Január 27., Apple Special Event, iTunes Store itthon?

Helyszín: Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco
Időpont: január 27., szerda (és nem kedd, mint ahogy lenni szokott)
Kiküldött tudósítónk: initram5

Ha minden jól megy, valami mini Plastiknationt beröffentünk este, hiszen ha Steve lesétál a hegyről egy táblakővel a kezében, akkor arra száraz pezsgővel kell pukkantani. (Ha nem sétál le, természetesen nem lesz pukkantás, avagy piálás.)

És most elmondom az elméletemet, ami ma állt össze egy üzleti tárgyalás alatt:

Emlékeztek még arra, hogy mi volt a rettenetes demó effektje az OS X-nek annak idején? Igen, a “Genie effekt”, amivel az ablak olyan viccesen minimalizálódott le. Steve is bemutatta, meg megmutatta, hogy SHIFT-tel nyomva milyen kis lassú (azóta inkább bosszantó, ha véletlen shifttel nyomjuk, grrr), Exposé ugyanez. Ezek voltak a demó fogások.

Aztán jött az iPhone. És? Ott is megvolt a demó effekt, mégpedig a pinch-zoom, képek lapozgatása, agyeldobós mozdulatok. Mindenki előtt ismert, az ilyenektől jövünk izgalomba.

Tehát az elméletem a következő: ha lesz Tablet, akkor tuti, hogy lesz benne valami demó effekt, amit Steve megmutat majd a közönségnek. Ez egy olyan effekt lesz, amit eddig nem láttunk. Én valami olyasmire tippelek, hogy pöckölhetni lehet majd az ikonokat a felületen, amik igazi fizikai modellben pattognak ide-oda a képernyőn. Nesze, Photoshop, bumm, elpöcköljük, mint valami kis dobókockát. Abban biztos vagyok, hogy a két kezünket kell majd használni az új interakcióra.

Kíváncsian várjuk 27-ét!

Más vonalon: Handrás azt tippeli, hogy biztosan érkezik Magyarországra a Store, mert már folyamatban van a Hungarotonnál az anyagok digitalizálása. Teljesen véletlen módon már én is hallottam ezt a pletykát, sőt, azt is tudom, kik csinálják a melót, de az én tudomásom szerint nem magyar iTunes Store kialakítása van a háttérben. Lehet, hogy ez az Apple jól ismert marketingjének magyar vetülete? A pro és kontra buzzing, míg megőrülünk, és bármit pattintanak, vigyorogni fogunk?

44 hozzászólás

klarky

Szerintem meg – már ha igazak a hírek – akkor a képernyőből valami gomb vagy pöcök féle fog kiemelkedni érintéskor.

Ha így lesz érdekes lesz, és ilyen még tényleg nem volt…

misran

Nem is akarok belegondolni, hogy mi emelkedik ki, amikor épp egy poresz megy az eszközön…

igazi proli

szerintem is lesz benne ilyen demo effect, de leginkabb news (paper) access lenne benne a durranas, mert most epp ez a nagy kerdes, Murdoch, Google, MS es az osszes tonkremenofelben levo media rangatjak egymast a koron belul, a felhasznalo nem fizet, mindenki (-Google) varja a megoldast, hogy legyen jovoje es platformja az ujsagirasnak, terjesztesnek

klarky

…és akkor Steve kiáll és azt mondja: Bocsi fiúk, de tábla nincs!

Viszont, One More Thing:

Tolunk a magyaroknak egy kis KONTENTOT!!!! Hungarian iTunes Store is starting, noooooow!

(és megnyom egy gombot az iPhone-ján, amivel elküld egy sms-t, hogy mehet.

be szép is lenne… 😎

Andris

Ha kétkezes lesz a demo, akkor ki fogja közben tartani az iDeszkát, hogy a nép közben lássa? Szerintem ebook-kal is fog demózni Steve, és elhúzza majd az ujját az alsó részen, és akkor majd láthatunk lapozós effektet… Bár lehet, hogy csak kishitű vagyok és ennél sokkal nagyobb Boom lesz.

Más vonalon: Nem lehet, hogy csak a magyar zenéket digitalizálják be a iTS-ba, mint ahogy eddig is megtalálhattunk jópár magyar előadót? Most csak bővítik a kínálatot.

eMeM

hahaha
“ha Steve lesétál a hegyről egy táblakővel a kezében”
zseniális

balazs

Józsi, a magyar iTS az csak magyar, de iTunes-ból megvásárolható zenéket jelent, vagy a “globális” iTS-t magyar zenékkel kiegészülve?

jack ez

A tabletet egy hétig használja majd a tulaj, aztán megunja a sok karmozgást és feltalálja újra a KIBASZOTT EGERET!

IIsti

Valszeg sok-sok péézt elköltenék ott, az biztos. 🙂
De inkább Jézust várom, mint a magyar iTs-t. 🙂

jack ez

Ne csinálj úgy Józsi, mintha nem értenéd a lényeget.
A tablet szerintem evolúciós visszalépés. De mivel cool, kell a piacra. És komolyan, az emebrek elkezdenek majd gondolkodni utábna, hogy lehetne még jobb, pl ha nem kéne annyit mozgatni a kezet… Mi lenne, ha apró kézmozdulat is elég lenne, hogy is lehetne megcsinálni? Tegyünk mellé egy kis eszközt, annak amozgását kövesse le a… nebassz, egér???

beno91

Én arra leszek kíváncsi, hogy lesz-e Macbook vonalon frissítés.

Saabi

@jack ez: baromi nehézkes egeret használni, ha nem ülsz asztalnál. A laptopokon ezért van csikló vagy tapipad. A tabletnek meg lehet simogatni a kijelzőjét.

marchello

olyan, hogy globális iTunes Store nem létezik. US Store csak US-ben van. még az angol, német, stb… Store-okban is rengeteg minden hiányzik az amerikaihoz képest. úgyhogy US store választék itthon kizárt. szerintem valami lokális nyesedék kontent lesz. featuring: Michael Jackson, Madonna és Lajcsi.

Csharlie

Az mér van hogy mindenhol 26-áról olvasok és Te 27-re teszed az időpontot?
Bár ha bemutatják az összes táblát amiről eddig hallotunk vagy láttunk vmit akk lehet kihúzódik ez 28áig is:)

tyler durden

Nekem erről a store dologról mindig az jut eszembe, hogy bár jó dolog az internet, mennyire nem olyan, mint amilyennek lennie kéne. Ez nem világháló, hanem valami defektes izé külön-külön részekkel. Ha másodosztályú országban élsz, akkor trükköznöd, határt kell sértened, még ha fizetsz is a kontentért, akkor is kvázi csempészel. (ez a kontent szó is bevonul a hunglish szavak páholyába 😀 )
Tudom, hogy jogi és mindenféle egyéb okok vannak, de akkor is gáz. Apple-től a YouTube-on és BBC-n át az Xbox Live-ig. Vagy akármi. Ez nem világháló.

balázs

Engem nem izgat különösebben, mivel rukkolnak elő. Bármi is lesz, biztos, hogy pazar lesz.

Barát Csaba

hát ritkán látok ennyire apple nyaller blogot 🙂

nem is tudom, talán már csak egy videó hiányzik a posztból, amiben valaki egy apple billentyűzettel cirógatja a farka végét

forrester

Szerintem meg egy sima netbook lesz, bazinagy tapipaddal, aminek demozas kozben Steve mintegy veletlenul lepattintja a mukodo kepernyojet, es FUCKYEAHTABLET!

KA_Steve

@Barát Csaba: Ne. Adj. Ötleteket. Józsinak.
Pls. :+)

Amúgy ez milyen már, hogy valaki a legismertebb magyarországi, egyben önmaga által is definiáltan apple fanboy blogján lepődik meg, hogy jééé, itt szeretik az apple-t?

(Miközben amúgy Józsi pont nem irritáló fanboy, engem legalábbis – akinek egy apple kütyüje vagy programja sincs – teljesen szórakoztat. Meg a vallásos imádat mellett mindig ott van a konkrét feature-tesztelés, ami full korrekt és bármit bármikor lehúz. Mindennek megvan a maga helye…)

pappito

szarok a tabletra, szerintem is visszalépés. kérném a preview app eredeti sebességét vissza inkább 🙁

a netbookot is hülyeségnek tartom, ráadásul amit láttam eddig az mind hulladék volt, bármiféle hasznos tevékenységre alkalmatlan (air nem netbook, az lapos laptop). használni kicsi, cipelni nagy. a szifon (vagy egyéb okostelefonok) faszán tudják a hurcolást, komoly dolgokra meg kell egy igazi szántógép, játékra meg konzol és helló.

Mivel nincsen apple részvényem, csak vásárló vagyok (egyelőre elégedett) és nem izgat sem jobsz mája, sem az itunesz sztór, a tablet meg pláne nem. (nem zárom ki, hogy telifosom a zoknim, ha lesz és olyan lesz, mint gondolom)

a telefon az hájp volt, viszik is mint a cukrot, szépen felépitett appsztórral, risztekpa.

Barát Csaba

@Zeusz az avatárodról egy pedofil+buzi+motoros keverék ugrik be 😀

lehet szerencsésebb lenne a normál kép, nem pedig ez a karikatúra stílus 🙂

ceg

A pöckölés tetszene!

— én örülök a legjobban, ha kiderül, hogy tévedek —
A magyarországi iTunes store már rég megnyitott volna, ha az Apple extra figyelmet szeretne fordítani Magyarországra (értsd: pár jogász és jogvédő szervezeti tag vastagon meg szeretné magát kenetni az új piaci szereplővel). Szerintem nagyon helyesen nem kivételeznek.
Biztosan látunk egy átrendeződést a szerzői jogi szervezetekben és az őt szabályozó törvényekben mielőtt nyit az iTunes. Amikor megnyitott az iTunes 5-10 évre tettem ezt. Lehet, több is lesz…
Artisjusnak pl. saját maguk által is követhetetlen adminisztrációja van, köszönőviszonyban sincs a külföldi megfelelőinek rendszerével (!), mindezek mellett/segítségével rengeteg pénzt következetlenül osztanak el. Ez nyilván néhány hazai előadó pénztárcájának jön jól. A MAHASZ meg egy vicc… Náluk még közvetettebben tűnik el a pénz, de szerintem pl. olyanokkal is romboják a piacot, hogy a statisztikáikba nem is próbálnak minden eladást belerakni.

tyler durden

@klarky: Észak-Koreában pedig még milyenebb lehet? Tudom, hogy Afrikában sokan éheznek, de attól még szóvá teszem az étteremben ha pocsék ételt tesznek elém. Tudom, hogy jogok meg izék és az offline világ egyenlőtlenségei online is megvannak, de akkor is felkúrom az agyam, amikor egyes oldalak közlik, hogy az én országom nem is része a világnak. This media/content/service is not available in your territory. Szerintem ez gáz. Persze bárcsak ez lenne a legnagyobb problémám. 😀