Tumblr kabaré, 3. rész

A 2010. január 4-i Cvikli-Inkei vitát szerkesztett formában próbáltam megőrizni az érdeklődő számára. Nem emeltem ki minden elhangozott blogot és re-blogot, célom az volt, hogy követhető és fogyasztható formába öntsem a vita lényegi részét.

cikoria:

Megnyitottam a gReaderem és: új cikk a legjobb magyar fociblogon. (Rúgd és fuss!)

cvikli:

ez egy közismert LMP-blog/Kuruc-sportmelleklet, ahol hónapok óta csak azon síránkoznak, hogy jaj, a pénz tönkretesz mindent, jaj, de undorító ez az üzlet, jaj, de gusztustalan ez a befektető.

bedemarton:

Istenem, de kár, hogy Inkei beteg, remélem lesz ereje válaszolni, és akkor jó eséllyel elszabadul a pokol.

inkeibence:

Hát nem is azoknak szól, akik képesek reggelig fennmaradni azért, hogy háromméteres négereket bámuljanak szájtátva, bézbólsapiban!

cvikli:

Nem, ez azoknak – az egyébként meglepően nagyszámú – a bölcsészeknek szól, akik reménytelenül szódásüvegszemüveges tornából felmentett létükre attól próbálják férfinak érezni magukat, hogy perverz alapossággal cincálják azt a sportot, amit a lehető legprolibbnak tartanak. Az életszag, hm! A keménység! Az idolok!

inkeibence:

Végül is igazad van, fociról tényleg elég csak egy Joó Gábor-cikk Céronaldó biciklicseleiről Üzbegisztánban, vagy hol.

cvikli:

Bezzeg, ha végre lelepleznénk, hogy céronáldó biciklicselét már régen tönkretette a PÉNZ.

inkeibence:

Várjunk, így még jobb!

[inkei itt átszerkeszti cviklit, amit a könnyebb értelmezhetőség kedvéért kiemeltünk — a szerk.]

Nem, ez azoknak – az egyébként meglepően nagyszámú – a bölcsészeknek szól, akik reménytelenül szódásüvegszemüveges tornából felmentett, urbánus értelmiségi létükre attól próbálják férfinak érezni magukat, hogy perverz alapossággal dicsőítik azokat a kajákat, amiket a lehető legprolibbnak tartanak. Az életszag, hm! A zsír! A pirospaprika!

cvikli ráránt:

Ne erőlködj Bence, szerintem, ha eddig nem értetted meg, már nem is fogod. (Már a zsírt meg a paprikát.)

minority666 közben:

Igazából semmi baj ezzel az írással azon kívül, hogy a MATULÁBAN EZERSZER JOBBAN ÍRTATOK SRÁCOK. megyek is, elolvasok pár focis alapvetést. régen tényleg minden jobb volt.

bedemarton emel:

Hé, a Matulát ebbe csak ne keverd bele, onnét csak az Inkeinek van köze ehhez a MOCSOKHOZ.

Egyébként nyilvánvaló, hogy a Rúgd és Fuss remek blog, a szerzők szakmai felkészültségéhez kétség sem fér, én is végig szoktam olvasni minden postot. Sajnos a zavaros, egymásnak teljesen ellent mondó, önkritkamentes elméleteiken és buta előítéleteiken ez nem sokat segít. Pont ugyanaz a fennhéjazó, birodalmi sötétség sugárzik belőle, aminek egyszer ‘53-ban a Wembleyben már vége lett, és amit éppen ezért MINDEN RENDES MAGYAR FÉRFINAK (hogy a nap másik slágertémájánál maradjak), kötelező gyűlölnie, vagy legalábbis kinevetnie.

inkeibence cviklin fordít:

Hát akárhogy is nézem, a lájkokat az én riposztjaim kapták, úgyhogy erőlködés helyett el lehet menni zsákoló négereket bámulni!

cvikli:

na, hát kábé ennyire megalapozottak a hozzászólásaid kajaügyekben.

itt te kurvára nem tudod követni, hogy ki miért és mire kapott lájkot. (De a legnagyobb jóindulattal is úgy számolható, hogy 2-2.) különben is annyi lájkot veszek, amennyit akarok.

inkeibence:

Dehogynem tudom követni: ha az én dashboardomon feltűnik az xy liked your post felirat, akkor az enyémet lájkolta, rákattintva a post szóra az is kiderül, hogy konkrétan melyiket. Pl. Fatbubu is lájkolta ebből a monstre threadből valamelyik hozzászólást, de az nem tűnt fel, tehát nem az enyém volt. Nem boszorkányság ez!

cvikli:

de az én dashboardomat nem látod, te.

elefáni cviklire veti közbe:

azért az elég súly, hogy a legnagyobb magyar internetes blabla vezetője azon háborog, hogy miért van egy írás rendes, érvekkel, gondolatokkal meg statisztikai baszokkal alátámasztva. én értem, hogy egyszerűbb lefordítan valami szar pletykaoldal fórumbejegyzéseit, vagy megnézni a wattsot és abból írni egy közepesen humortalan “cikket”, de hogy ezt még fel is szopják. csak ámulok.

lehet vádolni nyilván a blog szerzőit azzal, hogy sznobok, meg cask a bölcsészek igényeit lesik ezzel a sok okoskodással. én mondjuk emlékszem, mikor a cikoria mutogatta 95-ben a szamárfüles kockásfüzetét, amibe a honvéd eredményeit (az ifikét is) könyvelgette (azt is hogy ki rúgta a szögletet, meg ilyen faszságok), biztos azzal is csak fel akart vágni.

cikoria:

bakker, hogy te mikre nem emlékszel. az a füzet még most is megvan. szépen felváltva ott sorakoznak benne a népsportos kivágások (pl. egy téli túrameccs összefoglalója a wolverhampton ellen), és a rögtönzött statisztikák. elő fogom keresni, mert szerintem többet tud a kor magyar focijáról, mint az egész itthoni nettartalom összesen.

cvikli:

bazmeg elefáni, minority ne legytek már sík hülyék, bazmeg, bevettétek a pécsiferi-tablettát?

faszom se háborog az inkei írásán, pláne nem az összeszedettségén, minőségén, egyebein, nem neveztem rossznak, károsnak, gyöngének, semminek.

Azon ironizáltam egy cseppet, hogy hirtelen öt posztból négyben találtam valami megjegyzést, hogy a geci befektető, a pénz tönkreteszi a futballt, amit egyébként nettó hülyeségnek gondolok, de gondoltam, viccesen odadörgölhető a kommunizmussal nehezen vádolható Inkei orra alá, és be is indult az ilyenkor szokásos fasza flém, nagyjából a futballdrukkerek színvonalát, a te kurva anyádat, hülye bunkó, satöbbi, ezzel nincs semmi baj.

A baj azzal van, amikor valakiből kitör a Pécsi Feri, és bazmeg elkezd ebből mindenféle szakmai következtetéseket levonogatni.

Gyerekek, ezentúl nektek külön kis ikonnal jelezni fogom, amikor szakmailag nyilvánulok meg, a többi esetben pedig csak dumálok meg hülyéskedek a srácokkal, jó?

Az okoskodó kurva úristenit.

inkeibence:

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a bejegyzést nem én írtam, hanem a másik szerző.

elefáni:

“Nem, ez azoknak – az egyébként meglepően nagyszámú – a bölcsészeknek szól, akik reménytelenül szódásüvegszemüveges tornából felmentett létükre attól próbálják férfinak érezni magukat, hogy perverz alapossággal cincálják azt a sportot, amit a lehető legprolibbnak tartanak”

én erre reagáltam. gecire nem látok benne sehol utalást a pénzre, de végülis attól még simán lehet, hogy beszoptam valami viccet. sose voltam különösebben szemfüles e téren.

cvikli:

Hát ennek volt egy előzménye, ugye az, hogy hogy az Inkei beszólt, hogy én ilyen négerimádó baseballsapkás köcsög vagyok, mert ők ugye a Bedével köcsögsportnak tartják a kosárlabdát, ami természetesen rendkívül komoly szakmai érvrendszer, na, és erre jöttem én vissza a szintén rendkívül komoly és szakmai elméletemmel, miszerint a magyar humánértelmiség – teljességgel megindolkolhatatlan – futballmániája mögött (íróválogatottak serege, minden évben tucatnyi futballtémájú irodalmi mű) egy ilyen “nagyon real férfi akarok lenni” póz lehet, és ez most a meghatározó, ahogy a kádárizmusban a pinceborozóban (megint az alsó néprétegek vonzása!) önmagát halálra ivó értelmiségi figurája volt meghatározó.

Na, ezt az elméletemet szőttem bele ebbe battle-ba, amire ugye Inkei a szakmailag szintén megalapozott kajaelméletével jött, de szegény annyira hülye a témához, hogy azt se tudja, mi a proli kaja és mi nem, mert ha tudná, rögtön rájött volna, hogy az elmélete téves, tőlem sosem olvashatott abáltszalonna-rajongó posztokat (bár szeretem az abált szalonnát).

manoe:

De azért Moldova focis írásai még jók, ugye?

cikoria első bekezdésére reagálva:

Miért kell emögé bármilyen érvet felsorakoztatni? A kosárlabda valóban köcsögsport. Ha tudta volna szegény német tesitanár (aki kitalálta), hogy fekák fogják játszani és zsidók pénzelni, akkor egész biztos máglyára veti az összes Schopenhauert a komód polcáról.

Mekkora baromság, hogy időre lehet támadni, meg nincs testkontakt, meg ugyanaz a gól érhet 1-2-3 pontot is? Bármi baromság, amit nem az angolok találtak ki. Persze ez az egész csak hitvita kérdése. (mellékesen ez _nem_ szakmai érv, hanem kőbányai)

vamhazkrt:

Történelmi időket élünk. Meglássátok, néhány év múlva a Külker Fősuli Szociális Média szakán ez az elsőéves szigorlat egyik tétele lesz, “Az első Cvikli-Inkei vita” címmel.

bedemarton:

– “Tanár úr, én csak a Kónya-Petőből készültem.”
– “Na ne vicceljen fiatalember, az magának médiaháború?”

tallianmiklos:

Ah, és a Cvikli – Pécsi Feri – Kispad vitára emlékszik még valaki?

bedemarton:

Hejj, barátom, most könnybe lábadt a szemem. Te is ott voltál? Az úr istenit, micsoda idők voltak.

cvikli:

és utólag milyen vicces olvasni!

bedemarton:

Nagyon, főleg, hogy hogy változik egyes emberek magánvéleménye aszerint, hogy éppen kitől kapják a hivatalos fizetésüket.

(…egy két hullám még csapdos tovább is, de ezen a ponton meguntam.)

17 hozzászólás

pappito

ejj 🙂

jobb, mint élőben volt!

“Bármi baromság, amit nem az angolok találtak ki.”

faszom, hát senki se érti a klrikett szabályait, amúgy, a testkontaktot felhozni, amikor egy meccs eltarthat öt napig is, de ha esik akkor eredménytelen? 🙂

draven

Igazán köszönöm AD, ez a cikk több órára betolt egy eddig általam csak érintőleg ismert halmazba. Izgalmas kirándulás volt 🙂

Most pedig kommentelek a bekommentezett kommentekre. Óriás.

frror

Na ezen a pédán nagyon jól látszik, hogy az ilyen fajta kommunikációra totálisan alkalmatlan a tumblr. Esélytelen kihámozni, hogy ki kire mit reagált, ráadásul nagyon csúnyán is néz ki egy többszörösen reblogolt szöveg.

.gr7

A tegnapi tumbászforradalom is megér egy tanulmányt. Én végig printscreeneltem és lementettem az egészet. Eldöntöttem, hogy megmutatom majd a gyerekeimnek, hogy ez volt a közösségi standupcomedy 2010-ben, magyarországon.

Tbg

Józsi, tartsd meg ezt a jó szokásodat, ez igy szépen össze lett foglalva, üdv!

szily

Angelday, olyan jó szórakozás volt, mint 2 meccs és egy Szekeres Imre-balettest egyben. A kispadosat is elolvastam újra, ultimate celebrity deathmatch, kibaszottul sajnálom utólag, hogy nem vettm részt benne. De egy Szabó gergő – Bede – Pollner tengely mellett nekem nem nőtt volna fű.