Apple iPhone (JózsiFon) launch party

Esküszöm, jó buli volt!

K: József. Ez egy nyomorult telefon! Ne szivass már ezzel a hype dologgal.
V: Tudom. De akkor is egy átkozottul jó, és remekül szervezett bulit csináltak. Én nagyszerűen éreztem magam. Launch party best. És ez a lényeg. Szerintetek engem érdekel az iPhone? Nincs 3G-m, és még egy darabig nem is lesz (lehetett volna). Élvezzük már az életet, amíg tart, vazzerghszki.

Fergeteges launch party hangulatvideó (a “fergeteges” jelzőt nem a videóra értem):


Apple iPhone hungarian launch party from angelday on Vimeo.

Itt pedig folytatódik a közvetítés:

Döbbenetes, hogy mekkora partit rittyentett a Té. Úgy tűnt, mintha hirtelen ez lenne a világ legfontosabb dolga. Celeb celeb hátán, Tilla, mint MC, VIP lounge a Leroyban (kibérelve, all inclusive fogyasztás), hostessek a sorbanállóknak szendvicset, pogácsát, almát és külön nyakbaakasztós Té brandelt sorszámot osztottak, volt mentőautó, Ferrari, Handrás a hónaljából kinövesztett Airrel, sőt, még egy live streaming egységbe is beleütköztem: barátnő kezelte a Macbook pro-t, a barátja pedig kamerázott.

A közönség meglepett: rengeteg teljesen oda nem illő arc volt. Persze, sok Mac nörd, természetesen, de tinilányok, öreg mamák, emós fiú anyucival azért nekem nem egy olyan massza, aki képben lehet a szélfújást illetően. Kérdeztem is a mamát, hogy akkor ő mégis hogyan keveredett ide (nyolcadik volt a sorban), mire elmondta, hogy imádja a készüléket. Ilyenek vannak.


A T-Com logót takarja Gricser Péter, a T-Pont hálózat vezetője (összes, nem partnerhálózatos boltok)

Ezen a képen a boldog első tulajdonos, aki az este sztárja lett. Dobszóló, füst (!), erre kellett bemennie az üzletbe, amit az eseményre a Té alakulatok teljesen átformáltak, hogy én sem ismertem rá. Utána Tillával interjú, minden kamera arcba tolva. 5 perc hírnév.

Egy dolgot nem értettem, és nem tudok feldolgozni: hogyan lehetséges, hogy a Té ekkora bulit csinál VIP résszel, aztán “elfelejti” egy hónappal előtte promótálni az eseményt. Vagy promózták, csak én nem láttam? Bevallom, nem nézek tévét.

PS: a JózsiFon miatt elnézést kérek mindenkitől, Kardos, a rémes szóvicc gyáros találta ki. Origó interjúba bevágtak 2:34 körül. Én kérek elnézést.

79 hozzászólás

Aszfaltbetyár

tudom előre, hogy mit fogok ezért kapni, de vállalom ezt a beszélgetést 🙂

no, ez kérem szépen HÁNYINGER, ez a hájpolás. megőrülök, b@zmeg. ez egy egyszerű telefon, erre a rohadt T-Mobile olyan hacacárét csinál egy láda telefonnak, mintha Buddhát hoznák. éjfélkor launch, meg visszaszámlálás, mi? kicsit persze hitelesebb lenne, ha nem három nappal az esemény előtt kezdtek volna BÁRMIT is csinálni, mert ugye a nagy büdös helyzet az, hogy semmit, egyáltalán semmit sem tettek eddig, mintha a márketing menedzser szabin lett volna és most ért volna csak vissza. persze lehet mondani, hogy még így is micsoda érdeklődés volt, de sz sztem rizsa. az igazság az, hogy maga a T-Mobile sem tudta és tudja, mit is akar elérni az iPhone-nal, mennyire promózza, hogy a közismerten árétzékeny magyar piacon ne legyen óriási blama a vége, nem mer berendelni kellő mennyiséget, de David Merlinit megszégyenítő méretű neonparádét azt tud rendezni.
újabb igazi magyaros outsider szerencsétlenkedés, szerintem. azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az egész felhajtásban annak örülök csak, hogy lassan lecseng a hype és ahogy szélesebb körben lesz az eszköz (talán) elterjedve, nemcsak Apple-fanok fogják tartóstesztelni, ráadásul talán kiderül, hogy valóban repedezik-e a hátlap és a 3G valóban lassú és instabil-e a zeszközben, vagy csak a hülye amerikaiak verik a tamtamot. ha elég hamar kiderül, talán kivárom és veszek magamnak egyet, de ha nem, marad a Nano 🙂
ui.: valóban lehet kapni Mo.-n boltokban? Délután megyek és csekkolom a lengyel készletet, mivel itt az Orange és az Era is árusítja, elvileg dupla esélyem van 🙂

Takoca

“Ezen a képen a boldog első tulajdonos, aki az este sztárja lett.”

annyira de annyira szánalmas de most komolyan! Én is szeretnék szifont ez kétségtelen, de hogy tömegek recskázzanak a nagy közös visszaszámlálás alatt, villogó vakuk fényében egyszerűen: LOL!

Aszfaltbetyár

Józsi, én legutóbb akkor, mikor megnyílt a Saturn, de ott legalább olcsó volt a plazmatévé 🙂
Ja, meg múlt kedden az Iron Maiden koncerten a Szigeten, de ott meg mindenki részeg volt 🙂

mindenesetre sztem azért lett ekkora buli a dologból, mert nem tudták eldönteni, hogy legyen, aztán a végén nem akartak szégyenben maradni a nálunk nagyobb Apple-bázissal rendelkező országok mögött, amiből, lássuk be, sok van.

a videót várjuk, tanulságos lesz némi kommentárral, remélem 🙂 jut eszembe, Lindának nem volt valami velős megjegyzése a jelenségre? a wifi routeres teszted végén nagyot ütött!

Mordon

“ez egy egyszerű telefon, erre a rohadt T-Mobile olyan hacacárét csinál egy láda telefonnak, mintha Buddhát hoznák.”

Ez legkevésbé telefon, inkább internet terminál, amire ha befut, akkor a T és a többi forgalmazó szép zsíros szolgáltatásokat tud építeni. Ezért a hajcihő a részükről.

“kicsit persze hitelesebb lenne, ha nem három nappal az esemény előtt kezdtek volna BÁRMIT is csinálni, mert ugye a nagy büdös helyzet az, hogy semmit, egyáltalán semmit sem tettek eddig”

Okkal.
Ha bepromózzák jobban, abból országos botrány lett volna, mert így sem tudják kiszolgálni a megrendelőket.
Nagyobb kampány meg jóval több vásárlót vonzott volna, akiket várólistára kellett volna tenni.

“nem mer berendelni kellő mennyiséget”

El vagy tévedve.
Itt nem a T rendel x mennyiséget, hanem az Apple osztja el a rendelkezésre álló készletet. Ide ennyi jutott.
Egyszerűen nem tudnak annyit gyártani, mint amekkora a kereslet, ez most a fő gond.

“újabb igazi magyaros outsider szerencsétlenkedés, szerintem.”

Ez hülyeség, máshol már napokkal, hetekkel előbb sátortábor volt az üzletek előtt. Itt ez legalább elmaradt.

“a 3G valóban lassú és instabil-e a zeszközben”

Ezt nem fogod megtudni, mert itthon nincs akkora mobil használat, hogy cellánként több ezer készülék legyen feljelentkezve. (A 3G probléma ezen alapult. De a 2.0.2-vel javították.)

zoll

En csak azt nem ertem, ha szerinted is csak egy telefon, akkor miert tolod te is ezerrel. Az egesz magyar net toled vette at a kiszivargott arakat, millio bejegyzes IPhone temaban, jobb menuben beszerzesi kisokos, …

Aszfaltbetyár

Mordon:
internet terminál már rengeteg volt itt is, csak nem tudták ennyire “meghülyíteni” vele a zembereket. amúgy továbbra is hülyén néz ki sztem az úgynevezett reklámkampány, amit teljesen nyilvánvalóan az Apple diktál mindenkinek, nemcsak a T-nek, itt Varsóban is ugyanazon a napon tette ki a két szolgáltató az infókat, mint a T. annyit a T mentségére felhozok, hogy valószínűleg az Apple f@szkodik az elosztással, és vsz a “nem tudunk annyit gyártani, amennyi kell” mese sem véletlen, hanem a legenda építésének szerves része.

a 3G-hez: már a magyar releváns oldalakon is az az infó van, hogy a 2.0.2-vel csak rosszabb lett a dolog, nemhogy megoldották volna. mindenesetre legyen igazad!

Aszfaltbetyár

zoll: nem a hírhozót kell büntetni, ha rossz a hír 🙂
amúgy meg az általad felsorolt dolgoknak nincs sok közük egymáshoz, mondom ezt én, aki nem annyira rajongok ezért a felhajtásért…

cruy

egyik vidéki nagyvárosban élek, azt mondta a t-mob boltban levő ismerősöm hogy “viszegetik”, és állítása szerint úgy érzi nem is tudják az emberek hogy lehet kapni, mindenki döbbenten néz amikor megtudja:) ennyire nem lenne errefele net?:)

cruy

mindenesetre készletük az van, és még 1 demo példányra is futotta

al

Oszt ahogy a blogomban is kérdeztem. Mi vesz rá embereket erre a hype-ra? Józsi, te meg ott voltál szintén, nem? Nem rosszasándiból, csak nem értem. Hogy engem senki nem tudna semmilyen anyagi jósággal rávenni, hogy éjfélkor sorban álljak valami baszért, amit másnap megkapom 1 perc alatt az tuti.

_alesi_

Valahol itt mosódik el, hogy az eszköz van az emberért, vagy az emberek az eszközökért.

Persze mindenkinek kell valami hobbi, de akkor már inkább csalánnal verem, az legalább olcsó…

Aszfaltbetyár

al: a marketing, a tömegpszichózis, az elsőzés, ami a kommentelésben is megvan, az elit-érzés, hogy mi ott voltunk, emlékszel? a mű-összetartozás, meg az, hogy erről is lehet beszélni 🙂 ilyen az ember, mindenben, nemcsak a kütyümániában, csak ki itt, ki ott éli ki, pl koncerten, színházban, haverokkal, kocsmában.

Mordon

“internet terminál már rengeteg volt itt is”

Mire gondolsz? Én nem tudok egyetlen telefonkészülékről sem, ami hasonló méretű és felbontású kijelzővel és ténylegesen használható netes alkalmazásokkal lenne felvértezve.

“a “nem tudunk annyit gyártani, amennyi kell” mese sem véletlen, hanem a legenda építésének szerves része.”

Gondolom a külföldi több hetes várólisták is a legenda részei.

“a 3G-hez: már a magyar releváns oldalakon is az az infó van, hogy a 2.0.2-vel csak rosszabb lett a dolog”

Jó barátom New Yorkban él és nála jelentkezett ez a gond, az ő nyilatkozata szerint a 2.0.2 óta nincs ilyen problémája. Én csak ennyit tudok.

Aszfaltbetyár

“Mire gondolsz? Én nem tudok egyetlen telefonkészülékről sem, ami hasonló méretű és felbontású kijelzővel és ténylegesen használható netes alkalmazásokkal lenne felvértezve.”

Maradjunk annyiban (nem szeretném újra elkezdeni az összehasonlítgatást), hogy különböző szempontok alapján nézzük a dolgot. Egyébként az internet terminált a Nokia WiFi-s, Linuxos kütyüjeire találták ki, de abban meg nem volt GSM-modul, így sztem hagyjuk ezt az elnezevést: az iPhone egy mobiltelefon, maximum smartphone. Méret, felbontás és alkalmazások: előbbi kettőre ezer válaszom van, a netes alkalmazások alatt mit gondolsz? Email, chat, web? Ugyan, kérlek 🙂 A többi engem annyira nem érdekel, hogy csak na. Nekem a netes alkalmazás az egy webböngésző meg egy email kliens, pont. Az összes jóbarátkereső, autó-teljesítménymérő meg ilyen nagytudású AppStore meg iTunes meg ilyesmik az nekem parasztvakítás. Amúgy nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ez ugye erősen szubjektív és ez csak az én véleményem. Sajnos én csak egy szervező-informatikus mérnök vagyok és eléggé gyakorlati szempontok vezérelnek 🙂

“Gondolom a külföldi több hetes várólisták is a legenda részei.”

Legyek bár összeesküvéselmélet-hívő, de igen 🙂 Egy ekkora cég, mint az Apple, ha egy ilyen hype övezte terméket kellene eladnia, amit már a megjelenés előtt hónapokkal ilyen érdeklődés övez, ha akarná, megtehetné, hogy a fél világgal leszerződik, hogy annyit gyárthasson, amennyit csak akar. De nem teszi, mert ha tudatosan hiánycikké teszi és ilyen módon is a kiváltságosok játékszerévé válik az eszköz, az egyrészt tovább építi a brand elitista jellegét, másrészt kellő marketingeléssel elérheti, hogy nemhogy szűnjön, hanem az egekbe nőjön a megjelenés után is az érdeklődés és a vásárlási kedv. Stratégiának nem rossz szerintem 🙂

“Jó barátom New Yorkban él és nála jelentkezett ez a gond, az ő nyilatkozata szerint a 2.0.2 óta nincs ilyen problémája. Én csak ennyit tudok.”

Mivel én csak a webről tudok tájékozódni ezügyben, írtam, amit olvastam. Amúgy ahogy előbb is megjegyeztem, legyen igazad, mert magam is érdeklődnék egy remek iPhone után, mert marha jó lenne egy nagymemóriás iPod telefonnal egybeépítve, eggyel kevesebb gadget maradna és visszaadhatnám az asszonynak a nanoját… Bár ehhez első generációs is jó lenne, de azt nem találok jó áron, így maradok tisztelettel érdeklődve a 3G iránt 🙂

Realty master

Hozzászólva a témához, ismét látni kell, hogy itt minálunk semmi senkinek se jó.

Amikor a T nem promózta a terméket, és max AD blogján lehetett tudni róla dolgokat, akkor az volt a baj, hogy ez a T-Mobile egy szar cég, mert nem promózza a terméket, hülye multicég, stb.

Most, hogy csináltak egy elég kemény bevezető bulit (azt senki se gondolhatja, hogy erre tegnapelőtt kezdtek el készülni, haha), most az a baj, hogy minek ez a nagy felhajtás, meg hype, hiszen ez csak egy telefon, blablabla.

http://www.youtube.com/watch?v=l8qhg1aLU0M

Aszfaltbetyár

Realy master: erre csak annyit tudok mondani, hogy szerintem a nulla és az egy közé még befért volna néhány állapot ebben az elmúlt néhány hétben iPhone 3G szempontból 😉
ez a bevezető buli meg mindenen túltesz, Hollywood elbújhat, vihar egy pohár vízben…

Handras

“Hozzászólva a témához, ismét látni kell, hogy itt minálunk semmi senkinek se jó.”

Pont ezt akartam irni.

Mind1, aki ott volt az tudja, hogy jo buli volt. Aki ki sem dugja az orrat a lakasbol az nem tudja, hogy milyen egy ilyen launch party. Pedig szokott csinalni ilyet peldaul a Microsoft is az xbox jatekokkal kapcsolatban, azok is hasonloan szinvonalasak es jo hangulatban zajlanak.

Zoli

Miért vevők az emberek az ilyen felhajtásra? A válasz rém egyszerű: szükségük van célra. És aki nem elég stabil lelkileg azoknak generálni kell valamit. Pl.Iphone3g. Lehet rá vágyni, várni, és azt hinni hogy ez az életcél. Lóf@szt.EZ egy eszköz. És aki nem képes magának értelmes perspektívát felállítani annak ez kényelmes megoldás, hogy kész dolgot tárnak elé. A pofáraesés akkor jön,amikor megveszi,hazaviszi, elmondja havernak, neten stb. és várja hogy boldog legyen tőle. De nem ettől lesz!
Döbbenet hogy mennyien bekajálják még ezeket a szar dolgokat, mennyi instabil lelkibeteg van akiket be lehet palizni. Ezekből lesznek még az amway ügynökök, hitgyülisek, szcientológusok stb. stb.

Mordon

“Egyébként az internet terminált a Nokia WiFi-s, Linuxos kütyüjeire találták ki, de abban meg nem volt GSM-modul”

Szóval használható méretű, jól működő netes szoftverekkel felszerelt eszközről beszélünk. Nem kell félrebeszélni, mert ilyen nincs jelenleg a piacon az iPhone-on kívül.
Van egy csomó másik gyíkfing kijelzővel és ostoba, lassú szoftverekkel, de az nekem legalábbis nem alternatíva.

“Email, chat, web? Ugyan, kérlek….Nekem a netes alkalmazás az egy webböngésző meg egy email kliens, pont.”

Ebben legalább egyetértünk 🙂 csak elvárom, hogy ezek a mobil eszközön ugyanolyan kényelmesen és hatásosan működjenek, mint desktop társuk.

root33

Zoli, nem mond már, hogy soha életben nem szerettél volna semmit…
utazás, csajok, autó, számítógép, telefon, ruha, lakás, ház, feleség, gyerek, család, stb…
számodra mi az értelmes perspektíva?

Mordon

“Miért vevők az emberek az ilyen felhajtásra? A válasz rém egyszerű: szükségük van célra. És aki nem elég stabil lelkileg azoknak generálni kell valamit. ”

Ez eléggé beteges gondolkodásra vall…

Az embereket ilyenkor három dolog hajtja:

– elsőnek lenni valamiben

– birtoklási vágy

– az újdonság felfedezése

Ennek semmi köze célokhoz, életcélhoz, meg a hitgyülisekhez.
Ezek a legősibb emberi motivációk, amik az egyéneket és a társadalmakat is ösztönzik, az, hogy a végkifejlet háború, technológia fejlődés, vagy egy technológiai eszköz megvásárlása.. Részletkérdés..

root33

És mért ne lehetnék boldog attól, ha naponta előveszem és használom:-)))

IIsti

Ez tényleg egy olyan kütyü -szerintem- amiért lehet lelkesedni, lehet, hogy nem tesz boldoggá, de attól még miért ne okozhatna örömöt az embereknek?

Aszfaltbetyár

Handrás, nem tudom, miért azt a konzekvenciát vonod le te is, hogy semmi sem jó. Ha nem értek veled vagy a T-Mobile-lal egyet, akkor nekem semmi sem jó? Személy szerint azt gondolom, hogy eddig is kellett volna a vasat ütni, vki kicsit feljebb írja, hogy egy vidéki nagyvárosban azt se tudták a T-Mobile üzletbe betérők, hogy az iPhone-t eszik-e vagy isszák. Aki járt vonattal télen: a T olyan, mint a MÁV: vagy nincs semmi fűtés, vagy 46 fokot csinálnak. Köztes állapot nincs?
Szerintem nem arról van szó, hogy jó buli volt-e vagy sem, hanem arról, hogy beteges-e vagy sem, ha egy faszi bemegy telefont venni, aztán félhülye újságírók meg fotósok kereszttüzében találja magát, akik arról faggatják, hogy milyen érzés elsőnek lenni. A csóka meg (legalábbis az index cikke szerint) azt se tudja, mi a fenéért csesztetik, mert ő csak egy telefont akar venni! Milyen érzés lenne? Világmegváltó, én vagyok az első magyar, a mobiltelefónia Farkas Bertalanja, mi?
Pedig az illető elvileg nagy maces, azt’ mégse vette annyira a lapot.
Aki ezt se érti: na, ez a felesleges és értelmetlem fényezés, ami sok embernek szúrja a szemét, nem az a baj, hogy te meg te meg te szeretnétek ottlenni és elsőnek, vagy akár huszadiknak, kit érdekel, venni egy telefont, amit annyiszor nyomkodtok, ahányszor akartok. Ebből egy ilyen herripotteres, sztárvórszelsőrészes ovit csinálni: lol.

Aszfaltbetyár

Mordon:

“Szóval használható méretű, jól működő netes szoftverekkel felszerelt eszközről beszélünk. Nem kell félrebeszélni, mert ilyen nincs jelenleg a piacon az iPhone-on kívül.
Van egy csomó másik gyíkfing kijelzővel és ostoba, lassú szoftverekkel, de az nekem legalábbis nem alternatíva.”

Sztem a kulcskifejezés itt a “szubjektív”. Annyi gonoszkodást engedj meg még utoljára, hogy azért az iPhone előtt is neteztek emberek sokféle mobileszközön, az Opera Minis cuccoktól elkezdve a (urambocsá) WinMo PDA-kon át a nagy Symbianos kommunikátorig. Mielőtt bárki a használhatóság, jóság, stb kérdésbe menne bele, elmondom, hogy nem rangsorolok, csupán sorolok dolgokat, nem kell meggyőzni, hogy a Safari a jobb, vagy ez vagy az, akinek ami tetszik, használja azt. A lényeg az, hogy akkoriban meg azokért lelkendeztek az emberek. Ez az élet, fejlődik a technika, lecserélünk dolgokat, születnek új megoldásokat, csak ne vessünk össze régebbi dolgokat újabbakkal, és emlékezzünk arra, hogy iPhone nélkül is marha jól megvoltunk régebben (szerintem az olvasók nagy része hozzám hasonlóan túl van már sok mindenen e téren és használt ezt-azt), sokan meg a mai napig is megvannak nélküle.

“Ebben legalább egyetértünk 🙂 csak elvárom, hogy ezek a mobil eszközön ugyanolyan kényelmesen és hatásosan működjenek, mint desktop társuk.”

Na, ez az, ami szerintem maximum közelíthet a desktop vagy notebook usabilityhez, de ugye amíg a méretek akkorák, amekkorák, el nem érheti. Persze nem mindegy, milyen messze vagyunk az ideálistól 🙂 Én legjobban egy Minority report-féle virtuális kézzel toszogatós cuccnak örülnék 🙂

al

Realty master

Én előtte is azt mondtam minek, amikor Józsi szóvátette, meg most is. Szóval nem látom az általad vázolt ellentétet.

Handrás

“Aki ki sem dugja az orrat a lakasbol az nem tudja, hogy milyen egy ilyen launch party”

Kidugtam, tegnap is. Egyrészt asszonnyal sétáltunk a ligetben mert az jó, aztán meg lefeküdtem aludni mert reggel 9-re tihanyban kellett lenni. Szóval azért mert valaki nem jár műszaki cikkek promójára még lehet teljes ember. Sőt, részemről az idő elbaszásának számít egy ilyen celebekkel tűzdelt parti. De biztos euforikus közösségi élmény volt 10-től 1-ig számolni a végén. Pont.

ironyice

Szerintem ez pont így volt jó. Akit érdekelt a dolog, az már a titkolozós hetek hírfoszlányait is végigkövette. Akit nem érdekelt, az nem tudott róla, mert nem nézett utána.
Akit érdekelt ez a buli, elment. Akit nem érdekelt, nem ment el. Ennyi! Többről nincs szó, nem érdemes róla vitatkozni. Mindenkinek más a fontos…

Mordon

“ha egy faszi bemegy telefont venni, aztán félhülye újságírók meg fotósok kereszttüzében találja magát, akik arról faggatják, hogy milyen érzés elsőnek lenni.”

Ez vicces, a csóka délután 5-től éjfélig sorban állt, szerinted csak egy betévedt vásárló? Na neee…

“Annyi gonoszkodást engedj meg még utoljára, hogy azért az iPhone előtt is neteztek emberek sokféle mobileszközön”

Igen, de az csak kényszermegoldás. Kis kijelző, kis felbontás, lassú szoftver.
Megnézed vele a híreket gyorsan, aztán el is felejted, hogy van ilyened, mert kényelmetlen és nyűgös a használata.
iPhone-on kapok egy levelet amiben van egy link, teljes természetességgel rábökök és a készüléken nézem meg az oldalt, mert ugyanolyan természetességgel tudom rajta használni a netet, mint a pár méterre lévő asztali gépemen.
Ennyi a különbség.
Nem véletlen, hogy a netes statisztikák jól mérhető iPhone-os látogatásokat mutatnak ki, míg az egyéb mobil platformok internetes használata gyakorlatilag minimális, alig mérhető.

“ne vessünk össze régebbi dolgokat újabbakkal, és emlékezzünk arra, hogy iPhone nélkül is marha jól megvoltunk régebben ”

Autó nélkül is jól megvoltunk régebben, de igencsak pöszén néznél, ha gyalog vagy lovon kéne átutaznod az ország másik végébe 🙂

klarky

Én egyszer egy olyan napra szeretnék már ébredni, amikor a böngészőt megnyitva nem ez a mantrázás, apple majmolás jön valahonnan. Hihetetlenül fárasztó dolog ez, és ami a legszörnyű teljesen érdemtelenül.

Komolyan mondom, hihetetlen fegyver van az apple kezében!

Amúgy pedig aki sorban áll és arra teszi fel a napjait, hogy szócsöve legyen cupertínónak (mindegy, h blogger, vásárló, vagy az ellátási sor valamelyik alkalmazottja) komolyan mondom nyílván kéne tartani. Értékes adatbázis válna belölletek hasonló gondolkodású agymosó cégek, szekták számára. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez a véleményem. Nálam ez a hypolás őszinte utálatot vált ki. Azt hiszem többet almát sem eszek…

Aszfaltbetyár

“Ez vicces, a csóka délután 5-től éjfélig sorban állt, szerinted csak egy betévedt vásárló? Na neee…”

nem, a csóka egy hardcore maces, és iphone-t akart venni. én arra gondoltam, hogy nem úgy nézett ki, mint aki érti, hogy ezért miért abuzálják hirtelen illetők, hogy milyen érzés az 1-es szám tulajdonosának lenni. még a végén kirakja a T a főoldalra a vele készült interjút is: ” Köszönöm anyukámnak és apukámnak, hogy megcsináltak, és most itt lehetek… Kösözönöm a T-Mobile-nak…” kicsit inkább a Louis Vuitton megnyitójára illett volna ez a sok vaku.

“Autó nélkül is jól megvoltunk régebben, de igencsak pöszén néznél, ha gyalog vagy lovon kéne átutaznod az ország másik végébe :)”

az biztos 🙂 de megint félreértettél. én arra gondoltam, hogy per pillanat az iPhone állt az élre ebben a témában, de ne feledjük, hogy annak idején mekkora láz volt az első rendes html-es oldalakat megnyitó mobil, az Opera Mini, nem is beszélve a WinMo dolgokról. Akkoriban legalább ugyanekkora volt az öröm a codász új képességekért. Emlékszik valaki a wap-ra? A Nokia 7110-re, amit azzal promóztak? Na? Jön majd a következő, ami az iPhone-t fogja lelőni. Ez ilyen. A lényeg: ettől ugyan nem esek hasra, ez csak a szokásos technológiai fejlődés, kíváncsian várom az Androidot 🙂

zero

Már 60-70k hufért dobálják az emberek után a netezésre, navigációra, játékra, irodai alkalmazásokra és még a fasz tudja mire használható PDA-kat. Nah ezekhez képest az iphone csak egy agyonhypeolt szar telefon. Kedves iphone fanok mondjátok szépen, hogy: beeeeeeeeee….

lix

fuxot mikor rakjatok ki Jozsi?

kicsit ilyen bucsuhangulat, csimbummcsirkusz ami kell egy atlag agyhalott konzumidiotanak…

wind

A metro ingyenes magazinban amugy én láttam szifon hirdetményt ugyhogy azért nem csak a neten voltak nyomai a megjelenésnek….

klarky

Megnéztem 2x is az origós videot. Azt mondja József testvér: ha be tudsz ssh-zni a telefonodba akkor kell, feltétlen kell.

Húúú, ha ezt tudom! Ezzel azt is lehet? Öltözök is, remélem még nyitva van itt a plazaban a T-mobil!!!! Vesszek meg veszek egyet, ezt nem hagyhatom ki!

Mégegyszer?! Mi az szent sz@rt kell csinálni egy TELEFONNAL???????

Mordon

“Már 60-70k hufért dobálják az emberek után a netezésre, navigációra, játékra, irodai alkalmazásokra és még a fasz tudja mire használható PDA-kat.”

Fele ekkora kijelzővel és felbontással, kevesebb rammal, procival és idegesítően instabil operácios rendszerrel.

Ha mazohista vagy, használd azt. Állj be a MS-t használók hosszú szürke sorába és mondjad: beeee
🙂

Róka

Előreláthatólag mikortól lehet majd előfizetés nélkül kapni az iPhone 3G-t itthon? Dominora, Feltöltőkártyás megoldásra gondolok, ahol nincs fix havidíj.

Mordon

“Mi az szent sz@rt kell csinálni egy TELEFONNAL???????”

No erről van szó.
Ez egy picinykét többről szól, mint egy telefon.

Akinek csak az kell, az vegyen csudálatos S40-es Nokiát.

Aszfaltbetyár

breaking news: http://index.hu/tech/blog/2008/08/22/szineszek_allnak_sorba_az_iphone_ert/

Lengyelországban eddig eléggé bukta az iPhone… ezt azért nem gondoltam volna. itt is eléggé szeretik a maceket, az árak is eléggé barátágosabbak, mint Mo-n, pl lehet venni 1 PLN-ért telót, ha eleget aláírsz, még a 16 GB-osat is. havi díjak kb 7000 HUF-tól indulnak, ebben 500MB/1GB adat van, SMS meg lebeszélhető percek változóak, de legalább 200 perc jár. Mindenesetre akár így, akár úgy, itt van készlet dögival, de nem veszik.

IIsti

Igen pl ezzel a telefonnal az eppöl örökre elintézte a wap-ot (ami eredetileg is halott egy valami volt) valamint örökre elintézték az mms-t is, valamint a videotelefonálást is valszeg. De ez majd csak 2-3 év múlva fog kiderülni.

Aszfaltbetyár

Mordon: figyi, nem csak szar PDA-k vannak ám, elég sok VGA felbontású, 2-300MB felhasználói RAM-os cucc létezik. Én személy szerint egy évig használtam HTC Trinity-t, céges keretek között, Active Synces emailezésre, telefonálásra és ha már tudta, navigációra, netezésre és videozásra. Rengeteg féle ROM-ot rátettem, WinMo 5-6 verziókat, sose fagyott le, sose volt vele bajom. Persze az OS nem annyira csilivili, de annyira nem szar, mint amennyire te beállítod.
Kicsit több objektivitást, kérlek!

Mordon

“Én személy szerint egy évig használtam HTC Trinity-t”

Én 2 hétig használtam, de mivel a 2. készülék is folyamatosan elfelejtette, hogy van benne SD-kártya (kártya is cserélve lett) és kiderítettük, hogy firmware hiba én nem voltam hajlandó várni, míg 1-2 hónap múlva kijön a frissítés és talán javítják. Cseréltettem másra.

Az iPhone-hoz képest kicsi méretű és felbontású kijelző, lassú ram és proci, az akkor még elég gagyi Opera Mobil (Mobile Explorerről ne is beszéljünk) együtt nem igazán volt olyan használható netes megoldás, mint most ez.
Persze, netezni régebben is lehetett, én is használtam 720-as Jornadát a modemes időkben 🙂 de az inkább játék volt, mint használható megoldás.

Aszfaltbetyár

Mordon: ami elromolhat, az el is romlik. Mindenesetre én most iszom egy Jack Danielst az egészségedre, örülök, hogy ilyen kulturáltan lehet veled véleménycserélni 🙂

egyébként nekem úgy látszik, szerencsém volt a Trinityvel, ilyeneket nem produkált. Mindenesetre most várom a munkáltatói igazolásomat, lehet, hogy bevállalok egy 3G-t fentiekben leírtak miatt.

zerking

Felkeltem reggel, elsétáltam a legközelebbi t-mobilehoz, megvettem az ájfonyát.
Első dolgom:
App Store. Regeltem egy apple id-t, erre ezt irja a telefon:
Authorizaton faliled. Please connect to iTunes.

Oks, regelünk iTuneson.
Magyar kiválaszt, adatok megad, bankkártyaadatok bepötyög, és a következő írja iTunes:
Debit cards are not supported in the Hungarian Store.

Dombornyomottam van, kettő is, mindkettővel próbálkoztam, nem tudom mi a baja.
Oks, legyünk okosak, mondjuk neki hogy az Egyesült Királyságban élek. Regisztráció sikeres.

Vissza iPhone, loginpass bepötyög, a következőt írja:
Your account is only valid for purchases in the UK iTunes Store.
Ügyes.

Teendő? Minden segítséget megköszönök!

Mordon

OTP-s Visa-t elfogadta, Maestro-t nem. Érdekes ízlése van 🙂

stro-B

Mordon, zerking: én akkor jártam így, mikor nem volt pénz a kártyán, merthogy iTS szépen becsekkol 1.99 EUR-al asszem, hogy valós-e a kártya. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor visszadob.

pappito

hm… én nem vettem ájfónt, pedig tehetném, de azért maradjunk a valóság posványában. A kommunikátoron netezni borzalmas volt, aztán lett egy gps-gsm-pda-m, azért vettem, hogy egy szarral megoldjam a navit meg a telefont. WM5/WM6 minden legális, minden gyári, a netezés fostos, nehézkes és lassú volt rajta, háromszor kipróbáltam és lemondtam róla. A bótba megnoymkodtam a szifont és ha ekkorában és így láttam volna a pda-n a weboldalakat, akkor most nem a szekrény tetején porosodna. (időközben elfogyott a navigációs igény, illetve nincs itteni térképem)

ironyice

A touch diamond is ilyen szar lehet? A 3G ellenfelének azt allítanám inkább a megjelenés miatt. Nem?

klarky

Handrás: Megindokolnád?

Tudásban kenterbe veri az iPhone-t! Jó, azt írják lassabb, de én nem sietek.

És 140 ezer függetlenül! Hohóóó

klarky

ironyice: A sima Diamondal az a baj, hogy nincs memóriakártya slotja, így pld. nem tudsz beledugni egy sd-n futo iGo-t. Telepíteni bizti lehet, de ha már megveszel egy dobozost, jöbb egyszerűen beledugni és viszlát.

Amúgy az 110 körül megy. Ha vennék én biztos a prot venném, nekem megérne 30 ezret egy teljes értékű billentyűzet (plusz memoriabővítési lehetőség)

Mordon

klarky:
Az iPhone 499 euro függetlenül, hohóóó.

Az Touch Pro árára még számolj rá 10, vagy 20 eFt-ot a 8, vagy 16 GB-os kártyára, mert gyárilag nincs hozzá.

A sebességéhez és a bugjaihoz meg a legtöbb embernek kevés a türelme, szar lenne, ha iPhone-hoz is ROM-okat kéne főzögetni és kísérletezni, hogy melyikkel működik használhatóan.
GPS van benne, de per pillanat egyetlen GPS program működik vele, mégpedig a TomTom (annak meg tudod, hogy mire jó a magyar térképe..), a többi (iGo, GarminXT) nem megy vele.

_alesi_

Tudja fene, ha tényleg igazak az értesülések és az ember farka öt centit növekedik a vásárlást követően, mégis veszek egyet. Más kérdés, hogy pécsett már hiány van a 8GB-os modellekből.

klarky

Mordon:

499 euro 235 HUF-os árfolyamon számolva 117265 forint.

Hohóó, nem rossz ajánlat a másik a szolgáltatásokat is figyelembe véve!

GPS: Ebben legalább van rendes GPS. És ehhez lesz támogatás is mert ehhez lesz gyári magyarítás, az iPhone-hoz meg nem úgy néz ki.

Gmaps-el bármelyik Java-s telefon elbolondozik, ezt azért tegyük hozzá.

Ami a memoriakártyákat illeti, abban igazad van. Legfeljebb az elején beérném kevesebbel is, mondjuk 1 – 2 Gb-al, ami ma már pitiáner összeg. Talán nem viszem el a komplet zenetáramat 8-)))

Amúgy ez csak egy elméleti fejtegetés. Nem lesz se ilyenem, se olyanom, mert nincs rá szükségem.

Én csak azt akartam mondani, h vannak alternatívák, nem is akár milyenek, érdemes mérlegelni, számot vetni.

Ja, a sebesség. Láttam én már a neten videot, amiben a promó video mellé be volt rakva egy valódi iPhone használatot bemutató video. Háááát, kb 3x volt lassab.

Azt hiszem láttál már bigmac-et képen és a dobozban, ugye??? 8-)))

Emerald

Na nem kicsit hosszú telefonbeszélgetés után a T-vel, meg kell állapítanom: a T magasról tesz az üzleti előfizetőkre! A Komplett Extra csomagom (céges) még hűségnyilatkozatos. Céges Iphone csomag peding NINCS. Ez a második vicc, de szomorú.

Két lehetőség van:

– 100+fa körül vehetek egy szifont (+2 év hűséggel)
– vehetek egy új magán előfizetést ikon valahányszázzal

Ugye szar?

🙁

em

Mordon

“GPS: Ebben legalább van rendes GPS.”

Mindkettőben rendes GPS van (sőt hardveresen ugyanaz ha jól tudom).
Navigációs program meg egyikre sincs, mert WinMo-s navik egyike sem fut a gyári Touch Pro-n.

“És ehhez lesz támogatás is mert ehhez lesz gyári magyarítás, az iPhone-hoz meg nem úgy néz ki.”

Vicces vagy.
iPhone-hoz lesz magyar nyelv hivatalosan, mégpedig a gyártótól.
A Touch Pro-ra soha nem lesz gyári magyar nyelvi támogatás, csak egy külső cég (SunnySoft) terméke ül rá a rendszerre, lassítva és instabillá téve azt.

masina

Hogy egyeseknek mennyi idejük van okoskodni! Semmi baj nincs azzal hogy megjelent az Jószifon, meg hogy túl hypolták, meg hogy az első vásárlót meginterview-olták KI NEM SZARJA LE? (ilyenkor maximum azt tudom elképzelni hogy itt sokan tényleg utálják az apple-t vagy hogy irigykednek..) Inkább megyek iyeln launch partyra meg ott állok reggel 7-től minthogy a Tokio Hotel koncerten legyek az első a sorrban és visítozzak…….

Aszfaltbetyár

Tokio Hotel, mi? Nagyon relevans komment volt, koszi 🙂

alpi

“Bal-jobb, bal-jobb, mennek a majmok.
Budapesten megállnak, vécépapírt zabálnak!”

N.

Én ma vettem meg a telót és a töltőjével kapcsolatban lenne egy kérdésem. Két részből áll a töltő: az egyiken van az USB bemenet, a másik pedig megy a konnektorba. Elvileg ezt a két cuccot kéne összepattintani, ami nekem nem sikerül. Hiába próbálom összenyomni, nem megy be teljesen, hanem kb. fél centivel a vége előtt megakad. Közelebbről megnézve látom is, hogy miben akad meg: a kisebbik részén a két lyukban köralakban van három szabályos körív-szelet. Túl szabályosnak néz ki ahhoz, hogy gyártási hiba legyen, viszont akkor nem tudom, miért nem cuppan bele a másik fele. Találkozott már valaki ilyennel? Az USB-s rész aljára nektek mi van írva? Az enyémen az van, hogy: “_iPod_ USB Power Adapter”. Lehet, hogy véletlenül iPod-ost kaptam iPhone-os helyett (már ha van különbség :))?

Muhadnagy

N. nekem is Ipod usba power adapter van írva, de nekem nincs vele semmi gondom, próbáld picit erőből összenyomni, vagy kicsit mozgasd amikor összeakarod nyomni hátha becuppan neki 🙂

N.

Nya, megoldódott a dolog. Bevittem a Westendbe egy T-mobile-ba, de ott nem igazán tudtak vele mit kezdeni, azt mondták, vigyem vissza abba az üzletbe, ahol vettem. Aztán véletlenül belebotlottam egy Apple kereskedésbe (iStyle talán?), gondoltam megkérdezem, mi van. Elpanaszoltam az eladó kölöknek, hogy mi a baj és megmutattam a töltőt. Neki is iPhone-ja van, tudta, hogy erőből kell összenyomni, nem kell félteni a cuccot és össze is pattant simán. Na mondom remek, kb. úgy éreztem magam, mint egy öcsi, akinek apu lecsavarta a csemegeuborka kupakját. 🙂 Szóval ha valaki ugyanezzel találná szemben magát, nyugodtan zúzza erőből, nem kell félteni, hogy eltörik vagy valami. Még szerencse, hogy nem vittem vissza oda, ahol vettem, hogy cseréljék ki, mert sírtak volna a röhögéstől. 🙂

zero

“klarky:
Az iPhone 499 euro függetlenül, hohóóó.”

Jah gari nélkül behal és baszhatod.


GPS van benne, de per pillanat egyetlen GPS program működik vele, mégpedig a TomTom (annak meg tudod, hogy mire jó a magyar térképe..), a többi (iGo, GarminXT) nem megy vele”
A TomTom Magyarországon szart se ér, mert lófaszsemennyire nincs kidolgozva. A google mapsot meg baszhatod a t-mobilos 2gb-s korlát miatt. ergo navi off.

“Ne viccelj mar, de most komolyan, majdnem meghaltunk a rohogestol mikor megneztuk a videot. 2008-ban ez igy szanalmas.”
Az iPhone egy szánalmasan kis tudású és gagyi tel így 2008-ban. Kiröhögjelek, hogy te mégis isteníted?

“iPhone-hoz lesz magyar nyelv hivatalosan, mégpedig a gyártótól.”
Jah és mikor? 1-2 év? Addigra pont dobhatod ki.