Strong As Bull

Hatalmas kocka parti kezdődik, valaki nyer, valaki veszít
Döglégy teli pénztárcával távozik.

— Ganxsta Zolee és a Kartel: Keleti oldal, nyugati oldal

Ragad a kéz és csírázik a burgonya
Szárba szökken a tarhonya
A káposzta szaga meg iszonyú
Mosolyog rám a savanyú

— Voga-Turnovszky: Zöldséges dal

A svájci órásmester könnyekben tört ki az Aus Open díjátadón, mert egyszerűen képtelen megverni a kis órarugógerincű felpattanót. Nem volt akkora irdatlan küzdelem, mint tavaly nyáron a Wimbledoni tornán, ettől függetlenül azért öt szetteset játszottak — 7-5 3-6 7-6 3-6 6-2 lett a végeredmény.

Fedex eddig 13 slam-et vitt haza Dubaiba, ahol jelenleg részidőben lakik, viszont egészen pontosan ÖT slam trófeát vett el tőle a Bika (ismeretes, hogy Pete Sampras, a modern tenisz egyik dominálója 14 slamig vitte pályafutása alatt). Az öt trófeát most felsoroljuk:

2006 French Open
2007 French Open
2008 French Open
2008 Wimbledon
2009 Australian Open

Roger Federer slam döntőt még nem vesztett, csak ezt az ötöt, mind a Bika miatt. A Bika erős. A Bika dominál.

Mi jöhet még? 2009-es French Open Fedex-Nadal?

Na, és, mit gondol Andy Roddick, akit viszont Federer pakol le rendszeresen? Az smafu? Roddicknak is van lelke ám! Tehát ahelyett, hogy itt abajgunk azon, hogy lám-lám, a Bika erős, jusson eszünkbe mindazon játékosok összessége akik ugyanekkora KÖNNYEKKEL repülőznek haza. Safin, akivel mekkorát elődöntőztek 2005-ben, áh, hanyadik körben pakolódott le Fedó által idén, he? Hewitt, aki ott volt a végén 2005-ben, idén meg lefalcolt az első meccs után, ha!

Ez egy ilyen sport. 128-as főtáblán ketten indulhatnak végül a kupára. Egyikük pedig veszteni fog.

Roger, szedd össze magad, ha meg akarod csinálni a 14-et, akkor produkáld ugyanezt, és verd meg a Bikát is.

Sajnálni nem fog senki, tele vagy dohánnyal, egy slam döntőig eljutni meg önmagában zsenialitás.

Sokszor gondolkodtam már azon, ha mégsem a webdesign területén indítottam volna a karrieremet 1998-ban, hanem mondjuk a tenisz felé (kacsint kacsint), és eljutottam volna egy slam döntőig (kacsint kacsint), akkor a döntőt nem játszottam volna már le.

Hiszen a slam döntősök mindketten győztesek.

Függöny.

27 hozzászólás

kibic

Bika fejben nyerte ezt meg.
Az órásmesternek pszichológus kell – tuti van a teamben zsíros óradíjjal -, egyedül nem fogja megoldani.
Drukkolunk neki, hogy helyretegye a mitugrász mallorcait és ennél is szebb, szorosabb meccseket játszanak nekünk.

morcosmacko

Lótüdőt nem játszottad volna le… (kacsint kacsint).

dave

nagyon jó döntő volt. Nekem is eszembe volt, hogy a Rolex spotban sohasem lesz Rafa, nem az a stilus.

főműves

a napi forma döntött (hogy reggel a frissen facsart narancslébe belekerült-e mag vagy sem, hogy angyalkákkal álmodott vagy sem), mindkettő kung-fu-ja zseniális. Period.

gyorstalpaló

Megérdemelte. Bár iszonyúan drukkoltam Fednek. A negyedik szettben úgy láttam, akkor játszik Fed a legjobban, amikor felbaszták az agyát. A legdurvább, hogy Nadal a 6 slamhez összvissz 22 éves. Durva!
Józsi, látod, már rég nyugdíjas lennél. Nyugdíjas zsíros exteniszbajnokként meg elmehetnél bloggernek.

holland

Miért kellene Rafának Rolex szpotban szerepelnie? A tenisz már rég nem úri sport, a köré épült sznobizmus szerencsére lassan szerteoszlik. Federer jobb lenne golfjátékosnak az aranyozott szegélyű ruháiban, meg a cirkalmas RF-logós kollekciójában. Ennek ellenére, engem meglepett, megható, amikor a Terminátor érzelmeket mutat.

Nadalnak viszont tényleg az a szerencséje, hogy akkor lépett színre, amikor a tenisz Schumacherje éppen kezdte volna dögunalmassá tenni ezt a sportot. Ha sokáig marad viágelső, őt sokkal jobban fogják utálni, mint Fegyót, mert Fedexnek legalább volt valamilyen stílusa, még ha az sokakat irritált is.

FeGa

Anno vaskalapos Hewitt fanként természetesen gyűlöltem Federert. Nem tudtam elképzelni hogy valaha szimpatikus lesz. Aztán jött a bika és ezekutána meccsek után pedig jobban nem bírom a bkát mint valaha Federert. Ő viszont szimpatikus lett azóta is egyre inkább, mert emberi! Hewitt is azért volt szimpi mert volt hogy nem jött be volt hogy kipergett korábban világelsőként és volt hogy szétverte az ütőt majd behúzta a meccset. Federer pedig csak nyert. EGészen addig míg színre nem lépett a Bika.

VVega

Edző kéne a svájcinak. Aki felkészítené Nadal ellen. Azért, hogy ne fosson ilyen látványosan. Roddickot tényleg majdnem mindig megveri Fed, sokszor nagyon simán, mégsem így áll oda ellene, nem ezt a beszari teniszt játsza, nem ilyen szánalmasan szervál.

A Bika pedig a legjobb, a világelső. Ez tény. Három különböző borítású GS, sorozatban az 5. győzelem a minden idők legjobbjának hívott (még nem az) játékos felett. Ettől függetlenül persze nem lehet neki szurkolni. Mert egy korrekt, rendes srác ez oké. De csak kimegy lenyomja a sót és heló. Semmi poénkodás, megjegyzés, vagy egy jobb interjú. Semmi reakció. Ha valakit Terminátornak nevezünk, az legyen ő.

dvorcsak

iden meg nem kezdtem bele a tenis nezesbe, de majd most, hogy ilyen jo hir vart itt.

karlsruhe

angelday a végén alaposan tévedsz, valószínűleg mert sosem sportoltál versenyszerűen. Egy győztes van, és ez nem keverendő össze azzal, hogy mindketten jók.

dvorcsak

angelday: nekem abszolute szubjektiv okok miatt federer nem szimpi. sosem volt az. erre jon egy nadal, aki meg szimpi. innen meg egyertelmu

Fudge

Sampras comebacket ide 🙂

Azért egy grandslam döntőt elveszíteni, mikor már ott vagy a győzelem kapujában nagyon szar érzés lehet. Nem hiszem, hogy vígasztalja, hogy döntős volt.

Nadal meg egy gép. De sokáig nem lehet szerintem ilyen formában játszani, Federer meg tudna ennél sokkal jobbat is. Csak ki kell, hogy hozza magából.

holland

AD
A Szafin comeback részemről rendben, de ha nem, hát jöjjön Djóker! Federer meg csak összeizzad még egy slamet az örökkévalósághoz. Bár nem a szívem csücske, de az tény, hogy megérdemelné.

alternaiv

Gigászok harca volt ez a tegnapi, nekem a wimbledoni döntőnél is nagyobb élményt nyújtott: az egy és megismételhetetlen, de itt karcolgatták azt a színvonalt. És ezek után hajnalban Cardinals @ Steelers Super Bowl – a tegnapi nap a sportról és a küzdeni tudásról szólt. Jó vasárnap volt ez. (Csak ne lennék ilyen k**va fáradt)

tygger

jajdejó, tenisz is van itt. hát énnekem az a véleményem, h pete nagyon visszajöhetne, de inkább ne jöjjön, lesz egy-két nyugis napom, leülök és elolvasom a könyvét (a champion’s mind, nem is tudtam, h van ilyen, de amint megtudtam, instant get volt az ebayen).

federer. vele az van, h akármilyen visszahúzódó, arisztokrata izének látszik, azért a pályán nagyon köcsög módon, pofátlanul flegmán tud viselkedni a vezetőbírókkal és ez kicsit hiteltelenné teszi az ő személyiségét. olyan intésekkel challenge-eket kérni, ah ő szokott, az minimum vascsőért kiált, igen, sosenem szerettem igazán. de tegnap az eredményhirdetésnél emberi is volt egyszerre és nagyon megsajnáltam. fura fiú, iszonyú sokat tud a teniszről, de egy ilyen embernek, m ő, nem szabadna beszarnia senkitől.

nadal. igen, egy tenyészállat, 85 kilónyi izom. az van, h rövid távon fedex megdönti ugyan pete rekordját (sajna), de utána jön majd nadal és szépen újraírja a listát. már ha bírni fogja a szervezete az ő sokakat idegesítő játékstílusát.

mindezekkel együtt az a véleményem, ez a korszak nem olyan, m pete-é volt. vannak ők ketten, a többiek meg sehol. jó, djokovic nyert már egy slamet, de még rengeteget kell fejlődnie, itt van murray, akit sztároltak a verseny előtt, ki is zúgott egy ihletett napot kifogott verdasco ellen. nagyon jó lenne, ha fel tudnának nőni néhányan a két csillag mellé, mindannyiunknak jobb lenne.

tygger

“De a prosztóság csimborasszója Hewitt és kész.”

egy percig se vitatom, sőt, teljesen egyetértek ezzel. “kamonka” az állandó ordibálása miatt se volt soha szimpi, de benne is több volt, m ami végül kijött belőle.

bagdatiszból óriási játékos lehetett volna, ha abban a bizonyos melbourne-i döntőben legyőzi federert, de akkor esélye sem volt. sok van a kezében, viszont nagyon sérülékeny, nem nagyon hiszem, h vele hosszú távon számolni lehetne. sajnos. már csak a szurkolói miatt, elképesztően lelkesek és kitartóak.

roddick meg olyan, m amilyen federer volt nadal ellen: ha erős ellenfél áll a túloldalon, tele lesz a gatyája. az pedig ebben a mezőnyben kevés, ha vki adogat egy nagyot, bár kétségtelen, sokat fejlődött, néha már normális ütései is vannak. amúgy én is bírom, kicsit sztiflerre emlékeztet az amerikai pitéből. 🙂

kicsit off, csak kíváncsi vagyok: szted ki a valaha volt legjobb teniszező, aki nem nyert grand slamet?

Edems

Annyi hülyeséget tud összehozni sok ember aki nem él benne, mindenki azt hisze ez csak tenisz fut üt fut üt azt kész.Az ő stílusukra pedig semmit de semmit nem mondhatok amíg nem mentek el egy korosztályos magyar versenyre!!! Safin meg egy dühöngő “állat” volt aztán szépen lassan rájött hogy ez nem fog így menni. Ha téged akárki pl egy buliban 9 szer megvernek 10.-szerre is ugyan úgy fogsz elmenni a buliba?Kicsit gondolkodni kéne ezen.Meg néha nem a hülye kommentátor szavainak hinni.

alternaiv

Edems: hát ezzel sokat tettél hozzá, köszönjük.

Olvasni, értelmezni, ezeket a szavakat vésd fel a monitorod felső peremére.

VVega

Roddick a legnagyobb arc. Meg lehet nézni játék közben is, meg amiket nyilatkozni szokott 😀

Amúgy nem értek egyet, most is bátran kiállt és küzdött Federer ellen. Az már egy másik dolog, hogy Fedexnek ennyire fekszik Andy játéka. De Andynek meg pl. Robredóé ugyanígy 🙂

Egy jó Safinra pedig tényleg nagy szükség lenne ebben a mai sótlan mezőnyben (Nadal unalmas, Djoko nagyképernyős köcsög, Murray érdektelen).

Gergo

Hello, en is orultem volna, ha Safin vissza kapaszkodik, de mivel 2009 az utolso szezonja nem sok eselyt latok ra sajna…
Hajra Fedo!

jerk_off

én úgy érzem, nadal meglehetősen alulértékelt teniszező a köz szemében.
talán nem olyan vajkezű, mint fedex, de nem is az a nyápic fajta. 6-szor már ő is kapitulált fedex ellen (közte 2 GS-döntő), mégsem alakult ki nála fedex-fóbia. éppen ezért gondolom, hogy roger esetében sem fóbiáról van szó, hanem a kis spanyol mostanra szimplán jobb játékos lett a svájcinál.
egyébként azt is látni kell, hogy nadal sosem fogja magát úgy elhagyni, sosem fog olyan nyeglén és a világra sértődött módon viselkedni a pályán, mint roger tette azt a 2008-as garros fináléban. 6-0, ugye… az a duzzogás, ahogy elviselte azt az utolsó szettet 🙁 a nézők teljes semmibevétele. na, az akkor sokat elárult nekem fedex sportolói nagyságáról.
és azt is gondolom, hogy edző nélkül teniszezgetni, bizonyos nagyképűségre vall, de ez már messze vezet. toni nadal máskülönben úgyszintén alulértékelt edzőnek tűnik, nélküle rafa sehol sem volna – ebben biztos vagyok.

elnézést, ha hosszú lettem, további jó szurkolást 🙂