iTunes UX

Egy érdekes problémára lettem figyelmes a minap. Abban az esetben, ha két accountunk van (mint a PlayStation Network boltban, hehe), például egy magyar bolt, egy másik pedig redeemelhető US Store, akkor az alkalmazás frissítéseknél az iTunes 9.0.2-ig összekeverve mutathatja a friss alkalmazások számát. Tipikusan az fordul elő, hogy a fixen bejelentkezett US Store-ból minden frissítést letöltöttünk, viszont jött a magyar boltba is frissítés, ilyenkor mindig annak a számát jelzi ki, ahány frissítés a kettő bolt összege.

Ilyenkor át kell szépen jelentkezni a másik boltba, és onnan is letölteni a frissítéseket. A dolgot nem gondolom “hibának”, egyszerűen csak annyi történik, hogy vizuálisan nem deklarálja az iTunes, hogy a másik kontóra is érkezett alkalmazás. Elég bénácska működés, nekem napokig tartott az értelmezése (és nem is ment egyedül), azt hittem, hogy “beragadt” valami a letöltési csőbe.

Egyébként nem problémás a két kontó használata: alapvetően vegyünk mindent a magyar boltból, a US Store-t pedig használjuk a zenék és speciális US Store-ba régiózott szoftverek vásárlásához. (Csak győzzük pénzzel Jofkovot, nekem épp most lenne egy újabb vásárlási köröm, 0.83 dollár az egyenlegem, brrrrrr.)

6 hozzászólás

poTomek

OFF
Aranyosak ezek a picibe embeddelt vimeok a fejlécben.

Andris

Nagyon picit eltérek a témától.

Engem az zavar legjobban az iTunes-ban, hogy ugye a 9-es verzió megjelentével beharangozták mekkora nagy újdonságként (Twice as amazing!) a Home Sharing-et, amit gyakorlatilag nem lehet értelmesen használni.

Merthogy nem az van, hogy a másik mac-ről is át tudnék húzni az iPodomra vagy iPhone-omra zenéket, alkalmazásokat, hanem csak a gépemre szinkronizálhatom át az ottani zenéket! Miért lenne nekem attól jobb, hogy mondjuk 5 mac-en ugyanaz a 100 gigányi zene van rajta?

Mit szeretnék ehelyett? Lehessen egy központi gépen a zeném (mondjuk az asztali legyen a kinevezett) és a laptopomon is egy kevéske. Aztán ha olyan kedvem van, hogy megunom ami az én gépemen van, akkor a központi gépről teszek zenét az iPodomra. És csak ezen felül tudja a szinkronizációt gépek között. Szerintem ez lenne a helyes sorrend.

Egyelőre ezért mérges vagyok, de majd amikor Jobs is megpróbálja használni ezt az új funkciót és neki sem megy, na majd akkor talán beleépítik az iTunes-ba ezt az alapszolgáltatást.

iTunes 10, reménykedem.

Attila

Erre a jelenségre már jó ideje felfigyeltem. Mikor az Applications részről a store firssítési oldalára ugrasz, oda kiírják, hogy a másik accounttal/accountokkal beszerzett appok frissítésehez be kell jelentkezned abba/azokba.

kodmon

szerintem ez konkrétan nagyon zavaró működés.
emellett ha kijelentkezel az egyikből, standard jön a Can’t open iTunes Store hiba…

Jack

Nos, ha szifonon használod az app store-t, akkor elég gyorsan kiderül a dolog, mert rákattintasz, hogy minden frissítést feltegyen, kéri az acc. passw.-jét, felteszi az adott accounthoz tartozó frissítéseket, a másikhoz tartozót nem. Megint rákattintasz, hogy a maradék frissítést is feltegye, megint kér passw.-öt és kiírja, hogy a frissítések a másik acc.-hoz tartoznak.