Professor Layton and the Curious Village

Megvettem DS-re, imádom a játékot. Rém aranyos a hangulata és a grafikája is. A csirke-farkas kompos jelenetnél majdnem elsírtam magam a cuteness overloadtól. Aki szeretné látni, milyen feladványokról van szó, annak bemásolom az egyiket, ami csak 20 “fabatkát” ér, viszont engem megizzasztott:

Alfred and Roland have been hired by a farm to sow flower seeds. They’ve been assigned a 10-acre plot of land and split it in half so they can work independently. Roland starts from the east and Alfred from the west. Alfred can plow the land at a rate of 20 minutes per acre. Roland takes 40 minutes to plow, but sows seeds at three times the speed Alfred does. If sowing seeds on the 10-acre plot pays $100, how much of that money should go to Roland?

Aki nem akar szpojlerezni, az ne nézze meg a hozzászólásokat, mert biztos vagyok benne, hogy el fog hangzani a megoldás.

Nekünk magyar matematikai fakultációs iskolarendszerben felnőtt csávóknak egyébként jutalomjáték a Professor Layton.

Vegyétek meg, DSi-vel, vegyétek meg, könyörgöm. Az isten szerelmére kérlek benneteket, vegyétek meg.

11 hozzászólás

wice

szerintem is 50. marmint ha jol ertem, es az egyik csavo szigoruan az egyik felet, a masik pedig a masik felet szantja es veti be a foldnek, tehat egyik se mehet at a masik felere, ha a sajatjaval vegzett. mivel kizarolag a munka elvegzeseert kapnak penzt, ami nem fugg attol, h milyen gyorsan fejezik be, ezert ugyanannyi jar nekik.

monnyuk sokkal erdekesebb kerdes lenne az, h:
annyi penzt kapnak osszesen, amennyi 200$ osztva a munka kezdetetol a teljes fold bevetesenek befejezeseig eltelt orak szamaval (tehat ha egy ora alatt vegeznek, akkor 200$-t kapnak, ha ket ora alatt, akkor 100-at, es igy tovabb). ugyanebben a rendszerben dolgoznak, tehat felezik a foldet, es mindenki csakis a sajat felen dolgozik. alfred egy ora alatt vegez, Roland ket ora alatt. hogyan lehetne ilyen esetben igazsagosan elosztani a penzt, es miert pont ugy?

sas

nagyon jo jatek, de a hosszabb palyak vegere elzsibbad a kezem es nincs erom 10edszerre nekiallni a fomuftinak:)

Tyler

Rohej, hogy Japanban mar a negyedik resz fog megjelenni most osszel, mi meg verhetjuk a seggunket a foldhoz, hogy ezt az egyet megkaphatjuk…

Jozsi: miert DSi-vel? Az uj gep legalabb annyit visz, mint amennyit hoz, es a jelenlegi arszabas a szolgaltatashoz merve gusztustalannak mondhato. A GBA port hianya a visszafele kompatibilitas miatt is problema (nekem mondjuk nem, amig megvan a GB Micro, amit nem fogok eladni), de egy csomo kiegeszito hasznalatarol is le kell mondani (paddle kontroller, a Guitar Hero-hoz csomagolt kulso periferia, Ranger GPS kiegeszito), raadasul az elettartam is “felzarkozott” a PSP-hez, ami egy handheld gepnel nem tul jo ajanlolevel. A Lite kozepes fenyero mellett 10 oraig is huzza…

Btw, ha mar DS, ajanlom figyelmedbe a Bangai-O Spirits-et: sajatos anyag, talan “logikai shooter”-nek lehetne elkonyvelni, ami ujnak hangzo stilus, de a regi iskolas szabalyok szerint mukodik.

misran

Ha tenyleg 5-5 hold, akkor nyilvan 50-50. Ha nincs megkotve hogy nem mehet at, ha kesz a sajat, akkor meg 75. Koszi.

clyd3

Rólam mindent elmond, h mióta végigtoltam, nem is nagyon vettem elő az NDS-t, azóta PSP, de az “sajnos” egy másik világ 🙁
Nem az én blogom (így milyen jogon kérek?!?), de ha valaki tud NDS-re hasonlóan szórakoztató játékot, az toljon már egy hozzászólást legyen oly jó. Ez szerintem NDS tulaj “közérdek”, nem Józsi? 😉