A rendszergazda irodalom újabb ékköve

A Multi-User Dungeon (MUD) gondolatkörben tett, kb 20 másodperces próbálkozásom annyira jól jellemzi ezt a típusú *NIX/EMACS világot, hogy az alábbi képernyőt lefordítom magyarra:

Üdvözöllek! Mi legyen a neved?
*angelday
Új kalandozó létrehozása:
Mi legyen a kalandozód neme?
*férfi
Kérlek most add meg az email címed. A felhasználói azonosítód jelszavát erre a címre fogjuk elküldeni. Ezt a mail címet bizonyos adminisztratív jellegű közlemények küldésére is fogjuk használni, ellenben marketing célokra, vagy harmadik félnek kiadva semmiképp. (Más szavakkal, nem fektettem volna hónapok fejlesztői munkáját egy MUD1 program írásába, hogy ezzel email címeket gyűjtsek magamnak, amiket meg tudok szpemmelni. Köszönöm szépen, de ha történetesen pénzt akarok csinálni, akkor sokkal hatékonyabban meg tudom tenni a hátam mögött levő 20+ év C/C++ programozási gyakorlattal, mint valami szemét gazdagodj-meg-gyorsan játékkal.)
Érvénytelen email cím használatát kérjük mellőzd. Nem csak szükségtelen forgalmat generál a szerveren (értsd: hibaüzenetek sokaságát a postafiókomban, amit nem kedvelek), de te magad sem fogod tudni használni a most létrehozott kalandozót. Amennyiben kétkedő lennél azt illetően, hogy miért üzemeltet valaki egy MUD1 szervert ingyen úgy, hogy ráadásul nem él vissza az email címeddel, kérlek menj el innen.
*[* A szerver bontotta a kapcsolatot. *]*

És ez így történt szóról szóra.

18 hozzászólás

Zila

Ilyeneket én is szoktam. Múltkorjában rákerestem a hajdani BBS éra túlélőire kerestem rá. Meglepődve tapasztalatam, hogy léteznek telnet alapú BBS-ek a mai napig. belépsz, theDRAW-val összerakott ASCII artok, számokkal kiválasztható menük, feltöltés, letöltés, hírek, fileterületek… Minden úgy mint a régi szép időkben, csak most nem kell betárcsázni. Őrület. Odáig merészkedtem, hogy letöltöttem egy ilyen BBS rendszert (Citadel) feltettem VM-be és csináltam magamnak egy helyi BBS-t. Na kb. itt jött meg az eszem és töröltem az egészet a fenébe 🙂

banyek

Nanáhogy.
Ráadásul olyan 2001-2002 környékén lehetett, hogy volt otthon egy modemem még, meg vonalas telefon is. Kerestem egy BBS listát a neten, és elkezdtem tárcsázni… A nagyján nem volt előfizető, illetve felkeltettem egy pár embert. 🙂 (Péntek éjjel kettőkor történt)
De a Münchausen működött. 🙂

Dob

Heh.. MUD.. az EV evidens. Sokat toltuk annó koterban. Huh.. a rgéi szép idők…

.r.

heh.. EV.. be szép is volt.. jó kis feketemágusom.. nyami.. 🙂

kinek mi volt karaktere?
nekem Original a feketemágus.. 🙂

pumukli

én az ősidőkben EV-ztem, Brutáliáztam ezerrel, egyetem mellett/helyett 🙂 mivel szöveges, minden a képzeletre van bízva – egyáltalán nem hiányzott a grafika.
előre orkok!!!