Levél a Centrum Parkoló Rendszer Kft. részére

Reggel 10 percet telefonáltam nekik (rögzítették), majd beszkenneltem a csekket, a szkenner viszont a kis papírt begyűrte, majdnem elszakadt. Ennek ellenére sikeres volt és megírtam a levelemet is:

Tisztelt Ügyfélszolgálat–

tegnapi napon (2009.07.02.) a Csörsz utca 23 szám alatti 12111 (vagy 12011 — nem tudom pontosan) automatából nem tudtam jegyet váltani magamnak (nem lehetett érmét beledobni) és mivel siettem egy üzleti tárgyalásra, nem kerestem másikat magamnak. A fizetési felszólítást megkaptam, és ma reggel (2009.07.03.) az ügyfélszolgálatukon 8 órakor jelentettem a hibát, amit a diszpécser meg is erősített nekem. Azt kérte, hogy küldjem el önöknek a fizetési felszólítást és írásban is dokumentáljam az esetet.

Kérem a pótdíj befizetésétől eltekinteni szíveskedjenek ez esetben.

Köszönettel,

Sasvári József

A végén pedig iktattam Excelbe az ügyet. Ismeretes, hogy a Plastik média szerkesztője 2007-ben már 130 ezer forint körüli összeget befizetett az addig ilyen módon felhalmozódott sarából és azóta megpróbál minden ilyet elkerülni. Ha kell telefonál, ha kell szkennel, ha kell levelezik és ha kell, excelbe iktat.

Elment ezzel az egésszel ma 30 percem és még most 10, amíg ezt a posztot megírtam.

And now for something completely different…

update: megírtam a posztot, elmentem ügyvédhez a városba, késésben voltam, nem vettem jegyet, visszaértem a kocsihoz, ott volt a csekk. Ez az én formám.

30 hozzászólás

Jofkov

Jószi!

A Csörsz utcában? Minek szólni?

Hár nem olvastad a “Sírig tartsd a pofád”-at? ,-DDD

maz

+70 Ft + 2 SMS.
rövidebb időnél (mondjuk 20 perc) azért nem vicces, hogy még a mobilszolgáltatónak is fizetsz ugyanannyit, mint a parkolócégnek.

sztem normális esetben ez úgy nézne ki, hogy a parkolócég átvállalja a tranzakciós díjat, hiszen így neki nem kell saját infrastruktúrát fenntartani a mobilfizetésre (vagy legalábbis egy lényegesen egyszerűbbet).

mindegy, nekünk ez is jó.

Somez

maz: Szerintem is lerántás a dolog ezzel a 70 Ft-nyi tranzakciós díjjal.

geri

jah bazi nagy lehúzás mobilon.. tipikus hungary (pályamatrica dettó, de még az otp is levesz 100 HUF-ra :P)

ESz

adrianszpi:
A mobilfizetés is lehet kalandos…
Én szerdán kértem a letiltását ennek a csodajó szolgáltatásnak, miután nem tudtam leállítani egy elindított parkolást!
Sms -el indítottam az órát, 1 óra múlva új sms -el leállítani szerettem volna, megjött az sms hogy leállt, és rögtön egy másik hogy ismét elindult… Ezt 3x eljátszottam, irány egy T ügyfélszolgálat (2 hete már előfordult velem ugyanez egy másik parkolótársaságnál is, de akkor délután volt és 8 -kor automatikusan leállt, nem foglalkoztam vele).

A T ügyfélszolgálaton demóztam a dolgot 5x, másik telefonnal, másik sim kártyával is. Felvették a hibajegyet, megoldás nincs…

nrg

járnál bicajjal üzleti tárgyalással ulakattal kikötöd egy kresztáblára a campát aztán helómit? 🙂

gergoke

Nekem az a titkom, hogy dobok be az automatába. Ha meg éppen rossz lenne, akkor elsétálok a másikhoz, akkor is ha nagyon sietek.

Nem hagyom, hogy esetleg azért a plusz 2-3 percért, amibe a másik automata megkeresése kerül, elcsesszék a napom. Végül nekem kelljen telefonálni, szkennelni, kérvényezni, okmánybélyeget venni, felnyalni, stb…

Szerintem jobban jövök ki a helyzetből, ha nem adok nekik támadási lehetőséget.

klarky

Ez a mobilparkolás is egy nagy hülyeség.

Egyszer megálltam a fővárosban reggel, a kocsit letámasztottam, kollégán elindította a process-t és szépen elmentünk egy előadásra. Abban a tudatban, hogy mi ki vagyunk fizetve nyugodtan üldögélünk a szálloda előadójában, amikor 2 óra múlva jön az üzi, h a parkolás leállt. Mondom micsodaaaa? Gyorsan új sms, 2 óra múlva megint leáll. Hát kiderült, hogy ha egy helyen 2 órát lehet parkolni, akkor szándéktól és fizetési módtól függetlenül 2 óránként leáll az a sz@r és újra kell indítani az órát. Ez mekkora hülyeség! De legalább mondanák!

Ha nem az, hogy a kollégám telefonja csak lehalkítva volt és nem kikapcsolva a nap végére lehetett volna egy pár zacsi az autón.

Röhej.

Amúgy az igaz, hogy kell valami matrica az autóra előre, hátra, hogy te mobillal parkolsz, különben az őr meg se nézi, hogy mi a helyzet, nem látja a jegyet és automatikusan büntet?

bounty123

klarky: 2 óra után hiába fizeted az újabb parkolási díjat, mivel simán megbüntethet már az ellenőr azzal együtt is.

Mivel ahogy írod is, 2 óránál tovább nem állhatsz ott egyhuzamban.

M

Azt várod, hogy komolyan vegyenek és így kezded a mailt?

“2111 (vagy 12011 — nem tudom pontosan)”

klarky

@bounty123: Na még ez is. Akkor mákunk volt, hogy nem büntettek meg.

Amúgy ilyenkor honan tudják, hogy hanyadik 2 órás etapot nyomom egy helyben?

Ez bizti így van?

Handras

Engem is megbuntettek ma. Mar nem tom milyen utcaban voltam valahol a 6. keruletben, leparkoltam, vegignezek az utcan, sehol egy parkoloautomata. Benezek par auto szelvedojen, egyikbe se volt cetli. Nofene, itt ingyenes? Eleg gyanus volt, de hat oke, vannak meg csodak.

Nos, nincsenek.

Kijovok a targyalasrol ott a mikulascsomag. Mondom miafasz. Megkerdezem az ott lakot, aszondja ott az automata. Mondom hol?? Hat ott a fasorban az egyik fa mogott. Fasza.

Ha csak 20 centivel beljebb rakjak oket a jardan, akkor mindenhonnan lehetett volna latni. Gratulalok.

Aszfaltbetyár

Józsi, mobilparkolás, vágod? Mobilparkolás! Emiatt ne veszítsünk má el tégedet 🙂

Nakivagyok

Szintén mobilparkolás-párti vagyok. Havonta kb. 200 forint, ennél sokkal többet elbukok, ha kápéval balfaszkodok. Ráadásul vidéken is működik (Székesfehérváron próbáltam).
Ráadásul így nem tudsz annyira késésben lenni, hogy egy zöldszámot ne tudnál felhívni.

adrianszpi

így igaz, az élet kalandos 🙂
de élni tudni kell :-))
én spec inkább parkolóházban, vagy mélygarázsban állok
utcán elvétve, ha igen akkor nincs kedvem apróval szenvedni
a mobilt elszámolom, innentől kezdve nem izgat a 70 ft/parkolás, pláne nem, hogy havi max. 2-3x veszem igénybe

wut

sms parkolás előnye, hogy míg a cetlit valószínüleg nem őrzöd meg, addig az sms – ha máshol nem is – de a mobil szolgáltatónál meg lesz fél év múlva is, mint bizonyíték

wut

hejesen:

sms parkolás előnye, hogy míg a cetlit valószínüleg nem őrzöd meg, addig az sms – ha máshol nem is, de – a mobil szolgáltatónál meg lesz fél év múlva is, mint bizonyíték

hakkotsuki

És akkor csodálkozik mindenki, hogy aki teheti, az “szerez” magának rokkantkártyát pár tízezerért és parkol vidáman. Aztán meg megy az anyázás…

Tibu

mobilparkolas.hu

Megéri a plusz 70 Ft-ot, nem kell apróval szórakozni és mindig van jegyed.

petnekiabel

Akkor is az update a legjobb: nem volt időm fizetni! Megvan az új mantrám! 🙂

Case

Vakker már feltalálták a RnR kártyát (gyengébbek kedvéért Roki kártya, Rock and Roll kártya, stb.)

és ha van agyatok, akkor legálisan tudtok szerezni egyet egy másik legális (vki másé) RnR kártyáról, 2000 forint.
csak gondolkodni kell.

amúgy csak azért használom, mert miután X évig tisztességesen fizettem, autós külföldi tartózkodásom 1 hete alatt kaptam 3 büntetést. és k..va nem érdekelte se őket se a bíróságot hogy fizikai képtelenség volt ott lennem. nekik elég volt egy xls sort felmutatni, no fénykép.
na ezért és azóta nem fizetek nekik semmit, nem nem soha 😉

Case

btw mobilparkolás:
a rendszer hibás, pl. hajnalban órákig nem működik, így gyakorlatilag nem lehet elindítani a remote parkolást (amitől reggel elindul automatikusan).
xartak erre is, pedig szóltam nekik, nem is tudtak róla, utána bár megköszönték még is megbüntettek. most bíróságon van az ügy, de nem fogom ezt se hagyni

Kozma Károly

CENTRUM PARKOLÓ RENSZER KFT.
Fürst György
Ügyvezető r.
Tisztelt Fürst György Úr!

2010. március 16-án a lakásom ablakából vettem észre, hogy a 241 sz. ellenőr 10.06 órakor, piros borítékot helyez el az IGF 267 frsz. Skoda gyártmányú autómon.
Mivel közel volt hozzám, szóltam neki, hogy az Önkormányzat állttal kiadott állandó parkolási engedéllyel rendelkezem, aminek a cédulája fel van ragasztva a kocsi szélvédőjére. Erre ő azt felelte, ez nem büntetés, hanem ellenőrzés csak, ugyanis emiatt küldték, ki, hogy a rendszerbe felvegye. Mivel sok elfoglaltságom volt, a piros borítékot nem hoztam fel. Este azonban meglepetésemre még egy piros boríték volt a szélvédőn, és ismét a 241. sz. ellenőr helyezte el 17,48 órakor. Mindkét borítékban FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS volt egy-egy sárga csekkel.
2010, február 24-én 14,29 órakor kiállított 103861/2010 számú számlán fizettem be az (SZJ-6321240 Várakozási engedély – Lakossági – 103514-IGF 267 éves díját, melyet még aznap kiragasztottam a szélvédőre, jól látható helyre, és az óta is a környéken parkol az autó.
A szélvédőre kihelyezett öntapadós címke száma: 1081103514
Kérem az ellenőr állttal kihelyezett fizetési felszólítások semmissé tételét, és a fenti számú ellenőr, felelősségre vonását, mivel hazudott. Eljárásáról postafordultával szíveskedjék tájékoztatni.
2010-03-17-én 9 órakor hívtam a telefonos ügyfélszolgálatot a 413-4900 telefonszámon, azonban az automata nem teszi lehetővé, hogy ügyintézővel beszéljek. Ezt az eljárást azért felháborítónak tartom!
Amennyiben nem történik intézkedés, bírósági úton kezdeményezek eljárást.

dr. ST