iPhone software update 2.2

Decemberben érkezik az új iPhone szoftver update, foglaljuk össze, amit tudunk:

– Azért csak decemberben lesz kész, mert az app store fejlesztőnek is tesztelniük kell mielőtt hivatalosan is megjelenhetne.

Egyelőre nem lesz magyar nyelv és spell check, csak magyar QWERTZ billentyűzet (QWERTY talán 2.3-ban). Átváltásakor kikapcsol az angol spell check. A spell check kapcsolgatását végre már preferenciából is tudjuk intézni.

– Lesz magyar Region Format, ami a dátumot, hónapok, napok nevét, órát formátumot, telefonszámokat, távolság mértékegységet, tizedesvesszőt, egyéb apróságokat magyarra vált. (Ez lehet, hogy már 2.1-ben is van — valaki nem tudja véletlen?)

– A podcast támogatás a készülék iTunes Store-jában, ami 3G-n is megy, nem csak WiFi-n. Mindent tud: epizódokat letölteni (video podcastokat is), epizódokat készülékről letörölni, webről iTunes podcast URL-t megnyitni. Az egész podcast dolog ingyenes, rengeteg kiváló minőségű tartalom van. Erről részletesebben itt.

– Emoji támogatás, SMS-ben és emailben (!) is, nem csak japán nyelven.

– Google Maps Street View. Az USA-ban az említésre méltó városok már jól le vannak fedve, Európában még csak most kezdték a városok utcaszintről való végigfényképezését. Akit az érdekel, hogy éppen melyik sarkon fotóznak, a Webisztánt lapozgassa, Szabó Gergő szeret elveszni ezekben a dolgokban. 🙂 A Directions nem csak autóra, hanem gyalogos és tömegközlekedésre is választható, szólni kell a MÁV-nak és a Volánoknak, hogy lehet kezdeni feltölteni a menetrendet.

– Új Safari verzió, egy gombnyomásra lehet Google-el keresni, haonlóan a MAC/PC Safarihoz, részletesebben itt.

Összefoglalva: egy csipetnyit megint előrébb jutott a kérdés, ám továbbra is messze van még attól, hogy a Szent Telefon váljék belőle. Ettől függetlenül Fejes Balázs gondolatával zárom a postot: “imádom az iPhone-t”. Tényleg best device ever.

A post elkészítésében segítségünkre volt S.C.-né.

11 hozzászólás

zamar

“Lesz magyar Region Format, ami a dátumot, hónapok, napok nevét, órát formátumot, telefonszámokat, távolság mértékegységet, tizedesvesszőt, egyéb apróságokat magyarra vált. (Ez lehet, hogy már 2.1-ben is van — valaki nem tudja véletlen?)”…………..nekem touchom van (1stG)
Ami azt illeti home screenen magyarul írja a napokat, billentyűzeten magyarul van a “szóköz” safariban pedig az “ugorj” 2.1 firmware természetesen

Vargaúr

Mikor fogok videót rögzíteni szifonnal, mikor nyitok meg valamit új lapon safariban?
Legálba akarom!

Loloke

Par napon belul akarom ujrajailbreakelni a sajat device-met, igerem, megnezem… 🙂

Vargaúr

Hogy nyitok meg egy linket új lapon? pl.: index főoldalról egy blogot, úgy, hogy a főlap (index) megmaradjon és a blog megnyitása is megoldódjon?
Mint Firefox: (new tab)

Balázs

A Magyar “Region Format” a Settings: International: Region Format menüpont alatt bújt el 🙂

A Keyboards alatt pedig ott a “Hungarian”.

B.

tommy

hát ez megint nem túl sok újdonság… gondolom majd jó kis tv spotokat lehet nyomni hogy van awesome streetview meg minden, de hasznos funkciók (copypaste, new tab safariban, flash player) megint kimaradtak. talán az egyetlen pozitívum az lehet hogy stabilabb lesz a cucc, nálam legalábbis gyakran gondol egyet a safari és kilép, vagy egyszerűen lefagy, ami azért vicces mert semmi software hack nincs rajta mióta 3G-m van, a régi agyonjailbreakelt-unlockolt iPhone meg végig tökéletesen működött. szoval csak várjuk szépen a januéri macworldöt meg a 2.3-at

Aszfaltbetyár

miert van az, hogy _sose_ van benne az osszes feature a sw update-ekben, amit pedig mar de reg varnak a tulajok, es megis az aranyborju koruli tancolasra emlekeztet minden sw update rollout? megis mibol tartott volna a qwerty melle qwertz layoutot is tenni a magyar nyelv melle? omg.