Apple januári keynote LIVE!

I am the Lord your God, who brought you out of slavery

Jövő hét szerdán 19 órai kezdettel Steve lejön a hegyről! Három dolog lesz nagyjából a szokásos developer játékdemókon kívül: iLife(+iWork), iPhone szoftver 4.0 demó készülék nélkül, és ugye maga a TABLET. Élő közvetítés videós formában ezúttal nem lesz, de Handrástól fogjuk CoverItLive-olni az eseményt, tehát valós idejű csetre kell készülni.

Előzetes email szándéknyilatkozat az ugrás után.

Uraim, fantasztikus korban élünk!

46 hozzászólás

poTomek

Kár, hogy nem lesz élő adás, pedig már úgy rákészültem. 🙁

silver42

Ezeket persze csak tippeled. 😉 De jó eséllyel ezek lesznek valóban. Ha iLife + iWork csomag nem lesz az nem gond, de ha a másik kettőből akár egy is elmarad, akkor csúnya zuhanás lesz a tőzsdén. (Ámbátor azon is lehet sok pénzt keresni…) Persze a tablet csőbe saját magukat húzták bele, éppen ettől valószínű, hogy lesz is.

iPhone fronton viszont úgy gondolom azért kell lépniük, mert kezdik elveszíteni az előnyüket. Ellenben még nem a piaci előnyüket veszítik éppen, így aztán lehet, hogy nem lépnek (egyelőre) ez ügyben. Konkrétan rengeteg apróság van amit (lássuk be) egyes új eszközök már jobban megoldottak és ezek nagy részére válasz kéne. Updated home screen, (min.) 5MP kamera, front oldali kamera, VoIP over 3G és hasonlók. Közben meg úgy érzem bilibe lóg a kezem, mert én ezeket zömmel már az első iPhonetól is vártam és így empirikus úton azt mondanám, hogy most sem kapunk meg mindent amit szeretnénk.

A tabletre visszatérve: Fogalmam sincs mi olyat lehet ezen a vonalon csinálni amitől hanyatt vágja magát a világ. Esetleg egy multitouch (értsd: 10 ujjas) input eszköz kéne legyen az asztali gépedhez, amit magaddal is vihetsz, ha pl. az ágyban neteznél vagy épp e-bookot olvasnál. Emiatt olyan kijelző kéne rá, ami egyszerre tudja az LCD és eInk megoldást. Emellett vehetné a gépről a zenéket, videokat is, stb. Úgy érzem, ha összeépítik a már létező megoldásaikkal (és ezt szokták tenni) akkor lehet jobb, mint más cégek termékei, ellenkező esetben csak az Apple terméke lenne ugyanarra.

Már csak pár nap és ki fog derülni.

Dervenkál Egon

OS frissítés mindenképpen kell, mert a tabletta is azt használja. Ha meg nem, akkor tévedek. De a szifon os szerintem most baromira nem a szifonról fog szólni.
Feltételezem, hogy az iLife életében (húha) is szerepet kap a tabletta, vagyis a csomag képes lesz kihasználni az új device featúráit.

Dervenkál Egon

Ja és ha valaki BluRay olvasót követel a Tablettől, az most osonjon el halkan.

krs

Emlékeztető beállítva. Kérlek ne hagyd a Bandit sokat okoskodni.

Asszem

Sosem volt ‘makom’ és nem is nagyon akarok venni, ennek ellenére tökre várom az eseményt meg a közvetítést. Ez a legolcsóbb módja a hype részének érezni magam 🙂

marcipán

Köszönöm a válaszod!

Fákkit, az XMS-ben azt mondta ma a srác (nem handras, ő pont lelépett), várjam meg a jövő szerdát legalább az MBP-vásárlással, mert lehet, hogy jön az új. Akkor holnap bemegyek és kirabolom őket egy 15″ 2,66-ossal.

fapina

először azt akartam írni… kérdezni, h’ nem túlzás-e ez a kép… aztán megnéztem a .jpg nevét – Mózes. így, már egy fokkal világosabb.

…de akkor sem hagy nyugodni a kérdés, Angelday,

mert szerintem, ez a “Mac-életérzés”, egyfajta lázadás. de mi ellen?

Balazs

Voip over 3g.. a vicces, hogy most is van olyan voip (SIP) program a store-ban, ami enged 3g-n telefonalni 🙂

Balazs

Marmint ez silver42-nek ment volna eredetileg, csak bena vagyok 🙂

david

“Voip over 3g.. a vicces, hogy most is van olyan voip (SIP) program a store-ban, ami enged 3g-n telefonalni ”

Mi a neve?

Lendvai Norbert

Mennyire tartjátok jó tippnek iPhone 4G-vel kapcsolatban a 16:9-es képarányt?

Csináltam az előbb egy képek a mostaniból kialakítva, hogy milyen lenne a 16:9-es képaránnyal és kb. olyan érzésem van, mint a Nokia 5800 esetében. Elég frucsa, hogy olyan hosszúkás a készülék.

Nekem a jelenlegi formája jobban bejön, mint ez a hosszúkás izé. Viszont olvastam, hogy elképzelhető lenne a 960×540-es felbontás, és ha megnézzük az új iMac-eket, akkor várható a 16:9 az iPhone-ra is.

Szerintetek?

Kép itt: http://kepfeltoltes.hu/100123/iPhone_16-9_vs_3G_www.kepfeltoltes.hu_.png

Barát Csaba

az a bajom ezzel a bloggal, hogy itt nagyon úgy érzem, hogy handrás és talán még 1-2 apple sznob meglévő vagy remélt támogatása miatt erőlteted angelday ennyire szélsőségesen az apple imádatot

irreális számomra, hogy valaki csak azért is, legalábbis írásban, mindenképpen ragaszkodik mondjuk a safari böngészőhöz, még akkor is, ha sok minden nem elérhető hozzá vagy ha valami nem megy alatta

de ugyanez elmondható még jó pár mac os-be beépített programról, miközben van helyettünk tucat olyan progi ami sok mindenben jobb náluk

Barát Csaba

egyszerűen csak annyi baj, hogy néha úgy tűnik, hogy nem az a vélemény van itt ami normál esetben lenne, hanem rá van még téve 1-2 erőltetett lapáttal

ez ilyen olvasói nyivákolás, ami vagy igaz vagy nem

Anderson Varejao

iPhone 4.0-nak csak a feature-eit mutatják be, vagy netán elérhető lesz a publikum számára is? Vagy csak a béta tesztelőknek, mint handrás-pajtás?

Zeusz

Barát Csaba: Két mémmel tudnék a kommentedhez érdemben reagálni. Az egyik a “You must be new here”-mém, amit már egyszer itt mondtam neked, a másik pedig az “Olvass vissza”-mém. Ez a blog nem azóta lett ilyen, mióta te olvasod, hanem mindigis ilyen volt (talán 2004-2005-től kezdve.).

Deal with it, babám. Valahogy dolgozd fel. Processzáld.

sjuknoah

PROCESSZÁLD! igen.

A Munka Istvánját meg várjuk a hegy alján, hogy hozza a táblát.

Marci

Mindenki milyen sokat vár, aztán lehet, hogy huppanás lesz a vége.

klarky

B. Cs. : A mondataidat miért nem kezded nagybetűvel, és miért nem zárod le egy symbol-lal???

Pepinke

Nagyon jó az a kis Mario, aki fent masírozik! Mondhatnám, tündibündi! 🙂
Még a száját is kitátja, ha a kurzorral zaklatjuk…
Egyébként hajrá Sztív, még mindig veled vagyok. Pedig már egy jóideje, hogy ellopták a macbookomat, de ami egyszer megérint…

n'

a postban szereplo moses_jobs.jpg-hoz kanyarodva, el kell mondanom, h se mozes se isten nem szemuveges, igy – habar kedves angeldayunk is tudja hogy – “steve, van meg hova fejlodni, barmennyire is fantasztikus korban elunk is”

DnP

Angel, ha mar a masodik neved pixelvadasz, a banneren futkaroszo Mario egyik framejen vagy egy folos pixel a sapi bal felso reszen… csak levennnem.

kretusz

tudom, hogy az én életemben ez nem fog bekövetkezni, de azért bizom, hogy Stevie-nek vénségére tele lesz a töke, az egyik ilyen prezentáción kiáll és azt mondja:
– ez itt az új iWedge, dugjátok fel magatoknak…

david

nem hinném hogy más képernyő arány/felbontás lenne az új iphoneon… sok app már igy van kész ez van. nem fogják átvariálni

psc

Úgy volna tuti ez a tablet, ha egy töltéssel menne legalább 2-3 napot.

silver42

Balázs: Valóban van ilyen program, de igazából nem tudom milyen trükkel jutottak át az engedélyezésen. Én azt szeretném hogy ez hivatalosan is támogatva legyen, mert addig azok a rendszerek amik igazán jelentősek (és itt legfőképpen a Skype-ra és AIM-re gondolok én) nem lesznek használhatóak. Itt jegyezném meg, hogy felsorolásomból kimaradt a multitasking (ami nem lesz) vagy helyette valami olyan push megoldás ami elindítja a programot.

Barát Csaba: Én Safarit használok. Sohasem éreztem, hogy valami kéne rá, azon kívül amit alapból tud. És olyat is ritkán látok, hogy valami nem működne rajta, de biztosan tudom, hogy ekkora százalékban más böngészőkkel is előfordul, max. nem ugyanazon az oldalon. Nem értettem azt sem soha, hogy megrögzött windows/linux fanok miért fújnak az Apple-re és termékeire miközben életük nagy része az oprendszer miatti szívással telik. Persze szívük joga. Én nem gondolom, hogy sznob lennék attól, hogy szeretem és megfizetem a minőséget. Kérlek te se nevezz minket annak csak azért mert te nem érzed át ezt. Köszönöm.

Balazs

Igen, engem is erdekelne a trukk. Ezert nem is reklamozom halalra, hogy melyik az, meg a vegen kipucoljak az appstore-bol:) Mondjuk nekem pont jo, hogy altalanos SIP programrol van szo, mert en epp ezt hasznalok, sajat voip gateway-en keresztul, viszont (plane, hogy az AT&T mar nem ellenzi elvileg) en is arra varok, hogy ez altalanos legyen, es minden program mukodjon 3G-n. Egyszeruen nem allapot onkenyesen korlatozni ezt.

Multitask szinten zenesz, push nem jatszik minden esetben (meg ha handras korbe is rohogott miatta, hogy miert kell nekem:))

Konyak

ad: “Az nem lesz most. Tavasszal érkezik el csak a 8 hónapos release ciklus és én is csak nyáron tervezem a vásárlást.”

Ez mást mond: http://buyersguide.macrumors.com/#MacBook_Pro

Product MacBook Pro
Recommendation: Don’t Buy – Updates soon
Last Release June 08, 2009
Days Since Update 234 (Avg = 200)