iPhone 3G Magyarország: 2008. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok, köszöntsük együtt az augusztus 22-én Magyarországon is induló iPhone 3G vásárlást!

Egyelőre forrásmegjelölés nélkül, de már “be nem jelentett” hivatalos (csak nem press release-elt), hogy Magyarország is benne lesz a buliban ebben a körben.

Persze nem fogunk venni, mert drága lesz. A pontos számok nem ismertek, de továbbra is úgy tudni, hogy 180 ezer lesz a csomagfüggetlen, a havi díjas pedig a T-maffia drágára árazott havi 10 ezer forintos csomagja. A legértelmesebb beszerzés továbbra is az olaszországi 499 eurós vásárlás.

Rumour mill warning: mivel egyetlen “T” szakember sem vállalja a nevét ehhez az infóhoz, továbbá nekem mindenki esküdözik, hogy ott benn top secret kódjelzéssel futnak a dolgok, ezért kéretik ennek megfelelően kezelni az információkat. Amint van új, pontosabb, jobb adat, azonnal közöljük.

További részleteket postoljuk, amint lesznek. A KV-t is frissítettük új infókkal.

Linkelni a Kérdések – Válaszok postot (PMiPKV):
http://plastik.hu/2008/07/15/iphone-hungary/ vagy pedig az univerzális http://www.szifon.com/, ami részben ide irányít (thanks Loloke!)

Plastik Media iPhone (szifon) Kérdések és Válaszok

201 hozzászólás

tillmannr

180000 körüli összeg az nagyon durva, a havi 10000 sem kevés. Vajon olaszországi vásárlás esetén tudom érvényesíteni itthon a garanciát? Gondolom nem 😀

Pistooli

havi tíz? attól függ, hogy mi van benne… ha pl. korlátlan internet is, akkor egy teljesen jó csomag… 🙂

Xero

Nah erre vártam. Aug végén megyünk olaszországba pont, gondoltam ha addig nem lépnek kint bevásárolok kicsit.
Ezek szerint jó gondolat olvasók vannak a magentánál. 🙂

Egyébiránt, ha az a 10e ténylegesen takar is pár dolgot, teszen azt 150-200 perc beszéd vagy 20 sms korlátlan net akkor azt mondom ide vele.

initram5

tillmannr: miért ne tudnád? Mobil eszköz. Az EU és az Apple jótállási szabályai szerint is ott érvényesítheted a garanciát ahol akarod. Ez ne tartson vissza az olasz vásárlástól.

IIsti

(A szolgáltató számára is kell biznisz – ebben az esetben nyilván a havi előfizetési díjak és a forgalmi díjak jelentik a várható nyereséget a tmh-nak)

Emerald

A német T-nél 89 ojróért 1000 perc, ami kb. 20 ft / perc. Ja és plusz 300 sms plusz 5GB ingyennet UMTS. Ha az egyel kisebbet vesezd 69 eur-ért, akkor 200 perc + 150 sms + 1GB. 49ert: 100 perc + 40 sms + 300MB. Szóval attól függ mi lesz benne 10K-ért, de szerintem kb. 40 sms meg 100 perc és 330M.

Ha ugyanezt tudják céges csomagban is (tehát: + egymást ingyen hívhatják), akkor ez még vállalható is.

yzzy

Jah, hát az a kérdés, hogy mi van a tízezerben. És mennyi lesz a készülék ára a tízezres csomag mellett? Vagy ingyé adják akkor?

Bandi

Hollandiaban benne van a korlatlan mobilinternet (marmint csak a mobilon, nem hasznalhatod modemkent vagy mi) a csomagban + allitolag korlatlan wifi hasznalat minden TreMobil hotspoton (ja es a legolcsobb csomag 30EUR) – szoval valoszinuleg benne lesz a zinternet a 10K-ban

IIsti

(Winkler úr rettenetesen nagyon oda van az iPhone-ért, emiatt elképzelhetőnek tartom a dátumot, ismerve a tmh-t pedig az árat is.)

Arthuro_Adam

Meglepne, ha a 10ezerben lenne korlátlan net, miután most az 5 gigás csomag kerül náluk 6ezerbe 🙂

Tibor

A 200$ és a 180.000.- HUF között ez egy egész jó átváltás, tisztes árfolyamnyereséget eredményez.
Kérdés, hogy a kettő közötti különbség hol landol…
Valami nagyon nincs itt rendjén….

Az Ember, Aki Létra Akar Lenni

A 200$ az USÁ-ban is csak a hűségnyilatkozatos készülékekre vonatkozik, okos mikulások.
(Nem mintha nem lenne pofátlanul és egyben nevetségesen sok a 180 ezer a független telefonért – ennyi egy nem is rossz laptop ára.)

Emerald

Az ehhez legközelebbi német csomagban a 8G-s 60 a 16G-s 150 euro.

Handras

10000 forintos elofizu draga? Hat nem tudom, nekem havi 19-25 rugo a szamlam, es ebben nincs 3G.
Mit csinaltok ti a telefonnal, hogy 10 000 alatt van a szamlatok?

BTW: az iphone nem olcso janosoknak lett kitalalva, ezt el kell fogadni.

Addikt es Tibor: ne beszeljetek mar baromsagokat fogalom nelkul.

Ntd

én azért bízok abban, hogy az apple is ránéz ezekre a dolgokra. ők is tudják, hogyha túl drága lesz havonta, akkor mindenki máshonnan fog unlockolni és venni, és ők is kevesebbet kapnak. A kanadai szolgáltatót már bűntette meg túl magas árakért az apple úgy, hogy kevesebbet szállított nekik a készülékből.

33as

Én még mindig azokon az embereken mosolygok akik megvoltak győződve róla és váltig állították hogy 200$ lesz. Ja meg tegyetek hozzá havi kb:60 dollárt. Akkor az mennyibe lesz 2-év után? Szerintem csak kártyafüggetlent érdemes venni, de ez mondjuk más telefon esetében is igaz.

addikt

A szerződött áron sem lesz szorzó biztosan, sőt ha közelebb vagyunk kínához még olcsóbb is lehet 😉

human

ez a sága iylenkék-olyakék ez tisztára olyan vedd meg az ebookomat hangulatot áraszt, szerintem oltáraira kilóg a plasztikmédia visznylag szép designjából.

Emerald

Handras: ceges csomagom van, azon belül mindenkit ingyen hivok. Ezen tul a szamlam mar csak 8-10e Ft, az “ingyenességért” fizetett 2000-el egyutt. Tehat havonta kb. 400 percet beszelek “mas” iranyba. Összesen az ingyenessel pedig ugy 1500 percet. Szerintem ez nem keves. Te mennyit?

Emerald

33as: minek venni kártyafüggetlent? Én 98ig pannonos voltam, azóta Tmobilos és azóta ugyanaz a számom. Te gyakran váltasz szolgáltatót? Pontosabban 2 évnél gyakrabban?

tamas

Handras: nekem olyan 6-8k a szamlam, semmi extrara nem hasznalom a telefonomat, telefonalok meg irok nehany smst, illetve van ilyen csaladbarat kedvezmenyem. ezen mi a szornyu?

greg

Felhívnám a figyelmet, hogy a t-nek már most is van Relax 1000 fedőnéven egy olyan csomagja ami 22k/hó… szóval örülhetünk ha az előfizetéses iphone potom 11,5 körül megáll.

33as

Emerald: mondjuk szolgáltatót nem is, de országot annál gyakrabban váltottam! Ok most épp Ausztriában élek de nem tudom meddig.
Nekem ezért nem buli a hűség, meg szerintem lehúzás is.

Tibor

JÓ, jó, igazatok van…
SZámoljunk akkor egyformán – ezt valóban elszámoltam…
Nézzük, mennyi a kártyafüggetlen….
írtátok, hogy 499€ Olaszhonban.
Akkor most azt számoljátok át forintra.
legyen 250HUF egy EURO.
Nem tudom elhinni, hogy a listaárak között ennyi különbséggel dolgozik a nagy alma két europai országban…
aki tudja a kártyafüggetlen árakat, számolja/vesse össze azokat…
A 180e Forint elég csúf, akárhonnan is nézzük.
Arról meg nem szól a hír, hogy a 10e forintos előfizetés mellett mennyi lesz a telefon ára és valóban, mennyi beszélgetés, sms és internet van benne alapértelmezetten…
Ezek azért árnyalnák a képet rendesen…

Emerald

33as: hányszor váltottál eddig országot az elmúlt 15 évben? 😀

Emerald

Ja és amennyire én hallottam, a T külföldön először a meglévő előfizetőknek nyomta, tehát lehet itt is így lesz és lesz más díjcsomag is.

sailman

Van olyan ember akinek használja is a telefonját (beszéd + net) és 10E Ft alatt van a számlája?

Nem az a kérdés, hogy drága-e, hanem hogy mi lesz benne.

Handras

Emerald: fogalmam sincs hany percet beszelek, ha tudnam se valtoztatnek a szokasaimon 🙂 Nekem is valami ceges Voda elofizetesem van a leheto legjobb, es igy ennyi a szamlam. 19-25 e kozt.

33as

Emerald: hát(nem kezdünk mondatot)35 vagyok és 18 éves koromtól élek külföldön Kb 6-szor! Miért kérdezed?

menő

BUZIK! én havonta 80ezret telefonálok el!!!! ne sírjon a szátok a szaros 10ezerhufos havidíj miatt, MIK VAGYTOK TI?! rohadt geci olcsójánosok, pfhújj, köpnöm kő!!

Jhonny

De azért Sztív milyen büszkén állt a kivetítő mellett, amikor a $400 átváltott $200-ra és elkezdtek tapsolni az emberek, aztán meg kiderül, hogy még jobban lehúzzák az embert, mint a régi szifonnál. Elmehetnek a picsába, úgy konkrétan.

Balazs

“10000 forintos elofizu draga? Hat nem tudom, nekem havi 19-25 rugo a szamlam, es ebben nincs 3G.
Mit csinaltok ti a telefonnal, hogy 10 000 alatt van a szamlatok?”

Vegyuk kulon akkor a ceges es magan telefonalast, szerintem a fenti neked se pusztan a privat telefon forgalmad.

Ceges forgalom nalam 15-20 korul, de igazabol nemtom, mert nem en fizetem, a szamlat se latom; keveske kulfoldi hivas meg gprs vanik benne.

A magan az pannon 150, es ritkan tobb 4ezer forintnal. Hogy mit csinalok rajta? Beszelgetek mondjuk masfel-ket orat, meg irok 5-10 sms-t :)) Ha sok kozlendom van, irok e-mailt 🙂

al

“BTW: az iphone nem olcso janosoknak lett kitalalva, ezt el kell fogadni.”

Ez kicsit paraszt volt. Mondjuk tőled megszokott módon.

Baggio

Szerintem csak hozza Handras a megszokott formajat. Nem ertem, hogy az olcso janossagnak mi koze a 10k havi szamlahoz. Ha nincs a szamlam havi 10k, akkor en egy olcso janos lennek ?

33as

menő: ez a hsz csak vicc volt remélem? Mert ha nem, akkor javaslom (kb:két hét múlva megyek Magyarországra) -persze ha ki mersz bújni a monitorod árnyékából- a személyes találkozást veled. Gondolom nem lenne ellenedre ha lejátszanánk.

Handras

Na:
Az iPhone-om adatai szerint napi 27 percet beszelek atlagosan
ez 835 perc havonta,ezert fizetek atlagosan 19-25 k kozott.

januar kozepe ota van meg ez a telcsi, nem volt resetelve, es 3 nap 6 orat beszeltem osszesen.

sms-t nem sokat kuldok.

Handras

“A magan az pannon 150, es ritkan tobb 4ezer forintnal. Hogy mit csinalok rajta? Beszelgetek mondjuk masfel-ket orat, meg irok 5-10 sms-t :)) Ha sok kozlendom van, irok e-mailt ”

Akkor visszakérdezek még, hogy magánszemélynek minek iPhone? Mert szép a menüje? 🙂

Szerintem aki magánszemélyként iPhone-t vesz, az úgyse használja ki, mert pl tökmindegy neki, hogy mikor látja az iwiwről érkező mail értesítéseket. Ha meg mégis szeretne magánszemélyként csillivilli iPhone-t, akkor fizessen 🙂

tibcsi

Üdv!

Szerintem a kártyafüggetlenért nem sok a 180 ezer, nézzétek meg a hasonló pda-kat (mert ez egy pda, akárhogy is nézzük, és nem csak telefon), ekkora kijelzővel e körül az ár körül kaphatóak. Tény, hogy már megint nem lehetünk olcsón trendik, de ezt nem is ígérte senki, csak mindenki rosszul értelmezte Jobs bácsi szavait.

Csavardi Sámuel

Handras: egy ilyen vezetô epöl díler, mint Te, lehetne kicsit szerényebb is, ne menôzz, kérlek szépen – megértem, hogy néha kiborítanak az olcsójánosok, hogy szép szavaidat használjam!

Handras

““BTW: az iphone nem olcso janosoknak lett kitalalva, ezt el kell fogadni.”

Ez kicsit paraszt volt. Mondjuk tőled megszokott módon.”

Akkor paraszt az Apple üzleti modellje, sajnos nem én tehetek erről.
Az Apple-nek egyáltalán nem érdeke, hogy kispénzű emberek vegyék az iPhone-t. Kispenzu ember nem fog a kapcsolt szolgáltatásokra pénzt költeni, nem fog zenét vásárolni az iTunesból, nem fog alkalmazásokat venni, se kiegészítőket, se Mac-et.

Handras

Sámulel: lásd előző kommentemet. Írhattam volna azt is, hogy a kispénzű vásárlók, az mennyivel hangzik jobban?

Emerald

Handrás 835 percért fizetsz ilyen sokat? Megnézted már a többi díjcsmagot? Levágnám a kezem szifonba öntve, ha ennyit fizetnék 835 percért.

bobbyperu

vicces, ahogy Handras csűri a szavait: egyszer amellett érvel, hogy az apple cucc kategóriáján belüli összehasonlításban nem drága (mert mimindent tud, ugye:), most meg hirtelen vállalkozások és gazdagok prémium játékszere.

az apple éppen vált paraszt üzleti modelljén, a kereskedők is megpróbálhatnák ugyanezt:)

(a paraszt szóhasználatért elnézést, nem én vezettem be ebbe a diskurzusba – de ha már használjuk, legyünk következetesek:)

Handras

Emerald, fel éve váltottam erre a díjcsomagra, akkor ez volt a legkedvezőbb. Sajna legtöbbször hálózaton kívülre beszélek.

Meg nem ér annyit az egész, hogy pár ezer ft miatt utánajárjak számolgassak stb, a havi 2.5 milliós rezsiből igen pici hányadot tesz ki a Voda számla 🙁

yzzy

Az egy dolog, hogy mindenki összekeveri az előfizetésés árat a kártyafüggetlennel, miközben azt látjuk, és az Apple azt mondta, hogy a 200 dollár a szerződésesre vonatkozik, de szerezni kéne valami infót, hogy az előfizetéses készülék mennyi lesz? Mondjuk, nem mintha sokat számítana, 10K-s havi előfizetéssel egy 40 ezres telefon ára nem tétel…

Csavardi Sámuel

Handras: szerintem nem értetted meg a lényeget, sajnos.

Üdv: Samu

krel

Nem csűri ő, csak páran itt egyszerűen nem tudnak szöveget értelmezni, így próbálnak olyan dolgokat belemagyarázni amit nem mondott, kicsit sokan unatkoznak. Az Iphone a pénzköltésről szól(letöltés, küldés net stb.). Maga az Apple sem olcsó tömegterméknek szánta. Csak tudnám mi ebben az újdonság, miért kell ezen menetrendszerűen meglepődni.

Emerald

Handras: szerintem azon a havi 2.5M-n már semmit se dobna, ha itt mindenkinek valtanal egy szifon beszállókártsátaz 10K-s csomagra. 🙂

Amúgy fasságon vitatkozunk: kb. olyan lesz a bennefoglalt cucc, hogy már-már megérje. Hisz nyilván hetek óta ezt chartolják a T közgazdászai.

Bazs

Handras!
UPS-el már csak nem nyúlja le a pakkodat, nem? Vagy volt már valami rossz tapasztalat?

Handras

“Amúgy fasságon vitatkozunk: kb. olyan lesz a bennefoglalt cucc, hogy már-már megérje. Hisz nyilván hetek óta ezt chartolják a T közgazdászai.”

Pontosan így van. Egyébként még most is gőzerővel számolgatnak, ezért nem rakják ki az oldalukra. Ne felejtsük el, hogy sarcot is kell fizetniük a kizárólagosságért az Apple-nek, eddig nem volt ilyen problémájuk a Nokiával vagy az SE-vel.

Ami teljesen 100 százalék, hogy így vagy úgy de 500 eurónak megfelelő összeget mindenki ki fog pengetni a telcsiért a T-nek, illetve az Apple-nek.

al

Handras

Te komolyan gondolod, hogy az iphone üzleti telefonnak született? Pont Angelday írt a hype-ról. Az pedig nem üzleti felhasználás. Ehhez többet nem fűznék hozzá. Viszont az, hogy az applenek nem számítanak a kispénzűek… Szóval vegyük figyelembe, hogy a hazai apple árak köszönő viszonban nincsenek a külföldiekkel. Csak a hozzánk hasonló országokban gond egy apple termék megvásárlása.

Balazs

“Akkor visszakérdezek még, hogy magánszemélynek minek iPhone? Mert szép a menüje? :)”

Igen valoszinuleg az a rahedli sorbanallo ember mind-mind uzleti telefonnak akarja venni. Ezt ugye nemkomolyan mondtad? Uzleti felhasznalokat megkevesbe erint szerintem h multitaccs meg mittommekkora kijelzo. Ott a koltseghatekonysag meg a funkcionalitas tobbet szamit (blackberryt mi se hiszem h lecsereljuk).

atleta

Handras: > Akkor visszakérdezek még, hogy magánszemélynek minek iPhone?
> Mert szép a menüje?

Igen. De gyorsan tegyuk hozza, hogy mindenki ezert veszi, ez az egyetlen selling pointja. Nem en fogalmaztam igy, hanem te. Mondhatnak szebben is, beleirhatnank olyan szavakat, hogy UI meg usability, de a lenyeg ez.

Funkcionalisan ugyanis semmi ujdonsag nincs benne, az iwiw ertesitoket vagy barmi mas e-mail-t a kozepkategorias symbian telokrol evek ota vigan lehet nezegetni, ebben az arkategoriaban pedig sokkal tobb szolgaltatast kapni a konkurenciatol. Teny, hogy egyelore egyik sem ilyen szep meg cool.

The Hedgehog

Ha belegondolok, hogy a K800i-ért anno én 80ezer forintot fizettem úgy, hogy nem volt T-s előfizető lettem és nem volt független a teló, akkor egy ennél lényegesen többet tudó készülékért 150-180ezer látszólag nem is sok.

Az meg, hogy ezt Steve papa, hogy kommunikálta le más kérdés. Nyilván ez volt a marketing része és ezzel söpörte végig a világot, hogy “hú bazdmeg 200 dolcsi lesz mindenhol a szifon”. Igen én is beszoptam, de nagyon jól tudtam, hogy ez csak egy vételi ár, amire aztán a kedves szolgáltató drakoni szigorral pakol mindenféle havidíjat.

Inkább örömködjünk, hogy az Apple betette a lábát a Kárpát-medencébe. Aki nagyon akar szifont az úgy is venni fog, tök mindegy mennyi.

Handras

“Handras

Te komolyan gondolod, hogy az iphone üzleti telefonnak született? Pont Angelday írt a hype-ról. Az pedig nem üzleti felhasználás.”

En 90 százalékban felsővezetők, cégtulajdonosok, és persze tehetősebb emberek kezében látok iPhone-t. Szerinted az Apple miért ment rá az Exchange támogatásra?

“Szóval vegyük figyelembe, hogy a hazai apple árak köszönő viszonban nincsenek a külföldiekkel. Csak a hozzánk hasonló országokban gond egy apple termék megvásárlása.”

Francokat nem. Ha az lenne amit írsz, már mindenki Apple gépeket használna a világon. Usában 1100 dollár egy Macbook, de a 600 dolláros szutyok Acer-Dell-HP féle cuccokból fogy a legtöbb. Nézd meg a marketshare adatokat, és nem beszélsz hülyeségeket.

Meg költözz ki USA-ba, találj munkát, fizesd a biztosításodat, aztán rájössz, hogy mennyire pont nem fogsz tudni megvenni könnyedén egy Mac Prót.

The Hedgehog

Nyilván itt könnyebben ossza az az észt akinek 180ezer forint azért nem bassza szét az életét hónapokra és megengedheti magának, dehát ez nem is egy lowbudget cucc, sosem szánták annak. Csak sokan meg lettek etetve és bedőltek. Most meg háborognak. Nem kell! Ezt lehetett tudni…

Californi Max

nekem a 130e Ft-os olasz ár is soknak tűnik, az előző függetlenül sem volt ilyen drága. és ez elvileg olcsóbb.
ezt most olcsó jánosként mondom. (:

Mefi

Én ugyanezeket hallottam egy T-Mobile-os ismerőstől (aki szintén nem adja a nevét hozzá), bár ő nyolcezres havidíjat mondott. Lehet, hogy többféle csomag lesz? Azt is mondta még, hogy a szlovákokhoz hasonlóan 100 MB internetforgalmat foglal magába havonta a csomag. Az viszont egész korrektnek tűnik arra, hogy ahol nincs wifi, megnézze az ember a méleket.

Másrészt aki elhitte, hogy majd ~harmincezer forintért a kezébe nyomnak egy legrosszabb esetben is százezer forintot érő készüléket, annál valami nincs rendben. Sem az Apple, sem a mobilszolgáltatók nem hülyék, ez erre ment ki: vagy vedd meg drágán, vagy vedd meg jó áron előfizetéssel. A készülék legjobb tulajdonságait úgyis az előfizetéses csomagban lehet kihasználni. Feltöltőkártyás csomagban 3G-zni nem vicces.

Handras

“Igen valoszinuleg az a rahedli sorbanallo ember mind-mind uzleti telefonnak akarja venni. Ezt ugye nemkomolyan mondtad?”

Nem azt mondtam, hogy üzleti telefonnak veszik. Üzletemberek veszik. Miért? Mert az üzletember, gazdag. Ezért. Marcsi néni Pista bácsi, minimálbéres, segélyen élő, gyári munkás, tanuló sosem fog iPhone-t venni, ez van. Egész egyszerűen nem ennek a rétegnek találták ki, és semmiképp az olcsójánosoknak akik 1000 forintos előfizetéssel szeretnék megvásárolni, mert azokból nem fog negyed évente 1milliárd!!! dollárt keresni az Apple.

Kinek találták ki akkor? Üzletembereknek, gazdag embereknek, trendi újgazdagoknak, plázapatkányoknak, tanulóknak akiknek megveszi a gazdag üzletember apukája, stb.

The Hedgehog

Olcsójános vagyok én is (ahogy Handrás kedvesen besorolta a népet), de ettől függetlenül beruházok egy ilyen készülékre, mert az én munkámat és mindennapjaimat megkönnyíti. Egyes helyzetekben ugyanis kiváltok vele 3 készüléket. Egyik ezek közül a notebook, amit nem igazán van kedvem mindenhová magammal cipelni. Főleg úgy, hogy nem autóval közlekedem.

Handras

“Californi Max
2008. Jul. 24. @ 2:51 pm
nekem a 130e Ft-os olasz ár is soknak tűnik, az előző függetlenül sem volt ilyen drága.”

Úgymond feltörve kikerülve azelőfizetést behozva USAbol vám és áfa mentesen mutyizva eladva számla nélkül nem volt 130 000…. 🙂

Majd a 3G-ből is lesz 100-130-ért pár hónap múlva, mi most teljesen legális telókról és árakról beszélünk.

The Hedgehog

“Kinek találták ki akkor? Üzletembereknek, gazdag embereknek, trendi újgazdagoknak, plázapatkányoknak, tanulóknak akiknek megveszi a gazdag üzletember apukája, stb.”

És Apple dealereknek 😀

Loloke

Maradjunk annyiban, hogy egy kedvezo elofizetessel siman ki lehet jonni tizenparezer forintbol havonta, meg egy advanced felhasznalonak is, csak neha korul kell nezni, es valtani. Nalunk a cegnel P group van, vicces arakkal, 10 folott meg nem fizettek a telefonomert, pedig nem keveset telefonalok.

A 180 sok, handrasbol pedig ismet a sznob beszel. Privatkent T elofizeto vagyok, de azt hiszem, hogy ennyi penzt nem adnek erte, pedig gadgetekre soha nem sajnaltam a penzt, nem erzem magam olcsojanosnak. Maradnak a Symbianos cuccok, meg az olasz ismeros… 🙂

newline

durva ez a termek fuggoseg. nem hiszem hogy meg kellene mondani egy szolgaltatonak, hogy mit mennyiert adjon. lehet rajta vitatkozni, hogy valoban – a kor es a fogyasztoi szokasokhoz merten – a realis erteket fizeted e meg. De azt leszogezhetjuk, hogy majd csak akkor, ha hivatalos adatokra alapozzuk azt.

pont ezert nem kell megmondani azt se, hogy ki hasznalja, vagy ne a keszuleket. ha nekem kell, mert kurvaszepnek talalom, es ettol elegedett leszek (iphone konkretan errol szol) akkor hajra.

szerintem. nem uzleti felhasznalasra terveztek (hanem megegy presztizstermeknek, ami tovabb oregbiti es nepszerusiti az apple markat, hogy igy megtobb dolgot, megnagyobb darabszamban adhassanak el)

ez persze csak az en hirtelen velemenyem, valtozhat.

beton

khm, most ti vagytok a tesztcsoport, és a T chartgyártó jómunkásemberei figyelik a reakcióitokat, hogyan reagáltok a 180K függelten, és a 10K havidíj felvetésekre … ennek megfelelően korrigálnak 22.-ig.
(ez egy emberkísérlet)

Emerald

Mefi: én azért elhittem eleinte, hogy egy rendes mostani csomaggal, 2 év rabszolgaigába való fejhajtással 50e-ért veszek egyet. És vennék is. És ki is fizetném a havi 8-10Kt a T-nek a telefonálásom után – mint eddig.

human

“Maga az Apple sem olcsó tömegterméknek szánta.”

De tömegterméknek szánta, mint az ipodot. És ha nem is olcsónak, de középárúnak.

Emerald

Angelday: azért ne felejtsd el, hogy a T-nek egyáltalán nem érdeke független telefonokat szórni. Ezért 180. Te nem így csinálnád? De ha aláírsz 2 évre, akkor “jobb konstrukcióban megkaphatod”.

Handras

““Maga az Apple sem olcsó tömegterméknek szánta.”

De tömegterméknek szánta, mint az ipodot. És ha nem is olcsónak, de középárúnak.”

No no no. Az első iPod drága volt. Nem szánták semminek, csak Steve akarta, ezért megcsinálták. Aztán kiderült, hogy veszik mert szép, ekkor csináltak olcsó iPodokat, és csak ez után lett tömegtermék.

Az iPhone-nak teljesen más az üzleti modellje, elsősorban azért kellett megcsinálni, hogy az mp3-as mobilok ne öljék meg az iPod piacot, aztán végül már nem is ez számított, de ez hosszú történet lehetne most nekem meg megjött a kajám. 🙂

The Hedgehog

“Aztán kiderült, hogy veszik mert szép, ekkor csináltak olcsó iPodokat, és csak ez után lett tömegtermék.”

Tömegtermék! De nem a kelet-közép európai piacra árazva. Mert 36ezerért nem veszek csak azért nano-t, hogy zenét hallgassak. iPod-ot nálunk ugyanúgy az általad behatárolt csoportnál látok és nem tömegeknél… Oké. Most jöhetünk azzal, hogy de ott a shuffle. De kérem?! Az nem is igazi iPod feeling.

ac3

mennyire biztos ez a 180?:) Mert ha igen akkor holnap veszek egy 8gb-os touch-t, telefonalni meg jo a mostani telom is, az legalabb birja aksival 🙂

vsz

Sztem kar osszehasonlitani a nagy ceges flottaban telefonalokat azokkal akik 1 (esetleg nehany) telefont tartanak osszesen. Egyreszt nagy cegek oriasi kedvezmenyeket kapnak, masreszt az uzleti beszelgetesek nagy resze is cegen belul zajlik (sokszor raadasul ingyen), ellentetben egy nehany fos ceggel. Mezei cegeknek es maganszemelyeknek 20 forint korul van egy perc/SMS, hacsak nem talalnak maguknak valami specialis kedvezmenyt, amivel lehet ezen faragni.

fogtunder

az egészben nem is az a legszörnyűbb, hogy lehet, hogy tényleg ennyibe fog kerülni, hanem az, hogy ezt az infót mindenki készpénznek veszi. már legalább 4 oldalon láttam visszaköszönni, részegek a hírszerkesztők, vagy mi van?

mindenesetre nem lesz egy rossz dolog, hogy lesz itthon is kártyafüggeltenül, de 180-at biztos nem adok érte, nem érzem, hogy a mostanihoz képest hoz annyi szolgáltatást, amennyi pénzbe nekem ez kerülne. azért titkon reménykedek benne egy kicsit, hogy kevesebb lesz, de én már semmiben se bízok.

amúgy csak széljegyzetnek hozzátenném, hogy én, mint magánember például e-mailezésre, netezésre, zenehallgatásra, telefonálásra és sms küldésre használom az iphone-t többnyire. nagyon néha, és félve játszok is rajta egy kicsit, mikor úgy érzem szabad, tehát nagyjából azt csinálom, amire kitalálták.
ja, és a céges, meg a magán számlám együtt nincs 15000 forint.

edhellon

Emerald, a nemet T-nel a 49 euros csomagoktol folfele korlatlan net van (az lehet hogy par giga utan csokkentik a sebesseged), es vedd figyelembe a nevetseges percdijakat is, kiveve a 89 eurosnal, mert ott 9 cent — ami nagyjabol megfelel a piaci szintnek, a 29 cent ami a tobbi csomagnal van nagyon nem felel meg neki. Persze ha nem telefonalsz a szifonnal, hanem csak netezel, akkor vegulis 49 euroert kapsz korlatlan mobilnetet. 🙂

Handras

“Mert 36ezerért nem veszek csak azért nano-t, hogy zenét hallgassak.”

Hat nem mert veszel iPhone-t, amibe bele van rakva egy 100 ezres iPod touch :))

vsz: a nagy ceges flottaknal a peonok hasznaljak blackberry-t, a felsovezetok meg az iPhone-t. 🙂

Weed0

Nem…Azt hiszem a 10 ezres lesz a legolcsóbb és ez 100 mega adatforgalmat ad, a legdrágább 25 körül ( ez 1000-et.
Legalábbis svédországban így van. Ha hazemegyek én veszek egy kártyafüggetlent és basszák meg.

Péter

Azt meg kell jegyezni, hogy a felsővezetők általában semmit sem értenek a technológiához, azért veszik, mert az “hip”. Kíváncsi lennék egy felsővezető mikor for twitter-ezni az iPhone-járól, vagy alkalmazásokat és zenéket vásárolgatni. Val’szeg arra sem képes, hogy az email-jét beállítsa magának.

Ubi

Hát ez a vásárolgatás is ilyen hülyeség aneten. Uccse hasnálja senkise

Handras

Peter: twitterezni sosem fog, meg pl ide irogatni se, de kurva sok alkalmazast megvesznek, meg zenet is, orba szajba hasznaljak a Safarit, mivel az egesz ceguket atlatjak a weben keresztul. Mondom, rengeteg ilyen ember jar be a boltba, latom hogyan hasznaljak a telefonjukat. Ja, es az osszes jatekot megveszik, hogy a kis gyerekuk jatszhasson a telcsin.

Emerald

edhellon: nezd meg a nemet T oldalan a tarifat. 6-os kisebtus. Nem korlatlan a net 49 ojro folott…

medoc

Ad, már bocs, de ebben a kérdésben miért is mérvadó Karotta véleménye (mármint jobban, mint bárki másé)? Ha ő mondja, akkor úgy is van?

A kezelőfelület minden más telefont überel – nem feltétlenül használhatóságban, de kinézetben mindenképp -, ezt nem vitatom. De ennyi. Internetezni sok más telefonon is lehet. És lehetett már régebben is.

IIsti

Persze, átlátja a cégét egy föltört, garancia nélküli telefonon keresztül, ugye?

Handras

“De ennyi. Internetezni sok más telefonon is lehet. És lehetett már régebben is.”

Nem lehet. Mas telefonokon az internet = pain in the ass

Handras

“Persze, átlátja a cégét egy föltört, garancia nélküli telefonon keresztül, ugye?”

At. a garanciat meg LESZARJAK, mert KURVARA nem szamit ha tonkremegy.

Annyira szuk a latokore egyeseknek, hogy az valami hihetetlen. Tudod mennyibe kerul 4 db gumi egy jobb BMW-re? 400 000 forint. Na az a draga, es megis rengeteg ilyen auto rohangal magyarorszagon. Ezeknek az embereknek az iPhone egy olcso valaminek szamit.

Van mar 4 darab halott iPhone a fiokban amit csak ugy itt hagytak nekunk ajandekba, mert tonkrement, es nincs rajta garancia, aztan ment es vett egy masikat. Lehet, hogy mindez amit irok undoritoan hangzik par embernek, de ez a helyzet.

senki

Szia Angelday!

OFFTOPIC: Már jóideje be akarom kommentelni: egyre lassabban jön be a weboldalad, akár unsupported IE, akár supported(?) Firefox alatt nyitnám meg. Tölt tölt, hosszú-hosszú mp-ek alatt jön le a content. Más nem érzékeli ezt? Olcsójános pc-s gépem van olcsójános 1G Ram-mal valamint még olcsóbb 1 Megás nettel, de a helyzet nem jobb melóhelyről sem. Nem lehetne megcsinálni, hogy ne ezer dolgot töltsön le a böngésző?

Tenkes!

adriankoooo

Hat a 10 ezer/honap nem lenne annyira sok, mert a mostani szolgaltatomnal is van, hogy ennyit fizetetk, foleg ha becsuszik egy-ket roaming hivas :I

Ketto. Kivancsi leszek a szlovak arakra, hogy szinkronizaljak -e a magyar piaccal (elmeletileg nem kene). Szoval erdemes lenne megvarni 22.-et mielott valaki kirohan olaszba, hatha olcsobb lesz itt mint a magyar T-comnal.

GeeDawg2

Szevasztok,
a kommentek elolvasasa kozben elfogyott a tutrelmem. csak ugy mellekesen belinkelem az ATT arait, amivel jon a szIphone. (ami jelenleg az USD-ot atvaltva 29,443.09 HUF): http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/specials/iphone-info.jsp#0faqSection0
Az oldalon meg lehet nezni, hogy ugyanezzel a tarifaval mileyn telefonokat lehet ingyen is megkapni. Persze, van nemi atveres a dologban, mert az USA-ban a fogadott hivasokert/SMS-ert is kell fizetni.
De konyorgom, ha a 180-nak csak a fele igaz, akkor is hypergaz!

GeeDawg2

Handras, az, hogy BMW gumi mennyibe kerul, szerintem lehet, hogy valakit erdekel, engem speciel nem. Azt viszont emberi esszel nem erem fel, hogy ha elektronikai cikket akarok venni, az miert kerul feleannyiba az USA-ban, mint kis hazankban. (Meg akkor is allat nagy a kulonbseg, ha a kinti arra raszamitom a magyar adot, AFA-t, stb. Egy baratom fogta magat, feldobta magat egy repulore, 3 nap alatt bevasarolt kint, es meg igy is megerte.
egy masik baratom egy, a munkajahoz fontos elektrotechnikai cuccot akart venni otthon, mire kiderult, hogy nemetorszagbol, DHS-sel, 3 napon beluli szalitassal olcsobb, mint ha a magyar kepviselotol venne meg, 6 honapos szalitassal…
Es akkor meg az europai roaming tarifakrol ne is beszeljunk..

Hettie

ketszer fagyott le a safari az iphone-on mig ezt a bejegyzest + kommenteket olvastam 😛 aztan mar nem. Sztem Handras dumajatol. A szifonnak is van lelke 😀

Na de hogy temanal maradjak, a brit konstrukcio nagyon baratsagos – nem valoszinu, hogy top exec-eknek talaltak volna ki, mert egyszeri 99 plusz havi 30 fontert (korlatlan adatforgalom 75 mobil perc meg 200 sms) az enyem lehet. Igy kell elegedett vevot csinalni, na. Nem dumazni, hogy nem a nepnek keszult.

Sylar

“180 ezer lesz a csomagfüggetlen” kártyafüggetlen akkor nem lesz? mert a csomagfüggetlen az marad T, csak bármilyen csomagban lehetsz.

Jhonny

“nem az az érdeke, hogy profitot maximalizáljon?”

De, ezért fogják (ha tényleg ennyi lesz) 180 000-ért adni. Mert ennyiért a kutya sem veszi meg és ha aláírsz egy 2 éves hűségnyilatkozatot, havi 10 000-ért, az onnantól kezdve 240 000 forint két év alatt és még gondolom amit vásárláskor fizetsz a telefonért. Így nagyobb a profit.

Zsombor

Szervusztok,
érdekesek a hozzászolások. Miszerint 130-at mindenképp megér. És 180 meg semmiképp. Neked.
És ezért adják majd 180-ért. Mert vannak, akiknek megéri annyiért. Majd miután ők mind megvették, azután adják 150-ért, hogy akinek annyiért éri meg, szintén megvehesse. Majd miután ott is telítődött a piac, akkor jösz te. stb.
Javaslom Közgáz könyv: “lefölöző ár” c bekezdését. Mert itt nincs helyettesítő termék. Mert neked ez kell, más meg nem. És mások is vannak így vele, csak nekik nem 130 a határáruk. Ennyi.

Következő kérdés?

Csavardi Sámuel

Felsôvezetô vs. occsójános. Te aztán jól látod a dolgokat, kedves úr

Csavardi Sámuel

És még valami: a peon sem volt valami finom kiszólás, persze nem érdekel, hiszen a boltodba is az újgazdag sznobok járnak, akikhez Te is szeretnél tartozni

Handras

angelday: emlékszem azért pár éve vettek a 250 000 forintos Nokia kommunikatort mint a cukrot, meg a P800 is valami horror áron volt, azt is vették (westendben 400 ezerer adták eleinte). Meg azért ne gondoljuk, hogy T-nek az iPhone túl sokat jelent, egy termék, semmi más, valószínűleg fogalom nélkül vannak róla. Ahogy hallottam egy T-s embertől azon görcsölnek, hogy vajon mennyi adatforgalmat fognak generálni az iPhone userek.
Mondom neki: nem tökmindegy? Kit érdekel már 2008-ban, hogy 1 vagy 2 GB bitfolyam megy a levegőben..

Aszfaltbetyár

na.
tény, hogy a 200 dodó az nem a végfelhasználói árnak lett belőve és senki nem is mondta, hogy az lesz. bár kishazánkban a 180 rugó, ha annyi lesz, az kicsit durva. mindenesetre az is hülye, aki független telefont témobiltól akar venni. az apple annyiban buzi, hogy mondjuk megtehette volna, hogy urambocsá legalább KÉT szolgáltatónak adja oda a jogot PÉNZÉRT. senki se mondja, hogy például a palom gsm nem robbant volna rá a dologra. érdekes, itt Lengyelországban Orange ÉS Era is fogja árusítani. mik vannak.
kicsit más: nem értem, mi a baj Handrás postjaival. tény, hogy az Apple sose akart olcsó tömegtermékeket alőállítani, ahogy ők gondolkoznak, sose nem is fognak, egyszerűen nem illik bele a filozófiájukba. Handrás csak ezt foglalta össze más szavakkal. az olcsójános akár rám is illhetne, mert ezért a pénzért pont bekaphassa Pista bácsi Kaliforniában meg a köcsög Winkler és az egész trémobilos maffia camorra is, de a tény tény marad: ők úgy gondolják, nem nekem pozicionálják a terméket, és/vagy lefölözik a piacot. pont. nameg Handrás nem azt mondta, hogy igazuk van, buzi, aki nem iphone-t vesz drágáért, vagyis nem legitimálta a statement, csak leírta, hogy ez a helyzet, és ez bizony igaz. a BMW felnis dolgot meg ne úgy fogjátok fel, hogy akinek nem BMWje van, az buzi, hanem úgy, hogy nézzetek körül, és lássátok, hány újgazdag tolvaj szemét adócsaló síbolós drogdíler csempész strici olajszőkítő kulcsárattila rohangál, hány cégvezető menedzser tulajdonos ügyvezető igazgató médiasztár úgynevezett énekes művész, aki aztán minden lehetséges módon a pofánkba vágja, hogy a csőgyári harminc év a szopás, nem az, amit ők csinálnak. beszivárgott vagy inkább visszaszivárgott hozzánk a dzsentrivilág, az újgazdagok, na, ezek így is, úgy is megveszik pl az iphone-t, az S merci meg a többi péniszhosszabbító mellé. És akkor most komolyan mondjátok, hogy egy szaros TELEFONON megy a nagy adok kapok, hogy ki a sznob? az egyetlen különbség Mo és Monaco között, hogy itt arányában kevesebb a burzsuj.

Aszfaltbetyár

ja, ami kimaradt: az az egy nem világos, hogy hogy fog skálázódni a készülék ára trémobilnál, ugyanis eddig nem volt olyan, hogy ha drágább előfizetést vásárolsz, akkor olcsóbban kapod a készüléket, csak addig mentek, hogyha drágább előfizut veszel, akkor a havi részleteid alacsonyabbak. szal nem értem, de szinte tuti, hogy ezt is jól el fogják baszni.

chek

Úgy mennek itt a kapitáliskarakterek, mintha kötelező lenne mindenkinek magyar iphonet vennie. Vicces 🙂

Aszfaltbetyár

chek: pont ez a siralmas az egészben, hogy ezen ekkora flame bír lenni. bár a maga módján vicces is 🙂

Aszfaltbetyár

még valami: a világ legnagyobb marketingese az apple, az tuti. meghosszabbított kezein keresztül is elérte, hogy itt vitatkozzanak az emberek szenvedélyesen részletekről, árról, megéri-vagy-nem-ről, kinek-való-a-telefonról, amikor még be sincs jelentve! mi lesz itt, ha bemondja a trémobil, hogy mikor kezdik forgalmazni és mennyiért 🙂 apple=hipnózis

krs

sikerült végigolvasni ezt a sok szép hozzászólást.
1. Fognám a hasam ha nem lenne aug 22én, vagy nem ilyen kondíciókkal, mert akkor amit itt vitáztatok értelmetlen lenne.
2. Nézz meg egy Nokia / SE telefont a csúcskategóriábol. Mennyi függetlenül T-éknél/ vodáéknál/ Nokia szaküzletben?
3. 10e/hó nem sok vállalható(most is ennyi nekem) ezert kapsz xy percet, xy sms-t, z MB adatforgalmat, meg esteleg valami WIFI hotspotokat tudsz hasznalni. Ehhez jön hozzá a nagyokosak által leirt 200 dollár. Mert T-nyomik nem fogjak ingyen adni az ájfont. Mert akkor Gipsz Jakab gyorsan csinal egy GipszJonny BT-t azt vesz 200db ájfont azt megszunik a cég másap.
aztán lehet T-mobilos ájfont venni vaterán 100e HUF /DB
4. Vajon mekkora piaca lehet itthon egy ájfonnak? Mármint kérdem én hány ezer ember fog ezert a szarért sorbaállni? Mert a mostani Hypbol nekem ugy tűnik hogy nagyonkurvasoknak kell.
5. miután tudod, van lehetőséged a számhordozásra, kérdem én minek Független? Jah tudom mert mindenki Hiperszuper cégvezető és van 100 alkalmazottja akikkel ingyen beszél, meg sokat utazik kulfoldre és nem Roamingol hanem cserélgeti a kártyát. Sok sok ilyen ember van. Nah.

Mefi

A hazai árak azért lesznek tökéletesek, mert nem fog minden második ember iPhone-nal rohangálni, ami azért valljuk be nem egy utolsó dolog. Az iPod is tömegtermék, de azért itthon nem az lóg mindenki nyakában.

Jhonny

Azért arra még kíváncsi leszek, hogy egy ilyen előfizus csomagban mennyiért lehet elhozni a készüléket. Mert voltak/vannak ezek az úgy nevezett “1 Ft-ért elvihető telefonok”, de a drágábbakat mindig is (és a szifon is ide fog tartozni), legalább 30 000-ért árulták. Meglássuk 🙂

pack20

Lesarkítva Friztzéknél és a sógoréknál 7000 és 9000 Ft közötti a legkisebb előfizetési csomag, amiért a németeknél (7000 huf előfizu) 50 percet kapsz ingyen és ha a kisbetűt is elolvasod 100 MB adatforgalmat. És egyébként (szintén kisbetű…) relax 50 díjcsomagban érvényes szolgáltaatási díjakat. Nálunk ez az előfizetés és a net 80 csomag együtt 3600 HUF.
A havi tiznél kevesebbre várom a díjat, bár ha a 10k-ból levonod a 3600-at és kiszámolod az mennyi két évre…. és hozzáadod amennyiért a németeknél és a sógoréknál ilyen csomagban adják a telót, akkor majdnem 180ra jössz ki. Mennyiért veszel meg és milyen csomagban most Mo-on egy 8gb-s nokia n95-öst? Ugyanez a konstrukció. Szal jóval nagyobb eltérést nem várok.
Kurvára mindegy, kinek tétel egy ilyen havidíj, vagy kinek nem. Mert egy ilyen összeg legyen az a 180 vagy havi 10 nem összeg, az úgyis megveszi. Akinek tétel, az meg hiába rágja a kefét, baszhatja az álmát, hogy majd ő is összemaszatol minden nap az ujjával egy ilyet. Aki úgy gondolta, hogy 200 dodóért kap egy iphonet, amivel majd anyiért netezik és beszélget mint most 2g-n, az kiesett a játékból. Minden árkategóriában eladják ugyanezt a szopatást, csak más-más rétegnek. Nyílván jobban ráb+szok anyagilag, ha előfizetek, mintha lepengetem a 180-at, ami kizárt.
Rohadtul kíváncsi leszek a magyar buziszínű szolgáltató mit szül, de akinek tetszik az iphone és megteheti, hogy használja is, az még egy nagyobb csomagba is belemegy. Mert ezt a brét nem nyomják sokkal jobban a mi arcunkba, mint máshol, csak van akinek itt jobban fáj.

GK

Ennyi színt egy blog bejegyzésbe. Brrrr. Jobban megérintett, mint a 10.000 Ft-os havidíj. 🙂

Azazeb

Ha az Apple hosszú távon gondolkodna, olcsó lenne. Mert jó esély van rá, hogy ez lesz AZ internetes mobil platform. Ez lesz A mobil windows hw+sw.

CharlieBrown

@ Handras | “Kit érdekel már 2008-ban, hogy 1 vagy 2 GB bitfolyam megy a levegőben..”

Ha azon a timesloton beszed helyett data megy, igenis sok embert erdekel 😉
Szerintem nagyon egyszerunek gondolod a mobiladatozast mint olyat, pedig egyaltalan nem az…

al

Handras

“Meg költözz ki USA-ba, találj munkát, fizesd a biztosításodat, aztán rájössz, hogy mennyire pont nem fogsz tudni megvenni könnyedén egy Mac Prót.”

Hagyjál engem amerikával. Amúgy meg amennyire én tudom nem csak Mac Pro van. Bébisintér ismerős csajszi vett magának macbook Londonban. De most tényleg ezen fogunk vitatkozni? Az meg, hogy miből mennyi fogy. Ja. Az ugye azért meg van, hogy még az usankában is a windows a menő? Persze lehet beszélni mindenfélét, de egyrészt az ár, másrészt az oprendszer, harmadrészt… De mindegy, legyen úgy.

Nekem nem lesz szifon két oknál fogva. Nem vagyok T előfizető és ha a cég ad ingyen mobil, akkor én nem adok pénzt azért, hogy szifonom legyen. Nem azért mert belehalnék ha ki kéne fizetni, hanem azért mert ez nálam elvi kérdés. Elvi kérdés volt az ipod is, de anno a Nanonál jobb megoldás nem volt. Lassan cserélem, de fel sem merül, hogy ipod legyen megint, 35 pénzért 8 gigás sony az igen. Az ok prózai, nagyjából nem izgat, hogy tekerem körbe az érintő bizbaszt vagy gombot nyomok, a sony viszont nem olyan tetű halk, hogy a felrakott mp3-akat normalize 89db után felerősítsem az eupod progival. Nem olyan hulladék a fülese, hogy az első próba után visszarakjam a dobozba és elmenjek venni egy AKG-t helyette. Rájöttem, hogy a kezelhetőség nem elsődleges és alig jobb, mint egy mai sony mp3 lejátszóé. Viszont amiről az mp3 lejátszó szól az a zene és annak minősége. Az iphone persze szép, persze könnyű kezelni, persze nagy a kijelzője és tényleg nagyon remek. Csak éppen nekem túl nagy. Utálnám a zsebemben – fél napig volt nálam az első szériás – mert zavar. Egy MAcnél utálnám, hogy semmi sem olyan, mint eddig. Mindent tanulni újra, felfedezni egy világot. Sokan vannak ezzel így, szóval az eladási adatok nem csak az anyagi helyzetről szólnak.

CharlieBrown

ami egyebkent piszkalja a szemem:
mig lofasz volt a seggunkben, es le sem voltunk szarva, az volt a baj.
bejelentettek, hogy bar nem elso korben, de itthon is lesz. temobilnal.

elkezdodott az arkombinacio, es porgetitek magatokat ezen a buvos 180ezren, mintha kobe lenne vesve, es 1000% lenne ez.
es most mar eljutottunk odaig, h tulkepp a temobil a kocsog, szopjon le hogy nem ingyen adja.
es az ilyeneknek torje magat az ember, hogy infot szerezzen?
pfff.
akkor kedves elegedetlenkedok lehet kiballagni olaszba, vagy banja a fene (mast irtam volna szivem szerint) hova, es megvenni fuggetlenul, renegatgent.

jol megmutattatok temobilnak. csodkozeli a helyzet, erzem miattatok kerul a szakadek szelere a ceg.

Ha 20-as vagyok, az a baj.
Ha 30-as vagyok, az a baj.
Ha 70-es vagyok, az is baj.
Ha 80-as vagyok – az nem lehetek -, az is baj.

koszi Belga!

nektek semmi nem jo. hungarikum.

vidacsm

Most, hogy ilyen elérhető közelségbe került az iPhone, és sanszos hogy lesz annak aki akarja és megteheti, hirtelen megszaporodtak azok akik gyorsan besoroltak a nemakarom kategóriába.

CharlieBrown

ugyanugy nem fogjak megmondani a beker arat itthon, mint ahogy kint sem.

szerintem nem lenne flame, ha mindenki csak 1 napig gondolkozna hirtelen leirt otleteles helyett, _neadjisten_ varnank a megjelenes napjaig, utana folytatnank az anyazast.
🙂

mert ez igy nem mas, mint szardobalas, meg talalgatas.

imho ennyi erovel pls basztatni a magyar penzugyminiszteriumot illetve vamszerveket az amerikat sujto buntetovam miatt, jobs aput meg azert, mert baszott arresekkel dolgozik. 🙂

bar beismerem egyszerubb az itthoni szolgaltatot…sry, de ez nem egyszemelyi felelossegrol szol.

no mindegy, nem tisztem a ceget vedeni, de …no mindegy , hagyom a francba. biztos bennem a hiba 😀

Tmisi

Némelyikőtök mekkora paraszt ecsém 🙂

Na szóval:

1. Igyekszem 10 alatt tartani a mobilt mert nem tartom el a mocsok dúsgazdag mobil cégeket

2. Ha drágán méri az apple és kellene szifon nekem akkor inkább kiugrok olaszba 1 hétre, megveszem és nyaralok egyet. Az árkülönbség (előfizetést is beleszámolva) kb. 240 000 ft. Ugye kinnt kb 180 000 ft a független és így a maradék 240ből luxus nyaralást veszek Nápolyban bazzzz. De a menő gyerek mondjon le róla és boldogan fizesse a tszarnak.

3. Akárhogy is jó pénzt keresek nem fogom megvenni a szarokat, zenéket. Kihasználok minden kiskaput ami csak akad.

Tarthattok olcsójánosnak de szerintem inkább vagyok okosmihály 🙂

Handrás és a többiek örömmel fizetnek az Applenek és a Tmobilnak rengeteg zsét mert bocs de erre élveznek. Ez pedig azért van mert az Apple okosan csinálja 🙂

Tmisi

Tmobilnk szerintem kb 240-300 dodoban van darabja VÁMmal. Ami ugyebár kb 60 ezer. De mivel ez csúcs termék ezért majd dupla enny lesz mert hülye magyarnak mindent drágáért adunk.

Kinnt gondold el hogy 3-4szer többet keresel és 4-ed annyit fizetsz mint itthon. Kb mintha itthon 20 ezer lenne 🙂

Az apple nem igazságos és senki nem is lesz az, aki akarja vegye meg jó drágán vagy ússzon 1e olaszban.

Eszti

én domino csomagban fogom megvenni 400.000 Ft-ért, amelyhez kapok 1500 Ft lebeszélhetőséget 😀

Tibike

Könyörgöm, egyesek tájékozódjanak mielőtt vélemény nyilvánítanak! Steve Jobs a 199 dolláros árat a szolgáltatófüggő, hűségnyilatkozatos készülékekre ígérte!!! A 180eFt-os ár pedig a független megismétlem FÜGGETLEN készülék esetén merül fel!! Tudod, a Google a barátod!!

kbalage

Sejtem hogy ez lesz az olcsójánosság csimborasszója, de én szivesen elszöszölnék azokkal a fiókban lakó kimúlt példányokkal hátha még van valamelyiknek remény 🙂

dagi

Ha én Olaszországba megveszem ezt a csodát 499 euroért a Vodafonál, akkor én Magyarországon legálisan mindenféle ütyködés nélkül tudom használni bármilyen feltöltőkártyával? Ott kel valami szerződést írni vayg valami? Vagy leveszem a polcról éa fizetek?

pesz

egyebkent meg mi a fenenek? inkabb egy jo zsiguli, jobban bejon a csajoknak:)

(remelem nem ban)

Csavardi Sámuel

akkor, barátom, te biztosan nem vagy felsôvezetô, max. az áramot vezeted 🙂

krs

Tmisi! Szaladjál is ki Nápolyba és égesd az arcod, Vedd meg gyorsan a Függetlent s nyaraljál is. Hozzáadott szolgáltatást meg még pengesd ki 2 évig másik XYZ szolgáltatónál vagy azt is majd kiokoskodod?

omfg

Jano

Aszfaltbetyár: “tény, hogy az Apple sose akart olcsó tömegtermékeket alőállítani” És akkor miért az iPod a legtöbbeet eladott mp3 lejátszó, annyira, hogy boltban nem is mp3 lejátszót keresnek emberek hanem “ájpodot”?

karon

na akkor egy kis iphone fact check, mert töménytelen mennyiségű faszság röpköd a levegőben:

1. az iphone 3g megszerzésének teljes költsége amerikában (persze egy csomó ingyenperccel meg megabájttal együtt) 2 év alatt kb. 2500 dollárra rúg = 375000 forint
http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3358&p=7

2. ugyanitt kiderül, hogy az apple marketing szövege (twice as fast, half the price), mely a korábbi iphone-hoz viszonyít, szimpla hazugság: pusztán az első részlet kevesebb.

3. az iphone 3g anyagköltsége (parts) 173 dollár = 26000 Ft, ami NYÍLVÁN nem tartalmazza a fejlesztés, gyártás, marketing költségeit, még kevésbé a remélt hasznot.
http://www.informationweek.com/blog/main/archives/2008/06/3g_iphone_parts.html

4. ugyanitt kiderül, hogy a készülék árát 600 dollárra = 90000 forintra BECSLIK, ez arra vonatkozik, amennyiért az ottani mobilszolgáltató AT&T veszi meg az apple-től

a fentiekből remélem mindenki számára egyértelmű, hogy:
– tényleg elintézte az apple, hogy kb. hasonló a biznisze az egész világon
– ezúttal nem leszünk 2-3x jobban lehúzva, mint amerika
– ez nem egy 30 (vagy 50) ezer forintos telefon (mivel steve jobs 90 ezer forintot kér darabjáért)

karon

a fentiekből még ezenkívül számomra egyértelmű, hogy:
– az olaszok jó fejek (40 rongy haszonnal már árulják is kártyafüggetlenül macskás szendvicset zabáló, olcsógianni honfitársaiknak)
– a magyarok gyökerek (90 ropi haszonnal sem biztos, hogy eladják nekem idén vérszerződés nélkül)

függöny.

initram5

“én domino csomagban fogom megvenni 400.000 Ft-ért, amelyhez kapok 1500 Ft lebeszélhetőséget :D”

Eddig ez volt a legjobb hozzászólás. 😀

gyogyóó

szeptember 15.-én nekem is lesz szifonom /powered by plastik media nyereményjáték/ 🙂

medoc

“Nem lehet. Mas telefonokon az internet = pain in the ass”

Handras, ha te mondod, akkor inkább neked hiszek, nem a saját tapasztalatomnak. 😉

Zila

AD: spórolj kicsit, 180-ért vedd a t-nél a függetlent 🙂
És persze nem gyogyóó fogja nyerni, hanem én (ha a fehérzaj is úgy akarja 🙂

Rack

🙂 Zombik! A kemény magnak alufedeles van! 🙂

Fnak nektek GPS? Villantani a gyalogos homfitársnak!? Másra ugyanis nem jó! A navi mondjuk egy kocsiba elég komoly dolog, akinek van úgy is tudja. Az nem olyan hogy mondjuk bejön egy hívás és heló… Mert az iPhone nem versenyezhet egy dedikált navigációs rendszerrel.

3G net: Pöstön meg az összes vársoban van open free WiFi. Minek akkor?

Ahhaaaa, Ja hogy TE nagyon VIP homoszapiensz vagy, kapod percenként a mailokat és csak forwardolni kell és jönnek a milliós üzletek mint Wolf Gábornak. 🙂

Vidéken meg megBszhatod, örülsz ha van edge lefedesség, tehát helló!

A vicc az, hogy egy jól kisubickolt csillogós fasszal mindanyjiunkat megBsznak! Megveszünk mindent legyen az fos, kaki vagy arany. Minden esetre az Apple ezt úgy csinálja, hogy örömmel adod a zsét érte. Még ha az az utolsó is.

Amúgy veszek én is 3G-et mert elég geek vagyok, de az első marad. Olyan az mint az első szerelem.

al

Aha. Itt pöstön kolbászból van a kerítés is, akkora ingyen wifi van mindenhol. Nyilván azért 3G-vel kapcsolódom mindig a nótabukkal. Ajvé.

Aszfaltbetyár

Jano: ebbol valoban kimaradt az, hogy iPhone-nal meg Macekkel nem akart olcso tomegtermeket letrehozni. Az iPod valahogy bejott nekik, es annyira tomegtermelesre alltak ra, hogy lassan mar nem is kene erte penzt kerni, adhatnak ingyen, mint felvilagosult orszagokban a mobilt a szolgaltatok, aztan a szolgaltatasert, vagyis a zeneert meg a filmekert kerhetnek a zsozsot. de azert a ketfilleres ipod az nem egeszen ugyanaz a kategoria, mint az iphone, egyebkent ahogy vki fentebb is irja, annak az eloallitasi koltsege ugyebar 173 dollar. Namost, en nem vagyok kozgazdasz, de vegyuk csak azt, hogy mennyit adtak el csak az elso hetvegen, vegyuk hozza azt, hogy ez nem egy teljesen uj termek,hanem facelift inkabb, csupa olyan frissitessel, amit szinte csak ossze kellett vakarni a piacrol, meglengetni es jo messzirol beledobni az ájfóngyártó varázsüstbe, vagyis hsdpa rádiót, gps vevőt, stb. ezek ugye kvázi 3 éve piacon vannak, vagyis centekért adják őket az oem gyártók almának. na, ezeket összekombinálva nekem az jön ki, hogy egy ilyen “fejlesztésnél”, ekkora darabszámokkal kombinálva egyszerűen lopás bazmeg, hogy 600 dollárra kerekítik fel a darabonkénti árat. kizárt, hogy darabra vetítve kijöhessen ez a szám, bármit is raknak bele, akármennyi k+f költséget, stb. konklúzió: a 173 dolláron felüli többi pénz nagyrészt az a tudatos drágítás, aminek az apple vélt exkluzivitását kell megerősítenie, de ez csak addig megy, amíg új a termék, véleményem szerint ha kijön az iphone 3-4-5. generációja, akkor ezt már egyszerűen nem tudják megcsinálni pusztán a darabszámok miatt. emlékezz vissza, hogy az ipod se annyiba került, amibe most, mert akkor még exkluzív és új volt. ma nem lehet egyszerűen annyit elkérni érte és kész. a mobilos piacon pedig ugyanez volt a kezdeti kuffer méretű kínzóeszközökkel, gyakorlatilag annyit kérhettek érte, amennyit nem szégyelltek, vagy a pc-s piacon az első Vooodoo 3dfx kártyákkal is ez volt; na ezeket ugye nem jellemzően az önköltségi ár közelében adták. nem is tudok hirtelen példát mondani arra, hogy ki volt az a gyártó, aki a termékét a bekerülési ár közelében értékesítette, hogy gyorsan nagy számban szétterítse és uralja a piacot, stb. Talán annak idején a Ford T ilyen volt, fasztuggya. manapság ez már nem divat, ma annyit húznak le rólad, amennyit akarnak, ha jó a marketingjük. és voilá! veszik 🙂

edhellon

Emerald, mea culpa, tenyleg nem olvastam el az aprobetust ujra, bar ezekutan nem eskudnek meg ra, hogy az elozo generacional nem volt savszel korlatozas (amugy kvazi korlatlan, csak a savszelet csokkentik le bizonyos adatmennyiseg utan).

Egyebkent engem (ahogy azt itt mar leirtam 🙂 a T bicskanyitogato percdijai tartanak vissza, nem az hogy hany gigat forgalmazhatok rajta.

a4

🙂

iPhone? … Sz*rok a farmra b+

Mindezt 8 év “almáskodás” után.

Sylar

Szerintetek a T minden üzletében kapható lesz? Vagy csak a T-Pontokban? Nálunk 2 kicsi kereskedő van. Hát nem tom lesz e itt.

Rack

Ősi Magyarország szokás szerint, kap az ország 50 db-ot. Vidékre meg esetleg 1-1 mutatóban lejuthat. De ne legyen igazam és 50.000 db jöjjön.

Sylar

Mondjuk nem mintha egy T-pont olyan messze lenne. Busszal kb 40perc, kocsival 25-30 🙂 Miskolc-ra kell csak menni.

wice

angelday 2008. Jul. 24. @ 1:08 pm
““legyen 250HUF egy EURO.”

Legyen! Csinálunk üzletet? Én eladok neked eurót, te pedig 250 forintot fizetsz érte. Mennyit hozhatok? Mi a számod?”

ahhahha, jolvan angelday, ilyen egy igazi apple fanboy. valojaban a 499 euro kb 113000 ft-tal egyenlo ebben a pillanatban, ugyhogy meg sokkal durvabb a kulonbseg az olasz es a magyar ar kozott.

Hettie

Edinburghban egy nap alatt kifogytak a belvarosi O2 boltokban. Ugyhogy, ha kell, nyitasra oda kell menni.

En mar reg nem hiszem, hogy az apple a kivalasztott kevesnek pozicionalja magat, handras meg a tobbiek apdetelhetnek a meggyozodesuket. Ahogy valaki irta, a macbook nem dragabb, mint egy kozepes windows lapi, viszont jobb. Az biztos, hogy en a rendelkezesre allo budzsebol a macbookot tartottam a legjobb valasztasnak, egyetemistakent par honap sporolas utan az enyem is lett <3

uh, es nagyon nem erdekel, hogy az evfolyamtarsaim felenek is macbookja van, meg nanoja (nekem nincs nanom, csak shufflem, de most az is epp megholt, az iphone meg a tarse, illetve a kettonke). Ha valami jo, akkor elvezzek minel tobben, ne legyen mar egy 2ghz macbook statuszszimbol. Magyarorszagon se, pliz.

Handras

“az apple a kivalasztott kevesnek pozicionalja magat”

Senki nem mondott ilyet. Egyszeruen csak nem tesco gazdasagos kategoriaban mozognak.

kzol

Én pont a szifon miatt gondolkodtam el rajta, hogy szolgáltatót váltok. Legalábbis félig, mert a mobilinternetem már most is Trémobil. De attól, hogy pont a szifon miatt szolgáltatót váltok és másfél éve mobilinternetem van, még nem vagyok újgazdag villantós köcsög. Csak éppen tetszik és nem (sokkal) drágább, mint más ilyen kategóriájú izé.

Jhonny

Rack: Ma már maximum pár étteremben meg a plázákban van free wifi a hotspot-ok többsége fizetős lett, mert ez is egy jó üzlet, ugye. Meg van, ahol egyáltalán nem látsz WiFi-t, vagy házi és jelszavas. Azért ennyire nem rózsás a helyzet.

Aszfaltbetyár

Hettie: khm… idelinkelném handras releváns oldalát:
http://xms.hu/apple.php?tk=macbook

na most ugye per pillanat cca 250.000 a combo drive-os macbook, cca 300.000 a dvd írós. nem teszek ide példákat arra, hogy mennyibe kerül egy szerinted közepes laptop (operációs rendszerrel és sok esetben más szoftverekkel, pl Works – most ne kezdjük el, hogy osx-ben mik vannak benne, ez erősen szubjektív, hogy kinek mi kell belőle és találja jónak), de szerintem higgyük el látatlanban, hogy ezért a pénzért puszta teljesítményben és felszereltségben jobb, sokkal jobb windowsos notebookot lehet venni.
ergo: Apple igenis tudatosan felülre pozicionálja magát, mint autóknál a Volvo, Saab stb. Ha akarna, ő is lehetne giga tömeggyártó, de nem akar az lenni ebben a szegmensben, vsz azért, mert nem érné meg egy ilyen erőcsatába belemenni az igazán nagy hardvergyártókkal és a mikroszofttal. most nem az mondom, hogy ez jó vagy rossz, csak annyit, hogy biza az Apple tudatosan felsőkategóriás, árban és minőségben egyaránt magasabb akar lenni, mint mások. hogy ez sikerül-e neki, az ugyebár szubjektív.

al

Aszfaltbetyár

Ja, ennyiért jobbat lehet venni de ugye kitől? Mert egy ugyanolyan kategóriás Dell nem olcsóbb. Macbook 2.1Ghz 250e, Dell Latitude 830 2.1Ghz 260e. De ne menjünk bele.

California Max

Még egy kérdés: mennyire könnyű az iphone-nal gépelni,mennyire alternatíva ha a céges emailezést végeznénk rajta?

atleta

angelday:
> Az érvjeidből az látszik, hogy Ghz és Ghz összemérhető,
> amiben több Ghz van, az a jobb számítógép. Pedig ennél
> árnyaltabb ez a dolog: jó fokmérője valaminek az, hogy

Bocs, de en egy szot sem irtam GHz-ekrol meg meg csak hw-rol sem. Funkciokrol beszeltem, mert Handras is arrol beszelt. Funkciok alatt ertek olyasmit, hogy bongeszo, telepitheto alkalmazasok, e-mail, stb.

> Viszont használhatatlan szarok.

Ez meg igy csusztatas. Azt sem tudod, hogy milyen keszulekek jartaka fejemben, amikor ezt irtam 🙂

> Egyetlen selling pointja?

Hat igen, hiszen _minden_ mas funkcionalitas megtalalhato a tobbi (neha tobb eves) csucskategorias keszulekben. Altalaban olcsobban. Es nem en szedtem elo ezt a nezopontot megegyszer mondanam, hanem Handras kollega. Ha azt mondja valaki, hogy na igen, gyengecske, nem tud annyit, de eszetlenul fekszik neki a kezelhetosege, azzal nem is vitatkoznek. Egyreszt mert szubjektiv :), masreszt mert valoszinuleg az emberek tobbsege valoszinuleg igy itelne meg. A dzsunkas hasonlatod sajnos alaptalan, es demagog. Ha meg linuksz kommandlajnozol meg vindozozol, az jobban jott volna ki 🙂

> Ha úgy tetszik legyen az, de ez az első olyan mobil
> készülék, amin “konkrétan lehet internetezni” — Bazsó Gábor.

Karotta vicces srac, biztos baromira ert az autokhoz is, ez viszont nem feltetlenul az o asztala. Szoval ez igy netto nem igaz. A nokia e90-essel peldaul remekul lehet internetezni. Szerintem jobban is, mint az alljphone-nal. Mar csak azert is, mert joval nagyobb a kijelzoje: 800×352 a 480×320 helyett. A bongeszo magja meg ugyanugy webkit benne, mint az iphone-os safariban. Most hogy pl. e90-nel probalt-e internetezni Karotta, azt asszem sosem fogom megtudni, de en is elo tudok rangatni egy nagy rakat embert, aki szerint az valoban szuper, akiknek 7 eve ki nem esik a kezukbol a kommunikator es a harmadik generaciot gyurik. (En csak kettoig birtam, mert aztan eljottem a cegtol es sajat zsebbol nem fogok 200-ert telefont venni. Meg akkor sem, ha PDA.)

atleta

Handras: > Nem azt mondtam, hogy üzleti telefonnak veszik. Üzletemberek veszik.
> Miért? Mert az üzletember, gazdag.

Hat tenyleg nem ezt mondtad. Vagy megis? Idezlek:
“Akkor visszakérdezek még, hogy magánszemélynek minek iPhone? Mert szép a menüje? Szerintem aki magánszemélyként iPhone-t vesz, az úgyse használja ki, mert pl tökmindegy neki, hogy mikor látja az iwiwről érkező mail értesítéseket.”

Szerintem ez a tobbi kommenteddel megis csak azt jelenti, hogy akkor abban a pillanatban ugy gondoltad, vagy legalabbis ugy erveltel, hogy uzleti telefon. (Lasd meg a megjegyzesed arrol, hogy atlatja a szafarin a CEO a ceget, stb.) Dontsd el, hogy szerinted miert jo, memorizald, es aztan vitatkozz rola. 🙂

>> De ennyi. Internetezni sok más telefonon is lehet. És
>> lehetett már régebben is.”

> Nem lehet. Mas telefonokon az internet = pain in the ass

Konkretan melyik keszulekekrol beszelsz? e90-en pl. baromira nem az. (Nem, en nem azzal nyomulok, szo nincs onigazolasrol.)

Bel Riose

atleta szerintem az e90-el igencsak mellélőttél.

Listaár trékomnál:

“Akciós listaár 274 500 Ft helyett 192 150 Ft”

Muhaha.

szenyo

T-Mobile-os árakon nagyon durva extra profit van…
Ezt tudjuk.

Atléta, én amikor eljöttem, utána 4 évig nem használtam Nokiát.
Most tértem vissza egy 3110 classic-kal 😀

Aszfaltbetyár

Bel Riose: jó, t-mobilnál vegyél akkor független telefont, ha neked az jó. vagy nézd meg ezt:
http://href.hu/x/6gp5

119.000. Na?

Al: azért a Latitude D830-ast ne hasonlítsuk már össze egy fapados macbookkal, légyszi! A Latitude széria eleve üzleti modellek sorozata, magnéziumváz, d-port a dokkoláshoz, 3 év NBD garancia, adott esetben dedikált, CAD-re való grafikus vezérlővel, stb. A 830 meg ennek a teteje. Szóval most ügyesen összehasonlítottál (a modellskálázás alapján) egy Fiat Pandát egy Ford Mondeo-val.
Nem értem, miért olyan gáz az, hogy az Apple továbbra is luxusdivatcikkgyártó? Emellett jó minőségű, remekül használható, stb, de főleg mióta intelre váltott, ugyanaz a dzsunkacucc van benne, mint minden pc-ben. aki nekem meg tudja magyarázni, hogy 2008-ban máshogyan hogy lehet indokolni azt, hogy 250.000 Ft-ért egy szaros dvd olvasós géppel szúrják ki a szemed, az ügyes. egy dvd író meg plusz 40GB HDD miért került 50.000 Ft-ba? És ugyanez feketében miért kerül még akárhány tízezerrel többe? Hát ugyanazért, mint az iPhone 3G mocsok drága: mert _nem_ akarják, hogy akárki megvehesse, mert akkor kevesebben fognak költeni az itunesra, stb-re. Az Applenak is csak ugyanúgy fillérekbe kerül minden sorozatban gyártott terméke, a többi az extraprofit meg az exkluzivitás. Megtehetnék, hogy valóban olcsósítanak és terjeszkednek, de ez nehéz lenne nekik, és kérdéses is lenne a kiemenetele, ezért maradnak a kisebb, exkluzívabb gyártó szerepében, és mint ilyennek, mindig a termékpozicionálás lesz a legfontosabb nekik, ami az indokolatlanul magas árban fog lecsapódni.

Aszfaltbetyár

off:
emberek, mostanában annyi ömlengést olvastam az iphone-ról, a macbook-ról, az imac-ről, hogy bevallom, telítődtem. per pillanat úgy érzem, ösztönösen valami ellenkezés kezd kialakulni bennem fentiek iránt. lehetne már egy kis uborkaszezon iphone hírekből a nagyvilágban, mert a végén megutálom 🙂

Bel Riose

Aszfaltbetyár:

Akkor szerintem utazz el egy hónapra valahova messzire, itthon csak most fog beindulni a reklám és hype hadjárat 😀

California Max

Na még egyzer, mert a nagy polémia közepette elvész a lényegi infó:
Még egy kérdés: mennyire könnyű az iphone-nal gépelni,mennyire alternatíva ha a céges emailezést végeznénk rajta?

Aszfaltbetyár

Bel Riose: nem tudok messzebb menni, így is Lengyelországban vagyok 🙂

Aszfaltbetyár

California Max: hardcore iphone userek szerint jo a virtualis billentyuzete. en szemely szerint egy ev erintokepernyohasznalat utan azt tudom mondani, hogy aki ilyenen faszaul tud levelezni sokaig agyergorcs nelkul, az ugyes. ceges levelezesre qwerty fizikai billentyuzet kell es kesz (win mob pda, nokia kommunikator, blackberry).

Aszfaltbetyár

sztem a mérete egyáltalán nem gáz, a kialakítása miatt nagyon kézreillik és fülhöz is 🙂 régebbi Sony Ericsson telókat azért nem tudtam használni, mert annyira szögletesek és szélesek voltak, hogy egyszerűen kézbefogva, fülhöz tartva természetellenes érzés volt…

California Max

és azutolsó kérdésem:tudja valaki, mely városokban lehet biztosan kapni a timnél az iphone-t?

gib

Az elmúlt 10 napot Olaszországban töltöttem. A kezdetek óta próbáltunk megfelelő boltokat felkutatni. Az első állomás Cuneo volt. Ott először egy TIM üzletet találtunk.
-IPHONE 3G?
-No.
Következő bolt egy vodafone üzlet volt. Tört angollal elmagyarázta a srác, hogy csak 2 éves szerződéssel tud adni.
Bebuktuk. Pedig ott állt hegyekben a 3G. Majd megálltunk Cuneo mellett egy bevásárlóközpontban, ott a srác elmagyarázta, hogy már elfogyott, és rendesen lecseszték anno, mikor szerződés nélkül adott el telefont. Gondoltam ezt bebuktuk, több hétköznapunk nem lesz boltokba járni.
Aztán mégis lett.
Verona-ban 3 vodafone üzlet, 1 TIM, és egy Apple Store meglátogatása után mát tudtam, hogy nem lesz 3g-m.
Majd Velencében is megnéztünk egy vodafone üzletet, nekik sem volt. Teljes KO.
Majd gondoltam, hogy bár nem esik teljen útba, talán még megéri megpróbálni UDINE-t. 18.43-ra sikerült parkolóhelyet találni. A TIM üzlet 19.00-kor zárt. 18.52-kor beléptünk az üzletbe. De beértünk. Hopp, egy fickó pont egy 3G telefont visz el. Ajaj, mondom, ne ez legyen az utolsó. Éééés? Volt nekik 3G! Sajna csak 8GB-os, de nekem az is jó volt.
500EUR, 5EUR-os TIM-es sim kártyával. Srác nem beszélt angolul, de tudta mi a dörgés. Beírta a (nem létező) olaszországi lakcímem, kp fizettünk.
Így ma már teszteltem vodafone-os, és pannonos kártyámmal is, megy frankón. :)-

almaq

Kényelmes gépelés telefonon. Akinek relatív kis telefonméretben erre van szüksége, az próbáljon E61(i)/E71, Palm Treo, hasonló HP-k között végignézni. Aki esetleg még ékezeteket is használna, annak marad a Nokia. Az érintőképernyő nem erre való, nem is ezért szeretjük.

peter

Lehet, hogy az itteni tippek is segítenek a 3G “importőröknek” az ár kalibrálásában? a beszmac-en 180-ért vannak hirdetések…

és a megjelenés dátuma?

http://www.apple.com/iphone/countries/ – az itt feltüntetettek közül nincs iTS-ban 28, viszont az itt fel nem tüntetetteken kívül az iTS-ban van +18.
tudom, k..vra ráértem..

CharlieBrown

írják páran, én is belebotlottam reggel: olaszban SEM adják már függetlenül. csöcs…
“…a TIM és a Voda-is letiltotta egy ideig a független készülékek árusítását…”

imiapek

De adják, szombaton kaptam venezia-mestre-ben, még mindenből volt nekik(szerintem a világon egyedül!!!) és nem kértek még személyit se, meg se semmit, pedig készültem, mondjuk nekem elég a 8gigás, nem hiányzott még a plussz 60eur kidóbása.

Csak arra lennék kiváncsi, hogyha a német t csak októberben kap, akkor hogy lesz itthon aug.22-én?…

spidey

Akármit mond xms-ember meg pár közép/felsővezető, 10K-t kevés ember trécsel el nem-céges szinten, 180K meg rablás (amúgy most néztem 99-ért függetlenül 3G-t garanciával Vaterán).

valaki

200$ +80$ havonta benne van 50 sms korlatlan internet+korlatlan telefon szerintem ez meg igy se sok

Tinki

Rohej ez a mi kis Magyarorszagunk…, USA-ban $200. Ez meg felsrofolt arfolyamon szamolva is csak 30.000, igen HARMINCEZER forint. Okes, hogy ratesznek a vamon felul meg mindenfele AFA-t, IFA-t, KOFA-t, mert hat a magyarja mar csak ilyen, de azert 600%-kal dragabban adni valamit????!!! 180ezer??? Kit akarnak itt hulyenek nezni?
Egy biztos: ezt az Apple termeket SEM itthon fogom megvenni… 🙂

aton-hawk

Tinki: Sztem ezt vhol elnézted, mert amcsiban is az előfizetéses 200 dolcsi, a 180e-s ár, amiről te beszélsz, az pedig előfizu nélküli. Előfizuval többen kb 40e + havi 10e HUF-ra becsülik az árát a magentánál.
Meglátjuk

Curtis Morgan

Kedves mindenki!
Bevallom nem olvastam végig az egész fórumot, csak szemezgettem, ezért ha már megbeszéltétek a kérdést, elnézést kérek:
A T-MOBILE MI A RÜCSKÖS LÓF***NAK NEM REKLÁMOZZA AZ iPhoneT?!? HAHÓ!!! JÖVŐ HÉT PÉNTEKEN MÁR KAPHATÓ!!!
Valaki legyen szíves magyarázza el úgy, hogy az én gyenge agyam is megértse! 🙁

mayabá

Sziasztok, vannak már bővebb infók hogy mennyire ugrottak rá a magyar vásárlók az iphone-ra és ezekre a kondíciókra?