IBM megindul a blogger törzsek felé

(szemelvények)

Nagy Marianna, IBM, communications specialist: “Néhány témával mi is készülünk, mint például a közösségi média és a webkettes eszközök a munkahelyi környezetben, a Magyarországon is fejlesztett kilencmagos Cell processzor, a legújabb szerver-technológiák, a nyílt szabványok, a változó társadalmi, technológiai és üzleti környezet, amely radikálisan változtatja meg a cégek működését… Csak olyan dolgokról folytatunk majd párbeszédet, amelyek Önt is érdeklik. Mondja el véleményét. Társalogjunk!”

Nagy Marianna, IBM, communications specialist, 30 nappal később: “Tisztelt Blogger! Kérnénk, hogy amennyiben részt kíván venni az alábbi rendezvényen, jelezze szerda délelőtt 12:00 óráig, ha még nem tette volna meg. Megértését köszönjük és reméljük számíthatunk Önre pénteken!” — nem-proporcionális fonttal szedett, elcsúszó ASCII táblázat a levél végén, illetve egy csatolt GIF:

Sasvári József, Plastik media, communications specialist: “Én nem veszek részt, mert szellemileg elmaradott vagyok ezekhez a témákhoz. Mi az a csatolmány a levele végén, egy fa? Kérem ne nyomtassa ki!

14 hozzászólás

zolle

Fa, mert please consider printing this e-mail. Védd a fákat, egyél hódot póva. Beágyazódtam a nagyvállalati közegbe, mindenki rejtett üzeneteket csempész az aláírásába. Van aki négy nyelven tudja azt, hogy Üdvözlettel, Best Regards, Med vänliga hälsningar, Mit Freundlichen Grüßen.

Longhand

hehe, pedig milyen jót beszélgethettünk volna Józsi 🙂
De én sem érek rá sajnos, aznap éppen másik 3 blogbeszélgetésen veszek részt..

Ki kapott még meghívót?
És akad olyan akit még el is visz a kalandvágy e személyes közvetlen stílusú megkeresés után?

kodiak

Bocs, hogy ide, de lesz PN video? Pappitoval mar tovig ragtuk a kormunk.

eFi

A soksoros aláírásnál jobban engem csak a levél template-ek irritálnak – lehetőleg olyan háttérrel, ami nehezíti a mail olvasását, illetve mindenképp akár több gif-ből álló (=néha szétesős) céglogóval és mondjuk Comic Sans-szal szedett contact adatokkal a Times New Roman-nal írt levéltörzs mellé.

eFi

Mi az a csatolmány a levele végén, egy fa?

Azért ettől visszaköptem a tejeskávét a bögrébe 🙂

kutacs

csak tudnám, hogy mi ez a kilencmagos processzor, amely mint tudjuk radikálisan megváltoztatja a cégek működését. most komolyan, tud bárki mondani egy olyan üzleti algoritmust, amelyik kilenc szálon fut.

úgy vagyok ezzel, mint a hétmagos kenyérrel. oké. de amikor azt mondják, hogy jön a tizenhétmagos, akkor erősen azt gondolom, hogy ideje lenne légycsapóval elhajtani az összes olyan marketingest, aki úgy szakérti a kenyérsütést, hogy még életében nem dagasztott tésztát, és az egyszerű pék nem fog tudni megélni, aki csak simán legyártja a kuglert, csak akkor, ha ráírja, hogy huszonhétmagos.

a nagyvállalatokat forradalmasító web2. az meg mi. a cégek éppen azért nem hatékonyak, mert a népek kifosnak magukból egy rakás informális üzenetet, kis kezét csókolom. a kettes típusú marketing eszköztár éppen ezt az igényt szolgálja ki, erősíti fel. a kereslet mappát töltsük fel redundáns üzenetekkel.

ez oké, csak a vállalatnál akkor szólhatnak a fanfárok, ha a kereslet mappa üres, kínálati oldal van feltöltve. az ellenségek csak annyit mondanak, grr, grr, a barátok meg azt: váu, váu. a népek azt mondják, akarok venni egy ilyet, ami már van, és nem egy olyat, ami még nincs.

a web2 sose fog megszervezni egy vállalatot. a profájlok egy idő után arról tanuskodnak, hogy mindenki ért mindenhez. a fájlok meg arról, hogy mindent megoldunk valahogy. előbb minden béta, aztán meg minden alfa állapotba kerül.

a vállalatok életében a web1 a jel, a web2 a zaj.

Aszfaltbetyár

Józsi, kicsit off, de a tegnapi plastiknationos eszmefuttatás a blagolás jövőjéről szerintem megérne egy önálló posztot és az azt követő kommenthullámot, érdekesnek tartottam Karotta bizniszmen meglátásait.

gn

kutacs, csak azért mert te nem tudsz elvonatkoztatni a windows / mac processor felhasználástól, miért kell beszólni?
A CELL technológia igenis fontos és egyre szélesebb körben használt, kezdve a konzoloktól a szórakoztató elektronikán és az orvosi műszereken keresztül az ipari alkalmazásokig.
google a barátod 🙂

kutacs

gn,
ennek semmi köze nincs az oprendszerekhez.

ezeket a biszbaszokat algoritmusok hajtják. nem ismerek olyan algoritmust, amit érdemes lenne 9 szálra bontani. ebből arra a következtetésre jutok, hogy nem érdemes 9 magos processzort építeni. de ettől még lehet ilyen gyártani, és mondani, hogy forradalom van. ehhez nekem meg kell mondanod, hogy ez a 9 mag mire jó. és nem azért mert nem vonatkoztatok el a windowstól, hanem azért, mert nagyon is elvonatkoztatok.

elmesélek egy történetet. a századelőn egyetemistaként vállaltam korrepetálást matekból. és a szomszéd házmester gyerekét kellett megmenteni a bukástól. és mivel írt egy hármast szétszedtem neki egy pécét. rámutatott egy darabra, és megkérdezte: “ez mi”. azt feleltem: “ez a processzor”. megint megkérdezte: “az mi”. “ez a gép központi agya”. erre ő: “jó kicsi agya van”.

ettől fogva úgy vagyok vele, hogy legyen több processzor a terminálokban, és tömb processzor a hosztokban. de ezt nem a guglitól tudom, hanem a szomszéd házmester gyerekétől.

— ez a cell amennyire tudom egy 1×9-es tömbprocesszor. de az valójában 9 feldolgozó egység sorba kötve, nincs benne semmi forradalom. el lehet ezt adni forradalomnak, mert gyorsabban fut rajta a játék. de nem lehet tőle várni, hogy mondjuk a vakok látni fognak ezzel foltokat.

— ha ez egy 3×3-as tömbprocesszor, akkor lehet mondani: ez 9 proci, amiből 1 (a középső) központi. akkor fel van adva a lecke: találni olyan algoritmust, ami ezt a konstrukciót képes értelmesen vezérelni. roska tamás ezt kutatja negyedszázada.

szerintem 2×2-es mátrixokkal kellene próbálkozni, aztán ötszögekkel, hatszögekkel. és abból kirakni mondjuk egy félbevágott focilabdát. a végeket összenyalábolni, és akkor beültetni a vak egerekbe, aztán megkeresni a látásközpontját. de ehhez infobionikusnak kell tanulni, és roska tamást ki kell ütni a székéből. mert ő valamiért nem ötszögeket, meg hatszögeket, hanem kocka processzort akar.

és persze én ennek nem vagyok szakértője. a komment mint tudjuk a kávéházi konrádok terepe.

majikthise

Aszfaltbetyárhoz csatlakozom.

A Bazso adott fazont es tartalmat a musornak.
(Sajnos) azt kell mondjam, nelkule illetve a sorsolas hijan ertekelhetetlen lett volna a cucc. OP es Jozsi is irasban (meg?) joval erosebbek.

Mindenesetre hajra, nem feladni!

napos2600

nekem is van a céges levelemen aláírás, aminek a végén szerepel még ez a szöveg: “Kérem, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt az e-mailt!”

és ezt még az index memo kapcsán is le szerettem volna írni, hogy ne nyomtassunk feleslegesen, csak annyit amennyit szükséges!