Wang Mester konyhája (Telepy utca)

Lindának azt mondom, hogy meglepetés lesz. Készülődünk otthon, ő titkon azt reméli, hogy egy “posh” helyre megyünk, én meg nem akarom a kedvét elrontani az igazsággal: egy semmi extra kínai étterem az áldozat. Csütörtök este van, és, ahogy a Tankcsapda is megmondta, tele vagyunk hétközna picsa lódásokkal. Szükségünk van egy kis lazításra, lazulásra a munkahét vége felé, beszívni a jót és kifújni a rosszat.

Kilenckerben az Üllői – Mester – Haller háromszögben autózunk csendesen. Nem a fő utcáról mentünk, mert a Telepy az Üllői felé egyirányú, így az a nagy ötletem, hogy átvágunk a RÉSZEN és hátulról érkezünk. Szerencsére találunk parkolóhelyet, az utcában pedig világít a tábla, Wang Mester konyhája.

Nagyon eltalált névadás. Nem Golden Dragon, meg a többi közhelyek, hanem tényleg hangulatot kölcsönöz. Benn kizárólag kínai nagycsaládok (a férfiak pálcikával bontják a főtt pontyot), illetve egy magyar pár. Ezt jó jelnek értékelem.

A munkám alig enged. Amikor a rendelés vesszük fel, még telefonokat bonyolítok, de megkérek minden komoly üzletembert: most már hagyjanak békén, inkább felkelek holnap háromnegyed hétkor. Ez megteszi rövidtávú hatását, de tudom, hogy nekem is meg kell állnom a helyem a világbajnokságon, melynek folyamatos lényegi eleme a “kinek nagyobb a pöcse” játék.

Találomra választunk ételeket, bár megkérdezzük az izmos, fiatal, akcentussal beszélő kiskínait is, hogy mit ajánl. Ebben a részben nincs túl nagy gyakorlata, bár nem rossz, amit csinál; őszinte és kedves. Megkérdi, hogy szeretjük-e a belsőségeket, mert ha igen, akkor ökörszívet ajánl. Beugrik Bede Márton online beszélgetése ezen a ponton, ő is ezt javasolta. Nem merem. Valahogy egy ökör olyan jámbor jószágnak tűnik, nem akarom elvállalni a szívét a szerencsétlenjének. Ma legalábbis nem érzem készen rá magam. Inkább zöldség-jellegű dolgokat, és egy kis birkahúst választunk.

Illatos jázminteát kapunk, ronda, Tesco-s jellegű kancsóban. Ez sem szegi kedvünk, mert örülünk annak, hogy együtt lehetünk. Megfogjuk egymás kezét és beszélgetünk. Annak idején, amikor egyetemi előkészítőre jártam, a tanárom mondta mindig, hogy meló után, hetente egyszer elemennek az asszonnyal a kedvenc kínai éttermükbe, ő mindig lávakövön sült húst eszik és beszélgetnek az eseményeikről. Most mi is ezt tesszük és boldognak érzem magam.

Időközben megérkezik még egy pár magyar, mi alkotunk egy kis szigetet a bejárattól nem messze. Ők ketten rövid beszédbe elegyednek, mert nem tudnak választani. Nevetnek ők is, aznap este mindenki boldog és senki sem boldogtalan.


sajnos csak egy nyomi szifony képre futotta

Az előételektől már jóllakunk. Sajnos a hús meglehetősen száraz a finom szósz alatt, de megszokjuk a tál végére, a zöldségek viszont nagyon finomak és egészséget árasztőan zsengék.

Teljesen rossz választásnak tartjuk azt, hogy még jönnek ételek, később belátjuk, hogy elég lett volna egy főétel és mellé köret, hiszen az bőségesen elég egy magukat sportosnak nevező huszas, harmincas pár számára, akik boldogok a Wang Mester konyhájában.

A sült birkám érdekes fűszerezésű, kicsit izzadt emberi szagra asszociálok tőle, ez nem esik jól, de azért izgalmas és ropogós. A zöldséges rizs az zöldséges rizs mindenütt, a rákokkal elkészített étel viszont nagyon zamatos. Jóízűen falatozunk és a második kancsó jázmin teának is nekikezdünk közben. Tegnap bor, ma tea.

A Wang Mester konyhája egy remek étterem, ha értjük mit várunk tőle. Kínai (csípős szecsuáni) ételeket ehetünk hétköznapi környezetben, tényleg olyan, mintha Kínában lennénk egy pillanatra. Érdemes kipróbálni az extra dolgokat, a hétköznapi kínai kaják, noha jobban elkészítettek, mint a kínai büfékben kapottak, nem hoznak semmi döbbenetes élményt.

Érdemes többször visszamenni és végigpróbálni az étlapot (sertésfül szeletek és társaik), az már most látható.

Egyébként Bede mondta meg a Wang Mesterrel kapcsolatban a legnagyobb frankót: nagyobb társasággal menni, extrém módon kajálni és arcátlanul berúgni. #yesman

Ötös, annak ellenére, hogy mellényúltam itt-ott.

Wang Mester konyhája
Telepy u. 24.
(1) 455-7021
http://www.lanzhou.hu/ — ezt érdemes megkattintani most
árak: egy főétel 1700 forint, ehhez nincs köret, előételek 800 környékén, mi ketten jattal 10 rugót hagytunk ott, a blokk kínai írásjegyes, kurva jó:

49 hozzászólás

gigi

Köszi, már kíváncsi voltam a helyre, de sosem jutok el sehová :-((
Még jó sokat járjatok ilyen asztal fölött kézfogós, összenézős vacsorákra, mert ha gyerek lesz, akkor erre nem nagyon lesz lehetőség. Legalábbis spontán nem.

pappito

de nem ám gig. de akkor lesz majd a kis büdös, átfolyó rendszerű tej-szar konverter közös bámulása, ami szintén frankó.

Nekem az ár egy kicsit erős egy kínaihoz, de mondjuk nekem itt átformálódott a kínai kajához való viszonyom, úgyhogy nem vagyok mérvadás.

nyina

bocsesz, hogy itt fogom kiélni a hormonjaimat, de.
DE
annyira, de annyira gyűlölöm, hogy mióta terhes vagyok, ezzel jön minden szülő. hogy jaj, aludjatok sokat, mert ha meglesz, már nem tudtok. jaj, menjetek el vacsizni pillát rebegtetve, mert ha gyerek lesz, már nem tudtok. jaj, most még jó (jó, aha, kinek, mert én kifejezetten utálok terhes lenni), de amikor majd kijön.
MIÉRT KELL? minek? gondoljátok, nem tudjuk? gondoljátok, nem kalkuláltuk bele amikor jólesőt dugtunk, hogy majd kilenc hónap múlva nem fogunk tudni még csak jólesőt dugni se?
és amikor felemelem a hangom, hogy ácsi bazeg, mert nem vagyok kiváncsi arra, hogy mennyire lesz rossz, mert örülni akarok a gyerekemnek, nem megbánni még azelőtt, hogy kidugta a fejét, vagy rettegni tőle innentől, mint vmi pokolfajzat, akkor jön, hogy japersze, majd jó is lesz, meg amikor majd rádmosolyog. hát kösz.
szóval.
nem érdekel senki még nem gyerekest, vagy félgyerekest, hogy nektek kedves önfeláldozó és senyvedő és sarokban síró szülőknek mennyire nagyon kimondhatatlanul nehéz. nagyon ügyesek vagytok, hogy kibírjátok, hogy gyereketek van, pedig amellett még kínait se tudtok zabálni, de engem ez két nappal a szülésem előtt nem hat meg, és remélem, a Józsit sem, akinek honnan a faszból tudhatnánk, lesz-e gyereke és mikor. és mi közöd van hozzá, alapból. hogy ilyenekkel gyere. kedves gigi.

grr.
bocs.

egyébiránt szeretnék annyira bátor lenni, hogy élvezni tudjam a kínai konyhát, de leragadtam a tavaszi tekercs és sült banán kombónál, mert a belsőségek közül csak a húslevesben főtt velőscsontnak tudok felhőtlenül tapsikolni. félek, annak is csak azért, mert retró-érzés van, ahogy apu fogja a panelban a csontot és fújja ki a velőt, toccs, piritós, só, bors, nyamm.

pappito

nyina, értjük, hogy ideges vagy, ez normális. ugyanakkor meg a gyereknek örülni fogsz akkor is (mint ahogy normális embereknél mindenhol így van) ha majd nem mehetsz étterembe, pláne, hogy kurva sokáig nem is fog hiányozni.

Ez a már gyerktulajdonos szülőknél egyszerű kompenzálás, mert azt hiszik, hogy lemaradnak a kínairól, ami már ötezer éve van, és még lesz is, másrészt meg a büdös kölök úgyis elhúz a vérbe ha felnő és lesz idő csomó mindenre amire mellette nincs.

Nekünk a mozi volt az egyetlen ami ilyen kettecskén igen, hármacskán nem, de aztán ráakasztottuk a génkészletet a nagyira és mentünk moziba, mint a huzat. Aki meg nem ment az most téged okít, hogy mi lesz 🙂

szóval nyugi. a gyerek jó móka, meg minden más ami vele jár, ideértve a zajt és a nem saját ürülékmenedzsmentet.

(nekünk már van három éve és azt látom, hogy az okít zsigerből, akinek valamiféle terhes (bocs!) kötelességként jön le a gyerekgazdálkodás)

pappito

“mert retró-érzés van, ahogy apu fogja a panelban a csontot és fújja ki a velőt, toccs, piritós, só, bors, nyamm.”

ez annyira odabaszott, hogy még, visszarepültem az időben húsz évet. köszönöm.

ekkerjoz

Nyinocska, igaza van. Gyerekkel is lehet menni mindenhova, sőt. Én legalábbis vittem őket, étterembe, külföldre, gond nélkül. Muszáj volt korán szocializálódniuk, ráadásul kamaszkorukban már maguktól mennek mindenfelé, nem igénylik a szülőket.

Csípem a távolkeleti kaját, de Pesten szerintem nincsen rendes kínai konyha, beleértve Wang mesterét is. Annyira rámennek az európai ízlésre, hogy elvész a hitelességük.

Chei

Blogtechnikai kérdés: Ha szerinted az bötű, és kiblogolod, és valaki meg azt mondja, hogy az nem az, hanem más, akkor azt “javítani” kell egyből? Wiki ez?

SeSam

@Chei: Igen, mert a blog arról (is) szól, hogy írsz valamit, aztán a kommentekből megtanulsz plusz öt dolgot a témáról.

pappito

az igényességről nem is beszélve. nem attól lesz igényes a blog, ha Wágnert elemez (bár ez nem kizáró) és nincs benne bazdmeg.

Péter

Az ilyen számlákban az a jó, amikor az egyik tétel fordítása “kínaiul nem értő balekoknak extra díj” 🙂

medoc

Ad, nem tudod volt-e az étlapon Cha siu baau? Ez ilyen hússal töltött gőzgombóc szerű cucc és nagyon jó. Csak sajna még nem találkoztam vele kínai étteremben itthon 🙁

TBS

Nyina: 😀 kurvajóbuli! Hajráhajrá! Hazudnék, ha azt mondanám “minden percét mosolyogva élvezzük”, de azért a súlyos(!) többségét igen. Mi a 2 éves lurkinát fuvaroztuk először low-budget étterembe (nem gyors) (első alkalommal cifrafosás kaja közben a kisasszonynál: illat és ruhamantés sebtiben 😀 ), azóta nem gázos egy komolyabb étterem sem… (4.5+ évnél tartunk + tesóérkezés) Csak bírja a pénztárcánk..! 😀 😀

Kínaikaja: terpentin ízű tészták, és egyéb kaja utáni gyomorpanaszok miatt kerülöm a bagázst… Nem bírom, oszt kész. “-Az sült lizs, maga p(r)loli!”

AD: a környéken a Chili nekem tetszik. Nem űber, de jól fogyasztható.

Ger

Wang gyakran szerepel a TV-Paprikán. Miután sokszor végignéztük a “Nekünk ez kínai” című 4 részes sorozatát, elhatároztuk, hogy rárepülünk a témára. Mi az első éttermében (a 8. kerületiben, az ami meghozta Wangnak az elismerést.) voltunk néhányszor.
Sajnos nem sikerült jót ennem, pedig gasztronómiailag toleráns vagyok és bátor. Ha autentikusnak tekintjük, akkor ez alapján ki kell mondanom, hogy nem jön be ezafajta kínai, csak a magyarokra optimalizált (vö. Erős Pistásított) kínaibüfés kaja.

Chei

medoc: Cha siu baau = 包子 / bāo zĭ / baocö? Ettem olyat (itthon), és illik rá a leírásod. Egy post az étteremről, negyedik kép bal tetején húsos gőzgombóc: http://wangfolyo.blogspot.com/2008/08/legjobb-kinai-vendeglo.html
ekkerjoz: Ez is megvolt? A cikk is olyasmin elmélkedik, mint amit írtál, hogy a magyarországi kínai kajáldák már magyar-kínai kajáldák, de erről a helyről elég jó véleménnyel van ilyen szempontból is.

ekkerjoz

Nem ismertem, és biztos még sok ilyen helyen nem jártam, de megnézem feltétlenül, köszönöm szépen.

TopiG

Asszem Kispadék is írtak már a helyről, plusz ott volt egy link egy még részletesebb leírásáról.

Chei

angelday: Ha a background check azt mondta, hogy azok ott kínai írásjegyek, akkor biztosan azok. Nekem mondjuk kínai betűk, és nem zavar, nem tartom igénytelennek a blogot amiatt, hogy ma reggel még neked is azok voltak.

Ha szerinted a matekfüzet “kockás”, a “Kedvelem.” nem iszonytatóan modoros, és a “szifony” kevésbé béna a “szifonnál”, akkor írd úgy, azért is olvasunk.

wice

en ezt ajanlom: MOMOTARO (V. ker. Széchenyi u. 16., a tv-szekhaz mogott). japanos nev, kinai kaja, es egyaltalan nem a megszokott kinai bufe menu. ide is szinte kizarolag kinaiak jarnak (v inkabb taivaniak, az azsia.net biztos jobban ert ehhez). a gozgombocot megkostolni kotelezo.

Realty master

Wang séfje észak-kínai csávó, Wang meg nem, de a konyha területén nagyjából értik egymás nyelvét – az összes fűszert amit használnak, onnan hozzák, szerintem itthon az egyik legautentikusabb hely, ha valaki ki szeretné próbálni az igazi kínai kosztot. 😀

zotyorage

AD: “mi ketten jattal 5-5 rugót hagytunk ott” – Ez úgy hangzik mintha külön kasszán lennétek… Mondjuk ez a téma is megérne egy posztot: van olyan ismerősőm, akik 20 éve vannak együtt, gyerek is van, de külön kassza van.

nyina:
Én speciel “apuka” vagyok, 4 éves a lányom, nem cserélném semmire el, de nagyon hiányoznak azok a programok, amiket még gyermektelenül csinálhattunk. Persze mehetünk étterembe, de nem ugyanaz, ha gyerekkel megyünk azért más, ha gyerek nélkül, akkor azért. Olimpiába is nagyon elmennénk, de egy 4 éves gyerek nem bírja végig. De van sok más dolog is, hogy egyebet ne mondjak nem valószínű, hogy a közeljövőben elmenjek egy 1-2 hónapos eurpai körútra, pedig de jó lenne.
Ez nem rinya, hanem egyszerűen nem látod, hogy megváltozik az élet, nem lesz rosszabb, sőt tuti jobb, de akkor is hiányzik.
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy mi a különbség az apai, és az anyai érzések között, más van a kernelünkbe égetve alapból…

Realty master

Szerintem ha 2 ember együtt él és megbízik egymásban, sokkal egyszerűbb, ha közös a kassza. Ahogy egy olasz ismerősöm mondaná: cassa communa 😀

zotyorage

Nem ítélem el ha külön kassza van, csak nekem furcsa.
Azért is kérdeztem, mert az eddigi posztokat olvasva (az elmúlt 5-10 évben :)) valahogy a közös kassza jött le.

Komplex kérdés ez, mert azért a közös kasszának előnyei és hátrányai is vannak, pl. amikro wii-t veszek (vennék), vagy ps3 játékot, vagy a feleségem valami számára fontosat, na ilyenkor nem olyan egszerű a döntés, a magyarázat, stb. Olyan nincs hogy 2 ember mindig ugyanúgy osztana el 100 ft-ot a szükségletekre.

ekkerjoz

@zotyorage:
Addig lehet a gyerekkel utazni, amíg nem iskolás, utána már csak iskolai szünetben. Nyugodtan el lehet vinni hosszabb európai utakra is, sokkal jobban bírják, mint némelyik felnőtt. Legalábbis mi akkor jutottunk el mindenhová a srácokkal, amíg kicsik voltak.
A kisgyereknek a szülő a fontos, szinte mindegy, hol alszik, vagy egész nap autózik, ha ott vannak a szülők.

fapina

“…aznap este mindenki boldog és senki sem boldogtalan.”

jézusom,
ez naaagyonkeméééény 😀

* * *

csak ez a bedézés fáraszt állandóan.

RealROB

Mókás lett a fórum, itt gyerek kérdésről még nem nagyon olvastam. 🙂 Józsit érdekli a téma?!?
Egyébként meg a gyerektől még nem áll meg a világ/élet. Még csak 4 hónapos a fiam, de már több étteremben is voltunk vele. Vannak olyan helyek, ahhol kimondottan segítőkész a személyzet, semmi gond egy gyerekkel. Részben szoktatás kérdése, vinni kell emberek közé és megszokja, sőt talán élvezi is. Nekem így tűnik… (Talán ilyen post/lista is lehetne, hogy gyerek barát, és jó éttermek?)

R.

medoc

Chei: igen, valami ilyesmi:) kösz a tippet, lehet holnap bekóstolok.

nyina

hasonló okok miatt (gyerek kérdéssel offolni Józsit nem érzem helyénvalónak) fogtam magam vissza és nem reagáltam se arra, akivel egyetértek, se arra, akivel nagyon nem.

pappito

ekker mi is vittük a hathónapost Katalóniába, oda se bajszintott, remekül elvolt.

Még nem volt egy éves amikor a lörojban (a társaság miatt ott) négykézlábazott az asztalon és rugdalta a poharakat 🙂

nem akadály a gyerek, de mivel nyinából nem húzunk ki többet hagyjuk is 🙂

igazi proli

en is elvittem a lanyokat, mind Balira, mind Hawaiira, nem volt veluk gond. Buenos Aires kicsit huzos volt, es Bora Bora is nyugosek voltak a repulon. Legkozelebb hajoval megyunk.

nyina

te proli,
te minek jössz ide állandóan ezen az egész ‘más erre meg arra költi a pénzét pfujpfuj’ dolgon maszatolni? mmint ez nem az a fajta kérdés, hogy “minek az ilyennek gyerek” – hogy stílusosak maradjunk, hanem őszintén érdekel.

Adi

A Momotaro tajvani, valóban. Egyik cimbim volt főnöke (aki szintén az volt) mindig oda szervezte a cégnek a karácsonyi bulikat. És mindig tele van ferdeszeműekkel, így valószínű, hogy autentikusan főznek.

Zöldséges-tengeri herkentyűs-tofus ramen FTW! 🙂

M.

A kínai blokk csak a megtévesztést szolgálja; lehet, hogy hozzáadnak olyan plusz dolgokat, amiket nem is rendeltél és mivel nem tudod elolvasni, nem is reklamálhatsz! A tonic-ot viszont már nem sikerült lefordítani!

tomsolo

“Csütörtök este van, és, ahogy a Tankcsapda is megmondta, tele vagyunk hétközna picsa lódásokkal.”

szegény Tankcsapda az Életben nem mondott ilyet, mert a PICSA az egy másik zenekar de mindegy.

Nyinának egyébként igaza van, hathónaposozni, konverterezni meg nem MENŐ.

vnandor

“A sült birkám érdekes fűszerezésű, kicsit izzadt emberi szagra asszociálok tőle,”

Az a római kömény lehetett, annak a fűszernek van enyhe izzadság szaga 🙂

minicoreduo

Józsi!

A plazmán vetített élő kinai TV, winfosról, megvolt? Őslakosok mind azt bámulják. Amikor utoljára voltunk bekövetkezett a kék halál is….

Kerthelységet láttad?

Legközelebb a chef ajánlatából a bordát be kell vállalni.

Egyébként a kicsi izmos maga Wang mester volt.(a többi ind sovány…)

mező

Sziasztok!

csak gyorsan mondom annak, aki a gőzgombócot hiányolja, ami egyébként “dim sum”-nak hívnak gyűjtőnéven, ha rákerestek a neten akkor bővebben kifejtve megtaláljátok.
a lényege, hogy különböző alapanyagokat összegyúrnak egy gombóccá, és beletöltik egy ragacsos tésztába, amit aztán gőzben megpárolnak, és kész a falatnyi golyó. Londonban egy ilyen étteremben dolgoztam, és rabjává váltam a gombócoknak, ami nagyon hiányzik, és tervezem is megtanulni az elkészítését.
a lényeg, hogy rákerestem a neten, és Pesten van egy olyan étterem, ahol szerepel az étlapon, a Moszkva téren van, a neve Ping kínai étterem. az ára borsos, de szerintem megéri kipróbálni! én nemsokára megyek.
csak gondoltam, szólok!

kpeti

Pénteken voltunk Wang mesternél. Nagy várakozással mentem, de nagyon rossz élmény lett a végére. Ehehtetlen volt mindkét főétel amit rendeltünk. Csirkemell bőrével, egy liter ízetlen löttyel leöntve, talán csak olaj volt…
A kínai írásos blokk csak hab a tortára.