Holnap kezdődik a Function 08

Demoscene party Budapesten: Function 08 — 2008. szeptember 26 – 28.
Public relations: Márta “Murphy” Krisztián — marta.krisztian kukac scene.hu
Parti bemelegítő demo erre


az igazi Amigás C64 feeling — neked megvolt?

4K-ban Pixar intro:

ASM forrás, amit mi is bámultunk:

Teljesen átalakult ez az egész demoscene dolog. Annak idején még (nyolcvanas évek) az még úttörőnek számított, aki egyáltalán “számítógépezett”, mára meg már akkora általánosság, hogy az számít csodabogárnak, aki nem viszonyul a számítógépekhez valahogy.

Én csak fiatal gyerekkoromban látogattam ezeket az eseményeket, teljes amatőrként, fogalom nélkül. Mindig arról ábrándoztam (mármint abban az időben), hogy megírom az ultimate scroll rutint, ami bejön, forog, felnagyul, kimegy — ezt még C64-re. Életem egyik nagy felismerése volt, amikor később, PC-n visszafejtettem Maxwood (Majic 12) kockafillező kódját és rájöttem, hogy a vonalakat nem kell kifillezni, hanem rögtön az eredmény mehet REP STOSW! (Tegyük hozzá, hogy ennek eredménye az, hogy egész hétvégén ott gubbasztottam a gép előtt.)

Persze sose lettem nagy coder. Hiányzott a tehetségem, szisztematikusságom, talán kitartásom. (Agyam?)

Ettől függetlenül, a 3D API-k világában is virágzik még a demoscene, illetve fogalmam sincs mennyire virágzik, de az tény, hogy holnap indul a Funcition party. Nevezések, “compók”, díjak, előadások.

Elolvastam a versenykiírásokat, ezen a részen jót mosolyogtam: “A CAB-dropping engedélyezett, de javasoljuk a Crinkler használatát. Ha mégis CAB-droppolnál, a kompatibilitás végett kerüld pl. a sorszám szerinti importálást.” — semmit sem értek ugyanis belőle.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy manapság gyerekfejjel kik foglalkoznak ilyesmivel, és ők hogyan élik meg ezt az egészet.

23 hozzászólás

zolle

De Józsi!

Mint ilyen pixelgurunak, Neked azért illene tudnod hogy ez egy C64. Pont ilyenem volt, utolsó szériás, floppy (!) meghajtóval.

Cunya

Itt Finnorszagban eloben ment az Assembly (szinten scene party) 3 napon keresztul az egyik TV csatornan, azert ez mar tenyleg mas mint regen..

pappito

a C64-II-t úgy hítták, hogy “ceruzatartós” 🙂

én rengeteget jártam ilyen helyekre, de nem kódolni. Volt pár tehetséges alak, de a nagyja azért fogmosást nem ismertő kis ergya volt, akik azt élvezték, hogy nem kell lefeküdni kilenckor, de az 50 ohmos koaxra rákötöttek derékszögben 🙂

maadie

hűű derég is volt már ez…
demoscene de főleg a c64,

firg az stílus volt, second reality meg az alap
talán már 94ben láttam az lehet? amikor még az sem tudtam mi a demoscene…

az első : exe party 95ből?! kinek mi volt?
AD igen ez már másvilág, megnéztem a múltkor egy inv-et és látom h guitarcompo?
ilyen, régen nem volt, sőt még a quake-et sem engedtük compószintre régen 😛

phnb

Hehe, fura, hogy ez a scenés dolog még megvan, nekem ez a kamaszkorom és maradjon is meg annak. 🙂

Tyler

A SceneCon is remek volt, mindenki megtalalhatta a szamitasat; az is, aki az oldschool gepekhez vonzodik, es az is, aki szorakozni erkezett. (Nekik volt egy kulon fenntartott konzolszoba, allando forgalommal.)