Propaganda, TV2 2003:06:23:00:55

A Propaganda 2003. június 23-án sugárzott műsora a magyar blog hőskorának egy szeletét adta adásba. A műsor későn volt, szar volt, de ez már valami volt, még akkor is, ha csak fogalmi keretek közötti céltalan elemzés és megszólaltatott figurák zsinórra felfűzött formáját öltötte. (Elvégre mi ez a bullshit az adás elején, ahol bölcsészkedünk és a napló, meg az én viszonyát keressük? Mindenesetre aki nem rettent el az első 5 perctől, annak több is következett.)

0:59 Dr. Bazsányi Sándor esztéta és Csender Levente elsőkötetes író
5:20 ex-Antonov Goren
6:40 Kiss “moon” Borbála, neverminder
7:30 She (már csak facebookon) és Suematra
13:50 Új (igen, hosszú ú-val) Péter író angeldayról beszél
15:15 Index Klapka utcai irodája vágókép (itt dolgoztam!)
15:25 Illés Attila Etele (technocol.hu — mára behalt már, hátul Hornyacsek Daniel azaz Lloyd billentyűzettel, Razzia Cattani a cicával, a harmadik pedig forest. Az integető kínai cica beszarás!) — a műsor legjobb része
16:18 Földes András vágókép
18:33 UP: “hülye linkeket küldözgettek egymásnak” — már akkor felfigyelt a tumbleblogra!
19:37 B2Men
20:24 Matula.hu — Bede Márton és TBG teljesen szétcsúszva
21:24 Bede Márton definiálja a fanzin fogalmát: “A fanzin kérlek szépen, azt az különbözteti meg az újságtól, hogy nem kell belőle köteles példányt küldeni a Széchenyi Könyvtárba és eredetileg pedig [TBG inaudible] biztos volt régebben is, de tehát ez így a punk kultúrával lett így igazán nagy. Amikor angliában elindult a punk mozgalom, akkor a legalább olyan fontos dolog volt benne lenni, mint a Sex Pistolsszal a Sniffing Glue című fanzin, amit szintén egy 19-20 éves körüli srác írt és amiben azt írhatott, amit akart.”
22:09 Bateman (szánalmas.hu)
22:50 TBG esküszöm jobb, mint Ellen Feiss
23:30 Sithlords (szánalmas.hu)
24:35 B2Men Subbacultcha

Háttér: UP megkeresett azzal, hogy kellene néhány dolgot mondani a tévében, Tillával csinálnak valami műsort, de nemet mondtam neki (minden ilyesmire nemet mondok). Ettől függetlenül elkészült és adásba ment a műsor a fenti tartalommal. Bedéék csináltak is egy valós idejű chat-transzkriptet az adás alatt, itt olvasható.

A műsort a blog erejének segítségével kutattuk fel, Steadman és kelemenbandi voltak, akik a fenti videót kitúrták, köszi! A hozzászólások eleje arról szól, hogy keressük a videót, ezt történteti jelleggel megőriztük. A 28. hozzászólástól kezdődnek azok a kommentek, amik már a videó óta készültek.

61 hozzászólás

tapsihapsi

az akkori Supergroup (azóta Propaganda néven kivált része) gyártotta a műsort. Az adásokból volt wmv stream is annak idején a tv2 oldalán. Hátha valaki leszedte…

hajni

pl tucc neki irni messaget a facebookon. az ismerosoim kozt.

nev

ilyenkor csodálkozom, hogy a névsorból kb. senkiről sem tudom kicsoda. pedig olvasok ám mindenfélét ebből a közegből, és mégse tudom:

ki az a neverminder, ki az a sumatra, ki az a she (gondolom egy lány), ki az antonov, na jó ujpéterről tudom, hogy ő a bajszos, akinek van egy sapkája, de amúgy nem tudom, hogy ő kicsoda. vajon ki az etele, és ki a tbg, és vajon ki az a bede?

nem ugyanazt a webet olvassuk azt hiszem.

dw1

pedig megpróbálkozhatnál egy indavideoval mert a rapidshare-ről csak 10x lehetett letölteni (isteni szolgáltatás) és nekem már nem jutott belőle.

oksamat

francba a rapidshare bekrepalt, max 10 downloader. valaki valahova mashova feltenne? koszi…

Lam

This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector’s Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

This limit is reached.

🙁

nev

off
eszméletlen megint amit nadal és djokovics csinálnak.
off

Credo

Érdekes időkapszula volt az ősblogos időkből. A sok érintett Indexes kérhetne a TV2-től engedélyt az Indavideóra töltésre, ha már ők nem achiválták online. (Ugye az Indavideó egyik legfőbb szabálya az, hogy magyar kereskedelmi tévés tartalom nem mehet fel engedély nélkül. Ezt most konkrétan nem találom, de valahol még biztosan szerepel az apró betűben, tehát bárki nem dobhatja fel.) A B megoldás meg a 3 darabos YouTube sorozat lehetne.

bede

Ennek a szereplesnek hatasara jottem ra, hogy SOHA nem szabad fuvet szivni teveben szereples elott, es egyebkent sem nagyon kell szerepelni a teveben.

Adrian

Szep volt akkor meg ez az egesz. Megneznem ugyanezt a videot ma leforgatva, de nem a Tillaval.

Adrian

13:53:”angeldaj”-kicsit szerdai plastiknation flashbackem van 🙂

TBG meg csodalatos ahogy beszivva magyaraz,

holland

Új Péter azóta a cviklin folyamatosan meghazudtolja akkori elveit, és ingyen (Távozz tőlem sátán!) ír.

Jofkov

Ugyanmár!

Bedéék a legvidámabb arcok, jó látni két ilyen fineszes jóbarátot, ahogy tolják bele a kamerába:-D

Tök igazuk van: most mit komolykodjanak?:-DDD

nev

én meg kölcsönadtam a rover mecsboxomat a szomszéd házmester fiának. angelday te teljesen meghülyültél, ha azt hiszed, hogy ezeknek a momentumoknak médiatörténeti jelentőségük van.

a web maga a low tech publishing totál amatőröknek, nagyjából lehet tudni, hogy ez a sztori a webszemét kategóriája, thumbler is meg még a thumblr, meg még a thuml3r is. ezek a vicc kategóriájába eső termékek.

a usenet, geocities, blogspot, twitter. a hálózatban a 0., 1., 2., 3. a generációs tévedések. a maga idejében minden freeweb megoldásról azt állították, hogy világforradalom, de eddig még mindet elmosta az idő.

uj péter és az index az európai médiatörténetben egy fing. nem azért fing, mert uj péter egy fing, és akkor ő egy fing, és nekem van igazam, nem ezt gondolom. elmondom miért.

amikor majd ötven év múlva nyúlott pulóveres szemüveges hülyegyerek írják a médiatörténeti lexikont (biztos úgy lesz, hogy majd csak gondolnak valamit, és akkor a gondolatukat meg azonnal több nyelven közli valami szuper kütyü, szóval amikor ezt majd írják, akkor) a következőt fogják nézni,

— na nézzük csak ezek a srácok követték-e az európai angolszász hagyományait (konzik-e?)
— na jó, ha nem, akkor nézzük csak lázadtak valami elnyomó rendszer ellen, harcoltak valamiféle szabadságért (libek-e?)
— na jó, ha nem, akkor volt-e mögöttük társadalmi felelősségvállalás, írtak e szegénységről, általában a társadalmi kérdésekről (szocik-e?)
— na jó, ha nem, akkor gazdagították-e a nemzeti kultúrát, van bármi, amit ki lehet abból be lehet tenni a széchenyi könyvtárba (nácik-e?), [értsd nacionalisták, és nem fasiszták]
— na jó, ha nem, akkor követtek-e valamilyen elveket (pragmák?)
— na jó, ha nem, akkor be lehet-e őket sorolni valamilyen szellemi áramlatba (radikálisok, reformerek, realisták, idealisták), vagy valahová?

és ha erre a válasz erre is az, hogy nem akkor ledarálják az egészet. az, hogy az egyik hózentrógert hord, a másik meg nem fújja ki az orrát, az médiatörténeti szempontból pont nem érdekes.

azaz ha egy lapnál nincs olyan spíler, aki ezekre odafigyel, akkor az a média nem lesz időt álló. percemberek fognak dolgozni, és mindenféle szart fognak írni arról, hogy ki kinek adta kölcsön a mecsboxot.

Anim

annak ellenére, hogy fogalmam sincs kik vannak a filmben, és soha nem is olvastam soha a blogjukot

nev

az lehet, hogy magyarország egy fing a világban, de nem fing az európai kultúrában. az indexet, a plasztik médiát, sue mikroblogol a facebookon, akármit, a kontinens kultúrájához kell mérni, és nem a világhoz.

nev

@angelday,
— ha a világhoz mérünk, akkor minden 0, vagy majdnem minden.
— ha magunkhoz, akkor minden 1, vagy majdnem minden.
— ha európához mérünk, akkor van ami 0, van ami 1.
szerintem ez a kisfilm európai mércével: 0 (értéktetlen).
magyar mércével meg: 1 (értékes, vagy legalább is érdekes).

de egyezzünk meg abban:
“akármiként állítunk fel mércét, a [vers] blog csak úgy szép, ha nem tudni mért szép.” mm

@bede,
biztos nem.

csi

Mondjuk az a technocol szar volt, azért nem kár, hogy kimúlt. Viszont amikor azt a zöld hátteres vicclapot csinálták, a nevére nem emlékszem, azon nagyokat nevettem.

A legjobbakat az etele mondja ebben a riportban, pedig ő nincs is hatás alatt.

Történetileg talán a matula jelentős, az bekerül az annalesekbe. Ez valahol rettenetes, de nem feltétlenül.

PAStheLoD

Ahah, mofogep-et azota is siratjuk. matula ahhoz kepest csak ilyen homokozos tiszaviragzas volt szívlapáttal.

@nev

“a web maga a low tech publishing totál amatőröknek, nagyjából lehet tudni, hogy ez a sztori a webszemét kategóriája, thumbler is meg még a thumblr, meg még a thuml3r is. ezek a vicc kategóriájába eső termékek.”

azért ez elég erős kijelentés, gyorsan nézz szembe a ténnyel, hogy minek is tudható be a nagy kék vízen túl annak a szimpatikus fekete bácsinak a győzelme.

az már csak a saját költői kérdésem, hogy szerinted hány ember életét befolyásolják a weben olvasott/történő dolgok? egy PirateBay per, egy wikileaks, embereket rúgtak ki, mert a Facebookon a főnök látta kiírva, hogy “ma nem megyek be, van hamis igazolásom, lol”.

(nice trolling though)

ceg

Ez kb. 10 év múlva érdekelne újra, itt lesz? Anno láttam a tévében, de még túl jól emlékszem rá, hogy mennyire kínos volt.

ceg

ceg első mobilját a TV2-től kapta blogolásért 2002-ben. 🙁

TopiG

:DDD Hálás vagyok ezért a post-ért, ill. a videoért. Az, ami itt web2.0 címszó alatt folyik, az szerintem kurvára úttörő, és még ma is csak sejteni leht, hogy mekkora (lesz) a jelentősége (óriási szerintem).

Aki nev mintajara minőséget, meg “szinteket” keres, az szerintem kurvára nem látja, hogy itt egyelőre még csak a leheteőségek feltárása és a korlátok ledöntése zajlik. Ettől persze lehet azt mondani, hogy UP szemetel, AD fasza, Bede meg köcsög, de most nem erről van szó. Mintha Koltai Tamástól nem azt kérnénk, hogy írjon egy kritikát x színház y előadásáról, hanem hogy beszéljen magáról a színházról, hogy egy színdarab milyen hatással lehet ránk.

rog

“Fontos megértetni ezekkel a gyerekekkel, hogy dühüket máshogyan vezessék le, ne úgy hogy társukat bántják. Beszélgetni kell velük arról, ha folyton piszkálják társukat, a többi gyerek el fog fordulni tőle, és nem lesznek barátai. A többiek jókat játszanak együtt, míg a verekedős gyermek magában duzzoghat.
Ez csak szülői és óvónői segítséggel valósulhat meg.
Az agresszív viselkedésnek többféle oka lehet:
• Nem csinálhatja azt, amit szeretne.
• Szeretethiány, úgy érzi, ilyenkor legalább rá figyelnek.
• Fáradt, éhes, csak nem tudja kifejezni.
• Tetszik neki, ahogy a nagyobb gyerekek verekednek, és őket utánozza.
• Verekedős, erőszakos filmet nézett a tv-ben, és azt utánozza.
• Féltékeny a másik gyerekre, pl. kistestvérére, mert az mindig az anyuka kezében van.
• Folyamatosan szabályoknak kell megfelelnie, túlzott szigorban nevelik szülei.
• Esetleg fizikai problémája van, pl. nem hall rendesen, és ezért állandóan kudarc éri.
• Nincs eleget a szabadban, tombol benne az energia, amit nem tud máshogy levezetni.
• Szülei verik otthon, ezért ő is így próbálja megoldani a problémákat”

Csak nekem tunt fel hogy a B2Men mennyire hasonlit(ott) a Jack-re a Lostbol? lulz

agimano

hehe, ebben az en blogom is benne volt, mint vagokep ugy emlekszem. Emlekszem, hogy she 20.000 ftert vagatott maganak hajat a musorra, es mindneki ezen volt kiakadva, aztan meglattuk a musorban az eredmenyt, uristen, de keszen voltam:) meg a szoros kartol is:)

lipilee

nagyon bírom ezt a magyartévés editálást, hogy teljesen fogalom nélkül rátolnak a raw cuccram inden köcsög efektet amit találnak.