Hétvégi gamer tipp


Kislány az XBOX-ánál, fehérebb zöldebb az orgonánál, jajj de szépen játszotta a Resident Evil ötödik pályáját…

Aki nem tudja, mit csináljon 31-én szombaton és érdeklik a kontemporális videojátékok, esetleg fontolja meg az ingyenes Budapest Game Show rendezvényt (a program leírása itt). Pont halottak napjára esik (majdnem), ami angolszász területen általában bulizást jelent, nálam speciel vidéki látogatást. Ezzel szemben a Papp László sportarénában megrendezésre kerül a World Cyber Games 2009 hazai selejtezői (és döntői), valamint a World Cyber Girls szépségverseny is.

Úgy hallottam, nagy show lesz, régiós szinten is jelentős, ha jól emlékszem még autót is kisorsolnak azok közt, akik laptopot vásárolnak aznap részletre, vagy valami ilyesmi. A buli mögött nagyrészt a Microsoft (és benne: Windows 7 — itt live-ban streamelik) és az XBOX360 áll, persze nem egyedül: Samsung Pleomax, Samsung, Toyota, HP, Lenovo.

Kinéztem volna én is, de családi program lesz. Érdekel, hogy a fiatalok miket tolnak és milyen szinten vannak a gamingben.

update: érdemes kinézni, mert aki államilag finanszírozott felsőoktatási intézményben tanul diákként, vagy tanárként, az most ingyen megkapja a Microsoft standján a Win7-et: tisztaszoftver.hu — annak, aki ezen a platformon van, kihagyhatatlan deal. Én tuti mennék, ha Windowson nyomulnék. Ja, hogy már nem vagyok diák…

18 hozzászólás

kamehame

Bocsi, nem halottak napjára esik az esemény, mert az november 2.
Okt 31. a reformáció emléknapja, illetve Mindenszentek előestéje.

Lori

Nemishalottaknapja: “A Halottak napja (latinul Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) keresztény ünnep. A katolikusok november 2-án tartják, Mindenszentek napját követően, a bizánci szertartásban a Pünkösd előtti szombaton.” (wikipedia)

Amúgy jólesz 🙂

medoc

Kb. mindegy, hogy pontosan hányadika, elég sokan mennek valszeg vidékre emiatt hétvégén. Így én is. Pedig kiemntem volna, ha nincs ez a conflict.

Fnord

Abszolút jó érzés, hogy a Microsoft ilyen komolyan hajt Magyarországon is. Végre van egy konzolkiadó, aki piacképesnek tekinti az országot, és nem csak ötödvonalbeli szemétdombnak.

Azért motoszkál bennem, hogy a nevéhez képest ez így feltűnően egyoldalú rendezvényre sikeredett. “Budapest Game Show”, Nintendo és Sony nélkül? Valószínű persze, hogy ez inkább a két másik cég általános itthoni hozzáállását mutatja. Szerencsére a Valve, EA, Activision és Ubisoft/CDproject is hozza a játékait, úgyhogy nem csak egy nagy Halo-fest várható. (Nem mintha az olyan rossz volna.)

loolek

@bodzasfanta: Csak hogy többen is értsék a kommented ->

“A tisztaszoftver.hu is jelen lesz a rendezvényen, így a helyszínen egy rövid regisztráció után, minden államilag támogatott oktatásban résztvevő diák és pedagógus ingyenesen kaphat Windows 7 szoftvert! Ehhez nem kell más tenned, mint kilátogatnod a rendezvényre, felkeresni a tisztaszoftver standját, és regisztrálni. A helyszínen már kézbe is kapod a vadi új – és legális – Windows 7 példányodat”

További részletek: http://tisztaszoftver.hu/

csiga

Hm, gondolkodtam rajta hogy megveszem ott, de azt hiszem, nem viselné el a lelkivilágom azt, hogy nekem majd 30 ezret kellene helyben kicsengetnem egy szutyok home OEM-ért, a szomszéd asztalnál meg az állam az általam befizetett adóból osztja a professionalt az őszi szünetről beeső diákoknak meg pedagógusoknak. Tudom, geci vagyok, lehet anyázni.

misran

Aki pedig erre is lusta, az bereggel az msdn software alliance-os oldalon, es letolti ezt, meg meg egyeb halom ms sw-t is, koddal, jogtisztan. Persze felsooktatasi intezmeny hallgatoja vagy oktatoja kell hogy legyen.

csiga: ugyan nem tudom a reszleteket, de feltetelezem hogy az MS meg fizet is azert hogy ingyen adhassa az oktatasban a cuccait. Ezt ugyanis jo esellyel kesobb penzert is megveszik majd azok, akik donteshelyzetbe kerulnek. Hisz ismerik.
De lehet hogy tevedek.

bodzasfanta

+ ha jól értelmezem akkor csak upgrade csomag
“a licensz csak jogtiszta frissítési alappal együtt érvényes (pl. OEM, dobozos Windows)

pappito

misran, tévedsz, nagyot. Állami keretmegállapodás van, az ms kap egy kurva nagy kalap lóvét (milliárdokat) és akkor minden diákigazolvány meg pedagógigazolvány mellé jár egy.

Kurvára nincs ingyen, rohadt sok pénzbe kerül ÉS még rá is szögeli a windows koporsót a felhasználók javarészére. Természetesen SEMMILYEN MÁS operációs rendszerrel nincs ilyen megállapodás.

Ez ha akarom azt jelenti, hogy az ms sales cápák elég jó érveket tudtak felmutatni ha akarom azt, hogy az illetékes döntéshozó szerv egy korrupt szar, ha akarom csak lusta, az elsőt aki benyitott az ajtón, leszopta.

Amúgy ez már csak azért is kurva értelmetlen pénzszórás, mert nem annyi licenszet vesz az állam, amennyre szükség van, hanem amennyi a csövön kifér. Ha a diák adott esetben más operációs rendszert használ, az ő személyére (hallgatói jogviszonyára) kiszámolt win licensz akkor is ki van fizetve. Ez, így, pointless.

Egyáltalán nem azzal van bajom, hogy az állam fizet a licenszekért, sőt. Tessenek megfizetni az árat. Az inkább kérdés, hogy az oktatási intézményeken kívül miért az állam veszi a licenszet! A hallgató lesz kedves használni az intézmény erőforrásait VAGY a sajátját, miért az állam fizeti pistike oprendszerét? És ha már itt tartunk, miért az állam köt keretmegállapodást, miért nem az oktatási intézmény, aki meg is tudná mondani mennyi licensz kell PONTOSAN?

Az MS szempontját értem, a helyében én is ezt csinálnám, mass sales, fix lóvé, ELŐRE kifizetve, függetlenül, hogy mennyi licensz fogy valójában, ennél királyabb szerződés nincs is, évvégi bónusz garantált. Ezzel semmi bajom, természetesen.

A bajom a mérhetetlen adóforintok állami elbaszásával van és azzal, hogy – mivel minden a könnyebb ellenállás irányába tart – csak egy évfolyam kapjon “ingyen” wint meg ofiszt, jövőre már csak xls kiterjesztéssel lehet beküldeni a házi feladatot és csak a tavalyi word formátumában, hiszen az oktatóknak is a tavalyi ingyencsomag van meg…

Minden egyéb lehetőséget kizárva ezzel, illetve olyan versenyhelyzetbe kerül minden más alternatíva, hogy az utolsó bölcsésznek is olcsóbb lesz így a win, mint akár egy linux.

Alapvetően elbaszott koncepció, rohadt drága, még a kedvezményekkel és diszkont árakkal is – és majd’ minden szempontból káros következményei vannak.

Arról a finom, pszichés hatásról nem is beszélve, hogy sikerült a szoftverlicensz árát végleg eltüntetni a hallgató elől, hiszen neki nem kerül semmibe és mégis van. később is pont ennyire fogja értékelni a szerző jogokat, amelyek azért nem a sátán találmányai, ugyebár.

Az állam állja a taníttatás költségeit (hiszen a tandíj az szörnyű, gonosz komcsi trükk, ahogy ausztriában éppen látjuk), akármekkora túlképzés (hobbiszak) esetén is, fizeti a közlekedési támogatást, plusz veszi a szoftverlicenszet, kicsit csodálkozom, hogy nincs ingyen reggeli a felsőoktatásban, az állam hogy akar jó szakembereket képezni, ha éhesen tanulnak? Hol van másodévtől a heti pálinkajegy és a havi egy numera? Miért a szegény tanulónak kell megvennie ceruzát?

És miért nem küldik ki postán a diplomát, alanyi jogon 22 éves korban?

misran

pappito, ez remek, ennek nagyon nem igy kene lennie, alairom. De hat duborog a Titan, meg az a8-asok is akkor :).

pappito

pardon a témába nem vágásért (bár szerintem vágási azért kicsit, ha fizetsz adót) amikor én állami intézményben intéztem ilyent, akkor nekünk külön volt darabra licensz és nem bolti áron, hanem valami közbeszerzéssel megvarázsolt külön ár volt, mert beleestünk az állami keretbe valamiért. az nem krampusz csomag volt, csak oprendszer.
Akkor biztosan úgy működött, hogy az állam kötött egy keretszerződést, asszem az oktatási tárcán keresztül, ami milliárdos tétel volt és nem volt utólagos matek.

Akkor a tárcánál nem ingyen voltak hülyék… de továbbra is azt gondolom, hogy ez nem az MS hülyesége és nem a windowsról szóló probléma.

eleon

Akinek esetleg campusos vista/xp/office2003-2007 pakkja van, amit anno 3000Ft-ért adták neki (nem kérdezték, h költségtérítéses hallgató e, de az) na annak is érdemes bepróbálkozni ingyen windowsért? Úgyértem ez a verzió 1. OEM csomaagnak minősül, amit upgradelhetek az újjal 2. a diákomból hogy derül ki, h nem államilag finanszíroznak? 3. nem érdekelnek a játékok, és másnapos leszek előreláthatólag, szóval csak ezért mennék ki. Érdemes?

Kösz a segítséget