Ez itt az új bloggercam?

Mai Canon termékhírünk után malomkövezzünk vissza talajig.

Lássuk mit tartogat elérhető áron a felelős bloggernek a Cég: először is most jön majd októberben a Canon PowerShot G10, ami a szervízben (áh!) fingó modellem váltó darabja. Kicsit bosszús vagyok azért, mert évente jön ki újabb modell, de vágyakozó szemem most mégis más irányba meresztem.

Érkezik ugyanis a Canon SX1 IS Super Zoom modell (sajtóközlemény itt), ami, kérlek benneteket tisztelettel, 1080p HD anyagot képes rögzíteni 30 FPS-sel és abban is a DIGIC4 imázs processzor van már (mint minden idei karácsonyi modellben). Nem azt mondom, hogy a felelős blogger HD-re vág, de mégis micsoda hír ez már így.

Persze az én bugyimat nedvesíti még az is, hogy ultrazoomos, képstabilizátoros, könnyen kezelhető kamera. Ára mintegy 600 euró lesz. Kell!

Maradjunk annyiban, hogy nekem marad a kompakt sáv, ennél több pénzem ilyen baromságra nincs.

23 hozzászólás

BAM

Hát nem lesz rossz point&shot gép az biztos… A G9-nek mi a baja? Faternak szeretnék valami használható gépet venni, így gondoltam a G10-re, de az általad linkelt Canon SX1 IS Super Zoom se rossz… 🙂

Happymann

Én is tervezem egy kompakt masina beszerzését, de ezzel a két géppel jól alám tett a Canon…:( Már eléggé régen rá vagyok izgulva a G10-re, de sajnos a 14.7MP eléggé soknak tűnik egy akkorka lapkán ami benne van, ami ráadásul nem is CMOS.
Viszont a pici méret még az 5x-ös zoommal is tökéletessé tenné.
Mi a lófüttyért nem tudták a G10-be belesuvasztani azt a CMOS érzékelőt ami az SX1-ben van? Akkor most lenne egyel több vásárlójuk, aki nem rossz szájízzel, kompromisszumokkal kényszerül megvenni a kettő közül az egyik gépet…
Rágódok rajta, a CMOS, a HD nagyon elgondolkoztató (a 20x-zoom meg egy kis extra opció). A RAW annyira nem égetően fontos nekem, viszont a kis méret igen…
Egyelőre passzolom a döntést és várom a tapasztalatokat.

eFi

Az SX1 nekem is nagyon bejön – potens S2 utód, főleg, hogy ezért a pénzért végre MJPEG helyett H.264-ben rögzít, ráadásul Full HD-t. Kíváncsi vagyok nagyon, mit mutat ezért a pénzért az a bitang optika + CMOS combo.

ekkerjoz

Pár éve az Olympust kedveltem meg, kompaktnak c765uz-t vettem, komolyabb célra pedig e410-et, többféle objektívekkel.
A nagygép motorozás közben sérült, a kicsit nejem zúzta le, megcsináltattam, de nem az igazi. Most vennem köll valamit, hát azt tudom, hogy nem lesz kompakt. Nagyon kényelmes a 12-18-20 szoros zoom, meg az előre gondolt sokféle automata program, de lassú a kompakt. Szerintem.

eFi

ekkerjoz: ha ugyanolyan USM van benne, mint amit a Canon az S sorozatban (S1, S2, S3, S5) használt idáig, akkor a zoom sebességével nem lesz bajod.

_alesi_

maradok a Panasonic G-1-nél, pofás kis bridge, ámde adott a lehetőség az objektív cserélgetésére.

Rack

Kb. 10 éve volt QT recording opció a Sony Cybershot fényképezőmben. Használtam vagy 1 x.
Annyira hiányzik ez nekem mint tanyáról a villany.

ekkerjoz

A Canon eos Rebel xsi kitet nézegetem, 670-680 $ körül áll, és ha sikerülne az olympus objektíveket korrekt áron eladni, nem volna gond pár Canon lencse, elvileg.
Persze megnézem az SX1-t, nem lehet rossz, még nem láttam. Lehet olyan gyors, mint egy dslr?

gaba

Józsi, ha már úgyis szinte mindig videózol, akkor nem egyszerűbb egy videokamerát venni? A G9-es meg marad fényképezőgépnek, ha megjavították. Vagy fontos, hogy egyetlen készülék legyen, mégis mindent tudjon?

n'

//offtopic

józsef,

azt írod a jobb oldalon hogy a hirdetések 2009.01.01.-ig vannak lekötve, de az csütörtöki nap és a hirdetések vasárnap éjjel járnak le. Nem akarod kijavítani 2009.01.04.-re?

Blogodat olvasva szerintem vagy ennyire anal retentive hogy ezen ne lépj túl.

infectedmann

Húúú ez valami brutál cucc lehet.
Most is Canon gépem van. Jó kis kompakt cucc, zsebemben is elfér, de már régóta gondolkozok egy fokkal komolyabb gépen.
Ez tökéletes lesz majd.

n'

józsef, Isten vagy. de nyelvtanilag az “-ig”-ben benne van az utolsó nap is, tehát 4-ig van lekötve. Hiszen akkor a következő kör már 6-tól lenne, de igazából már 5-től van (hétfő).

human

“Mi a lófüttyért nem tudták a G10-be belesuvasztani azt a CMOS érzékelőt ami az SX1-ben van?”

mert az SX1-ben kisebb van?

Azt meg nem értem, hogy “ennyi pénzem van fényképezőre” és 600 euró magasságot nézünk 🙂

sailman

Akinek 600 eurója van, annak van 1000 is. És abból már lehet fényképezőgépet is venni, azért valjuk be ez inkább csak az asszonynak jó kattingatni a nyaraláson.

BAM

Szerintem meg jó 5let ez a gép, annak aki nem akar kamerát plusz fényképezőt magával vinni. 2in1 🙂

klarky

Én nagy Canon rajongó voltam amíg leginkább a kis kompakt masinák voltak elérhetőek a nagyközönség számára (emlékszem 80 ezerért vettem egy A60-at), de miután záros időn belül, az is és a környezetemben még 3-4 hasonló kis canon kilehelte a lelkét (nem húzta vissza az objektívet, a kijelzőről eltűnt a kép, az enyém pedig csak lilában és rózsaszínben volt hajlandó fotózni) meginogtam.

Értem én, hogy nem az örökké valóságnak készülnek ezek az alapmodellek, de ne kelljen már a belekódolni a gépekbe, hogy 2-3 éven belül tönkre megy ha tetszik ha nem.

Most Fuji bridge gépem van és kíváncsi vagyok meddig bírja. Ezt sem tudom kihasználni, a frásznak se kéne egy ettől is jobb gép számomra túlzott áron.

Amúgy is úgy érzem, hogy kezd benőni a fejem lágya. Ellentétben régi énemmel, egyszerűen nem vagyok hajlandó pénzt adni olyan dolgokért, amikre nincs szükségem, nem tudom kihasználni. Vénülök na…

buvos szomszed

most ment tonkre 2.5ev utan a canon S2IS-em, szakszerviz mondja 50ezerert javitjak (optikai resz halott)
ennyiert hagytam es vettem egy masik nem canont

szenyo

na, én canon a60-nal kezdtem. 80 rugó. Kurva soknak megdöglött a mechanikája, szar széria volt. Nekem nem volt vele gond, ismerettségi körben ez volt az egyetlen a kb. 6-7 db közül…
Aztán vettem egy S1 IS-t. 150 rugó. Ez ugye a fenti 600 EUR. Remek gép, imádom, 640*480-ban 30 fps-sel tudja a filmet, ami nagy ritkaság volt abban az időben…
10 szeres optikai zoom. Mai napig használom, 5 év után, egyetlen fogás lehet rajta, hogy csak 3.2 MP.
Aztán mint kiderült ez is gyártási hibás. A CCD fos. Sony elismerte. Canon ingyen javítja/cseréli gari időn túl is.
Nekem 4 év után kezdett lilán csíkozni. Márkaszervíz.
Én beleestem abba az 1%-ba, akinél volt alkatrész, és nem cserélték S5 IS-re..
Majd kis időre rá a régi A60as (nővéremnél) is produkálta a CCD hibát. Márkaszervíz, ingyenjavítás.

Én még mindig az old-school S1-gyel fotózom.
Éjszakai buliképekre annyira nem jó, mert nincs AF segédfény…
Emiatt nemrég vettem egy ultrakompakt zsebredugható Lumix-et… 25 rugó.

Szóval az eddigi Canonjaim mind-mind gyártási hibásak voltak, ha kis szerencsém lett volna, akkor a Canon még az ingyen modellfrissítést is elintézte volna nekem….

Ami impresszív az SX1-ben az a 20szoros zoom.

yzzy

20x zoom? Minek? Tök felesleges, nagy eséllyel az 5x-öst sem tudod kitartani, h ne mozduljon be (átlagos ISO-nál és fénynél).

A mozgókép is vakítás, a fényképezők érzékelőit és processzorait nem mozgóképre tervezik, 2in1, persze.

Zeusz

Csak van abban a kamerában valamilyen stabilizáció, aminek köszönhetően egy két stoppal lassabban lehet exponálni, mint azt a reciprokszabály mondaná…

human

“az enyém pedig csak lilában és rózsaszínben volt hajlandó fotózni) meginogtam.”

Vidd be a szervízbe, az a ccd hibának hangzik, azt pedig még most is javítják mert gyári hiba. Ingyen.