Plastiknation: Twitter drive

A beharangozottnak megfelelően lement tegnap a Plastiknation új adása, ahol négyesben beszélgettünk életről, kapcsolatokról, barátságokról és twitterről (inkább ez utóbbiról). Sajnos továbbra is tökéletesen szerkesztetlen dolog volt, kb fél hattól majdnem éjfélig kitartott a kis csapatunk.

Szokásomhoz hűen a teljes technikai résztől a legvégéig online lehetett követni az eseményeket, ezt baromira kedvelem a webetes broadcastingban: streamelni kell és kész. Rengeteg XP-t gyűjtöttünk az este során, mi remekül szórakoztunk és magamban el is határoztam, hogy a koncepciót tovább finomítva folytatni fogom a Plastiknationt. Erről bővebben talán később.

Az adás megtekintését vágatlan formában senkinek nem ajánlom, így a nagyjábóli vágott anyag elkészüléséig nem is adom közre — kérem további türelmeteket.

Kérdés hozzátok, már aki látott bennünket: kérlek kritizáljátok a tegnapi adást megjelölve azt, hogy az estének mely szakaszában követtétek a dolgokat.

Köszönöm mindenkinek a drága idejét, aki segített a műsor elkészítésében (@machogergo, @ninokarotta, Orosz Péter, Nati, Fodor Orsolya, Panic) és köszönöm a nézőknek is a végeláthatatlan türelmet és megértést.

Technikai zanza a végére: az Index Videó szerkesztőségéből közvetítettünk, ez az általam ismert egyetlen hely, ahol van megfelelően barátságos kiszolgálás és technikai felkészültség. Semmi extra, de lehet zenélni hangosan (1), van zoomos kamera állványon (2), van beszélgetés felvételére alkalmas mikrofon (3). Ennyiből már lehet netes műsort készíteni. Az Indavideó “élőzz” megoldását használtuk, ami gyakorlatilag egy Ustream API-ra épült broadcast szolgáltatás. Ráadásul még az online chat ablakot is sikerült ide embeddelnünk. Az új Ustream chat kezel moderációt, lehet promótálni moderátorokat, chat-et slow módba tenni, nagyon klasszul összepakolták. A közvetítés minősége is jó volt, volt néhány hosszú másodperces eltérés az élőhöz képest, illetve két óránként újra kellett rúgni a dolgokat, mert szándékosan megszakad az adás — ezért lett három részben fölvéve. Persze ezzel kapcsolatban is várjuk véleményeteket, a szolgáltatás fejlesztői is érdeklődve követik a meglátásokat.

update: feladom. FLV-t nem lehet megvágni. Eleve 4 óra 20 perc anyag van, két órát szenvedtem azzal, hogy átkonvertáljam M4V-be, aztán onnan be iMovie-ba, de valamiért elromlik a hang. Legközelebb a kamerába teszünk szalagot és onnan fogjuk megvágni, de ez így képtelenség. Sorry, akit esetleg érdekelt volna.

72 hozzászólás

D@y X

Ideges leszek ha nem lesz megnézhető felvételről,mert sajnos nem tudom élőben nézni.

Forsage

Már csak 9 to go 🙂

József, ha eléred a lélektani kétezres határt, istenbizony reggelek ÉS követlek én is!

medoc

Forsage, inkább előtte regelj, mert akkor hamarabb eléri 🙂

Vazzeg, ez a kamu reg gáz. Úgy akar valaki jót neked, hogy közben megszopat? Kedves…

klarky

Ennek a twitter láznak a kapcsán tegnap eszembe jutott valami.

Annak idején amikor beléptünk a google friends listára azt mondtad, hogy klikkeljünk, aztán majd lesz valami. Lett már, vagy azokat is csak gyűjtöd?

(most látom, már oldalt nincs is kint)

piritos

help! Józsi mint twitterguru segíts! Egy képet sem fogad el tőlem a twitter. Mindenre azt írja hogy thats nice, aztán meg nem jó (‘There was a problem with your picture. Probably too big.’) pedig nem… egyet sem… ez miért van? 🙁

XJS

Azert jobb ez most, mint a korabbi Ustreames cuccok, mert nem szalad ki az orszagbol? Mert nagysagrendekkel jobb a kepminoseg es a hang is. Vagy tan azert mert perpill 9 nezo van?

netpincer.hu, te. 🙂

piritos

mi ennek a számnak az előadója/címe? tetszik. a limbó előtti diszkós.

hunmaster

Srácok, ugye fel lesz véve az adás? Sürgős barátnős program van, de látni akarom 🙁

wut

túl jó a minőség!!! rosszabb nincs?
sajna mobilnetem van, korlátos… 🙁

clyd3

1.Láma vagyok nem találom a cset linkjét
2.Panic-ot zavarjátok el mert valamit félreértett és nem 2 óránként,hanem 2 percenként szakítja meg az adást 😉

clyd3

Ha szerencséd van, eléred a 2009 követőt, de arra nincs semmi garancia, h másnap nem iratkozik le, ha nincs érdekes kontent.

4Si

A műsor legutolsó mondata, ami a kamera földre helyezése után hallatszott @machogergo szájából mindent vitt. 🙂

tapsihapsi

ismerjük fel: a Twitter 2009-ben visszahozta a valóságshow műfaját. az önkéntes reality-ét, amelyben hirtelen annak is van híre, akinek egyáltalán nincs.
a szolgáltatás népszerűsége tehát egyfajta bulvársajtó termékéhez fogható.
a legtöbbször csak zajnak nevezett átlagos, napi tweetek nem szólnak többről, mint kivel mi történik éppen most.
ezek összessége, avagy egy szimpla tweetelő követése az alábbi esetekben válhat igazi, fogyasztható bulvártermékké.

– ha különleges dolgok történnek az illetővel
(de napi szinten ez kizárható, illetve ha mégis, akkor már nem beszélhetünk átlagos tweetelőről 🙂

– ha a semmiről is tud tudatosan jót írni
(ez sem fordul elő átlagos esetben)

– esetleg olyan részletekig enged betekintést az életébe, akár egyéb csatornákon keresztül is (pl livestream), ami már a közelsége miatt tényleges kukkolás érzetet ad.

Józsi az első kettő keveréke, míg szvsz HH erősen az utóbbi kategóriába tartozik.

magam részéről abban bízom, hogy túl a pesti twitter-lázon, előbb-utóbb egyensúlyba kerülnek majd ezek a dolgok. követők és követések, twittelők és tweetek.

egy-egy erős napi gondolat szintjére csökken majd a tweetek száma, Uj Péter máshol osztja majd meg tracklistáját, és még Józsi is megtalálja a hangját, ahogy blogjával is bele telt néhány évbe az elején.

a valóságshow része pedig megmarad csalódon, baráti körökön belül, és csak attól olvassuk majd, hogy kihullott gyermeke tejfoga, akitől mindez hírértékkel bír részünkről.
így előbb-utóbb beáll a Twitter egyfajta kisközösségi free SMS szintjére.

Ger

A pizzarendeléstől néztem 10-ig.
Kritika:
Hasznos tartalom ezalatt kb. 1 óra volt, a többi semmit sem ért, habár valószínűleg kellett a köztes dumcsi, hogy felszínre kerüljön az értelmes tartalom. A poénok ütöttek, mert nem voltak izzadságszagúak és tervezettek.
Szereplők:
Valóban szerkesztetlennek tűnt, spontán és jól fogalmazva csak Karotta, felkészülten (csak ő volt igazán képben) meg csak OP szólalt meg. Józsi te egy nagy gyerek vagy, Alien meg kicsit szűklátókörű (Freud bólogat)
Technika:
1. pont 8-kor szállt el a dolog, de 8:05-re rendbehoztam
2. twitter-karbantartás baki volt
3. ablakelrendezés (chat-video), bár engem nem zavart
4. 2009-ben nem bemutatni kell a monitoron a linket a kamerának, hanem betolni a chatba. Ebben mondjuk a nézők jók voltak.
Téma:
10-ig nem igazán vettétek figyelembe a nézők kérdéseit, főleg a “miért jelöljünk”=”milyen tartalmat adsz a Twitteren” kérdéskör maradt el, pedig fontos lett volna. Ha utána ez kiderült, akkor jó.
Javaslat:
– Akarj kevesebbet és tartsd kordában a beszélgetést, mert így, mint valamelyik chat-elő mondta: kolesszoba hangulat volt.
– Demcsák Zsuzsa szintjére (aki nem reagál az interjúalany válaszára, csak továbbkérdez függetlenül tőle) ne süllyedj!
– Csinálj átvezető animációt, főcímet, feliratozást. Ez nem azért kell, hogy “villogj”, hanem a fenti kordábantartásban” segít. Mondjuk

AlieN

Ger: Egy pár órás szerkesztetlen médiamajomkodás alapján megítélni az emberről, hogy szűklátókörű bizony komoly elemzői képességekre vall. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan lerántjátok rólam a leplet, pláne egy olyan helyzetben nehéz ezt kívülállóként megtenni, amikor szándékosan játszok egy ilyen szerepet és csak a kamera másik oldaláról figyelhetsz. Szóval max. respect! Tényleg így van, elismerem.

Turrican

AlieN, majd a “Józsialevegőben” c. dokumentarista fotográfiát posztold ki légy oly szíves. Erre a mail címre is jöhet 😀

oldman

Olyan 10 ora felé csatlakoztam… de nem sokat néztem.. pár perc allatt lejött az egészből hogy nincs semmi koncepció csak összeültetek és beszélgettek midnenről, ami persze jó is lehetne de én pont a limbozás résznél jöttem be, ami nem picit idétlennek tünt, és persze percenként twitter/angelday -t nyomattad.. értem én hogy ez kampány, de akkor se percenként kéne bemondani. Szerintem is legyen legközelebb rövidebb az egész, és átgondoltabb hogy miről akartok beszélni stb.

Ger

AlieN: komoly elemzői képességemet most a műsorban elvállalt szerepeddel kapcsolatban vetettem be 🙂
Az egy óra médiamajomkodás sokszor több, mint elég abban az esetben, ha egy “szerepről” és nem a “szereplőről” kell ítéletet hozni.
Ha szerepel az ember (márpedig a netes jelenlét egy műsorban az), akkor eztafajta kritikát vállalnia kell, bár ezt te tudod a legjobban.

fassy

7-kor csatlakoztam, pár 10-20 perces szünettől eltekintve végig néztem.

A konkrét probléma a mostani adással szerintem abban állt, hogy alkalmatlan volt arra, hogy olyan emberekhez is szóljon, akik nem “rajongóid”.
Én speciel kitoltam több kisebb, de legalább 20-30 fős aktív közösségben a javaslatot, hogy nézzék, de a legtöbb embernek nem hozta meg a kevét ez a twitterhez, inkább elmélyítette benne, hogy ez valami hülyeség.

Ami azokat az embereket illeti, akik ismernek titeket, és feltehetőleg már twittereznek is (max 200 néző volt, tehát a nézők jelentős része ide tartozott), nekik voltak érdekes és élvezhető momentumok a műsorban. Index kulisszatitkok, OP background, stb.

Összességében érdemes lenne koncentrálni a témát egy max 1 órás intervallumra, amikor előre megírt kérdésekkel egyfajta “kerekasztal-beszélgetés” zajlana le, a téma többoldalú körüljárásával. Érdemes lenne pl. demózni a szolgáltatást, bemutatni az opponenseknek, hogy épp ott akkor miért volt ez az egész jó. (Ez technikailag kicsit nehezebb). Jó lenne ezeket tarkítani betelefonálós (esetleg skype) részekkel, így a közönség beljebb lenne a műsorban, nem egyoldalú lenne a kommunikáció.

Attila

Hello,
En egeszen a Dr.House kezdeteig kovettelek titeket es meg kell, hogy mondjam, hogy pont az tetszett, hogy spontan volt. Ettetek a pizzat, ugraltal a kamera elott, “twitter-laz”, miegymas, ugyhogy maradjon is igy. Varom a kovetkezo adast. (ja es hetfon fogok megterni, szakitok a windows-zal es beruhazom egy Macbook Pro-ba!)

rivera

Mi a spottr-en túl vagyunk 5 élő adáson ( http://www.ustream.tv/spottr ). Szerintem a legfontosabb hogy feszes legyen a műsor. Elhúzni, ad-hoc hülyéskedni lehet, de hosszú távon amatőr feeling. Ilyen téren sok fejlődést nem tapasztaltam pedig az első PN-től fogva láttam az adásokat.

Logót és főcímet viszonylag hamar csináltunk, sőt szereplők nevének felírását is, több kamerás közvetítést szintén (az érdem @kelemenbandi-é), szóval ahhoz képest hogy “profi” körülmények között, hozzánk képest nagy stábbal ment a mostani adás megint csak amatőrnek hatott.

A nézőszámot tekintve szerintem bukás volt, 200 viewert az első PN-ek alatt kevesebb reklámmal simán összehoztál. A szervezés, “so called” netes celebek, inda háttér ellenére nem érdekelte az embereket az adás. Március 15-höz tudom hasonlítani, ott DW1-ék spontán, pár helyre kitwittelt közvetítését a végén ha jól emlékszem 6000+ -an követték.

A meghívott vendégek nagyon jó ötlet, itt egyre figyelnék, egy profi igen nagy kontrasztot ad, máshogy fogalmazva Karotta mellett kiscserkésznek tűnt mindenki.

Zila

Kiváncsi vagyok a vágott verzióra, élőben valóban sok volt az üresjárat.
AlieN volt az egyetlen aki (számomra) érdekes kérdéseket tett fel, jókat mondott. OP-s beszélgetése teljesen rendben volt. Nem gondolom szűklátókörűnek, tény hogy a @machogergo szerep volt túlsúlyban. Kapott is 30 követőt 😀

AD, te élőben (úgy értem kamera előtt, élőben még sosem láttalak 🙂 mindig egy kicsit merevnek, mesterkéltnek tűnsz, igazából írásban fényévekkel jobb vagy. Valamint nem tudsz kampányolni, tehát nem leszel jó politikus 🙂

Az óránkénti megszakítást meg ki kellene küszöbölni, mert az botrányos volt…

bobbyperu

“egy profi igen nagy kontrasztot ad, máshogy fogalmazva Karotta mellett kiscserkésznek tűnt mindenki.”

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy kiscserkészek között könnyű profinak lenni:)

Őszintén megvallom Józsi, engem nem győztél meg, hogy “kövesselek”. Könyörögtél, szlogeneket ismételgettél, de nem érveltél. Amíg úgy érzed, hogy ez elég ahhoz, hogy meggyőzz embereket, addig olyan érzésem van, hogy nem veszed komolyan a közönségedet.

Ráadásul szerintem te is tisztában vagy vele (gesztusaidból, retorikádból ez jött le), hogy amint megnyered (vagy nem) ezt a versenyt, visszaesik a “nagy hit”, de a tweetek száma biztosan.

Peace

yzzy

Ha már vélemény: egy fél órát láttam, Doktor Házig közben és után, szerintem a legnagyobb gond a szerkesztetlenség, lehet valaki és valami spontán és ad hoc egy szerkesztett műsor mellett is. Kellene egy szerkesztő, aki összerakja és betartatja a műsor menetét (vagy ez te lennél?). Másrészt nem nagyon értem az adások célját, tisztázni kellene, h hova akarsz eljutni, ha a cél az, hogy ilyen amatőr, belterjes izét nyomj, amit 150 ismerősöd követ, akkor a műsor abszolút a helyén van, ha egy kicsit fejlődni akarsz és a tweetes körön túl (mint szereplők és mint nézők) is akarsz menni, akkor kicsit komolyabban kellene és magadban is meg kellene találni az újságírót, hiszen az embereket (mint egy tágabb célközönséget, nem a belterjes baráti körödet) nem nagyon érdekli OP korai angol verselő munkássága, egy szubkultúra kevéssé ismert (bár ott jeles) képviselője, az viszont érdekes lenne, h egy orvos miért lesz autós újságíró, és a pornó-elmélkedés is már épp elkezdett volna érdekelni, de megszakadt, szóval szerkesztett és kitalált műsor kellene. A Twitter-kampány részéről: az a baj, h mivel ezt a műsort nagyjából azok nézik, akik téged olvasnak, a kampánynak ilyen körben semmi értelme, aki akart, az már csatlakozott és regelt, aki meg eddig nem, az meg nem is fog. A követőket úgy lehetne növelni, h kilépsz ebből a körből, és itt visszatértünk az első problémához.

Till Zoltán

néztem fél órát. sorry, de nekem nem jött be.

nem vonzó az, hogy a másik szemetére iratkozzak fel. szerintem nem kell, hogy a twitter szemetelés legyen.
ha Te ilyen példát mutatsz és erre búzdítasz, akkor persze más is szemetelni fog.

Józsi, érted egyáltalán a twitter lényegét?

nézd meg, amit a mÁrketinges Dávid írt róla, mert neki már leesett. Doransky is értelmeset írt róla.

mellesleg néhány twitter guru ugyanúgy hülyeséget csinál a követőszámra hajtással, amikor jelöl mindenkit ész nélkül, hogy visszaigazolják. Ott már nincs kommunikáció, kapcsolat – gyakorlatilag spam és kész. nem hiszem, hogy bárki 10.000 ember twitjét valóban követi.

szerzel bruttó 2009 követőt, hogy a hátukon elérd a csillagokat. regisztrálnak és megnyomják a follow-t, aztán el is felejtik a twittert és nem használják, mert csak miattad csinálták. Tényleg ez a cél?

GazVezir

A korábbi sokszor vegyes véleményektől eltérően nekem abszolúte tetszett a műsor. Már a kezdés előtt is követtem, a végéről azonban sikerült lemaradnom, így majd a vágott verzióval pótolom a kimaradt részt.

Technikai szempontból végre egy gördülékeny adatfolyam fogadott, aminek különösen örültem. Nem értek egyet a korábban felszólalókkal, akik azért panaszkodtak, hogy !egyszer rá kellett bökni a refresh gombra. Komolyan emberek, itt senkinek nem volt modemes internete, amikor bruttó 3,5kb/sec volt a letöltés és két percenként újra kellett tárcsázni? Na az volt idegesítő, de azért megvolt a maga varázsa.

A műsorba meghívott vegyes társaság különösen üdítő volt, ütközött pro és kontra, így több szemszögből meg lehetett vizsgálni egy adott témát, noha általában az a Twitter körül zajlott.

A fenti hozzászólásokkal pedig szerintem sokan elvetik a sulykot a kritikát illetően. Gondolok itt többek között a koli szoba hangulat kifogásolására. Ez nem a GameSpot vagy bármilyen hasonló jellegű site. Ha majd profin megszerkesztett műsorra vagyok kíváncsi mondjuk egy adott konzolos játékkal kapcsolatban, akkor megyek a már említett GameSpot-ra.

Jól szórakoztam a műsor alatt, részemről ment a szavazat @angelday-re.

ikea rekamié

Én is kb. a pizzarendeléstől a végéig néztem az adást. Azt hiszem Natinak hívják a csajszit, aki a kamera mögül párszor betolta, hogy ha valami érdekesebb hozzászólás volt a cseten, az jó ötlet volt szerintem. Én is beírtam pár kérdést, mikor úgy látszott, hogy Alien pont a monitorra kacsint, hátha észreveszi és válaszol. 🙂

Régebben volt egy nagyon király post Aliennel és Crafttal, amikor elővettetek egy 11 évvel ezelőtti képet és megcsináltátok újra. Akkor jutott eszembe, hogy írhatnál egy Plastik Media All Star vagy Plastik Media Who Is Who (WiW :)) postot azokról az arcokról, akik rendszeresen megfodulnak a szerkesztőségben, hogy lehessen valahova kötni őket. Az adás alatt is meg akartam kérdezni, hogy pl. OP-vel honnan ismeritek egymást, mert veletek is láttam már egy fiatalkori quake-es videot. Ahogy fassy is írja, azok voltak a legjobb részek, ahol háttérinfókat kaptunk. Pl. az is érdekelt volna, ami a beharangozóban volt, de végül mégse beszéltetek róla, hogy Alien hogy keveredett el a bme infotól a pornóig, ugyanez OP-nél sote-tól főállású blogolásig. Én is bme infon végeztem, holnap megyek állásinterjúra, ha nem jön össze, irány a pornó? 🙂

peterkelemen

Néztem volna, de külföldről élvezhetetlen volt (értsd: egy képkockát sem sikerült megtekintenem) a kimenő sávszélesség hiánya miatt.

Ger

Ha már kampány: amikor az egeret az új (ideiglenes?) fejlécen lévő linkre (twitter.com/angelday) viszem, még a felső menüsor gombjai az aktívak. Hát így hogy iratkozzon fel az ember? 😀

edhellon

Fuji^, Nemetorszagbol teljesen jo volt a stream. Valaki meg mintha a tavolkeletrol nezte volna…

AlieN

Ger: Jól értem, hogy te most tulajdonképpen a “forgatókönyvíró” munkásságát kritizálod, aki kitalálta ezt a szűklátókörű karaktert és beletette a produkcióba? Gondolom a szereplő kifogástalanul játszotta a szűklátókörűt, különben nem erre a megállapításra jutottál volna…

Ger

Részemről megállapítás, hogy a figurát igen hitelesen hozta a szereplő. Hogy ezt szűklátókörűnek gondolom, az a véleményem.
Ugyanakkor várom a tematikus adást is, ahol remélhetőleg nem a twitterről vagy a kocsikról lesz szó.

Hofstatter

Józsi!

Lehetne a logós kép alá linkelve a nagyfelbontású
verzió?

Szerintem sokan megőriznék az utókornak. 😀

Zila

GazVezir: volt modemes internetem, csak közben 2009-lett, ezt a refreshelősdit pedig el kéne felejteni. Ezt úgy kéne megoldani, hogy a háttérben óránként vágódik a rögzítés, annak az 1 órás darabnak változik az url-je az élő stream meg megy tovább a maga útján. Persze ezt megoldani nem ilyen egyszerű, de azért nem űrtechnika… A refresh-sel csak az a bajom, hogy a chatből is kiestem, loginolni kellett újra.

wishmylove(web 2.0 designer)

Sztem a tegnapi műsor 10/10!

4 totálisan eltérő tipusú ember + a női kommentár a háttérből (az olasz ticsör), totál káosz, totál amatőrség, kurva nagy besülések.

Annyira szar volt, hogy én ilyen jól még nem szórakoztam és ezt halál komolyan mondom. Minden elismerésem!
Volt pár flamer, de ők nem értik a művészetet, ez pont attól volt tökéletes, hogy minden instant volt.

Nekem nagyon teccet! Folytatást akarok !!!!!

Respect!

Robb

Csókolom. Néztem is, reGGeltem is, follow, azóta nyomtam 3-4 twittet, jár a piros pont teccik mondani? 🙂

Józsi for President. 🙂 Béke

sjuknoah

a masodik kepen a teve az egyazegyben a szifonos tecso ikon

csi

Én csak az elejét néztem. Amikor pizzát rendeltél, az jó volt. Aztán jött az a pornós csávó, bemutatta az ánuszát, utána nem sokkal elkapcsoltam. Nem gond a szerkesztetlenség se, de nem árt ha valaki terelgeti a vendégeket.

A radírfejes buddy csinálhatna ilyen videókat, mert ez vicces:
http://www.youtube.com/watch?v=vesLi7kqTek

Twitteren egyelőre követlek, oszt majd meglátjuk.

okoska

Az idő megszépíti az emlékeket, de már pár nap távlatában is teljesen jónak, vállalhatónak gondolom a műsort.

Kedvenc pillanataim:

– Beüt a “szopás művészete téma”, döbbenet az arcokon, majd József, kezében mikrofonnal zavartan néz a kamerába.

– “Spriccel a ge*i a hüvelybe, erről van szó” beszólás, majd ettől megboruló résztvevők.

– Karotta próbálkozásai a moderátori szerepben, aztán gondterhelt fej, és elmélkedés a világ dolgairól 😀

– OP párszor bedobja a “lekonf. kellene, most!” témát, de Jozsó Ramboként küzdve továbbra is Gyurcsókos stílusban könyörög a szavazatokért, fogalom nélkül.

– a legvége meg EPIC. Kamera le, erre AlieN: “na oké, akkor én megyek vissza szopatni!”

Én @wishmylove véleményét osztom.

ndr

Én kb 9 után kezdtem nézni a végéig. A hangon még van mit csiszolni, sokszor nem lehetett érteni amit beszéltek. A hátulról beszélő hölgyet egyáltalán nem. Lehet, hogy nem kellene ennyit zoomolni a kamerával, egy fix beállítás is jó lenne (igazi 70-80-as évek garbót vegyetek). És tudni kéne meddig ér a kép elég sokszor kilógtatok belőle. Talán egy monitor is kellene mögétek, amin látjuk amit éppen mutatni akartok, a kézben hurcibált laptop helyett.
bocs ha már írtátok

Nóra

Én végig néztem az egészet elfáradtam 🙂 Én erősen megvágnám a nyersanyagot, Gergőt teljesen kihagynám 😀 viszont Péter őszintesége nagyon tetszett, ahogy beszélt a bogyókról és káros hatásairól. Gábort, őt hívd meg máskor is nagyon jól kezelte a sokszor kezelhetetlennek tűnő dolgokat.A keserű fülzsírt sajnálom.

fapina

van egy álmom…

…valaki elmondja, ez miért –
olyan sok okos ember olvassa ezt a blog -ot;
olyan szépen igyexem fogalmazni, mint apa a bolondgyerekével.

“nyerni kell, ez fontosabb, mint”

[…]

van egy barétom. sok pínzt keres, nettó 600? nem tudom,
nem is érdekel, de felvágós lett. örülök, 600 nettó, nem kevés.
csak nem értem.
“felvágós vagyok – mert sok pínzt keresek.”
ez jó, de nekem így, kevés;
be kéne fejezni ezt a mondatot.

…felvágok, mert sok pénzt keresek _és_ finomakat eszem.
…felvágok, mert vettem egy Merci SL-t, _és_ utazhatok.
…felvágok, mert sok pénzem van, _és_ szép ruhákat veszek.

* * *

Angelday, nyerni szeretne (vö.: “KELL”) _és_ ez azt jelenti, hogy.
mit jelent? be kéne fejezni a mondatot.
ha nyerek a twitteren, akkor ez azt jelenti… mit jelent?

nem értem 🙁

[…]

az adást nem láttam.
Dr. Strangelove-t néztem.
bepótoltam egy mulasztásom.
(ahogy a vanishing point-ot, a midnight cowboy-t, az angel heart-ot, kagemusha-t, etc.)

de van egy álmom…

…megérteni,
miért szomorú a bohóc, amikor senki se nézi,
senki se látja.

Dávid

Nem az Index az egyetlen ilyen hely. Ennél profibb pl a bss.