Resident Evil 5 Gold Edition

Minden idők egyik legnagyszerűbb videojáték franchise-ének jön a DLC-je, és már nem is kell sokat aludni! Joystiq reports:

Resident Evil 5: Gold Edition will be released as a retail box copy on March 9 for $49.99 as a single Blu-ray disc, including the original game and add-on content, on PS3 and as a DVD with download voucher for Xbox 360.

If you already have Resident Evil 5, you’ll be able to pick up the first DLC chapter earlier. “Lost in Nightmares” and a custom pack will be available for download on February 17 for Xbox 360 and February 18 for PS3, while the second, unnamed DLC episode will be released March 3 (Xbox 360) and 4th (PS3) alongside a second costume pack. No mention has been made of a possible PC release.

Update: Capcom passed along dates for the European release. The PAL DLC release dates are the same as those reported above. However, the Gold Edition retail release will be Friday, March 12.

Remek hírek! Ezek szerint pontosan nagyjából egy évvel később jön a DLC, aki a kettőt együtt akarja megvenni, az Gold Editiont vásárolhat. A mellékelt screenshotok tanulsága szerint nem is akármilyen DLC-t várhatunk, hanem az igazi survival horror legjavát, a kastélyban bolyongást! Ezt egyébként nagyon hiányoltam az 5-ből, az RE4-ben iszonyatosan jó hangulat volt menni a benti helyszíneken, és lőni a kántáló monkokat.

Nézzünk néhány képernyőt! Először is az ultimate klasszikus képernyő, alig várom, hogy ott nyikorogjon körülöttem a fapadló! És mennyire komoly, hogy Jill és Chris újra együtt partnerként egy új küldetésben?

Jönnek új ruhák is, a japánok teljesen idióták, itt van például Sheva CSIPKÉBEN, beszarás:

Mindez akció közben:

Végül pedig Jill fotó:

Angolul fejezem ki magam: WHAT’S NOT TO LOVE?!

Nekem a Resident Evil LEG-LEG-LEG! Elmondhatatlanul örülök, hogy nem kell megint három évet várni az újra, egyből itt van a következő. Ez a DLC műfaj remek dolog.

15 hozzászólás

fapina

nahát itt egy újabb eklatáns példája, miért is jó (néha) a plastik.

fogalmam sincs, jó-e ez a játék,
v. lehet-e jó… vagy egyáltalán; nekem meg főlegpláne.

de nem is ez a lényeg, hanem h’ elhiszem, h’Angelday szereti. és neki ez a vallása. és ez neki jó, és érzem az örömét.

mégha nekem ez például, már a resident evil, teljességgel felfoghatatlan.
(magyarul, a faszomse akarna zombikra lövöldözni)
(ha egyáltalán ez a cél)

Barnabas

Jonak igerkezik, bar engem mar nem erint, leven eladtam az xboxomat.
RE5-ot vegigtoltam 2szer, jo volt.

Dagenham

Igazából lehetett volna az egész ötödik rész “survival horror legjava”, elfelejtve a napfényes afrikai faluban rohangászós, négerekre lövöldözős akciózós falmellébebújós Call of Duty utánérzést, szerintem.

Lehet, hogy volt ilyen, vagy lesz ilyen, mindenesetre szívesen látnék mondjuk egy első és/vagy második rész feldolgozást, mai technológiával, nemcsak azért, mert emulátorban felettébb kényelmetlen az ilyesmit játszani.

keats

:: Grammar Nazi Mode ON

A kifejezés helyesen: “What’s not to love?”

The Hedgehog

Nekem a Resident Evil az első és második résszel adta az igazi élményt. Ezek a mostani részek már szimplán csak jó, több órás kötöttséget adnak, de igazán BioHazard élményt nem. A második rész miatt anno egy iskolabált hagytunk ott, csak azért mert nem bírtuk megemészteni, hogy nem tudjuk előhozni benne Tofut és Hunkot. A kombinált Claire-Leon két lemezes játék akkor maga volt a gaming mennyország. Öreg lennék? Vagy számomra csak abban a korban készültek igazán jó játékok? Nehéz lenne ezt megmondani… Viszont most az, hogy felidézhetem a Resident Evil első részének kastélyos küldetéseit nagyon elgondolkoztatott, hogy én is beruházzak a játék XBOX verziójára.

Isti

Szamomra felfoghatatlan, hogy mire lehet itt ennyire ragerjedni, DE! Mi volt az a multkori agymenes twitteren a wowwal kapcsolatban, kiprobaltad netalantan?

kisfaszú néger

Sziasztok.

E post kapcsán hadd kérdezzem, hogy érdemes-e vennem magamnak egy xbox360at? A pcm még viszi a játékokat, amiket játszom – de a JÁTÉKÉLMÉNY miatt beruházzak-e? Jobb-e konzolról játszani? Full hd felbontásban néz-e ki-e annyira jól játék, mint ahogyan a pcmről kinéz egy hd 4800 szériás kártyával?

Utólag is elnézést, de lelki tusáim vannak. Hátha csak a szemem kívánja. Segítsetek.

Sideburn

Hedgehog: Szerintem az utolsó, igazán hangulatos Resident Evil a Codename Veronica volt. Azóta egyik rész sem adja vissza az eredeti Resident Evil hangulatot. Nem rossz a negyedik rész sem csak az nekem már valahogy nem Resident Evil. Persze érthető, hogy ennyi folytatás után nem nagyon tudtak több bőrt lehúzni az eredeti történetről és új irányban próbálkoznak. Engem ezek annyira már nem fognak meg…

Egyébként egyetértek, az első két rész volt a legjobb. Sose felejtem el mikor a második rész végén be kellett indítani a vonatot és hirtelen felbukkant a Tyrant. Az alatta szóló zene feledhetetlenné tette azt a jelenetet. Örök kedvenc. 🙂

kisfaszú néger

Angelday: köszi a javaslatot. Annyit mondj (mondjon valaki) még, kérlek, hogy az 1920*1080-as felbontást az xbox pl. tudja, vagy csak “felnagyítja” a kisebb felbontást? Nem volt még alkalmam sosem összehasonlítani a pc és az xbox teljesítményét nagyobb képernyőn…

kpeti

Én 1080p-ben nyomom pc-n xbox360 kontrollerrel TV-n. Szerintem ha tv-re hdmi-n kiteszed, ahogy én, akkor ugyanottvagy mint xbox-szal, vagy előrébb ha még ráadásul bekapcsolod a plusz simításokat, meg szűréseket, meg van dx10 is.

kisfaszú néger

kpeti: de a legtöbb játék pcn nem támogatja a controllert…vagy én tudom rosszul?