Star Wars: The Clone Wars animated series – első évad

Posztunk írásakor az első évadnak több, mint a fele ment le, szám szerint 12 rész a 22-ból. Elérkezettnek láttam az időt, hogy újra megvizsgáljam, van-e olyan jó, mint a kezdeti lelkesedés az első epizód után.

Remekbe szabott sorozat az SW:TCW! Minden részt azonnal megnézek, imádom. Most először van az az érzésem, hogy végre méltó folytatást talált a Lucas-műhely a franchise-hoz. Nekem a filmek az ep. IV-V-VI után (előtt) már végtelenül unalmasak és bonyolultak voltak, viszont ez a formátum és képi világ remekül áll neki.

Egyetlen negatívumként azt kell megemlíteni, hogy a cselekmény roppant egyszerű és nem túl szofisztikált, gyerekek számára is könnyen követhető. Ennél el tudnék képzelni a kor politikai és gazdasági életét is taglaló eseményeket, eseménysorozatokat, amivel még több réteget és mélységet tudnának vinni az univerzumba. A részek nagyjából mind a “kaland” műfaj mintázatait követik, háború van a köztársaság és a szeparatisták között, hőseink, akik nagyon változatosak, mindig valami kalamajkába kerülnek.

Ettől függetlenül roppant vonzónak és lebilincselőnek találom. Van idő kifejteni különféle oldal-sztorikat, bemutatni karaktereket, figurákat, tágítani az univerzumot. Persze nem lesz annyira tág, mint amennyit mondjuk egy szerepjátékban kapnánk, viszont ennek a rövid, 20 perces formátumnak nagyon jól állnak a dolgok.

A képi világ CSODÁLATOS. Fából kifaragott figuráknak tűnnek a karakterek, amiken mintha legalábbis kézzel festették volna a textúrákat. Baromi jól eltalálják benne az arányokat, a felhők is szabálytalan ecsetezett valamik, ugyanakkor kellően “render” az egész. A jelenetek nem túl bonyolultak, látni, hogy a büdzsé sokkal kisebb, ugyanakkor nem zavaró mindez. Aminek ott kell lennie, az ott van remek kidolgozottságban.

Roppant elégedett vagyok a fogyasztási élménnyel, várom és örömmel nézem a következő részeket. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a Star Wars világa.

15 hozzászólás

XT69

Nem is tudtam, hogy sorozatot is csináltak belőle… a The Movie-t megnéztem nem volt rossz, ha hasonló, akkor lehet, hogy én is belekezdek 🙂

Köszi a tippet 🙂

Infy

XT: Kicsit informálatlan vagy 🙂 Én inkább azon csodálkoztam, hogy az animációs sorozat első két részét összevágták és moziba küldték mint egy film. Mert ez volt a helyzet.
A filmet tekinthetjük egy pilot epizódnak is amiből jó sok pénzt akartak csinálni 🙂

Amúgy nekem nem hozta azt a szintet ami elvártam még ha gyerekeknek szánták akkor sem. Van pár rész amit ki lehet emelni a többi közül, amik tényleg kiemelkedően jók lettek, de a többi nálam nem üti meg szintet, egyik másik már túl van erőltetve idióta humorral és hülye helyzetekkel.
Csak azért töltöm le minden héten az új részt mert már isten tudja hány éve SW fan vagyok és hátha megint egy kiemelkedően jó részt láthatok.

Repi

Szerintem sem rossz a sorozat, bár a Tartakovsky-féle rövid epizódok valahogy varázslatosabbak voltak…

anvee

Egyetértek Repivel, Gendy Tartakovsky letett vmit az asztalra, amivel az új sorozat egyszerűen nem tudja felvenni a kesztyűt. Komolyabb, mégis szórakoztatóbb.
Az új sorozat kissé lerombolja a jedikről kialakult képet, rengeteget bénáznak, ez engem zavar. Ahsoka néha kimondottan fáraszó.
Ettől függetlenül én is minden részt azonnal megnézek, amint megjelenik torr….khmm….a tévében.

Dzséjt

Hát, szvsz 100x jobb a TCW, mint a Tartakovsky műve. Egyrészt, hossza miatt jobban bele lehet élni magad (a CW-nél mire elkezdtem volna élvezni, vége lett), másrészt nem köpi arcon a filmeket és az EU-t állandó jelleggel (oké, itt sem klappol minden, de a CW-ben semmi sem stimmelt), harmadrészt, sokkal komolyabban veszi az SW univerzumot (a CW telistele volt baromságokkal). S bár a humorból néha talán tényleg kicsit sok (ámbátor mostanában úgy tűnik, mintha visszafogták volna), és a Jedik is bénáznak (bakker, élőlények, soha sem voltak tökéletesek, még Luke is elszúrt pár dolgot), szerintem kifejezetten remek kis sorozat. Nem annak a korosztálynak készült, mint a hat film, ennek megfelelően szerintem hiba ugyanazzal a szemmel nézni rá, de ha képesek vagyunk felülemelkedni önnön elképzeléseinken, akkor ezek is ugyanolyan élvezetesek lehetnek, mint a filmek bármelyike.

Bob Poljakov

Dzséjt: Luke… Na ő nem szerepel ebben a sorozatban.

A sztori… Hát igen. Ezt gyerekeknek csinálták, kell bele a bénázás, különben nem néznék. Cartoon Network-ön megy, ugye.

Jó hír, a Garfield januári számának hátoldaláról tudtam meg, hogy februártól itthon is látható lesz. Gondolom, már szinkronnal.

ironyice

Én is tegnap este néztem meg végre magát a filmet, és néha csalódást okozott pár elem. Aztán gondolkodtam, hogy nem szabad ennyire kötni az ebet a karóhoz, hiszen ez csak egy mese. Én is megnézem majd TV-ben a sorozatot, ha majd adják! 🙂

krys

Én egyszerűen sírtam a moziverzión, annyi logikai baki volt benne. Megjelenítés ötös, zene ötös, de a történetet mintha olyan ember írta volna aki életében nem hallott még a star wars-ról. Nekem iszonyat nagy csalódás volt. 🙁

balint

Hát igen. Nem szabad ugyanolyan szemmel nézni – de nem kötelező ugyanazon frencsájz alatt sem kiadni. Attól, hogy rácsapnak egy SW plecsnit, meg vannak benne light saberek, ez szerintem nem Star Wars. Ettől függetlenül nézhető, mert aranyos, a klónok szerintem kifejezetten jók, ki vannak dolgozva.

Velem is ugyanaz a helyzet, mint Infy-vel. Csak azért nézem meg, mert SW rajongó vagyok. És ezt Lucas is tudja. Tök mindegy, mit dobsz a népnek, ha rajta van az SW úgyis megnézik.

A megvalósítás azonban tényleg ötös. Én is nézem, bár a 10. rész körül kicsit abbahagytam, pontosan azért, mert kicsit “muszájból” néztem. Ámen.

segabor

Én is nézegetem és az első finnyázás után azt vettem észre, szívesen nézem. Azt meg tudomásul kell venni, hogy gyerekeknek készül, Lucasnak el kell adnia a Star Wars univerzumot egy új generációnak (is).

Nem lehet mindig az olyan vén csatalovakra gondolni, mint amivé lettünk 🙂 Fiainknak is kell fénykardozós élmény!

kobak

Nekem is tetszik a sorozat. Szórakoztat és kikapcsol. Nem nagy durranás, nem lesz kult sorozat, stb. Szerintem ez soha nem is volt cél.