Somatic Rebirth Apps

Tavaly decemberben már lelkendeztem egy sort David Lanham Somatic system replacement ikon szettjéről, zseniális darab és ingyen letölthető innen. Már akkor kifigyeltem, hogy a szett nem tartalmazza az alkalmazás ikonokat, viszont a preview képen rajta volt a Safari, CandyBar és iTunes is.

A kérdés annyira izgatott, hogy levelet írtam David Lanhamnek, aki meglepő módon válaszolt is. Jelezte, hogy a karácsonyi szünet után fogja kiadni az alkalmazás ikon szettet, sőt, mondta, hogy javasoljak ikonokat, amiket majd megfontol. Némi habozás után az alábbi listát adtam neki: Safari, iCal, Address Book, Mail, Terminal, Stickies, iChat, iTunes, iPhoto, Aperture, Pages, Photoshop, Illustrator, Transmit, VMWare Fusion.

Eltelt kis idő, majd megjelent a Somatic Rebirth Apps szett az Iconfactory-n, azonnal fel is tettem. Meglepő módon a konzervatív listámról minden alkalmazás szerepelt. Íme a dokkomból egy részlet:

Hát nem zabálni való ez a Twitter ikon?

Néhány további példa:


Numbers


Photoshop


VMWare Fusion


Safari


Firefox

Imádom. Nem vagyok a skinning elkötelezett híve, de ez a szett remek darab. Kis gondjaim voltak némely alkalmazás megváltoztatásával CandyBar alatt, ezeket kézzel kellett megcsinálnom az alábbi módon: kijelöltem az ikont, ráhúztam a drop célterületre az alkalmazás mappából, majd újraindítottam az alkalmazást. Sajnos az iCal-t és az Adiumot nem sikerült átikonizálnom, gondolom azok dinamikus ikonjai miatt.

16 hozzászólás

wyctim

Az Adium ikonját ne is a Candybarban változtasd meg, hanem maga a progiban. Az iCal-hoz meg valami Resurce buherálás lesz a megoldás.

Jó egyébként ez a szett, csak a stílusa miatt, nekem valahogy túlságosan kilóg a rendszer többi cucca közül.

Vacak testvér

Szerintem óvodás ez a szett 🙂
De az Adiumot és az iCalt is szépen meg lehet változtatni a Resources mappában.

iPeti

Nekem is túl gyerekes. És nem illik a rendszer egészéhez. De hát ízlések és pofonok.

GK

Szép-szép, de még mindig nincs meg benne a plussz, hogy én a _tökéletes_ gyári ikonokat lecseréljem rájuk. 🙂

A.

AD, irhantal bejegyzest lakasugyben. Ugyertem, nem lakashitel, hanem lakasvasarlas. Ujlakas, hasznaltlakas, kicsilakas, nagylakas, szep zoldovezet, vagy nyuzsgo belvaros, stb.

Realty master

Lakásvásárlás OFF-topichoz pár gondolat, szempont:
(mi általában feltesszük ezeket a kérdéseket a vásárlóknak)

– milyen lakásban élsz most, és miért váltasz? (miben kell hogy jobb legyen, többet tudjon az új? Mi zavar a régiben?)

– hányan fogtok lakni a lakásban, és kik?(felnőtt/gyerek/háziállat)

– 2-3 év múlva ez hogyan változhat? (értsd: lesz-e gyerek, vagy lesz még egy, stb.)

– fontos, hogy jól kiadható legyen?

– vásárlás után szeretnél még foglalkozni vele, vagy kizárólag már felújított/újszerű lakás kell?

– hol van a munkahelyed, és hogyan közelíted meg?

– hány autót használtok? (nincs mindenhol eladó garázshely, és van, ahol 5M egy darab garázs)

– milyen szolgáltatások legyenek házon belül? pl. Portaszolgálat 24/7 (magyarul nincs betörés), esetleg fitness,medence,thai masszázs.. 🙂

– stb,stb,stb…

Az egyik igazság amit AD mondott, sokat meg kell nézni. Ez is igaz lehet, de ugyanakkor sokan elkövetik azt a hibát, hogy első, vagy második lakásnál amit megnéznek, azért nem veszik meg, mert “még többet is látni akarunk”. Természetesen 1-2 hónap után is az marad a legjobb, csak addigra elkel.. Nem szabad megijedni, ha első látásra szerelem egy lakás, és jó vétel, meg köll venni! 🙂

Érdemes lakásfelújító szakember véleményét kikérni vásárlás előtt, ugyanis kevés olyan lakás van, aminek ne lennének rejtett hibái. Igaz, ezeket egy jobb ingatlanos, vagy nagyon alapos vevő is kiszúrja, de 20 lakás után már az ember szeme nem olyan alapos. (pl. beázás a bojler mögött, süllyedésből adódó dilatáció, nyílászáró hibák, felszínes felújítás – amikor az aranyozott új fürdőszobacsempe mögött kishíján omlik a fal – 8.kerben láttam már ilyet 🙂

Sok szerencsét, használjátok ki, hogy buyer market van! 😀

payskin

Lanham évek óta folyamatosan tolja ki magából a Somatic ikonokat eszméletlen minőségben. Teljesen lényegtelen, hogy gyerekes vagy milyen, eszméletlen figurái vannak, gyönyörűen vannak megrajzolva és kiszínezve. Én innen a távolból, a PC-s világból csodálom hosszú ideje. (Néha felhasználtam pár ikonját avatarként 1-2 helyen.)

A.

Reality master, thx, pont ilyen hintekre gondoltam.
Tudsz egyebkent megbizhato felujito mestert adni nekem?