Funny

Az Apple hozta be ezt az újabb marketing idiotizmust:

Természetesen “funniest” lenne helyesen, amit a marketing csodálatos ELMÉI immáron továbbtekerték: ha fun, akkor legyen funner! Bocs, funner mégis. Azért van ellenvélemény is. Persze a minap bemutatott Android G1 mobiltelefon kampányában egy kis tromfot is elhelyeztek a marketing másik oldalon székelő csodálatos elméi:


tecső forrás

Nem látszik hosszan, de a sasszemű (elnézést) blogger kiszúrta az anyagban.

Ha már G1. Szabó “Google” Gergely mondatával nem tudunk egyetérteni:

látszik pár előny az iPhone-hoz képest. Kezdjük mindjárt a billentyűzettel. Aztán: MicroSD, működő (!) wifi, klassz rendelkezésre-állási idő

Szifon, mint rosszul működő wifi? Na, ez a funner.

20 hozzászólás

Borisz Emil

Szerintem a funniest és a funnest között van azért különbség. Funny valami, ha vicces, fun pedig akkor, ha jó móka, ha szórakoztató (persze ez utóbbi kissé szlenges).
A G1 vs iPhone összehasonlítás valóban LOL.

tatcom

ellenben viszont nem csak funnerer az Android, hanem: nicerer, happierer, smarterer, betterer, newerer. bátran kijelenthetjük, hogy megdolgoztak pénzükért a csodálatos elmék! 🙂

petnekiabel

Dejszen maga Gruber is belinkelte:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/funnest

Ami az Androidot illeti: a hardveres előnyöket az Apple bármikor behozhatná, ha akarná. Az Android viszont óriási munkával sem lesz iPhone OS minőségű cucc – mert nem az Apple csinálja és mert nem egyféle hardveren fut.

KTamas

Nnnnnaaaaaa. Fun -> Funnest. Funny -> Funniest. Két _különböző_ szó.

Amugy folytak erről viták a neten és a funnest technikailag helyes mert itt melléknévként szerepel… tény h ezt a szót nem nagyon használták eddig a köznyelvben (ahogy a funner-t sem, mert ugye az általában “It’s more fun”…)

nyenyec

Nem a fícsör buletliszt a lényeg. Fogyasztóként ugyanazért fontos az Android mint pl. az Amazon Mucic Store: (remélhetőleg) agresszív konkurencia az Apple-nek, kevesebb dolgot nyomhat le a vásárlók torkán. (Pölö DRM, NDA, lefölöző árak.)

Verseny lesz, magasabb a léc és ez a kedves vásárlóknak jó. Meg a fanboy blogoknak, mert generálja a vallásháború a nagy forgalmat. 😉

fogtunder

ez a működő wifi nekem is érdekes egy kicsit. vannak hiányosságai a telefonnak, nem tagadom, de hogy a wifi-vel bármi baj lenne? nem egy etióp fennsíkon kell hálózatot keresni, kérem.

ion

“Az Android viszont óriási munkával sem lesz iPhone OS minőségű cucc – mert nem az Apple csinálja és mert nem egyféle hardveren fut.”

Kár, hogy még mindig hisztek ebben. Totálisan semmi köze a rendszer minőségének ahhoz, hogy hányféle hardveren fut. Lerágott csont.

“ez a működő wifi nekem is érdekes egy kicsit.”

Pedig sok különbség lehet két készülék wifis képességeiben. Nyilván te is örülnél, ha a sajátod másfélszer, kétszer annyi hotspotot látna egy utcában vagy téren.

ststofi

működő iphone wifi: a 2-es verzióval bejött wpa2 támogatás nem tökéletes implementálás sajnos, de reméljük javítják hamarost. magam is szoptam azzal, hogy nem megy a 64 karakteres wpa2-psk/aes kombináció sehogy. (generált preshared key) mindezért mindenhol kell külön AP-ot tartanom az iphone-nak. szégyen.

axes

Off

Vettem tnap egy trémobilos 16 gigás szifon 3g-t, 2.0.2-es rajta a szoftver. Beregeltem az USA iTunes Store-ba kártya nélkül, és ajánlgatja a 2.1 updatet. Letölthetem rá az USA Storeból, és nem fogja szétvágni a telefont, nincs valami ilyen country megkötés, hogy a magyar storeból kéne leszedni?

Köszi!

axes

/Off

kutacs

legalább lesz verseny srácok. számomra nehéz megérteni, hogy miért nem gyárt mindenki érintőképernyős mobilt. miért akarják ezt a szétcsúsztatható izét.

az apple nem csak azért tetszik a népeknek, mert kiírják, hogy fun, funner, funnest, hanem azért is mert elképzeléseiben rendszer van.

1-2″ kijelző, célhardver
3-5″ kijelző, palmtop, 1000 gombos billentyűzet (érintőképernyő)
8-13″ kijezlző, laptop, 100 gombos billentyűzet (írógép)
21-34″ kijelző, desktop, 10 gombos billentyűzet (távirányító)
55-89″ kijelző, walltop, 1 gombos billenytűzet (kikapcs, bekapcs)

fibonaccinak is adóztunk egy sort.

eN

fogtunder
2008. Sep. 25. @ 10:22 am

azert az usakok folyton panaszkodnak a halozati kacsolat minosegerol hirtelen elveszti a jelet pl, es hogy ezt itthon nem tapasztalni arra azt mondom az a aapl piaca nem M.o.

Zila

eN: és azért nem dobja el a jelet az iPhone nálunk mert nem vagyunk az Apple piaca? Ez érdekes 🙂 Talán inkább az amerikai szolgáltatók hálózata van alulméretezve?

eN

Zila ez erre volt valasz: “ez a működő wifi nekem is érdekes egy kicsit”. fogtunder az itthoni tapasztalatairol beszel, nyilvanvaloan, az eredeti nemmukodik experience meg kintrol van, nem?

ststofi

evone: persze, de ugye minden gépen copypaste esetleg elmentett location profile-ok (pc) csak iphone nincsen copypaste (még)

mind1, az az érdekes, hogy nem tudja a wpa2 hosszu jelszavakat (problad ki csupa a betuvel mondjuk. aztse.

petnekiabel

ion: én bizony hiszek benne – hiszen az Androidnak kis képernyőn, nagy képernyőn, ilyen-olyan felbontásokon, multitouch-képes kijelzővel és anélkül is kell működnie, billentyűzettel vagy anélkül, netán wifivel vagy anélkül, lassabb vagy gyorsabb procin… mivel nem egységes a hardverkörnyezet, kizárt dolog, hogy olyan jó szoftvereket lehetne rá fejleszteni, mint az iPhone-ra. És az OS esetében is nyilván számtalan helyen óhatatlanul is a legnagyobb közös osztót kell használni, képletesen szólva.

Xero

ion most azért nagy butaságot írtál.
Egy cél hw-re mindig is lényegesen könyebb lesz akármilyen sw-t írni és optimalizálni mint egy széles skálára. Ettől függetlenül még a cél hw-re írt softot is el lehet kúrni vagy éppen nehezen kódolhatóvá lehet tenni, lásd pl: ps2.