(szponzor) Vannak anyajegyeid?

Heti hirdetőnk a Melanoma Mobil, aki négy éve a piacon alapos és megbízható melanoma és bőrrákszűrést végez. A szűrővizsgálat a helyszínen nagyjából 15 percet vesz igénybe. Speciális kamerákkal felvétel készül minden anyajegyről a fejtetőtől a talpig. A felvételeket a központban specialisták értékelik ki, így készül el a részletes, több oldalas szűrési lelet. Az újbóli (kontroll) vizsgálatok során ismételten elkészülő felvételeket egyenként összehasonlítják a korábbiakkal, így már a legapróbb elváltozásokra is fény derül.

Nekem rengeteg anyajegyem van a testemen (ez valami geekségből fakadó anomália az elméletem szerint), amiből jópárat eltávolíttattam szikés alapú metszéssel Dombóváron 2001 körül. Ezek egy része szépen, más része csúnyán gyógyult. A Melanoma Mobilosoktól megtudtam, hogy évente 10%-kal nő a melanomás betegek száma, a 25 – 35 éves nők statisztikailag a legveszélyeztetettebbek.

Én mindenesetre el fogok menni egy ilyen szűrésre (dokumentálom is), úgy tudom, hogy akciósan 15 rugó a teljes kivizsgálás.

A Plastik médiát ezen a héten a Melanoma Mobil támogatta. Köszönjük. Augusztus utolsó hete még mindig üres, aki rá akar startolni — ride kukac plastik címre írjon.

11 hozzászólás

ac3

ja ez ilyen geek dolog 🙁 nalam is ez van

egyebkent varom, hogy kijojjon vmi security patch ami utan nemkell parazni ilyen rakszeru dolgoktol

klarky

Az előbb nem volt Site is down?

Ami a posztot illeti: őszintén szólva, ettől magam is félek, tekintettel arra, h állítólag a bőrrák a legrohadékabb halálos betegségek egyike. Rajtam is van sok anyajegy (pedig nem vagyok geek), de be vagyok csokizva ha a megmutatásról van szó. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, ha valamelyiket le akarnák venni hagynám. Ha megbolygatják nagyobb az esély, h szétterjed egy szunnyadó dolog. Vagy rosszul tudom?

Andi

Vicces…pont ma voltam szűrésen,szeptemberben mehetek 3-at leműtetni magamról..nem is gondolná az ember hogy egy hangyapiszoknyi (de tényleg akkora) kis anyajegy ennyire veszélyes lehet.

Ismerősöm is most volt levetetni a hátáról egyet…kapásból 5 öltés és mondta a doki, hogy lehetőleg ne izzadjon…köszi:D

balint

ja, hat ez olyan amivel nem lehet viccelni. a 15 rugo kisse huzosnak hangzik, de evente egyszer ki lehet birni es megeri. en is nemreg nezettem meg oket.

klarky: ne felj a megmutatastol. ha leirnam, hogy nekem hol volt egy, amit meg kell mutatnom, meg a monitor is belesapadna 😀

lsg404

hát józsef, köszi, én ezt meg fogom vinni. voltam már szűrésen, és az ehhez képest bronzkor volt.

Rós

És ezzel összehasonlítva milyen a TB finanszírozott ingyenes szűrés?

Andi

Én magánrendelésen voltam és 5000-et fizettem…nem kell félni a kivizsgálástól,nekem is volt 1-2 ciki helyen,de szerencsére nő volt a doki,úgyhogy nem volt fölösleges tapi,bár az asszisztense úgy bémászkodott,hogy rendesen zavarban voltam, de nem vészes az egész negyed óra alatt megvoltam.

Kinguksa

A TB.hez képest ez mondjuk annyiban sokkal jobb, hogy le is fotózzák, ha vissza mész, meg tudják nézni, hogy változott-e. Ezt a helyi SZTK-ban nem fogja neked megtenni Józsi Néni doktornéni, mert se ideje, se eszköze nincsen rá.
Rólam néhány éve vettek le egy anyajegyet, és akkor jól elmagyarázta a doki, hogy ez hogy működik: csak a szikés megoldás a jó, mert akkor lehet szövettant készíteni. A lézeres és fagyasztásos és stb. megoldás nem jó. A szikés módszernél hagynak biztonsági távolságot, hogy nem maradjon a bőrben semmi olyan, aminek ne kelljen. Anno egy kb fél centis anyajegyet szedtek le, most kb semmi sem látszik.
Valahogy úgy vagyok vele, hogy inkább szedjék le, amit le kell, mint hogy aztán nagyobb bajom legyen…