T-Home

K: Hány T-Home szakember kell egy ADSL modem kicseréléséhez?
V: Három.

Két hete felhívtak időpont egyeztetés végett. Ma reggel “8 és 10 között” kaptam időt, 9 órakor csengettek, hárman voltak. Tudható, hogy otthoni, korábban ADSL maximum néven futó, 8 megabites csomagomat és T-Com telefonvonalamat akartam egybemigrálni egy kis költségcsökkentést elérve. (A pontosítás végett: telefonvonalra nincs szükségem, de máshogy nem akarták odaadni.)

Dialógus:

Ő: – Ez valami spéci router? (az Airport Extreme-re nézve)
Én: – Az eltérő forma azonos működést takar.
Ő: – Csak mert az új modemben van router is. Na mindegy, akkor majd kikapcsoljuk a DHCP-t. Nem tudom, szükség van-e a fehérre, mert ebben van router is.
Én: – Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a fehér router ott fog maradni a helyén.

Ezen a ponton kérdés nélkül kirántották a régi modemet (ebben a történetben valóban a legutolsó szempont, hogy épp csináltam valamit), elővette a laptopot, beröffentette a Windows XP-t. A másik két fickó nem szólt semmit. Az egyik bedugta a hálózati csatlakozóba a routert, a másik odaadta nekem a CD-t és a leírást. A fő ember telefonálni kezdett:

Ő: – Szia, át tudnál nekem kapcsolni egy vonalat voip-re? Mondom a számot.

Kis szünet után bemegy a routerbe, beírja az ADSL felhasználói nevét és jelszavát. Kipróbáljuk a netet, működik. Ránéz az Extreme-re, fejét csóválja.

Ő: – Nem tudom, hogy ez a sárga villogás mitől van.
Én: – Semmi gond, az önök feladata annyi, hogy a dobozban legyen internet, a többi az én problémám. A villogó sárga lámpával sem kell foglalkozniuk, majd leragasztom valami fehér papírral. Visz-lát.

Átdugtam a T-Home routerből jövő madzagot az Airport Extreme másik portjába, és ki is gyulladt a zöld lámpa. 3 ezer forintot faragtunk a rezsin. Az ügyfélszolgálaton azzal oltottak, hogy “technikai ellenőrzést” kell majd a “szakembereknek” tartaniuk. Szerintem még a régi modemem is jó lett volna, ezt a csávót meg én is fel tudtam volna hívni, hogy kattintson át voip-re. Embernek maradni az embertelenségben.

Függöny.

49 hozzászólás

zamar

amúgy miért ragaszkodsz a t-home-hoz?
van sok más szolgáltató amik olcsóbbak…

Aszfaltbetyár

én ott akadtam el, hogy voip-ra tették az otthoni vonalat. does it mean hogy a té nemtudom kicsoda otthonra az analóg telefonvonal helyett ad ip telefonvonalat? omg.

Trofimov

Amikor indult a ‘Szereld magad ADSL’ akció, akkor is az volt. hogy megjött a cucc, felinstaláltad és semmi. Ügyfélszolgálat, aztán kijöttek, megnézték, tényleg nem megy. Ekkor felhivták az ország másik szegletében lévő hozzáértő kollégát, hogy ezenmegezen a számon lévő ADSL-t kapcsold át. Átkapcs, és ment.

The Hedgehog

Egyébként minél nagyobb egy cég annál körülményesebben intézik ezeket a beszereléseket. Most egy kis kábelszolgáltatónál vagyok. Gyerek kijött egyedül (igénylés után egy nappal) és szereléssel együtt úgy 15 perc alatt beröffentett egy wifis belső hálót. Nem nézte másik kettő, hogy jól csinálja-e. Mert minek?!

Korrekt volt. Gyors. És mindemellett értett is ahhoz amit csinál.

Legnagyobb az volt, hogy korábban egy wifis szolgáltatónál húztam le egy évet és rendszeres vendégek voltak a netes srácok. Az még hagyján, hogy cipővel felkoslattak utánam a tetőtérbe (majd megsértődtek azon, hogy levetettem velük a szutykos csukát és szoba mamuszt parancsoltam a lábukra – utóbbit már csak gonoszságból), de még kibaszottul nem is értettek mindahhoz amit csinálnak. Angol XP volt anno a vason és a srác kb 5 percig keresgélte a vezérlőpultot. Aztán közölte, hogy segítsek, mert angolhoz nem ért. Én meg közöltem, hogy ugyanott van ahol a magyarban, ugyanaz a randa ikonja van, csupán más a neve.

Ahogy a helyi ivóban mondotta volt két korty kisfröccs között az értelmiségi: “Nem kell ehhez diplomata!”

T-nél sem kell… Ahogy látom…

ricsi

en nov2-ai husegem lejarta utan izitok egy téhómot. erdekes lesz, mert vállalok egy tévét is hozzá, viszont nálam 4 mega a max. jelenleg, ami kifér az adsl-ből. vhol mintha azt írná a té, hogy a tévéhez 8mega kell. meglátom mit mondnak okosat. még így is _sokkal_ olcsóbb lesz, nem kell feleződíjcsomagot fizetnem.
persze a legvicesebb, hogy Bp. 12. kerület, csak és kizárólag a Té érhető el a házban…

Aszfaltbetyár

fejlődik kis hazánk, no doubt.

matáv és az összes leszármazottja amúgy az igazi magyar exszoci mamutcég, rengeteg ágazattal, egymással nem kompatibilis szolgáltatásokkal és részlegekkel, ez megy szépen a kétkezi szerelőbácsi szintjéig.
cégnél volt olyan, hogy köttettem adsl-t vendégek részire, jött egy pali, bekötötte, persze nem ment, megint hívtam őket, majd aki másodszorra kijött, mondta, hogy az első pacák egy szerződéses külsős volt, akik most jönnek outsourcinggá váltani az eddig rendesen működő saját szerelői kapacitást. mondanom sem kell, hogy amit a külsős faszi 3 órás fejvakarás után elcseszett, a régi matávos motoros 2 perccel a ránézés után már röhögve meg is oldotta.
ezután már csak az volt a gond, hogy a kedves matáv által eladott 8 mbites adslről kiderült, hogy sose megy 2 mbitnél gyorsabban és nem is fog tudni, ugyanis a kerület azon részén technikailag lehetetlen többet adni. de azért eladták a 8 megát. los bastardos.

Aszfaltbetyár

Fátter, maholnap sikk lesz otthoni vonalas számot birtokolni a sok skype user között! Képzeld el azt a csajozós dumát, hogy “este feltárcsázlak a vonalas telefonomról” 🙂 az egzotikum, hiába no…

aboy

Józsi: én ugyanezt léptem meg, csak Digikábelre váltottam. Bruttó 2500 ft a 20/10 mbit (egyelőre tényleg tudja, stabilan), és ebben benne van a voip teló is, nem tudom hány perc ingyen helyi hívással, meg elég jó percdíjakkal. Hozzáteszem lehet hogy a telefon csak azért lehet benne ingyen, mert a tévénk is digi, motyogott valami ilyesmit a néni szerződéskötéskor.
Sajnos a lefedettségük nem mérhető a T-hez, de ahol van, ott megfontolandó.

maz

ha már:
valaki mondjon már nekem valami fapados netszolgáltatást, olyat, amiben nincs 15 email cím, meg webtárhely, meg telefon, meg vírusirtó meg internet security meg egyéb rézfaszúbaglyok…

tms

“A villogó sárga lámpával sem kell foglalkozniuk, majd leragasztom valami fehér papírral.”

ez bearanyozta a napom :))))

a másik “tés” kedvencem a telefonos support ritka igénybevételekor szokott előjönni: “kattintson a start menüre…”, ilyenkor szoktam elmondani, hogy nem találom… 🙂 ezt a játékot kedvem szerint szoktam húzni min. 3-5 percig, míg effektív nem kérdeznek rá, hogy mit használok… (OSX, a gyengébbek kedvéért)

vinczepetya

Ezek a telefonos szerelők nagy trükkösek, mindig nevetek a tájékozatlanságukon, a múlthéten az egész helpdesk support állományt a földre küldtem azzal az egyszerű kérdésemmel, hogy az ADSL amit szolgáltatnak az ANNEX A, vagy ANNEX B típusú…köpni nyelni nem tudott egyik sem…kurva boldog voltam:):)

ekkerjoz

Van egy barátom a T-Home víájpí részlegénél, komolyan, ilyen is van nekik, szóval Csabám pecázás közben órákat tud mesélni júzerekről, neki más előjelű sztorijai vannak, azokon is jókat lehet röhögni.

Magam 22 éve jutottam először céges telefonvonalhoz – Törökszentmiklóson. Crossbar budapesti szám volt, bezony, és az a fazon szerelte be, aki pár éve az ADSL modemet hozta. És megismertük egymást. És ő még mindig ezt csinálja. És onnan is megy nyugdíjba.

Egyébként most filózom valami dunaweb szolgáltatón, ha valakinek akad infója, megoszthatná.

Saabi

Most olvastam a novemberi Chip magazinban – tudom, megérdemlem, miért olvasok ilyet – hogy a WLAN routerek közt fekete bárány az AEBS – persze nem egyedül -, mert:
“Nehézkes használat (webes kezelői felület nélkül) és centrinós notebookokkal erősen ingadozó sebesség jellemzi. Ezért az árért elfogadhatatlan hiszen csak a megjelenése előnyös, semmi más.”
LOL.

Norbi

“Egyébként most filózom valami dunaweb szolgáltatón, ha valakinek akad infója, megoszthatná.”

Nekem az van. 2 és fél éve. Folyamatos harcban állok velük :S Ha gondolod mesélhetek 😀

mrzs

OPersze hogy spéci router. A nevében is benne van, hogy EXTRÉM.

közönség(es)

szerintem már mikor jöttek a szerelők, tudtad, hogy erről akarsz írni valami ilyet, mer hozza a nézettséget. nekem ez olyan, mint hogy felháborító, hogy be kell kötnöd a biztonsági öved. ezek ilyen lényegtelen piszlicsáré problémák, és itt pörögtök rajta ezerrel, vannak emberek akiknek meg pl. nincs mit enni. vagy nincs pénzük a gázszámlára. ez jutott erről eszembe.

tamas

fyi, attol meg, hogy voip a vonal, ra lehet dugdosni analog keszuleket (sot, isdn keszuleket) is, kell hozza ata, aztan jovan. azert jo a t-nek az omg-voipvonal, mer olcsobb fenntartani, es igazabol lazanfaszan tudja azt nyujtani, hogy a marineni felhivja a gizinenit, hogy ‘allo ‘allo. nagyjabol ugyis erteni fogjak egymast.

ekkerjoz

Norbi
2008. Oct. 27. @ 4:17 pm

Folyamatos harc?! Akkor téhóm marad…
(Amúgy is húzós a gázszámlám, és alig van mit enni.)

fapina

“ügyfélszolgálaton azzal oltottak”

mármegint?
oltottak?
csengőzoli.
esetleg bonebagyar.hu, haider nem is vót búza kommentek. kb.

Longhand

Nálam két hónapja volt hasonló váltás, akkor csak egy ember jött 🙂
Gondolom te is jó kis speedtouch modemet kaptál 🙂

aboy

most ez gáznak tűnhet hogy megint a digit hozom fel (esküszöm nincs rokonom a cégnél :), de volt bruttó 3500-ert 30/20-as csomag is (maz: minden sallang nelkul 🙂

Norbi

ekkerjoz
2008. Oct. 27. @ 6:16 pm

Elég csak a fogyasztóvédelmi topicot elolvasni 😀 “Kulaweb”, “Dumaweb”, és hasonló kedves dolgok. Csak nagyon végső esetben ajánlanám. Akkor se nyugodt szívvel 😀

Zila

Már többször nekifutottam ennek a t-home dolognak, de sikeresen hagyom a francba az egészet mert kéne:
– minimum 8 mbit-es net
– iptv (hd-ben + mozicsatornák)
nem kéne:
– telefonvonal, semmilyen formában

Na ilyet nem lehet csomagban csinálni, külön-külön meg nem olyan baráti az ár. Hát így.

Balazs

“Fátter, maholnap sikk lesz otthoni vonalas számot birtokolni a sok skype user között! Képzeld el azt a csajozós dumát, hogy “este feltárcsázlak a vonalas telefonomról””

Igazabol voipon is lehet annyi vonalas szamod, amennyit nem szegyellsz, kb olyan orszagokbol, ahonnet csak akarod 😉

Tif

Sztori hasonló csak UPC, volt 5 Mbit/8000 Ft/hó. Save cost alapon, szerettem volna átmenni olcsóbb csomagba (Ekkor 6500 volt a 10 Mbit), nem lehet, mert 3 hónapnak el kell telni, hogy új belépőnek számítsak (A TV és a telefon is itt van)Eltelik a három hónap, hívnak mikor jöhetnek szerelni, mondom OK. Persze nem jönnek. Este felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy mondja meg az oldal címét ahol a MAC címet lehet regisztrálni, mert beröffentem én a modemet, nem kell nekem szerelni, mert benn van minden a lakásba. OK cím megad, “zöld lámpa2 kigyullad és hasít a net. Másnap hív a szerelő, hogy menne, mondom ne jöjjön, mert megoldottam, akkor most mit csináljak? kérdi. Mondom amit akar.
Megjön a számla 1500 bekötési díj, hív 1221 mondom mi ez. Bekötési díj. Nem is volt itt senki bekötni én izzítottam a modemet. Azt mondja az ügyfélszolgálatos, itt az aláírásom (!) a munkalapon, az 1500 meg amúgy is jár a UPC-nek. Azóta néma csönd, de nem is foglalkozok vele…

Függöny….

Psycho_Dad

Tif: : D

Nálunk olyan volt UPC-vel még régebben, hogy az Internets (valójában az egész szolgáltatás, se telefon, se televízió adás) elfogyott egy derűs napon, nem foglalkoztam vele nagyon, de mivel 1 teljes napig leállás volt, és előzetesen semmi információ nem volt karbantartásról (mondjuk soha nem volt még olyan, hogy ha tervezett leállás volt szóltak volna, mindegy) felhívtuk az 1221-et mobilról. Egy telefonos hölgy (meglepődtem, hogy tényleg élő személy szólt a kagylóba, nem robotkurva) azt mondta, hogy bármilyen problémánk van foduljunk a Chat-es Ügyfélszolgálathoz (vagy valami ilyesmi), és mondott vmi internet címet hol lehet elérni) : ) Gondolta majd elugrok valami internetkávézóba chat-elni valamelyik UPC-s pofával… Azóta se láttam ezt a chat-es felületet persze. Lehet, hogy létezik, de mindegy is, lényegében stabil a szolgáltatás.

wice

jaja, upc-nel havonta egyszer-ketszer minden kulon ertesites nelkul leallt a net, aztan volt, h visszajott, ha ujrainditottam a gepet, volt, h csak masnap reggelre (neha meg reggel ment el). monnyuk ez regebben volt igy, mostanaban mintha nem tapasztalnek ilyet.

tamas

nalam upci van, es sose fujja el a szel az internetzet, szerencsere. kedvelem oket (:

CsasZ

Józsi, azért erőltette a router mókát a szakember, mert te routereddel nemigen fog menni a VOIP – gondolom nincs rajta analóg telefon port és a firmware sem az, ami összepuszilkodna a T-Home túloldali berendezésével.
Az meg érthetetlen neki, hogy minek 2 router…

Infy

Ezt azért meg néztem volna live ahogy leoltod szegény telekomos csókákat akik annyit értenek az egészhez amennyit út közben a használati utasításban elolvastak 😀

galgogergo

“Nehézkes használat (webes kezelői felület nélkül) és centrinós notebookokkal erősen ingadozó sebesség jellemzi. Ezért az árért elfogadhatatlan hiszen csak a megjelenése előnyös, semmi más.”

Saabi, te most az Airport Extreme-ről beszélsz, ugye?
Konkrétan mivel tudnád cáfolni a cikket? (nem kukacoskodás, csak kíváncsiság, ugyanis nincs AEBS-em. Még) 🙂

dvorcsak

digikabel szinten: tv+telefon+20/10, asszem brutto 5e?

nalam multheten kotott a digikabel meglatja szerelo a gepet: mac? igen. jo, akkor majd meglatjuk.

modem bekot, kabel be a gepbe, ember mondja, inditsak valami bongeszot. safari indit. mond egy cimet, usernevet, jelszot. beirom, belep. mondja mit nyomjak, nyomom. kilepek, beszmac meghiv, bejon. ember nez, kerdi ennyi? mondom igen, miert mit vart? ez mac

kiscsavo

Nordtelekommal egyik ismerősöm is folyamatos harcban áll…:/