Avatar és desktop

Lecseréltem a háttérképet HAVASRA.

Az avataromat is a háztáji hómacskával hajtom.

Többen kérdezték, hogy honnan lehet megvásárolni majd a dobozos terméket, hogyan működik az upgrade és egyáltalán mennyibe fog kerülni. Amint lesz információ, közölni fogjuk!

update: Handrás írja, hogy az XMS-ben péntektől fogható a doboz itthon elsőként, az upgrade 8290 bruttóba kerül majd.

update 2: Lam redezign presents:

update 3: 10A432 a final build, confirmed.

48 hozzászólás

Dagenham

Lám, hiába vártam az obligát “egy fantasztikus korban élünk” rigmust.

Pedig az, hogy egy operációs rendszernek egyszercsak új verziója van, aminek – kapaszkodjatok meg – egy HÓLEOPÁRD van a dobozán, elképesztő módon reflektálva ezzel az új kódnévre, valami csodálatos, rögvest magamhoz is nyúlok.

Az ilyen pillanatokban sajnálom, hogy nem vagyok Apple-fanboy, csak egy nem önkéntes koca kényszerfelhasználó, aki képtelen értékelni ezeket a falrengető dolgokat.

sjuknoah

egyebkent mi ez hogy az update 9ezer? akinek regebbi a leoja annak mennyi a doboz?

Aszfaltbetyar

Józsikám, aztán ha kifolyott a szemed a fehér háttértől, ne gyere panaszkodni 🙂

Bence

Hóleopárdok megmentésére ugye azért ad pénzt az Apple ezek után?

Red

sjuknoah: a 9 ezer Ft pont azokra vonatkozik, akik iden junius 8 ELOTT vettek a Leojukat/gepuket. Aki junius 8 UTAN vette, annak ~3k korul lesz az upgrade.

AlieN

Ki fotózta ezt a bestiáról? Plafonról derített vakut látok a szemében!

greg

Józsi! mi ez a clutter a desktop-odon? 🙂 ez nem vmi zen… hogy lehet ezt összeegyeztetni a GTD-vel?

Zeusz

Lehet clean installt tolni a most a boltokba kerülő Snow Leopard lemezzel, vagy ez tényleg csak egy olyan upgrade lemez lesz, amihez kell a leó, különben nem lehet használni?

Joe

““Többen kérdezték, hogy honnan lehet megvásárolni majd a dobozos terméket, hogyan működik az upgrade és egyáltalán mennyibe fog kerülni. Amint lesz információ, közölni fogjuk!””

Szerintem érdemes felhívni az X6-ot is (http://x6.hu/), olcsóbb mint az xms, a termékek ugyan azok, a garanciát ugyanúgy az Almárium intézi, és van minden.

Joe

andelday: nem tudom, de biztosan, mivel apple dealerek. Őket kell megkérdezni.
Én vettem már náluk gépet, ezért mertem ajánlani, korrekt brigád.

Handras

“az X6-ot is (http://x6.hu/), olcsóbb mint az xms”

Csak halkan jegyzem meg, hogy csak par ezer forinttal olcsobbak a gepek, es konnyu ugy ugralni, hogy nem tartasz fenn boltot alkalmazottakkal demogepekkel, nem kell supportalni az ugyfelet, stb.

Ennyi erovel vehetsz a pixmanian is gepet, ott meg olcsobbak. 🙂

Joe

Handras: de nekem semmi kozom az X6-hoz, csak egy vevő vagyok.

Nem kell ugrálni ezért. Én ott veszem meg, ahol olcsóbb, hisz a termék, a támogatás ugyan az, a kiszolgálás meg a felkészültség itt is példás.

A pixmanianal azert mégsem, mert nem adnak magyar áfá-s számlát és köcsögök, meg nem tudnak válaszolni egy kérdésre sem.

(Nálad mondjuk azért sem vásárolnék, mert drágább vagy, meg nem szimpi a hozzáállásod a blogod alapján.)

Handras

“a kiszolgálás meg a felkészültség itt is példás.”

Miert, van boltjuk? Csak mert en egy telefonszamot latok.

Egyebkent nem ugralok, csak ha mar meg lettem nev szerint emlitve gondoltam irhatom a velemenyem.

Egyebkent az XMS ben pont annyiba kerulnek a gepek meg minden mint barmelyik mas Apple boltban. Errol az X6 rol eletemben nem hallottam, de rajuk fogok kerdezni, mert elvileg nem kurhatjak szet a piacot arversennyel.

Balazs

Csak laikuskent toprengek rajta, hogy egyebkent kapitalizmusban nem epp az arverseny a lenyeg? 🙂 Amugy en ugy vettem eszre, hogy altalaban macbolt is olcsobb, szinten csak parezer forinttal.

Joe

Én mondjuk személyesen vettem át már két gépet is tőlük az irodájukban. Boltjuk speciel valóban nincsen, de én nem is igénylem. Inkább legyen olcsóbb. 🙂

A kiszolgálás alatt nem feltétlen azt értem, hogy milyen szépen mosolyognak a pult másik oldalán.
Egy webshop-ban is kaphat az ember jó kiszolgálást meg rosszat is.
Legutóbb egy 17″-es MBP-t vettem náluk, telefonon megérdeklődtem, hogy konkrétan melyik proci van benne.
Akivel beszéltem, csuklóból dobta, készségesen, illedelmesen, felkészülten, elmagyarázta, hogy menyi L2 cache, milyen busz, stb. van azon az architektúrán.
A 15″ 2.53Ghz és a 17″ 2.8Ghz között vaciláltam, beszéltünk vagy fél órán át, kifaggattam alaposan, végigkérdeztem a csatlakozókat, elmondta korrektül, hogy a meglévő DVI->HDMI kábelemhez kell egy adapter is, mert ezen már csak valami mini-akármi port van, stb.

Volt már, hogy előző gépem miatt rájuktelefonáltam, hogy ez-meg-ez-meg-amaz hogy van, készségesen elmagyarázták, ilyesmi.

Tehát összességében úgy éreztem, hogy jó itt a kiszolgálás.

“Errol az X6 rol eletemben nem hallottam, de rajuk fogok kerdezni, mert elvileg nem kurhatjak szet a piacot arversennyel.”
Ezt a részét a dolgonak nem tudom, nem is érdekel, én csak egy vevő vagyok, aki örül, hogy -ha csak pár ezer Ft-val is, de- olcsóbban tud ugyan olyan gépet venni, méghozzá meglepően jó kiszolgálás mellett.
(És azért nem illik a vevőknek így megnyilvánulni, a vevő nem kíváncsi erre, neki csak jó termék kell, olcsón. 😉

Lehet, hogy velem van a baj, de én pl. kocsit is úgy vettem legutóbb, hogy írtam egy körlevelet, melybe be volt láthatóan CC-zve az összes magyarországi márkakereskedése az adott márkának.
Leírtam benne a felszereltségre vonatkozó igényeimet, és odaírtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy mindenki ugyan azt az autót árulja, ezért attól veszem meg, aki a legolcsóbban adja.
A kereskedők kb. fele nagyjából úgy reagált, mint most te, elkezdte nekem, érted, nekem a vevőnek, aki 11 millió Ft listaáru kocsit akartam venni kp.-re, magyarázni, hogy hogy képzelem ezt, meg hogy nekik mekkora szalont kell fenntartaniuk, mennyi alkalmazottal, stb. Szarom le bazz’, de tényleg.
A kereskedők egy része egyszerűen elküldött a nénikémbe.
Volt, aki sértődötten bár, de firkantott valami árajánlatot.
Kettő olyan volt, aki komolyan vette a potenciális vevőt és nem riadt meg a helyzettő, adott rendes árajánlatot.
Egy hét múlva az egyiknál megvettem kp-re a kocsit. A kereskedő jól járt, mert rá fél évre vettem a családban valaki másnak még egy kocsit nála. És azóta is oda hordom szervízbe mindkettőt.

De nem is tudom, miért magyarázom én ezt neked, pusztán linkeltem a közösségnek egy webshopot, amivel meg voltam elégedve.
A háttérdolgok, hogy a kereskedők hogy állnak egymással, kinek mekkora a rezsije, k*rvára nem is érdekel, csak adjatok nekem jó teméket, olcsón, amikor akarom.

(Viszont nálad én már biztos nem veszek semmit.)

Joe

Balazs: szerintem is az árverseny az egyik lényege a piacgazdaságnak, és Handras ezen nyilatkozata:

“Egyebkent az XMS ben pont annyiba kerulnek a gepek meg minden mint barmelyik mas Apple boltban. Errol az X6 rol eletemben nem hallottam, de rajuk fogok kerdezni, mert elvileg nem kurhatjak szet a piacot arversennyel.”

bennem felkelti a gyanút, hogy az Apple valamiféle kis árkartellt akar itten összehozni a vevők kárára.

Handras

“kapitalizmusban nem epp az arverseny a lenyeg?”

Hat ez nem ilyen egyszeru de ne menjunk bele. Ha en is elkezdem olcsobban adni, meg o is, aztan en is, a vege az, hogy mindenki csodbe megy, de mar elotte is egyre szarabb lesz a support, az meg nem jo a usernek. Az Apple nem veletlenul dolgozik szabott arakkal.

Egyebkent mar a Macbolt sem olcsobb pont emiatt, kulonben fejere koppintanak, vagy egyszeruen nem kap arut, es akkor hiaba olcsosit.

De ez az egesz egy nagyon hossz tortenet, ne menjunk bele. Higyjetek el, nem jo az Apple-nel ha mas arak vannak.

Joe

angelday: értem, tudom, hogy miről beszélsz.
Nekem jók voltak a tapasztalataim az x6.hu -val, hozzáértő, kellemes kiszolgálás mellett kaptam ott gépet olcsóbban, ezért belinkeltem az oldalt a köz javára, ennyi.
Nem is kellett volna ezt Handras-nak tovább ragoznia.

Joe

(Ja, a macbolt.hu -nak egyszer küldtem egy árajánlat-kérő levelet, még amikor az első mac-emet vettem, de annyit sem írtak vissza, hogy “anyád”.
Viszont azóta is jön néha egy-egy “spam” (hírlevél) tőlük, nem is fogok venni ott semmit soha.)

Balazs

Mondjuk ha az apple ennyire argus szemmel figyeli az arakat, erdekes lenne tudni miert turi el, hogy egy adott region belul ennyire eltero arak legyenek. Pl egy egyszeru 8GB-os ipod nano, ami Londonban 107 font, nalunk 50 ezer forint, ami meg az artisjus adot hozzaadva is (+4800ft 10GB alatti medialejatszora) ~10khuf-os kulonbseget jelent. Erdekes dolog ez az apple biznisz…

Handras

Balazs: konkretan a Media Markt es a Saturn miatt is ilyen magas az ara az iPodoknak. A retail nagy ur. Sajnos..

Egyebkent meg angliaban pont 1000x tobb iPod fogy mint nalunk. Ha nalunk levinnek az arakat a beka segge ala, akkor is 999x tobb fogyna az angoloknal.

Balazs

Nyilvan tobb fogy, hisz csak Londonban annyian elnek, mint mi az egesz orszagban.