nekem szerencsém volt, mert pont erre járt, de Pesten is átvehető.
Van egy srác, aki talált egy olyan kapcsolatot Olaszországban, aki direkt nagy tételben ad el független szifonokat, direkt külföldieknek. Persze mivel ez nem legális, mert ugye csak olasz állampolgár vehetne, így kicsit drágább mint 500 euró. Nem kérdeztem mennyi, lényeg hogy 145e a 8GB-s és azt hiszem 175e a 16GB-s. Fehér nincs, mert az illető azt tapasztalta, hogy hajszálrepedések vannak a lenti hangszórónál és a jack bemenetnél ezért nem akar ilyet eladni. Szóval lényeg, hogy én tőle vettem, én bontottam ki, én aktiváltam, maximálisan megvagyok elégedve és gondoltam beajánlom nektek is. Nem akarok itt reklámozni, szóval itt a mail címem és akit érdekel, annak megadom a srác elérhetőségeit.
Én egész addig kételkedtem, sőt, addig nem fizettem ki, amíg meg nem várta, hogy én frissítem a szoftvert 2.0.2-re, mert az aktiválás nem volt nekem elég, de mégis igaza volt.:)
versyke@gmail.com
További szép napot!

Eszti

Halihó!

Valaki tudna nekem segíteni? olyan problémám van, hogy nemtudok, egy komplett albumot feltenni a telóra, mert hülyéskedik, összevissza bénázik, és kb mindenhova pakolja a zenéket.

Másik kérdésem, letöltöttem ezt az air sharing programot, ez mind szép és jó, de sehogy se tudom összehozni a számítógépemmel…akinek megvan ez a progi tudna nekem segíteni? (WinXP-s vagyok)

na még egy kérdés ha már igy belejöttem…a photos-on belül van lehetőség új mappa létrehozására a camera roll és a photo library-n kivül?

hakapeszi

Az normális, hogy ha dockon ül a 3G-s iPhone, akkor a csengőhangon kívül nem játszik le semmilyen más figyelmeztető hangok (sms, naptár, voicemail, e-mail stb.)? Nekem furcsa, hogy ezeket nem szólaltatja meg, de magát a csengőhangot simán lejátssza. Tapasztalat?

zamar

eszti: van ugye a mappa windowson amit megosztottál itunesban fotók számára, na azon belül létrehozol egy tetszőlegeset, sync aztán kész(ipod touchon így kell legalábbis, de nemhiszem hogy különbözne)

Eszti

igen, köszi srácok már rájöttem, csak azt nem értem, hogy néha odarakja a photo library-t néha pedig nem, ezt általában akkor csinálja, ha a mappákban lévő almappák valamelyikét nem szinkronizálom. Engem ez csupán azért zavar, mert igy kétszer szerepelnek a képek a telefonon…egyszer mappánként, és egyszer pedig a photo library-ben….valaki érti ezt? 🙂

Melchiades

A kérdésem a következő:
meg lehet-e nyitni emailban kapott mp3, illetve videó fájlokat az iphone-on?

Kami

Hello!
kaptam egy olyan ajánlatot, hogy Amerikából hoznának nekem iphone-t 100ezerért, az lenne a kérdés, hogy ugyan úgy működne itthon mint a tmobilnál vásárolt iphone, illetve azt olvastam hogy Amerikába nincs olyan hogy kártyafüggetlen teló és, hogy felkell törni, és hogy ez hogyan befolyásolja a garanciát?

Muhadnagy

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy USA-s app accountom, amiről vásárolgatok gift card feltöltésekkel, és erre az accra regisztráltam be a telefont amikor először rádugtam a gépre…majd pl eltelik X hónap és az apple törli acc accomat valami miatt v letíltja, akkor meglehet azt csinálni hogy egy másik acc-al kezdek a telefonra ismét progikat rakni? De ehhez gondolom a telefon regisztrációja során megadott app acc-ot kéne módosítanom valahogy nem? ha igen akkor hogy?
Ez a probléma nem áll fent, csak gondoltam rákérdezek, mert erről még nem olvastam sehol semmit.

Előre is köszi a választ

tufee

Valaki nem jár mostanában Szlovákiában, hogy hozzon nekem egy 8Gb-s iPhone-t? 🙂

Tom

Sziasztok. Nekem van 1 iPhone 3g-m, de nem tudok rá zenét feltölteni számítógépről. Van valami tippetek hogy honnan tudok leszedni zenét? Előre is köszi

modfej

hat jol beszivattam magamat a t-mobile-nal…
vettem ebbol a 2e HUFos dokkolobol, ami valojaban nem dokkolo, hanem Universal Dock Adapter, azaz kb semmire nem hasznalhato, h nincsen egy ilyen 59dolcsis Universal Dock-od… (amivel toltheted szinte az osszes ipodot, van hozza taviranyito)
persze lett volna igazi dokkolo a szifonhoz 7 e HUF-ert, de hallgattam rad(ratok), es mentem h kerek 2ezer forintos dokkolot.
kaptam harom froccsontott muanyagdarabot…

de legalabb osztonozve vok mostmar, h vegyek egy ilyen univerzalis toltot, aztan abba jol bele tudom majd oket pattintani… brrrrr. :@

szenyo

1000 dollár a minimum rendelés azt irja.
Viszont az iphone-nál az első komment aggasztó…

Zeo

Igen, ez benne a rossz, hogy legalább három embernek kéne összeülnie, hogy rendeljen…

Csak ha valaki már rendelt onnan, akkor mégis könynebb szívvel kezdek keresni tettestársat. Főleg ha 80.000 forintról van szó.

adriankoooo

Esetleg bele lehet irni a FAQ-ba, hogy a szlovakoknal a vasarolt telefont csak az viheti gariba akinek a nevere lett kiallitva, hiaba van garancialeveled.

DarkEvil

Sziasztok,

Nekem csak simán az lenne a kérdésem, hogy a szlovákoknál vásárolt iPhone 3G az független, vagy csak kártyás? És ha független, akkor simán T-Mobile-nál, vagy valami mezei telefonos boltban kell keresnem?
Előre is köszi,
Dark`

rale

“A 2.2 förmverhez nincs még QuickPwn..” már megjelent, fel is tettem.

bodzasfanta

Amúgy,
“Contact carrier for authorized unlocking”, mondja az Apple.

Akkor a magyar, T-Mobile-os iPhone-t is lehet függetleníteni, nem?

cs

40 ezer ft-ért van jó iphone? ha van léci tegyél be róla egy képet és mond meg milyen fajta. Jah és t-mobile legyen. elöre is köszi!

DarkEvil

Nah, megvettem Komárom mellől az iPhone 3G-met, az lenne a kérdésem, hogy ennek a kijelzője eltér a 2G kijelzőjétől (méret vagy máshogy), mert ismerősöm tudna szerezni jópofa screen protectort, de ott csak annyi szerepel, hogy “for
iPhone”.

DarkEvil

Érdeklődnék újból,
Megvan az iPhone, ma jutottam el odaáig, hogy semmilyen módon nem bírtam kikerülni iTunes regisztrációnál, hogy meg kelljen adnom a bankkártyám, mondom üsse kő, megadom. DE nem fogadja el!!! VISA dombornyomott kártyát nem fogad el!!! Kérdésem: Hogy lehetne US iTunes-ra beregisztrálni akkor? iTunes Gift card-dal 100% lehet?!? Vagy egyéb megoldás?

Balazs

A Digital-tek weboldal nagy kamu. Elveszik a penzed, aztan semmit se kapsz. Tipikus olcso hus. Erdemes nyomni ra egy keresest gugliban, ha valaki szkeptikus…

gepont

Angliaban is elindult a feltoltokartyas iPhone az O2-nal, 342 font (kb 105 ezer) a 8 gigas, 50 fonttal tobb a 16-os.

Budai Roland

hy,ömm aszt akarom kérdezni h a net indgyen van vagy fizetni kell ? és h látam róla egy videót és furcsáltem a töltöt az mijen is?

Muhadnagy

Roland ha wifin keresztül használod a netet akkor az ingyér van, de ha a 3G-t nyúzod az bezony a csomagban leírt 2 v 4 giga adatforgalomból csorog lefelé.
a töltő úgy néz ki hogy van egy USB-s adatkábeled, meg egy hálózati csatlakozód, nos a hálózati csatlakozót becuppantod a konnektorba, majd a hálókábel usb-s végét bedugod a csatlakozó USB portjába és már tölt is 🙂 érdekes mac-es megoldás, de nekem bejön 🙂

Muhadnagy

Aki nem tud fizetős progikat venni, annak ajánlom a Discover fájlcserélő progit, amely szintén Wifivel müxik, sőt, elvileg képes 2 iphone közötti kommunikációra is, de a haverok lusták felrakni a progit hogy legalább egy próbát tegyünk eme fontos ügy érdekében :@
az App ingyenesen letölthető. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Muhadnagy

én még jailbreakelni se merem, mert félek h elrontom :D:D:D

balázs

helló
én szeretnék vásárolni egy iphone 3g-t és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet itt magyarországon használni?
S,ha igen akkor hogyan?!
előre is köszi

cmorgan

Kedves szifon-rajongók!

Két napja vettem a T-Mobile Magyarországtól iPhone 3G HÁLÓZATFÜGGETLEN (értsd: pannonos kártyát raktam bele, és műxik) telefont.
Ha valkit érdekelnek a részletek, csak szóljon!

cmorgan

Kedves angleday!
Én csak pannonos kártyával próbáltam, de nem látom okát, hogy miért ne működne más kártyával. Az ára a listában szereplő 145e Ft volt (dominós, fekete, 16GB), +20e a kifüggetlenítésért.
A történet röviden: ennek a listának az információi alapján indultam el, konkrétan a http://support.apple.com/kb/HT1937 link segített sokat. Az itt szereplő táblázatban található egy olyan oszlop, hogy “Carrier offers
authorized unlocking”, és a magyar T sorában ott van bizony a pipa. Ezen felbuzdulva elmentem a hozzám legközelebbi ilyen üzletbe még karácsony után, ahol természetesen azt mondták, hogy ők nem kódolják ki. Írtam egy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy legyenek szívesek foglaljanak állást az ügyben, és szükség esetén szóljanak az Apple-nek, hogy javítsák a táblázatot a weboldalukon. Bevallom, én ez utóbbira számítottam – nem vagyok pesszimista, csak már itt élek egy ideje… 🙂
Meglepetésemre azonban nem így történt:

“Tisztelt *****, kedves Ügyfelünk!

A SIM lock feloldása Apple iPhone készülék esetében is Személyes ügyfélszolgálatainkon kezdeményezhető. Havidíjas előfizetés esetén az elő- vagy a számlafizető kérheti, Domino esetében az előfizető vagy a felhasználó. A tulajdonjogot eredeti számlával, vagy a készülék jótállási jegyével szükséges igazolni. Havidíjas szerződésnél nem lehet lejárt számlatartozás, illetve nem kapcsolódhat a szerződéshez érvényben lévő hűségnyilatkozat. Ellenkező esetben a kötbér és a még hátralévő részleteket is ki kell egyenlíteni.

A szolgáltatói és gyártói jóváhagyást követően az iTunes-ra kapcsolódva maga tudja majd elvégezni a hálózati korlátozás feloldását.

Elnézését kérjük, amennyiben üzletünkben ettől eltérő, nem megfelelő tájékoztatást kapott!

Kérdése esetén a jövőben is készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Belovári Ágnes
levelezési képviselő
T-Mobile”

Na, ennek nagyon megörültem, be is mentem másnap ugyanabba az üzletbe. Közbevetném, hogy a két időpont között eltelt két hónap, ami alatt volt egy próbálkozásom a gsmline.hu-val, akik állításukkal ellentétben FELTÖRT szifont árulnak. Mindenesetre a T-üzletben ugyanaz a hölgy szolgált ki, mint aki korábban elhajtott, és most is ezzel próbálkozoztt. Megmutattam a levelet, természetesen azt mondta, hogy a levélíró tévedett. Volt egy kis szóváltás, aztán végül azzal akartam zárni a dolgot, hogy akkr szóljanak az Apple-nek, hogy vegyék le a félrevezető infót a weboldalukról, és megmutattam nekik a linket. NA, itt egy kicsit kiesett a szerepéből. Szöszmötölt egy kicsit (kb 20 percet a gépén), majd azt mondta, hogy utána kell nézniük, és fel fognak hívni. Persze, gondoltam.
De pesszimizmusom ismét cserben hagyott: még aznap este felhívtak, hogy nekem volt igazam. Állítólag a fő-fő-fő-főnököt kellett felhívniuk ez ügyben. Úgyhogy másnap bementem vásárolni.
A készülék kézhez vétele után azt mondták, hogy kb. 2 nap, amíg a feloldási kérelem átmegy a rendszeren, akkor hozzam vissza. De végülis nem kellett bemennem, hanem telefonon-emilben elmagyarázták, hogy mit kell tennem: iTunes-ban restore, utána BÁRMILYEN SIM kártya bele, és megy. Gondolom a teló kap valami hozzájárulást, és az iTunes-on keresztül megy a dolog.
Így tettem, működött, működik. “Congratulation, you unlocked your iPhone” – vagy valami hasonlót írt ki az iTunes.

Kicsit hosszúra nyúlt, de nem akartam kihagyni semmit. Remélem hasznos volt az infó.

szifonpatróna

Tegnap bementem a Westend T-pontba, ahol azt a tájékoztatást adták, h Dominóval max. 1 év után függetlenítik csak az iPhone-t, egyéb (számlás) csomagoknál pedig 2 év után. 🙁

szifonpatróna

Bár csak így lenne… Ezt mondtam nekik én is. Valóban 20k a hivatalos függetlenítés, de a Domino esetén 1 évig ezt nem végzik el, addig nem nyúlnak hozzá! Épp ezen lepődtem meg én is. 🙁

cmorgan

szifonpatróna!

Nekem sem ment könnyen, erősködni kell velük. Ne hagyd magad!

juan

Tudja valaki, hogy az alábbi megjegyzés hoax, vagy tényleg ez a helyzet?

“Esetleg bele lehet irni a FAQ-ba, hogy a szlovakoknal a vasarolt telefont csak az viheti gariba akinek a nevere lett kiallitva, hiaba van garancialeveled.”

Nyertem egy független iphone-t szlovák orange garanciával, aminek hibás a képernyője (az egyik sarok soha nem sötétedik el teljesen). Számlám nincs róla, és nem akarok vele elmenni Szlovákiáig, hogy ott aztán ráessek az arcomra. Esetleg nincs valami ötletetek, hogy hogyan lehetne kiszervezni a garanciális cserét/javítást kevesebb pénzért, mint amennyibe egy magyarországi nem garanciális javítás kerülne?

Mark

Sziasztok! Nekem az lenne a problémàm, hogy ha a telo nem a dockolòn van nem ad ki semmilyen hangot, kivève a csengőhangokat! Kèrlek segítsetek… Előre is köszi a fáradozàst…