Winkler és Bazsó újra a közéletben!

Karotta és Winkler a Totalcaros műsorvezetősdi után eltűnt egy időre a képernyőkről. 2009 végén bukkantak fel újra a közéletben délutáni rádióműsorukkal, az “Ezeröcsivel” a Neón pont abban az idősávban, amikor az ember hazafelé hajt dízel lován.

Vágás.

Linda 83 éves csongrádi nagymamájának nyugdíjas napjait alapvetően a bulvár média fogyasztása tölti ki. Persze rejtvényt is fejt, illetve naponta lesétál “az ebédért” egy kis kondícionáló mozgás keretében. Mindenkiről nagyon határozott véleménye van, amit szívesen megoszt a családdal nem számolva azzal, hogy az unokájának az idióta barátja minden alkalmat megragad arra, hogy háztáji médiát csináljon.

A hűséges dokumentarista tehát résen volt a délután azon részén, amikor a nagymama Winkler és Bazsó műsorát tette a nagyító alá. Sajnos a titkos felvétel hangját a digitális utómunka során sem lehetett megfelelő hangerejűre állítani, így megkérjük a nézőt, hogy készüléke nyomógombjai segítségével hangoljon.

(Linda nagymamájától utólagos elnézést kérünk, ha ez a poszt eltűnne váratlanul, akkor sajnos megint rám járt a rúd: nem kértünk ugyanis engedélyt a publikáláshoz, arra gondolván, hogy legalább akkor is futhat egy kis ideig.)

Dedikálom ezt a videót minden nagymamának az országban, illetve az összes nagymamák heverőjének, ahol jókat lehet ebéd után szunyókálni!

57 hozzászólás

Balázs

“pont abban az idősávban, amikor az ember hazafelé hajt dízel lován.”

Attól függ ugye, mert én speciel még a végét tudom jó esetben elkapni, nem tudok 4-kor lelépni a melóból. Sokkal jobb – életszerűbb – lenne 17-19h között egy ilyen “hazavezetős” műsor. Persze tudom, 18:00-kor “megáll” a rádiózás.

gergoke

Hát Robi le lett szólva rendesen nagymama részéről. 😀

enteomitiok

úgy látszik nem csak én gondolom azt, hogy Winkler egy nagy nulla. nem is nulla – dupla nulla!

mrfeher

Szerintem nem ütik meg azt a szintet, ami egy országos rádióban elfogadható lenne. Ettől függetlenül, más területen tehetséges emberek, de ez ide most kevésnek bizonyult…

medoc

Szint? Bolhacirkusz az radio cafén.

Mellesleg egyet kell, hogy értsek a kritikusokkal. Winkler és Bazsó jó autós újság_írók_ – DE az orgánumuk nem rádióba való. Egyszerűen futkos a hátamon a hideg Karotta rádió-hangjától.

matyee

Véleményem szerint midióka a műsoruk. Ami nem gáz, de véleményem szerint két iszonyat tehetséges emberről van szó, aki másban sokkal kiemelkedőbben teljesít(ett).
Bolhacirkusz pedig szerintem egy vicc.. már irtózom Hajós rátukmálós stilusától… ha akkora liberális, akkor neki kellene legjobban tudni, h sokan sokféleképpen gondolkodnak.
Nagymami pedig über, élmény hallgatni!

backshit

@mrfeher ha már így, akkor vehetjük úgy is, hogy Winklerék túl vannak poziocionálva a magyar rádiók fogyasztóihoz, de én úgy érzem a nagy kereskedelmi rádiókon szocializálódott emberek számára nemrégiben minden problémává vált.

turista

Hiánypótló műsor a magyar médiában. Náluk csak Fiala jobb.
Régóta várom már, hogy Karotta elszavalja az Egy mondat a nördségről-t,de
úgy tűnik,nem szeretné.

Barát Csaba

mások miatt halottam az adásukat pár percig néhány alkalommal, csak egy baj van velük, hogy nagyon akadozva beszélnek, de valószínűleg ez később rendben lesz

klarky

Na igen, U. P. amikor egyszer elment a Heti Hetesbe, na az maga volt a pofára esés.

Úgy vártam, mint a messiást, – otthon minden szerdán felolvasást tartottam a Népszabiből a családnak – , felkészítettem mindenkit, hogy na ezt nézzétek, aztán nem győztem magyarázkodni.

A videot majd otthon megnézem, itt nem tudom…

eFi

Az egyetlen rádióműsor amit meghallgatok, ha épp az autóban vagy a konyhában esz a fene 16:00-18:00 CET között. Karotta tudása mindig is lenyűgözött és én bírom a fiúk stílusát is nagyon. Az afganisztáni helyzettel foglalkozó adást fel is vettem és megvágva a mai napig megvan mp3-ban. Az az adás speciel közel 56 percnyi értékes contentet tartalmazott (értékes content = a műsorvezetők beszélgetnek) a 2 órás adásidőben, ami meg is lepett – sokkal kevesebbre számítottam.

mrfeher

Azért egy élő műsor más, mint egy előre felvett és megvágott tv adás. A szint szerintem egy rádióban az, hogy tudjanak helyesen beszélni, ne legyenek beszédhibásak és gördülékenyen el tudjanak mondani egy épkézláb mondatot. Ettől függetlenül tisztelem a fiúk egyéb munkásságát.
Apropó, február közepén jönnek a első hallgatottsági adatok és kiderül, hogy a hallgatók erről miként vélekednek. Személy szerint nem jósolok hosszú karriert ebben a szakmában a fiúknak..

yzzy

Én szeretem őket hallgatni. Hülyeségnek tűnhet, de engem nyugtat. Hazafelé a dugóban, sötétben, esőben, tök nyugiban vezetik a műsort. Olyan műsort csinálnak, amilyet én várok ebben a sávban: érdekes beszélgetések érdekes emberekkel, jó témák, finom humor. Az biztos, hogy elüt a kereskedelmi színvonaltól (reklámok közt sok zene meg idétlen röhögés), egy kicsit “közszolgálatis”, és ez jó. Két értelmes ember, semmi extra. Nyilván a “szerepek leosztottak, Winkler a nagyhangú vezér, Bazsó meg az unterman, de ez másik műsoraikban is így van/volt (sőt, más rádióműsorokban is, pl. Bocskor-Boros, Sebestyén-Vadon, stb.), a Nagymami nyilván nem látja át ezt, nem is kell, a meglátása valszeg ezt tükrözi. Remélem sokáig mennek még.

anon

A mai napig azt hittem, hogy Linda sved, es egymassal angolul beszeltek. Na de ha a nagymama…

HAR

Később kéne adni őket, mondjuk a barátokközttel egyidőben.
Akkor akik most háborognak, hogy az ezeröcsi hallgathatatlan, azok úgyis mással lennének elfoglalva 🙂

IIsti

Sose nem hallgattam, viszont Mo. hatalmas ugrást tett az egyedfejlődésben: Budapestről (a xi.kerületet néztem) a maps.google.com-on már a maximális felbontású légifelvételek is elérhetők, kb tavaly nyári állapot. Ez szerintem kiemel minket a (digitális) sötét középkorból legalábbis a digitális reneszánsz világába.

karotta

Józsi, meg kéne kérdezned a nagyit, hogy nem vállalna-e rendszeres szereplést az Ezeröcsiben. Egyrészt így lekenyereznénk egy fontos kritikust, másrészt amúgy is szeretnénk minél több (és többféle) hangot bevonni – akkor meg már nyilván egy olyat érdemes a leginkább, aki szívesen ekézi a Winklert (insert your favourite sátáni kacaj here), és képben van bulvárfronton, ahol mi időnként kissé alulinformáltnak érezzük magunkat.

Mindazonáltal van egy olyan gyanúm, hogy a nagymama emlősokkját a szilveszteri különkiadás okozta, ahol az volt művészi koncepció, hogy a rossz szilveszteri tévéműsorok évtizedes hagyományát követve minden kétperces blokk végén egyszerre elkerülhetetlenül előkerültek a dudák. Ezt mi Benny Hill-es öniróniának szántuk, meg persze az ismétléses humor sötét fegyverének.

Az általános reakciónk meg persze az, hogy bele szeretnénk nőni rendesen az Ezeröcsi ülésébe. Most úgy vagyunk vele, hogy az ablakon már egész jól kilátunk, bár néha még csak a kormány karimája és a műszerfal között, nyújtózkodva, de van úgy is, hogy a lábaink még csak kalimpálnak a pedálok felett. A mindennapi két óra élőzés tök más, mint heti/havi vágott műsorban szerepelni, szóval senki se csodálkozzon, ha ekkora dózisban kevésbé vagyunk jó fejek, és a világmegváltásra és a műfaji határok merész kitágítására is csak bizonyos szerencsés bolygóegyüttállások esetén lesz majd mód. (Asszem az Egy mondat a nördségről elszavalását sose merném megkockáztatni, de lubickolok a kéjben, hogy már másodjára veti fel valaki. Azt hittem, összesen nem olvasták végig ennyien)

Nyilvános tanulóüzem zajlik. Még minden alakul, hetente változik a technika, a helyszín, a mesterséges hangszínünk, a frontérzékenységünk és a menstruációs ciklusunk, bár utóbbi a rendszeres közös munka miatt alighanem hamarosan összeszinkronizálódik majd a Winklerrel. Akkor leszünk csak igazán kellemetlen riporterek, páros premenstruációs hisztiben a Közútkezelő tépázott idegű illetékesével, például. Addig is igyekszünk felpolírozni a hangképzőszerveinket, és apránként – a hallgatói visszajelzések hathatós segítségével – kisütni az agyunkból felesleges ő betűket és az irritáló szójárásainkat, ha éppen felütik a fejüket.

Szóval azt nem ígérem, hogy napi két óra tömény zsenialitás folyik majd belőlünk évi 260 alkalommal, de szeretnénk annyira belejönni, hogy a munkából hazajárás kedélyes aláfestésére ne legyen nálunk sokkal jobb kerrrádiós alternatíva. És feltartott hüvelykujj mindenkinek, aki már most szereti, vagy segít szerethetőbbé tenni a jótanácsai által, nagymamák included.

Aszfaltbetyár

Karotta, tegnap is titeket hallgattalak hazafelé, amikor X Dániel (?) jólbeszélő középiskolással beszélgettetek. Elismerésem a finom, határon belül maradó iróniáért, amivel a, hogy is mondjam, érdekes ezamaifiatalságot kezetétek 🙂

onedin kenedi

Az elején tényleg voltak kicsit döcögősebb adások, de aztán belerázódtatok. Én sem hallgatok mást hazafelé, csak így tovább. Az egyetlen szívfájdalmam a 16 órás kezdés, én 5-ig dolgozom, ezért az elejéről mindig lemaradok.
Ja, a feleségem szerint nagyon műveltek is vagytok, ami – főleg Winkler külseje mellett – kellemes meglepetés neki.

rivera

Hehe ez igen jó lett. Én nagyon bírom a műsort, de egyértelmű hogy sokkal szűkebb réteghez szól mind korban mind érdeklődésben mint egy jóval kommerszebb (és sokkal szarabb) Boros-Bocskor.

AronGergo

A műsort nem nézem, de a nagymama nagyon ott van! 🙂

Crit

BEST POST EVER!
Nagymamák, nagypapák rendkívül fontosak. Ez a videó aranyat fog érni egyszer, tuti.
Egyébként korához képest rendkívül jól és tisztán beszél. Időseket videózni pedig kordokumentálás, az archiválás egy formája. Hallanád hasonló korú nagyanyámat, miközben családi képeket mutogatunk neki pendrive-ról notebookon, mire hirtelen megszólal: az a piros ott mér’ villog fiam?…! 😀

addikt

Ecsém Józsi így kib@szni egy nagymamával 🙂 szegényt most szórják az éterbe.

zamar

És pont most beszéltek róla műsorban és édesanyádnak valamennyire igazad is van. Azt veszem észre sokszor sajnos hogy a nullát osztják.

ironyice

Nem hallottam még soha a műsort, de nem lenne ez egy kicsit: “kezíít csókolom mártanéni”-s ? 🙂

Rol

nekem nagyon tetszik, bár én a Totalcar óta csípem ezt a két idiótát..
a hanggal mondjuk kurvára kezdhetnének valamit a neonál, mert az nagyon el van cseszve.
elég volt a Lovászt meghallgatni ott, majd a cafén.
ok, mostmár új stúdió, de valami még mindíg nem százas.

_alesi_

1. hallgatni a nagyira -> lsd.: “ezek a mai fiatalok, bezzeg a mi időnkben” kezdetű okosságok. Néha igenis nagy életigazságokat adnak át a maguk egyszerű, de őszinte módján.
2. Ma belehallgattam. A maga amatőr, beletanulós módján egész hallgatható adást hoztak össze a srácok. Nekem nagyságrendekkel jobban tetszik ez a fajta lelkes “amatörizmus”, mint a Boros-Bochkor páros vérgáz, humortalan “profizmusa”. Megvan a sulirádiós utánérzés, de ez inkább közelebb hozta a két műsorvezetőt.
3. Nem vagyok nagy rádióhallgató, a lakásban nincs is ilyen céleszköz.

Sir Alex

Én is most hallgattam am először végig a műsort (sőt eddig még ezt a rádiót sem hallgattam soha). Nem volt egy rossz műsor, tényleg érződik a fent említett “suli rádiós utánérzés”, de nem tudtam eldönteni, h ez most jó-e vagy rossz. Az viszont biztos, h legalább érdekelt amiről beszéltek, és nekem tetsző stílusban tették, még ha nem is profi módon.

Ami még érdekelne, h vajon az én példámból kiindulva, hányan hallgatták ma a rádiót a bejegyzés miatt, és hányan néztek rá a plastikra a rádió műsor miatt?

_alesi_

“állítólag nem borult ki annyira” – azért Linda nélkül ne menj vidékre egy darabig.

4Si

Szerintem most vágtad el magad mindkettejüknél. 😀 A “háztáji média csinálást” mostantól pedig nyugodtan felejtsd el az öregasszony jelenlétében… 😀

Várjuk tőlük a határozott “Nem neheztelek rád, Józsikám!” kijelentést egy videóban. 😀

rivera

Józsi, ha valami, akkor ez a sztori így egyben EPIC, a fail is mehet mögé nagyi IRL reakciójának függvényében.

dat

1:26 körül Józsi e-mailt kapott? Olyan hangot hallani 😀

igazi proli

Karotta jo gyerek, Winkler egy nagykepu, feluletes arc, a nagy megmondo ember keves tudassal. Karottanak jo hosszutavon Winklerrel Stanespanozni?

Attila

Hello,
En is pont hazafele autokazom ebben az idosavban es megmondom oszinten, hogy lassan mar mast nem is hallgatok, csak az Ezerocsit. Nekem nagyon bejovos a musor, az esetek 90%-ban erdekes a tema, engem is erdeklo. Jok a zenek (bar tegnap volt 1-2 szam, amit szivesen kihagytam volna…), de kulonben OK a cucc. Eloben teljesen mas eloadni magad, amikor szinte azonnal kell rogtonozni valamit es a csend az ellenseged, hajra skacok, menni fog ez. En orulok, hogy ok vezetik ezt a musort, a Totalcar-t is neztem majd’ mindig.
Udv: Attila

Trevize

Nekem olyan kérdésem lenne, hátha Winkler vagy Karotta még erre járnak, hogy van jogi akadálya annak, hogy az adás elérhető legyen utólag valamiféle podcast formájában? Ha igen, akkor a zenéket kivágva már valószínű nincs. Gondolom egy rádiónál van olyan ember, aki ezt a 10 perces rutinfeladatot el tudja végezni naponta, és biztos, hogy nem vagyok egyedül, aki utólag szívesen meghallgatná az adást, de 4-től 6-ig a legritkább alkalommal van rádió közelében.

zotyorage

Szerintem is jó műsor, amit kicsit hiányolok, hogy a sztorik gyakran nincsenek befejezve, de ez benne van ezekben az improvizációkban.
Én egyébként – a bolhacirkuszt, és egy két caffe-s műsört kivéve – hülyét kapok ezektől a klaszziklus rádiós műsoroktól, örülök, hogy végre van olyan amit hazafelé lehet hallgatni.
Én pont azt érzem, hogy a vendégek, telefon-interjúalanyok feleslegesek, leültetik a műsort, és nem sok hasznos infót adnak hozzá.

Az egésznek az a lényege, hogy végre eljutottunk oda, hogy nem csak a szokásos átlagrádiók, átlagműsorai közül lehet választani, hanem van ilyen is. Nem fogják ezt tömegek hallgatni, de most már sokan nem kapcsoljuk ki a rádiót a kocsiban délután…

Kiváncsi vagyok mit beszéltél a Nagyival…

Tibu

Csak nekem fura, hogy a nagymami megkérdezése nélkül publikáltad a nyilatkozatát, amit nem széles publikumnak szánt? Tudom, a content mindenek felett, de azért én azért ezt nem tenném meg, főleg a családommal…