Plastik Pizza Party lezárás

Idén júliusban a Netpincérrel közösen szerveztünk egy akciót, aminek keretén belül a náluk elköltött tény forintok után lehetett kedvezményt kapni. A Netpincéresek három blogon futtatták meg a dolgot: a Webisztánon, a Doransky-n és a Plastik médián, vagyis a Nagy Twitter Verseny három KŐSZLOPOS tagján.

Az eredmények:

       Kiosztott bónok száma   Kiosztott bónok értéke   Rendelések száma
angelday         90            27000          31
doransky         93            27900          52
hh           805           398300         305

Webisztán toronymagasan nyert. Ez beigazolja a sejtésemet, hogy Gergő az Index miatt rengeteg egyedi usert pörget, míg a “homályból” építkező blogok, mint Matyi, vagy én, inkább kisebb közösséggel rendelkezünk. Az is igaz, hogy én két posztnyi energiát fektettem a dologba, bár egyikünk sem kampányolt igazán, mint mondjuk az #ntv esetében. Talán a Webisztánon ment a fejlécben kiemeltebb helyen, bár talán az sem magyarázza az eltérést.

Pénz. El lehetett dönteni, hogy ki hogyan akarja a kedvezményt felosztani. Ha jól emlékszem, a Webisztán a teljes értéket odaadta kedvezményként vásárlásonként, míg a homály-blogok egy részét adták csak oda vásárlási kedvezményként, a másik részt egy kalapba gyűjtötték. Én konkrétan azt fogalmaztam meg, hogy az összegből támogatok hazai független blogokat, Doransky meg jótékonyságra fordította.

A támogatási felhívásomra egyetlen blog tulajdonosa jelentkezett (hehe), ez pedig nem más volt, mint Gruber Kristóf a gk.lka blogról, így a teljes 15,500 nettó forintot az ő számára fogom átküldeni. 🙂

Egyebek mellett külön gratulálunk a Netpincéres fiúknak, akik szerintem ilyen olcsón nem vásároltak még médiát. 🙂

5 hozzászólás

GK

A jelek szerint mégiscsak kénytelen leszek megírni azt a harmadik New York-os post-ot 🙂 Köszönöm szépen!

slorinc

kerdes, h mennyi a reklamerteke egy ilyen kampanynak. en is rendeltem rajtad keresztul kajat, de amugy is megtettem volna, csak ki akartam probalni, hogy mukodik a rendszer, ezert nem mentem direktben a netpincerhez. szoval velem uj vasarlashoz nem jutottak es szerintem sokan voltak meg igy.

GK

Azért szerintem a kedvezmény jópár embert meggyőzött, hogy rendelnie kell. 🙂