Multi lock-on

Az alábbi animációt sokan láthatták már a net különféle fórumain előbukkanni, engem mindig is érdekelt, hogy pontosan mi az eleje, a vége, mögötte a sztori és egyáltalán: mi van odaírva.


ez az eredeti 1:1 változat

Nos, a kezdéskor: “Ha nem tudod kinyitni az ajtót, törd be.” A legvégén pedig: “Ha tolva nem tudod kinyitni az ajtót… próbáld meg húzni.” A kép 700 kilobyte méretű, 160×120 pixeles bontású és 884 egyedi kockát tartalmaz.

Elődje valószínűsíthetően a XIAO XIAO lehetett 2001-ből, ami Flash alapú, szintén hibátlan alkotás. Arról bővebben itt olvashatunk.

12 hozzászólás

Hofstatter

Az a megvan, amelyiken péppé veri a fejét a billentyűzeten? 😀

Barnabas

Hofstatter: az a kedvencem, amikor eloszor lattam konnyesre rohogtem magam rajta.

Hofstatter

@Barnabas

Bár nem annyira cizellált mint a most kiposztolt darab,
mégis hűen reprezentálja az önmagába visszamutató informatikai
vektor életünkre gyakorolt káros hatásait.

Ergo pont ezért szeretjük. 😀

neo_21670

@józsi

a videó, és más ehhez hasonlítható (fekete-fehér, 160x120px animgif) gyöngyszemek időről időre felbukkannak, különféle történetekkel (volt már nyalókatolvajos, akit a végén a komplett hadsereg üldözött, zombilövöldözős, többrészesfolytatásos) a 2ch-n vagy a 4chan /gif/ boardján. A műfaj csúcsa az volt, amikor vki a Gorillaz klipversenyére dobott be egy ilyet. (Asszem a sztori ilyen forróvizesfürdőben veszekedő lányokról szólt.)

Ugyanakkor annyi szent, hogy az eredeti “pálcikaemberharc” flash bigyóval nem sok összefüggésbe lehet hozni.

tomsolo

“Elődje valószínűsíthetően a XIAO XIAO lehetett 2001-ből, ami Flash alapú, szintén hibátlan alkotás. ”

kuras.gif

György

Kevés ennél zseniálisabb alkotást láttam… hihetetlen, gyerekkoromban minidg valami hasonló dinamikát szerettem volna rajzolni, de mindig csak a statikus ábrázolás jött össze 🙂