3.0 kérdések

update 20090928: 3.1 szoftverrel tethering eltörik. Csak az MMS működik, tehát pányvázni nem tudunk. Szidjátok az AT&T-t.

MMS és tethering beállításokat CSAK a Pannonos és Vodás előfizetőknek kell megcsinálniuk! A Téseknek van minden!

1. MMS bekapcsolása iPhone 3.0 alatt

MMS — a Cellular Data (Settings – General – Network) alatt lehet beállítani az MMS opciókat.

Bazsó blogján van a részletes leírás egyelőre Pannon alá. Kis műtét kell hozzá (Mac és Win is leírva), de aki nem fél, az nyer. Ezzel a módszerrel Pannon alatt azonnal lesz MMS és Pányva is.

Másik: Beszmeken a Vodára úgy tűnik létezik könnyen állítható megoldás. FCsé írja:

mmsc: mms.vodafone.hu/servlets/mms
proxy: 080.244.097.002:8080
apn: mms.vodafone.net
user/pass: üres marad

2. Tethering (internet pányvázás)

Működik a Vodával, Pannonnal is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell megcsinálni.

Válasz mhejjas beszmac:

Az iPhone böngészőjében megnyitod: http://www.iphone-notes.de/mobileconfig/ Itt ki tudod választani a szolgáltatót, aztán alul válaszd a download-ot. Letölti a telefonra, és rögtön fel is ajánlja a telepítést.

Magyar vodához még az alábbi kiegészítés dany82 beszmac:

nem a listából kell kiválasztani a HU Vodafone-t, mert annál rossz APN van megadva. A custom carriernél kell annyit megadni, hogy “Carrier”: Vodafone hu (vagy akármi) és az APN-nél standardnet.vodafone.net majd download és install.

3.0 — ahogy Bástya elvtárs megmondta, “egyébként tetszik”. Voice recorder a háttérben is felvesz, nagyon jó. Copypaste nagyon jó. Spotlight godfind. Híváslista kijelzés átdolgozás remekség. És az megvolt, hogy a notesban a törlés animációja sokkal gyorsabb lett? Nekem a landscape bevitel rohadtul nem hiányzott egyébként. Semmi extra a 3.0, aprónak tűnő finomítások, cizellálás. De jó minden, bassza meg, nagyon jó.

Új olasz független árak megvoltak?

55 hozzászólás

rhapsodhy

jó lett, tényleg. kár, hogy ezt a touchra $10-ért adják, bár nekem sokkal gyorsabb is lett tőle a működés.

Chriss

Hát ez jó felesleges komment lesz:

Nekem Tmaffiás előfizum van. MMS azonnal ment. Frankó hogy a képet is lehet copypastelni. Bár tény, hogy az email ócsóbb és menőbb.
Thetering?
Elvileg semmi beállítás nem kell hozzá, ha van a szifonyodon 3G-s szolgáltatás. Rádugtam a macbookra, egyből látta mint ethernet kapcsolatot (?) és fel is csusszant a netre. Az első képernyő, hogy kellenek a beállítások tehát kamu, mert automatán oszt elvileg ha van szolgáltatásod. Hétvégén megyek balatonra, így élőben fogom kipróbálni, hogy huzamosabb használat mellett hogy műküdik.
Hogy klasszikust idézzek:
Fantasztikus korban élünk!

vbali

Nem fanyalogni akarok, valóban stabil és jó lett a frissítés. Akkor lettem volna azonban igazán elégedett, ha 2.2-nek hívnák, mert akkor tudnám, hogy még van puskapor. A 3.0 viszont azt sejteti, hogy a jövőbeli törlés animációk és copy-paste-ek fogják jelenteni a major verziófrissítéseket. Persze hozzá kell tenni, hogy kerültek be tényleg hasznos újítások is – és már a 2.0-nál igen magasra tették a lécet -, csak hülyét kapok attól, mikor a hibajavítást feature-nek adják el. Pedig ebben Cupertino igen erős 🙂 De tényleg jó lett a 3.0. Szeressük, na 🙂

kapcy

vodafone mms beállításokmegvannak, de nem megy.
tethering vodafonnal szintén nem megy (meg sem jelenik a tethering a beálításoknál)

bazso

no:
1. végy egy vodafonos .ipcc fájlt
2. macen consolban pötyögd be az alábbit:
defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE
3. módosítsd a következők szerint a .ipcc fájlban a carrier.info-t:
http://www.erodov.com/forums/mms-tethering-working-iphone-3g-ipcc-included/21544-page2.html
(pannonnál a 49 és 4-es type-mask a működő
4. iTunes-al told fel az .ipcc-t a telóra
5. indítsd újra a telefont, állítsd be a vodafone-os mms cuccokat, és már megy is minden…

+1 érdemes a művelet megkezdése előtte Reset Network Settingset tolni

hegyi

nekem erdekes modon ingyen tudtam updatelni 3.0-t a 1 gen touchra…erdekes

Chriss

Küldj MMS-t Józsi valami copypastelt szöveggel 😀 Megmondhatod ha áll tőle a cerka 😀

Muhadnagy

a tetheringet azon a laptopon próbáltam le, amelyiken az itunes is van, azon egyből működött. Melóhelyen egyetlen egy számítógéppel sem müxik. Iphone 3G nincs jalibreakelve, se unlockolva!
valami ötlet?:)

The Hedgehog

Voda talán:

mmsc: mms.vodafone.hu/servlets/mms
proxy: 080.244.097.002:8080
apn: mms.vodafone.net
user/pass: üres marad

The Hedgehog

Én sem tudom csekkolni, mert a nagy T-nél függök. Úgyhogy tessék megerősíteni, had élvezzék az mms-en terjedő home pornót a vodások is 🙂

kapcy

The Hedgehog mms beállításai jók, vodával beszéltem, ugyanezeket a beállításokat küldték le smsben is, de nem megy.

gerdg

nekem sajnos még a pannonos mms sem megy 🙁 mikor küldenék képet, akkor tesz egy felkiáltó jelet a kép mellé és kéri hogy próbáljam újra… de akkor sem megy…

ötlet?

GK

Azt mondja meg nekem valaki, hogy hogyan kell 2G iPhone-on Tetheringet varázsolni, mert nekem nem akar megjelenni a menüpont.

klarky

Ma délelőtt rendkívül lelkiismeretesen végig olvastam kb. 260 hozzászólást az applebloggon, aztán itt ezt a 20-at és teljesen kívülállóként egy kérdés foglalkoztat.

Ha az apple annyira felhasználóbarát rendszereket gyárt, hogy a macminit még a kartondobozból ki sem kell venni, máris összesípol a HD kijelzővel és médiacenterként üzemel (sarkítottam), akkor hogy a fenében van az, hogy egy egyszerű szoftver frissítébe tapasztalt userek bicskája is beletörik és órákig nyomogatják a kütyüt, hátha most. Mi ebben a nehéz, most miért nem megy egyszerűen?

Egy pld.: a GPS-em, (pedig nem egy Garmin) rátolom a gépre, elindítom az Update Agent klienst és elmehetek sétálni, mert megkeresi a frissítéseket, összenézi mi van meg nekem és emberi érintés nélkül feltolja az új alapszoftvert, hangot, térképet, mindent.

Ez most miért nem megy? Vagy túlterhletek a szerverek? Vagy mindenki tört telót használ és ezért kell trükközni?

Komolyan mondom, ezek a beszámolók megint inkább rémítenek, mint közelebb hoznának. Ez azért mégiscsak egy telefon, amit elvileg a nagyimnak is használnia kellene tudni. Nem? Rosszul gondolom?

GK

@klarky: Amis supportálva van, az megy is. A baj ott kezdődik, hogy mi olyan dolgokat akarunk, amik nincsenek supportálva. 🙂

bazso

Mivel Józsi külföldön van ezért várom Voda versenyzők jelentkezését, hogy ki tudjuk próbálni a pannonon működő megoldást.

kiramitsa

@GK, 2g-n nem is lesz pányvázás. Apple honlapjáról: “You can use iPhone 3G or later as a modem to connect, or tether, your computer to the Internet. ”
De őszintén szólva, ki akar max edge sebességen tötymörögni, na..

kiramitsa

@GK majd haxorkodsz cydiával, biztosan lesz valami megoldás. sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy majd az mms-t is lehet majd tolni 2g-n.

Balázs

@klarky: nekem legális, nem tört, nem varázsolt iPhone 3G-m van. Bedugtam a kábelt, rányomtam a tovább gombra, vártam egy picit, újraindult a teló és azóta minden (minden!) működik.

moikboy

Viszont kurvanagy baki, hogy az új iTunes nem szinkronizálja a kontaktokat Googleből mert nem stimmel a google-s dll verziója.

Balázs

Egyébként szvsz ezt nyugodtan hívhatták volna ver2.3-nak is, nem érzek rajta egy major verzióváltásnyi fejlődést.

tatcom

The Hedgehog Vodafone-os beállításai működnek nálam. Egy újraindítás után megjelentek az MMS beállítások a Settings / Messages alatt.

Muhadnagy

Zeusz akkor ha jól értelek, hogy működjön a tethering egy adott gépen, ott telepítve kell lennie a 8.2-es iTunes-nak? értelmetlen faszságnak tartom ezt, de legalább akkor működik 🙂 Talán később orvosolják, hogy iTunes nélkül is lehessen használni a tetheringet…

Zila

@klarky: én a tegnapi roham miatt eleve meg sem próbáltam frissítést. Ma reggel hétkor rádugtam a telefont a gépre, iTunes szólt, hogy hahó, van valami 3.0 update mi tegyen? Rutinosan AirPlane üzemmódba tettem a telefont, hogy nehogy rámcsörögjenek upgrade közben, és mondtam az iTunes-nak, hogy Download and Install. Lejött a frissítés, telepítette, restartolt a telefon és kész, használhattam is a 3.0-s firmware-rel a telefont. Ennyi. Persze nem jailbreakelt, nem baseband törött a telefonom. Az upgrade után minden alkalmazás maradt a helyén, a térképben még a tegnapi útvonal terv is ott figyelt amikor elindítottam. MMS megy, tethering megy. Copy-Paste megy, a Cellanaplón írt problémákat nem tapasztaltam. Szóval semmi gond nincs a frissítéssel. Aki szopik az azért teszi mert vagy jailbreakelt, vagy nem frissítette a programjait amik így lekerültek a 3.0 telepítése után, vagy olyan szolgáltatónál vannak aki nem vesz tudomást az iphone-ról (ezért pl. rossz netconfigot küldenek). Ja nekem aktiválnom sem kellett, vagy olyan gyorsan megcsinálta, hogy észre sem vettem…

gergoke

Józsi, tudod mi a legnagyobb gáz a Vcard küldés és fogadással? Az, hogy csak mmsben vagy emailben támogatott. Nincs sms kapcsolat küldés, ami rendes mobilokban úgy 12 éve alap.

gerdg

ha csak az MMS kell és nem fontos a Tethering, mint ahogy nekem akkor:
Settings –> General –> Network –> Cellular Data Network –> és itt az MMS résznél:
APN: mms
Username: üres
Password: üres
MMSC: http://mmsc.pgsm.hu
MMS Proxy: 193.225.154.022:8080
a többit hagyd üresen, majd lépjél ki mindenből, kapcsold ki majd be a telefont, és láss csodát a Settings –> Messages fülön belűl megjelenik az MMS Messaging ezt kapcsold ON-ra és már mehet is az mms küldés PANNON-ról 🙂

Ha már itt vagyok akkor kérdeznék egyet, mit kell Pannonnál megrendelni hogy legyen a szifonon internet (3G)? vagy ha dobtok egy linket ahol le van írva a havidíjjal együtt azt is megköszönném 🙂

Remélem tudtam segíteni!

gergoke

Hát szerintem meg nem mindegy, hogy egy smst 20 Ft-ért vagy egy MMS-t küldök el 100+ Ft-ért. Plusz aki küldeni akar nekem, az ezt szinte biztos, hogy SMS-ben fogja megtenni ugyanis ezt szokta meg, ezt ismeri, készüléke ezt támgatja. Ami egy szinte értelmezhetetlen szar lesz csak végül. Lásd:
http://7.media.tumblr.com/Zq9GjdNzbova635uW9dOPTCwo1_400.jpg

Lehet te magasról teszel erre, mert nem kapsz smsben hetente több Vcardot is, de én igen. Így foglalkoztat a kérdés. Remélem majd javítják ezt azért később. Ez annyira fontos dolog szerintem, mint a tökéletes Exchange támogatás. Ami felé ismét tettünk egy nagy lépést, de még mindig akadnak apróságok, amikkel csiszolni lehetne. Például, hogy lehessen erőforrásokat is megigényelni, legyen required, optional és resource mező is (tárgyalók, stb.). Ne csak odáig jussunk már el a 3.0-ban, hogy végre lehet találkozót összehívni és személyeket erre meghívni, nem csak elfogadni mint ahogy eddig volt.

Szóval az irány teljesen jó, csak számomra érthetetlen és buta apróságok maradtak ki megint.

gerdg

amúgy a %-os töltöttség kijelzést hogyan lehet elővarázsolni? vagy azt is csak a 3gs-ben kapjuk meg?

Adi

“Mondjuk ki, hogy a vCard support van, de fos.”

Nem, helyesen az iPhone-nal kapcsolatban:

Mondjuk ki, hogy fos.

🙂

jibberish

A %-os akku kijelzést a Thinkpadeken mostanában tüntették el. Most már időt ír, hogy az aktuális felhasználással még meddig bírja.

cmorgan

Vodafone-nál nem megy az MMS 🙁 Valakinek sikerült már?

maax

sziasztok nagy gondom van! frissitettem a telom s amint vegzett ujrainditota a telefont azonnal letiltott mindent! csak segelyhivas es az emei szamot jelzi ki meg egy usb kepe van a kepernyon elsö generacios telefonom van.kerlek segitsetek elore is koszi

Muhadnagy

nem dob ki neked semmi aktiválási üzenetet? mondjuk ebből is több féle üzi van, nekem pl csak akkor engedte aktiválni a telefont, ha kiszedtem a pin kódot, különben nem! de pl az összes haveromnak aki rendelkezik szifonnal simán tudott aktiválni….buher cég ez az apple 🙂 remélem jól megbuherálják a T-t is hogy fasza kedvezmény legyen a 3GS-re is 😀

maax

sajnos semmi segitseg, az ugyfelszolgalaton is csak a vallukat huzogattak,,hat kesz vagyok,,

eff

maax, nekem is volt ilyen, kissé be is rosáltam, de kivettem a simkártyát, majd 5 perc elteltével restart, és ment. a twitteren is belefutottam ilyen tweetbe, a restart volt ott is asszem a javaslat.

cmorgan

Nagy a csend. Nincs semmi fejlemény vodafone-MMS ügyben? A fenti beállítások nem működnek, és tönkreteszi a tetheringet, amikor próbálkozom…

upé

The Hedgehog Vodafone-os beállításai tökéletesen működtek. Bepötyögtem a dolgokat, újraindítottam a telót és tényleg ott volt a Settings/Messages menüben az MMS küldés ON/OFF gombja:) Azóta simán megy a küldés is és fogadás is.