Golden Globe

Tegnap este kiosztottam magamnak a “Háztartási Golden Globe” díjat, mert képes voltam — az amúgy egyébként igen gyenge amerikai film — a “Pride and Glory” nézése közben a megtekintést megszakítani, és a mosásból frissen elkészült és megszáradt függönyöket a helyükre kis kampókkal akasztani. Eleinte próbáltam az ellentmondást nem tűrő asszonyi pillantás elől mindenféle szofisztikált módszerekkel menekülni, jól elkészített, biztos cölöpökön nyugvó counter-argumentumokat és kombó-breakereket bevetni, de hasztalan volt: a melót meg kellett csinálni, a Háztartási Golden Globe-ot ki kellett érdemelni.

Végeredményben: erő.

18 hozzászólás

Casper

Kobra NEM állt volna fel a film elől, és NEM tette volna fel a függönyt. Vagy csak külsőben akarsz hasonlítani?

//Laci

Szerintem akkor érdemelted volna ki a díjat, ha rádumálod az asszonyt, hogy tegye fel ő a függönyt! 😀

klarky

Én tényleg minden házimunkát megcsinálok zömében nagy kedvvel, de függönyt felrakni, az nekem maga Guantanamo.

ekkerjoz

A Nő és a Függöny között valami erotikusan misztikus kapcsolat van, amit egészséges férfi nem ér fel ésszel. Hónapokig tudnak válogatni, mielőtt kiválasztják A Méregdrága Függönyt, aztán negyedévente mossák, de csak azért, hogy újratudják fodrozni, végül általában háromévente megy a kukába, és kezdődik minden elölről.
Amikor ezt óvatosan nejem tudomására hozom (úgy háromévente), sürgősen eszembe juttatja a horgászbotokat, régi motorokat, svájci órákat, egyéb, életbevágóan fontos, nélkülözhetetlen tárgyaimat.
De amíg én, és fiaim rendszeresen asszisztálunk a függönyzésben, egyáltalán nem szorulunk viszonzásra, ha oszlopkereket cserélünk például egy régii órában, vagy újratekercseljük a Danuvia gyújtómágnesét.
Tehát végsősoron mi, férfiak hozunk áldozatot a Függönyért.

Járt már az a Golden Globe.

Zsozef, magad vagy a legjobb drámai szereplő a férfiak között.

initram5

A függöny dolgot én sem értem, minek, mire jó, miért szép, miért van rá igény. Nálunk nincs is. Józsi, kraft Hand Politik kell: aki kéri a függönyt, az is szórakozzon vele.

n'

“ellentmondást nem tűrő asszonyi pillantás elől mindenféle szofisztikált módszerekkel menekülni”

öregem, ez már papucsság.

kikkekke

az én perzsacicám bezzeg naponta intézkedik a függönyökről… karomtörlés, eheh