Symbol (Bécsi út)

Munkaebéd kapcsán jutottam el a bécsi úti Symbol házba. Egy régi épület az utcában, aki ismerős arrafelé, ismerheti már jól. Fogalmam sincs, mikor, de kialakítottak benne egy hatalmas étterem komplexumot. Utánajártam, hogy öndefinícióilag mi minden van náluk, hát íme:

1. Puskás Pancho Sport Pub
2. Café & Lounge
3. Italian Fusion Restaurant
4. Gallery & Event Hall
5. Garden
6. 220 éves pince étterem
7. Live Music Club

Mi a hátsó parkolóból az olasz éttermen át közelítettünk, aztán a Puskás Pubban fogyasztottunk az átriumos részen. Impozáns, én mindig is csíptem az ilyesmit:

A fellógatott motor alatt is lehet kajálni, de a motort nem értettem:

Nekem az, hogy hétféle dolog van egy helyen, kicsit zavaros. Eleve mindenki arról beszél, hogy elmegyünk a “symbolba”, ami, láthatjuk, elég sokmindent jelenthet (esti posh gyülekezőhely például?).

Mi a “Gallery & Event Hall”-ban ülhettünk le és a “Puskás Pancho Sport Pub” menüjét ettük fele részben, másik részben pedig az “Italian Fusion Restaurant”-ét. Lehet mixelni ugyanis a napi menüket. Arra most nem mernék fogadást kötni, hogy a konyha is közös, de nagy szinergiák vannak az egyes BU-k között.

Én sajnálatos módon egy napi menüs sárgadinnye levest választottam, ami teljesen fogyaszthatatlan volt, vagy az én ízlésem ennyire herélt, nem tudnám megmondani. De nem volt jó, néhány kanál után félretoltam a tányért. Tény, hogy nem étlapról választottam, tehát ne is akarjak jó dolgokat. Éppen ezért nem is készítettem fényképeket a kajáról, nem lenne reprezentatív. A második fogásra már nem emlékszem, de az sem volt semmi különös.

Az asztalunk által kikért lecsó viszont nagyon gusztusosan nézett ki, és amit különösen értékeltem, az a hozzá való csípős accessoires tányér, amin pontosan háromféle, lecsóba tehető paprika volt. Ez már döfi!

Egyből levontam a tanulságot: A) napi menüben nagyon mellényúltam (mellényúltak) B) mindenképpen vissza kell jönni és vacsorázni étlapról.

Néhány héttel később vissza is mentünk, vasárnap este, de sajnos nem volt nyitva az olasz. Pedig nagyon kis gusztusos étteremnek néz ki. Egyszer még visszatérek.

Symbol Budapest
1036 Budapest, Bécsi út 56.
(1) 333-5656
http://www.symbolbudapest.hu/
Árak: étlaphoz linket a honlapon találunk, de itt az olaszé és itt a pubé (pdf)

17 hozzászólás

ekkerjoz

Aha. Symbol. Nem éreztem ott elég jól magam, ahhoz sem, hogy fikázzam. El voltam veszve, még vendégként is, a túl tömény élményben.

Lecsó viszont tegnap este elég jó volt más helyen. Francia lecsót házasított a séf magyar fogassal, az év eddigi legjobb ötlete volt talán.
Előtte vadragu leves (nem tudtam meg, milyen vad, tippelek csak vaddisznóra a brutális íz miatt) vargányával, tárkonnyal.
Utána somlói.
Ez mondjuk nem menü volt, de nem is étlapról választottam, sima svédasztal tudta mindezt.

wotan

hát ja, a symbol-ba alapvetően nem kajálni járnak az emberek. Bár van reggelijük is (egy időben vadásztam a reggelizős helyekre bp-n), de voltunk 2x reggelizni és többet kösz, nem.

Kajálni néha, sörözni viszont megfelel.

szerintem.

Dewla

A Symbolban javaslom az emelti férfi és női wc megtekintését. Nagyon komolyam mondom az odaút és maga a wc is egy élmény!

vonsux

pós meg kommjunityiplész a menőknek, értem én, de mi a faszért kell egy ezerkettes bimmert fellógatni???! nyaljanak fel a plafonra négy és fél millió forintot kp-ban, és akkor tutira látszik, hogy ez egy menő hely, menőknek.

Zeusz

woten: vadásztál. és találtál is jó reggelizős helyeket a városban? komolyan érdekelne.

vonsux

de. objektíve annyit még hozzá kell tennem, hogy az imént gourmet betegségben szenvedő ösmerősöm izomból dícsérte az olasz konyhát a fenti helyen.
..de ne lógassanak már fel egy kurva motort! annyira paraszt.

klarky

Gyerekkoromban, (mondjuk 20 évvel ezelőtt) volt a városunkban egy akkor nagyon menőnek számító hely, az volt a neve, hogy Lufi Bar és remek spagettifagyit lehetett ott kapni mindenféle csoda gyümölcs- és fagyi kelyhek mellett. Na ott a lépcső felé a lejárónál egy motoros gokart volt felrakva. Hát a csodájára jártunk, azt hittük ennél feljebb már nincs is! 8-))

És a Box utca étteremben ott van még a McLaren?

Zsombor

Hi Angelday,

ha volt valaki, aki a symbolban rád nézve idétlenül elmosolyogta magát, az én voltam. Épp ott voltunk ebédelni a munkatársakkal, amikor elmentél mellettünk és egy ilyen “én-tudom-ki-vagy-de-te-nem-hogy-én-ki-vagyok” helyzet volt. Ha rád köszönök az is fura, ha nem az is, a mosolyomon segíteni nem tudtam…
Sztem a symbol üzleti ebédekhez, kollégákkal, egész jó választás; a Le Royhoz hasonló. Borravalóval 1400-ért eszel valamit, amiben vannak rendes alapanyagok. Néha jobb, néha rosszabb.

wotan

@Zeusz: wotan, amúgy igen. Asszem volt itt is egy összefoglaló régebben, tessék néhány (ha tele van “posh” hellyel, az nem véletlen, sznob vagyok 😮 )

– Két Szerecsen
– Negro
– a fenti Symbol
– asszem a MOM bejáratánál a sarki kávézóban is lehet 8-tól
– Déryné

Ezek alapvetően kávézók, ilyen elhozatalra szendvicses pékségek is léteznek, pl. a Mammut mellett a Retek utcában.

meg ha még eszembe jut írok.

Somez

Említsük meg azt a mérhetetlenül szomorú tényt, hogy a Rózsadomb aljában, a Leroy és a Symbol környékén kurvarégóta pocsék az útburkolat. 24 éve lakom itt, és vicc a 17-es villamos vonala. Esténként járunk ki haverral a környékre sörözni (Symbol nekem túl sznob) és a Ferrarik, a Porsche Cayene-ek és a BMW-k egy szar macskaköves utcában parkolnak a Kolosy téren. Ez Magyarország, éljünk soká!

Symbolban voltam amúgy egyszer, fenn a padlástérben egy sajtón. Az elég minimál dizájn volt, köze nem volt a lenti puccparádéhoz 🙂

slorinc

Mi mar honapok ota toluk rendelunk kajat. Van az olasznak es a Pubnak is napi menuje, ami olcso es nagyon jo minosegu. Csak ajanlani tudom !