US iTunes Store regisztráció

update 20090912: Ez a poszt jelentősen elavult, de írtunk már újabbat. Kérjük vegyétek továbbá figyelembe, hogy az iTunes letilt(hat)ja a jogosulatlanul regisztrált azonosítókat, erre is volt már nem egy példa. Letiltás után búcsút mondhattok a vásárolt tartalmaitoknak. Ennek figyelembe vételével mindenki saját felelősségre végezheti el a lentieket.

Ebben a postban leírjuk, hogyan lehet teljesen legális módon az Apple amerikai iTunes Store-jába (iTS) regisztrálni hitelkártya nélkül.

Mitől jó az iTS US Store? Attól, hogy minden iPhone program fenn van, illetve a választék sokkal bővebb, mint az egyes országok iTS kínálatai. Azt is el kell mondani ugyanakkor, hogy más és más iTS Store-okba külön-külön kell regisztrálni, a számokat pedig külön autentikációt követően engedi lejátszani az iTunes.

Előkészületek

Az indulásra szükségünk lesz kettő dologra. Egy iTunes Gift Certificate kódra, ami gyakorlatilag dominó feltöltőkártya a boltban, illetve egy amerikai névre és címre Kalifornia államban (azért ott, mert ott jó az adósáv).

A kódot megvehetjük eBay-ről is, én mégis a cél-megoldásokat javaslom: iTuneShop.net, ahol PayPal-el lehet fizetni, illetve Digital Bridge, vagy a szintén magyar itunesgift.tk oldalt. update 20090912: használjuk a Digital Bridge oldalát.

Valid amerikai címet a Google Maps segítségével fogunk magunknak találni. Írjuk be: “san francisco pizza”, aztán válasszunk magunknak egy szimpatikus éttermet.

Én névnek egy kedvenc filmszereplő választást javaslom, pl Vincent Vega. Jelen példánkban a Top Secret című 1984-es filmből választottam magamnak a Nick Rivers identitást. (Aki akarja, beírhatja a saját nevét is.)

A műtét

1. Indítsuk el az iTunes alkalmazást és győződjünk meg róla, hogy a “Store” menü utolsó előtti pontja a “Sign in…” feliraton áll. Ha nem az, akkor logout lesz ráírva, ebben az esetben lépjünk ki. Győződjünk meg arról is, hogy a US Store-t látjuk. A Store címlapján alul a legördülőben lehet kiválasztani.

2. Válasszuk ki az iTunes bal oldali kis-ikonos menüjéből az “iTunes Store” pontot. Ha lejött az oldal, a címlap jobb felső részén kattintsunk a “Redeem” linkre! (Ne foglalkozzunk a Kanye West promóval.)

3. A feljövő képernyőbe másoljuk be a kódot és kattintsunk a “Redeem” feliratú gombra.

4. Kattintsunk a “Create account” gombon!

5. Fogadjuk el a feltételeket, majd töltsük ki az account névre és jelszóra vonatkozó részt. Célszerű gmailes email címet választani.

6. A Payment method képernyőn győződjünk meg, hogy az alsó blokkban fel van sorolva a “None” opció is a hitelkártya típusok mellett. Kattintsuk meg a gombot. Ha nem lenne ott a “None”, akkor indítsuk újra az iTunes alkalmazást a cmd-q kombinációval és kezdjünk mindent előről.

7. Töltsük ki a címet úgy, ahogy a Google Maps-on láttuk. San Francisco Kalifornia államban van (CA) természetesen.

8. Bingo, miénk az account, lehet kefélni a pénzt!

Ha visszakerültünk az iTunes-be, akkor a bejelentkezési email cím mellett láthatjuk balra a költhető pénz mennyiségét. Ezt kell majd újabb kódokkal — brókernyelven — “alápakolni” a redeem menüpont után.

El kell még mondanunk, hogy van egy Apple által támogatott hivatalos módja is a hitelkártya nélküli account létrehozásának, mégpedig úgy, hogy megpróbálunk “megvenni” egy ingyenes alkalmazást az App Store-ból. (thx fds!)

25 hozzászólás

tallian.miklos

Ez már majdnem olyan bonyolult, mintha az iTunest csak FORTRAN-77 specifikációknak megfelelő plain text inputtal lehetne kezelni…

divany

off:

Józsi, az Olimpiával mi lett, nem tudod? Csak nem bezárták a helyet? Ma készülünk oda, de a telefont nem veszik fel már 3 napja.. Vagy ennyire csúcson jár, hogy nincs idejük még a telefont felvenni sem?

/off

addikt

Mi abban a teljesen legális ha valaki más címét használod Jozef? 🙂 Ez még mindig a jó magyar buhera bzmeg.

marchello

“illetve egy amerikai névre és címre Kalifornia államban (azért ott, mert ott jó az adósáv)”

de ez minket hol érint? akárhova vagy beregelve 99 centet fizetsz egy trekkért.

“Én névnek egy kedvenc filmszereplő választást javaslom”

saját neveddel mi a gond?

ituneshop amúgy addig volt jó, amíg kevesen ismerték (15 perc kb. :P), szóval amíg voltak kisebb címletek, most 100 a legkisebb, amit végülis párszor meg lehet játszani, de egy idő után nem feltétlen mindig 100 dodóval akarom felhízlalni a számlám…

Chriss

Angelday. Bazdmeg alig akart leesni, hogy kivagy. De mán tudom. 🙂 Monnyuk ez most mindegy. A lényeg, mi a retkes f*szért szedtél le a Saberphone-t?! iTS hogy kezeli a letöltéseket? Mert az a cumó nekem KELL! Még MA! Nem. Nem MA. MOST. AKAROM. Ennyi. Különben Fuck Steve Jobs meg Dzsordzs Lukács!

kobak

addikttal értek egyet. Ez hol legális? 🙂 Címet hamisítunk, hogy kedvezőbb adósávba kerüljünk…

Róka

OFF: Nem bírom már idegileg, muszáj megkérdeznem: Most lesz akkor iPhone 3G valamikor a közeljövőben hűségnyilatkozat nélkül vagy feltöltőkártyás csomagban? Esetleg meg lehet majd vásárolni a készüléket egymagában bármilyen szerződés nélkül? Sorry.

Hofstatter

Ha mindezen sikeresen túl vagyok; iTunes plusszal vásárolt
zenéket szabadon másolhatok ide-oda?

kobak

érdekel a dolog, s jó, hogy leírtad, csak a legális regisztrációban a legális picit fura, ha egy pizzéria címét adod meg, s egy filmsztár nevét. 🙂

ifa

Aqnnyit a posthoz, hogy nulladik lépésként alul a My Store-t át kell állítani United States-re. Beletelt egy kis időbe, mire rájöttem miért nincs reedem lehetőség 🙂

ifa

Még szerencse, hogy figyelek! 🙂

Középiskolában az orosz órákat úgy éltük túl, hogy minden órán kineveztünk magunk közül két embert, akik az első padban folyamatosan figyeltek, bólogottak, tanárnak válaszoltak és ellenőrizték mit ír a táblára. Mi többiek pedig ezalatt tudtunk olvasni, rejtvényt fejteni, vagy puskát írni… Ha a tanár bármit hibázott az ügyeletesek jelezték neki és a végén megjegyezték: “még szerencse, hogy figyelek”, mire a tanár mindig hálálkodva megköszönte ezt. Így utólag sajnálom nagyon azt a kis öreget.

Customi

Akkor keresztkérdés:

A reedem kód megadásakor nézi, hogy milyen valutából származik a pénz? Teszem azt, nekem Angliában van ismerősöm, aki tudna ilyet küldeni, de ott ugye fontban mérik a kártya összegét és a keretet, amit feltölt, az azt jelenti, hogy csak a UK Store-t tudom használni, vagy ugyanúgy tudok regelni a US Store-ba a fent leírt módon, és ezzel minden gond nélkül fel tudom tölteni a keretet?

user

megcsináltam, működik, tök jó.
gyakori, h az apple lenyomozza az ilyen féllegális regisztrációkat, és letiltja?

másik: a movie rental nem működik. a megvett, letöltött filmet nem tudom lejátszani: quicktime-mal szürke képernyő, nincs hang; itunes pedig lejátszáskor lefagy. a neten nagy irodalma van a témának, de megoldás nincs…?!

user

ja, és kösz, angelday, hasznos volt a leírásod, az alapján regisztráltam, sikeresen. kódot meg az ebay-en vettem.

Rabbids

Most akkor hogyha nincs Itunes Gift Cardom, akkor a boltban milyen kártyát kell vennem? És akkor azon a kártyán található kód működik az Itunes-ban?