Stanley Kubrick interjú, 1966

A DaringFireballon láttam a linket, egyből ki is toltam a Tumblrre, de most posztot írok belőle, annyira tetszik. Egy 1966-os audio felvétel, Jeremy Bernstein (New Yorker) készített interjút Kubrickkal.

Hosszú interjú. Őszintén szólva nem hallottam még interjút Kubrickkal, illetve: a hangját nem ismertem. Csak bekapcsoltam a háttérbe, hadd menjen, meg is feledkeztem róla. Egyszer csak arra eszmélek, hogy “hmm, milyen szépen beszél itt valaki”. Aztán esett le, hogy ez a fiatalos hang nem egy szép amerikai angolt beszélő színészé, akit hallok, maga Stanley Kubrick!!

Egyszerűen csodálatos hangja van. Nagyon tetszik az, ahogy kifejezi magát, ahogy hangsúlyoz, a kiejtése. Ha nem tudnám, hogy őt hallom, nem hinném el. Mondom, én meg voltam győződve arról, hogy az a szakállas, kopasz, beesett szemű emberé nem lehet ez a hang. Olyan, mintha egy tökéletes hangot hallanék.

Fantasztikus cucc.

10 hozzászólás

bobbyperu

Fantasztikus indeed! Mekkora már, hogy a riporter rosszul emlékszik a The Killing végére, Kubrick megy totál higgadtan elmeséli neki. Régi szép idők…

Tobal

A múltkori sorozatokkal kapcsolatos posztod alapján nem gondoltam volna, hogy Kubrick műveit szereted.

bha

Nemtom mitol vagytok elajulva. Teljesen atlagos, mondhatnam sablonszeru amerikai kiejtese van…

Dzsoki

Nálam ha angol nyelv, akkor Jeremy Clarkson.
Egy idézetgyűjteményben olvastam régen, már elfelejtettem kitől származik: “Az amerikaiak egy olyan nyelvet beszélnek, amit soha nem tanultak meg rendesen”.

vonsux

bha, ki van elájulva? én pl leszarom a kiejtését. az amit- ahogy- lényegesebb.