Küldetés a tökéletes headset felé vezető rögös úton

Handsfree. Ez a legmegfelelőbb kifejezés arra, miért van szüksége a modern kor férfijének headsetre. Aki használja, tudja, aki még mindig ott tart, hogy fiki-dízi azokat, akik használják, az fogalom nélkül. Kocsiban tökéletes, számítógép előtt tökéletes a handsfree érzés. Ennek a posztnak nem is az a célja, hogy ezt bizonygassa, hanem az, hogy megtalálja a tökéletes eszközt.

Papp Gábor (sevenofnine) szerint 20 ezer alatt aki headset-et vesz, kidobja a pénzét az ablakon. Egyetértek vele. Ma már kapható 5 ezerért Nokia és SE headset is, szarok. Recsegnek, ropognak, halkak. Próbáltam a 22 ezer forintos Apple headsetet is, egy nap alatt lemerül és kiesik a fülemből, az is szar. (A legelső SE headsetem annak idején 24 ezerbe került és egész jó volt, amíg tönkre nem ment.)

Ha gizmó boltban járok, mindig megnézem a kínálatot, fos, fos, fos mindegyik. Aztán valahogy, az egyik T-Mobile franchise boltnál (rengeteg ilyen van egyébként és semmi közük a Vállalathoz) megtaláltam a Plantronics Voyager 520-at. Ennek volt kagylójárat külső részébe való dugásra (!) kialakított része, fülpántja, 13 ezer forintos árpontja. Megvettem, viszont többen panaszkodnak, hogy halk és recseg.

Sőt, oly mértékű ez a dolog, hogy vannak személyek, akikről tudom, hogy nem is érdemes ezzel a headsettel beszélnem velük, mert sem ők, sem én nem halljuk egymást rendesen. Így aztán időnként kocsiból telefonnal beszélek, tehát ott vagyok, hogy szart ér.

Elkezdtem azon agyalni, mi legyen a következő modellem, aztán az Engadget-en pontosan most jelent meg a rövid bemutató a május 2-án megjelenő Aliph Jawbone Prime-ról. Korábban már hallottunk erről a háttérzaj csillapításos technikával rendelkező headsetről, de aztán nem vásároltuk meg, mert sokkal fontosabb volt az, hogy végigszopjuk ezt az egész piacot.

Ára 130 dollár, amerikában, ez ma 32 ezer forint (én nem a középárfolyammal számolok). Nem tudom, itthon ki forgalmazza, de nem is érdekel, mert a Digital Bridge-en keresztül fogom megrendelni, ha éppen Jofkov hazatért már a szabadságáról, vagy isten tudja, mit csinál, ha éppen nem ilyen dolgok beszerzésén foglalkozik! Ettől függetlenül megeresztettem most az Aliph EU-nak egy levelet, mert megadom az esélyt ennek az útnak is. Vagy esetleg tud valaki magyar dealert?

Amit headsetre eddig elköltöttem, abból meglett volna már ez a jawbone. Grmpfh.

49 hozzászólás

Zila

Nekem az a bajom az összes fülessel (na jó azzal a kettővel amim van), hogy fáj bennük a fülem és lassúak. Nem is árulom el mennyiért vettem anno a SE bluetooth fülesemet. Horror áron, lemerül hamar, halk, recseg, lassú. Van egy 4000 forintos Logitech-em is, az is egy nagy kalap, de legalább olcsó volt. Mivel elég keveset vagyok úton, így arra pont jó a drótos füles, itthon meg marad a telefon a kézben. Próbáltam skype-val a SE-t is meg a Logitech-et is, mire összekonnektálnak a géppel már oda a hívás.

GK

Sony-Ericcson HBH-PV712. Alig volt 9.000 Ft, és tökéletes, pedig nekem elhiheted, hogy igényes vagyok ilyen dolgokra. Nagyon. A zajszűrés kurvajó (elrobog mellettem a villamos a Szabadság híd közepén, én majd megsüketülök, a másik fél meg _semmit_ sem hall belőle), fél hónapig kibírja egy töltéssel, nem recseg, jó hangja van, kényelmes, működik. Aki ennél drágábbat vesz, az simán sznob.

ab

Én a láthatatlan headsetre gyűjtök, villamoson és buszon egyre többen használják, biztos kényelmes is, csak rendszerint kétszer hangosabban kell beszélni vele, mint normálisan, és mindig valami összeesküvés kell legyen a téma.

kikkekke

Előbb dugnék a fülembe egy hétzenés kvarcórát, szíjjal. Nem, levehető számlap.

kikkekke

..de hogy ne csak a sajátomat ajánlgassam, a Jabra cégnek van egy jóféle headset-e, BT8020 vagy 8040, kollégámnak ilyen van, jobban hallom ha ezen keresztül beszél, mintha a Nokiáját használná. Én sokáig egy Samu WEP-et használtam, ameddig rá nem léptem. Akkor cseréltem le, mert a hangminőség nem változott semmit.. ugyanolyan sz*r maradt.

GK

Annyira tudtam hogy a sznobozás mellett a lényegi információtartalmat nem fogjátok látni 😀

@angelday: mi baj volt konkrétan a headsettel?

al

Autó = kihangosító. Ennél semmi nem jobb és ezt tapasztalatból mondom.
Nem autó = telefon. Tartani kell, persze de hallod a másikat. A zsínóros zsinóros, a bt pedig pont azokkal a gondokkal jár amiket leírtál. Nálam viszont kevesen próbáltak több bt headset-et és mind szar.

wotan

Nekem teljes mértékben megfelelő a hang (mondjuk nem vagyok audiofil). Hosszítottat kerestem, szerintem mégiscsak jobb ha közel van az ember szájához a mikrofon

Viszont nem tudom h lehet-e még kapni, elég régi a termék.

alternaiv

Nokia BH-102 (http://www.nokia.hu/link?cid=EDITORIAL_908464)
13 körül van azt hiszem az ára, de már nem emlékszem. Én jól hallok vele mindenkit, és még senki sem panaszkodott a hangminőségre a másik oldalon. Átlagosan 2-3 hetente töltöm, mondjuk egy nap max. 1,5 órát van bekapcsolva, amíg kocsiban ülök, ebből kb. 20 percet telefonálok.

eff

Mint a torkosborz, csak szívtam eddig a headsetekkel. A Logitech (uszkve nyolc rugó volt) Nokiával úgy működött, hogy a tihanyi visszhang köszönt vissza, imádtak velem beszélni, elköszönni még jobban szerettek. Én sem hallottam sokat. Szifonnal egy fokkal jobb. De én olyan állatfaj dicső egyede vagyok, aki nemautózik, így azt a felhasználói területet nem mondanám magaménak. Ellenben BKV-n, bringán eléggé vicces lenne ezzel kommunikálni. Így marad a hagyományos – eleddig a szifon mellé pakolt – füles, bár keresek olyan, ami hosszabb zsinóros (eléggé akadályoz a tekerésben a rövidsége), meg olyan, ami szövettel bevont, merthogy ne szakadjon már. De nem az in-ear-es, az nem jön be. Ha vki bír ilyen tippel, szívesen fogadom, és helyben mondom is már, kösz.

pappito

Józsi, füles ügyben nekem egy régi motorola van, lassú is, de felismeri a ps3, lehet vele nyomatni tímfortresszbe.

Na de nem is ez a lényeg, hanem, hogy eddig eFivel söröztem!

🙂

pappito

fotót a fenét, jót dumáltunk, nem vagyunk tinilányok, hogy egymást fotózzuk 🙂

különben is mennek szépen a déli szigetre öt hétre amíg mások a válságot hárítják el, vadul termelve a gdp-t 🙂

Dewla

Fátter, nekem egy ilyenem van:

http://www.plantronics.com/north_america/en_US/products/mobile/bluetooth-headsets/discovery-610

Tudom a Plantronics kört már megfutottad, de ez egy másik széria, mini lightweight, már vagy 2 éve megvan, az emberek nem veszik észre, hogy nem a telefonba beszélek közvetlenül. Speeshopban vettem, akkoriban ez volt a “world smallest vagy lightest”. Azóta is működik, pedig már jó sok telefon volt alatta.

Extra szolgáltatást nem nyújt, de ami a dolga azt végzi becsülettel és tisztességgel. Még elemes töltőt is adtak hozzá, hogy ha olyan helyen merül le ahol nincs áram akkor is tudd tölteni. Meg ilyen ingre akasztható “cradle”-t ami rezeg ha hívnak, kiveszed belőle és ezzel fel is vetted a hívást.

M.

Ez a headset olyan, mint egy golfütő kicsiben, csúnya, na. De mivel nem tudok jobb megoldást, ezért kussolok. Ritka a szép és jó párosítás.

zamar

Körülbelül 4éve használom ugyan azt a bluetooth headsetet. 10 kiló volt annó. Kifogástalanul működik és kiválóan szól. Nem kell 40ezres füles, csak meg kell találni a megfelelőt

Aszfaltbetyár

titkos tipp: iqua bhs-603. kicsi, nem tul draga, jo. hazamegyek es megnezem, jol megy-e iphone-nal 🙂 (mert meggyoztetek, bazmeg, es most mar jobb az eletem 🙂 )

Az Időmilliomos Apuka

Jawbone 2-t használok, nagyon jó, a zajszűrés tökélletesen működik. A másik oldal észre sem fogja venni, hogy fejhallgatóval beszélsz, ső azt sem, ha autóból hívsz. Jawbone 1 is megvolt, a Jawbone 2 jobban illszekedik a fülbe, de kell rá az opcionális „JAWBONE NEW FIT EARBUD”, hogy kampó nélkül is lehessen viselni. Ügyes a USB csatlakozós mágneses töltő kábel, A leírásban nincsen benne, de ha a füles lefagy (nekem soha nem tette ezt), a töltőkábelt bedugva 5 másodpercik nyomni kell a bekapcsológombot, az reszeteli a gépet. Fontos, hogy a mikrofon melletti kis fehér műanyag érzékelő az arcodra támaszkodjon, ott figyeli hogy milyen rezgések korrelálnak a hanghullámokkal, a többit kiszűri.

A $130 előrendeléses árat ne fizesd ki, amint megjelenik a boltokban, sokkal olcsóbb lesz. A Jawbone 2 ajánlott fogyasztói ára is $130, de az Amazonon $75-ért elvihető. Ahogy megjelenik a A Jawbone Prime, a Jawbone 2 ára is valószínűleg tovább fog esni. A Jawbone 2 hangszórójának a hangminősége kissé repedtfazék, a Jawbone 3 valószínűleg tökéletes lesz.

Már azért sem sietném el a helyedben a vásárlást, mert az Apple megszűntette a saját BT fejhallgatójuk árusítását. Lehet, hogy az iPhne OS 3.0 A2DP támogatás tiszteletére egy sztereó modellt fognak piacra dobni?

Adi

Kocsiban nem telefonálni kell bazzeg, hanem vezetni. A headsetes telefonálás is elvonja a figyelmet és balesetveszélyes, még ha nem is annyira, mint a kezes.

Várom az okoskodó cáfolatokat. :))

Loloke

En rengeteget telefonalok, sajnos ez a munkam velejaroja. A cegnel vagyunk igy 3an is, mindhárman kipróbáltunk már sokmindent, de egyetlen jó megoldás maradt, az pedig a Nokia BH-900. Sajnos nem nagyon lehet már kapni, illetve a fülpánt kialakítása miatt gyakorlatilag normál használat esetén évente eltörik, viszont hihetetlen jó a hangminőség (lehúzható mikrofon miatt nagy szélben is korrekt), nálam 2 napot kibír (normál használatkor akár 4-5öt is), és kényelmes, bár ez fül kérdése…

pappito

Adi, teljesen igazad van. Inkább onnan érdemes nézni a dolgot, hogy számos esetben, sokaknak az autóban töltött idő is munkaidő, nem lehet azt mondani, hogy “bocs főnök dugó volt, nem termeltem másfél órát”

Úgyhogy az autóból telefonálás, bár valóban növeli a rizikót, szükséges rossz, a kockázatot pedig az értelmes ember csökkenti, például úgy, hogy két szabad kezet ad magának – heccettel, vagy kihangosítóval.

Egyébként meglepő módon ez a vezetés közben telefonálósdi szabályozott dolog, még meglepőbb, hogy a szabályozás követi az általános gyakorlatot, vagyis nem basztatnak, ha telefonálsz és közben szabad a két kezed.

sevenofnine

Mintha erről regéltem volna amikor ott voltál az első Guitar Hero party-n 🙂

Lassan révbe érsz, én is megjártam pár headsetes utat.

eFi

Józsi, ha előbb szólsz, adtam volna neked kölcsön egy Jawbone 1-et 5 hétre – persze május végén még így is megkaphatod, ha addig nem rohansz el vásárolni. Én a pdaplaza.hu-nál vettem a cuccost és semmi bajom vele: a zajszűrés pöpec, a fülbe is könnyű berámolni, akku is bírta idáig rendesen (szoktam vele egy óránál többet beszélni, ami a fülhöz tartott mobillal a kezed elsorvadásához vezető egyenes út ugye…).
A sör és a banda amúgy rendben volt és tényleg nem voltunk tinilányok 🙂

shaark

Most látom, hogy eFi is valószínűleg erről írt, mindegy, reggel van… Legalább van linked is hozzá 😀

ifa

A jobb tárgyalási pozíció elérése érdekében betársulok a vételbe hozzád ha akarod, már régóta szemezek a jawbone-nal.

Kockás Pierre

Bocsi, de most nemvolt időm végigolvasni az össes hozzászólást, plusz a poszt ezer éves, de azért hátha vki idetéved:
én egy Jabra BT250V-t használok 3 éve. Nagyon szeretem, többnyire nagyon jó és érthető a hangja, bár egy HP laptop nagyon utálta, mert állandóan kikapcsolt :S
Viszont aztali gépemen egy régi Billionton BT kulccsal gond nélkül megy Skype, aztán Nokia 3650 és a szifon is imádja, bár szifon néha szopat párosításnál… Jah és egy Pana CF-52-essel is próbálkozom, issszonyat király a BT sw-e 🙂

ifa

Józsi, hogy áll ez a project? Kaptál esetleg választ a Aliph EU-tól?

ifa

off: Most látom, hogy átvetted a vezetést. Ez már a tisztított?