Fair use

Ezt a levelet kaptam a TeCsőtől:

Kár, hogy nem veszik észre, hogy az efféle home videók inkább erősítik a piacukat, mint rontják. Plusz a végén ott is van a zene credits. Nem baj, amúgy is jobban komálom a Vimeót, úgyhogy ennek dacára itt van mégegyszer a májusi klip, enjoy.

18 hozzászólás

zamar

én is kaptam egyszer egy ilyet, mert a videómban volt egy 7,36 másdoperces blink182 szám…

ScoTTT

eszembe jut egy régi mondat..
“Van mááásiiiik!”

Remélem ez így is marad még jó sokáig.

vidacsm

Létező dolog az is, hogy mikor feltöltesz egy videót, felismeri, hogy legális a zene és közli, hogy jófej vagy.
megtörtént eset alapján.

Mefi

Józsi, nem tudod az miért lehet, hogy a vimeo “szaggatja” a videókat? Nekem az utóbbi öt-hat feltöltött videót nem kicsit tönkrevágta konvertálás után.

gib

én egyszer próbálkoztam youtube-al, felraktam egy rövid videót egy bringaverseny befutóról, cserébe az accomat is letiltották. magyarázat nincs.

Credo

Sok cikk volt róla, hogy keményen befenyítették a TeCsőt a jogvédők, így megegyeztek ebben az automatikus fingerprint azonosítóban, tehát beavatkozás nélkül megy, sajnos ez van.

A Vimeóhoz se fűzz túl nagy reményeket. Nemrég minket sokkal legálisabb (játékokból általunk rögzített tutorial – és nem, nem érintettünk GTAIV bugot vagy hasonlót, ami miatt sokakat kaszáltak mindenhol) videók miatt szórtak ki, és ott valószínűleg manuális a dolog. A Vimeo NAGYON komolyan veszi, hogy elsősorban amatőr rövidfilmeseket, DIY barkácsolókat és hasonlókat akar támogatni. Tehát még óvatosabbnak kell lenni: saját mozi, saját vagy PD zenével, semmi idegen anyag.

Én most a volt alkalmazód videómegosztóját használom, nem olyan jó, mint a Vimeo, de talán sokkal több dolgot tűr, a hazai tévécsatornák anyagai tiltottak csak határozottan.

zamar

FeGa ismerős a problémád,remélem következő dolog a flash player kompatibilitás lesz az apple felő toucra és szifonra egyaránt

lipilee

ráadásul ha minden igaz akkor a magyar törvények szerint a részlet idézése még legális is lenne. persze mindez akkor nyomna bármit is a latban, ha a Youtube Kft. (vagy Bt.?, lol) lenne a szolgáltató.

na aludjatok szorosan.

Chei

Azt azért ugye te is érzed, hogy nem attól lesz valami fair use, hogy “a végén ott is van a zene credits”. Ezt az esetet egy másik törvény szabályozza, azt úgy hívják, hogy copyright…

thestud

vidacsm: nekem is 🙂
amugy Vimeo FTW!! En arra pakolom fel (egyfajta back-upkent egyarant) az itt-ott lott kisfilmeket (Lumixommal valahol Kinaban, vagy szigeten live acteket, stb), es nagyon tetszik a felulet, a csapat, aki csinalja, stb.

Aki nagyon-nagyon biztonsagos, tuti nem torlik le (relativa ertendo persze) annak ajanlom a tudou.com-ot (kell hozza egy kis kinai ismeret), vagy a megavideo.com-ot (nem kell hozza kinai ismeret).
Hajra

Amugy en azt varom mar csak, h Vimeo-ra lehessen elofizetni, mint Flickr-nel a Pro, aztan felrakhassak mondjuk heti 1gb vagy havi 10gb vagy evi 100gb videot(ezen alkudozhatunk mikor mennyit), de akkor OLYAN_VIDEOT_RAKOK_FEL_AMILYET_AKAROK (ha privat), es jogi dolgokat nem sertoket publicceknt. Ha majd mindezt(vagy egy ilyen rendszert) kesobb osszekothetunk egy AppleTV-vel…
Na akkor lesz egy nagy kilelegzes es Moment of Zen erzes 🙂