Steve adta, Steve elvette

2007. 07. 07. — 2010. 02.15., 954 nap Európában

Rest In Peace, jííí-kámon-jííí

Mivel a zenék már egy ideje DRM mentesek, csak az iPhone alkalmazásaimat buktam el, nem lehet őket frissíteni, viszont továbbra is futnak a telefonon. Kár, hogy megvettem az iGo navigációt is az US Store-ból, áh. 🙁

Sajnos nem minden vásárlást csináltam Strong VPN-en keresztül (lusta vagyok), ezek szerint mégis figyelik az IP címet csórikáim.

68 hozzászólás

Xero

Gyorsan ellenőriztem a US és UK acc-omat egy-egy vásárlással, szerencsére engem még nem ért el a “vész”! 🙂

vS

elismerésem. ha érintene, én egy picit feszültebben reagáltam volna. (újra rakod a szifonon az os-t és viszlát, kuka az ájgo…? hmm.)

neongod

Imádom az ablakba írt, ráklikkelhetetlen és kimásolhatatlan URL-eket.

Happy

Esetlen nem a jailbreak miatt tiltottak ki? Mostanában hallani olyat is, hogy ezért is tiltogatnak. Magyar store megy?

Zolcsi

Igen, en is ezt akartam kerdezni, hogy nem lehet-e hogy a JB miatt volt valami gond.
Felroppent a hir, hogy az apple elkezdi kitiltogatni a jailbreakelok accountjat

vS

AD, nyilván semmit.
Happy, szerintem nem. nagyságrendileg nem hinném, hogy olyan nagy érvágás lenne az apple-nek a jb-elt szifonok. többek között azért gondolom ezt, mert gyanítom lényegesen nagyobb offenzívát hírdetnének a törés ellen, mint az időnként érkező frissítések ide vonatkozó része, amik a legtöbb esetben hozzá sem- vagy csak minimális módosítással nyúlnak a kiskapukhoz. de simán lehet, hogy tévedek. pl az enyém is tört, de az app-jaimat vásároltam, csak az izlésfasizmus zavart.

Barnabas

Ha jól emlékszem Józsi nem Jailbreakelt.

Más: hogy lehet ilyen “screenshotot” csinálni, hogy csak 1 ablakot ment el árnyékkal együtt?
shift+command+3 a full-screen, shift+command+4 a kijelölős, de erre nem jöttem rá.
(RTFM-eket kérem szépen mellőzzük. Köszi. 🙂 )

Tamás

@Barnabas: Shift+Command+4, utána Space, és klikk az ablakra.

Petike

Ez az IP cim nezes szerintem kamu. Mi van ha egy full legalis US account tulaj sokat utazik? Kulfoldon nem hasznalhatja a store-t?

Vention

Nem úgy van ilyenkor hogy szinkronizálásnál le akarja törölni a programjaidat a telefonról? Viszont így új programokat sem fogsz tudni rárakni. Ilyen szívásoknál gondolkodik el az ember hogy anyátok picsáját, jailbreak és soha többé egy fillért nem láttok tőlem.

Fnord

Hú, ez nagyon rosszul hangzik, részvétem.

Én egy kicsit kétlem, hogy az IP miatt volt a dolog — azt mondtad, gyakran használsz proxy szervert, úgyhogy (hacsak nem ugrottak kifejezetten a proxyra) Cupertinóból nézve sokkal inkább amerikaiabbnak nézel ki, mint sokunk.

Felmerül a csúnya kérdés: 1000%-ig biztos vagy, hogy csakis legitim forrásból származtak az iTunes creditjeid? Tűzbe tennéd a kezed a szállítóért?

neongod

Ilyenkor olyan érzésem van, hogy Apple-nél nem Steve van a vásárlókért, hanem a vásárlók Steve-ért.

mgmeszi

Ez azt jelenti, hogy a pre-paid kártyával feltöltött account-on lévő összeg is bukik? :-O
Most néztem nekem 335 USD van rajta. Jó lenne ezt nem elbukni…

Egyébként szerintem az van, hogy jön a magyar music store, és ha már elérhető lesz, akkor fiam ott vásárolj, ne az USA store-ban!

Dagenham

“Ilyenkor olyan érzésem van, hogy Apple-nél nem Steve van a vásárlókért, hanem a vásárlók Steve-ért.”

Volt VALAHA más érzésed az Apple ügyeit látva? 🙂

Zila

@neongod: az ilyen alertekből emlékeim szerint lehet másolni szöveget.

Hát szopás, én pont ezért nem hekkeltem az amerikai bolttal, onnan ingyenes podcastokat szoktam csak letölteni. Egyébként tényleg menjen a picsába minden nyomorult nagyvállalat és csatolt jogvédői, töketlen EU politikusainkkal karöltve, amiért EU tagállamként még mindig itt tartunk. Nintendo Wii-t Angliába kell hazudni, PSN-t nem használhatjuk, nincs iTMS ÉS mindeközben sírnak a médiában, hogy a mindenki lopja a zenét meg a programokat. Odáig jutnak el, hogy a vásárolt dvd elejére bepakolják a kis lopásgátló filmecskéjüket (és ezzel is mellé lőnek).

mgmeszi

Jól sejtem, hogy a régebben vásárolt, de még nem DRM free zenéket is elfelejthetem a gépemről, ha időközben nem upgrade-eltem DRM free zenékre???
Mert akkor gyorsan lépnei kellene, még mielőtt az enyémet is letiltják…

alma

lépések: blackrain, rock, installous

nem neked kell megmenteni a világgazdaságot és apple-t sem, ez egy háború, és bármilyen erkölcsösnek is akarod feltüntetni magad, az apple nem a te oldaladon áll

klarky

Nem baj Józsi, remélem az előrendelést már az iPad-ra leadtad!

Majd amikor ugyanezt megkapod az iBook store-tól is…

Volt egy műhelyfőnököm az egyetemen, aki mindig azt mondta, ha lehetetlen helyzetbe került, amin akkor sem lehetett segíteni, ha megfeszülsz és pláne nem rajtad múlik a dolog:

Érzed már, hogy csak egy svábbogár vagy????

marchello

akkor ingyenes cuccokat se tudsz letölteni? én most — kredit híján — letöltöttem a mai nap ingyenes akármilyét. sikerült. akkor gondolom működik még az account. de azért elgondolkodom, hogy tegyek még rá egyáltalán…

amúgy meg a torrent azért nem jó megoldás, mert hiába ingyenes, egyszerűen rengeteg dolog nincs fent rajta, iTuneson viszont ott van. mainstream cuccok persze dögivel vannak torrenten is, de ha kicsit ritkább dolgot keresel vagy egyáltalán nem lesz, vagy lesz hozzá egy seeder, az is Krisztus előtt osztotta vissza… ha mázlid van elkezd csorogni 1 KByte/sec-el és ha egy hétig bekapcsolva hagyod a gépet, talán leéér. persze ez csak a nyílt trackerekre jellemző.

a zárt egy fokkal jobb, ott a kitiltás miatti félelem miatt osztják vissza a dolgokat, persze ott se örökké, de azért viszonylag sokáig. itt viszont az a baj, hogy nagyon szelektált a tartalom, főleg a zenéket nézve. szar ömlesztett 0day mp3z, túrd ki, ami kell.
szóval megértem, hogy miért vonzó az iTunes. instant, egyből jön, nincs seeder, anyámkínja. katt és ott van (amíg ki nem tiltanak).
nehéz ügy :/

klarky

@marchello: Igaz, ezzel a problémával most először én is találkoztam. Szerettem volna megnézni egy Zagar mix albumot, torrenten sehol, az iTunes-ban meg ott van. Annyit adnék is érte, de én nem fogok küzdeni az biztos. Ha nem kell a pénzem nem, majd kirakja valaki, keresem tovább…

csiga

Nekem UK regem van, Click&Buy-os payment-el. A konstans magyar IP címem nyilván árulkodó lehet, de eddig nem volt gond.

prosthetics

Szerintem ha simán ip cím alapján kitiltanának accountokat akkor kurvára megbaszná őket az amerikai hatóság!
Az még belefér, hogy csak USA ip-vel lehessen ezentúl becsatlakozni az USA store-ba, de hogy minden eddigit letiltsanak ezt szerintem nem tehetik meg.
Nekem USA store accountom van, eleinte még (nem tudatosan) feltört feltötéltés vásároltam amit “nagyker-ár”-nak hirdettek, de emiatt sincsen gondom, SZERENCSÉRE…

Henk

Engem már kb. 3 évvel ezelőtt tiltottak ki ugyanígy, ugyanezzel az üzenettel, asszem egy hónap használat után. Volt rajta ráadásul vagy 40 dollár is még. Fasiszták.

Dewla

fatter, probalj meg egy ilyen live chaten elerbi egy apple tech supportot. megkeedezi az utolso vasarlasod aztan vissza aktivalja az accot. nem lesz itt semmi para.

Marci

Egy baszott bullshit ez az egész. Egy egységes, országfüggetlen store-t kell csinálni, mindenhol ugyanazzal a tartalommal. Szeretem az iPhone-t, de az Apple tényleg elmehet a picsába a hülye dolgai miatt. Sok user-friendly vállalat, hurrá.

Narancs

Ha valós a mail és valós a cím, akkor mi köze van hozzá hogy ‘hova valósi’ az ip?

Jofkov

Józsit sajnálom, de a kódok valid bolti kódok voltak. A generált kódok rég eltűntek a piacról, különben mindenki tőlük vásárolni szarérthugyért…

Más lehet a probléma oka, believe me!

kokonfitty

az a baj, hogy az ITMS usage terms-ében kifejezetten le van írva, hogy nem használhatod az USA store-t csak USA location alól. erre jöhet a hozzászólás, hogy na igen, és akkor mi van, ha sokat utazom, vagy pl kimegyek tanulni külföldre pár évet. akkor *elvileg* megszeged a felhasználási feltételeket, de ezzel legtöbbször nem foglalkoznak, hiszen náluk költöd el a pénzed.

konkrétan:

U.S. SALES ONLY

Purchases or rentals (as applicable) from the iTunes Store are available to you only in the United States, its territories, and possessions, and are not available in any other location. You agree not to use or attempt to use the iTunes Store from outside of the available territory. Apple may use technologies to verify such compliance.

(forrás: apple.com/legal/itunes/us/terms.html)

Fnord

JofKov: Azért kérdeztem a szolgáltató megbízhatóságát, mert az idevágó Google keresés szerint mások eddig elsősorban az innen-onnan összevásárolt kódok miatt szoktak ilyen üzeneteket kapni.

Pl. egy ajándékutalványról hetekkel-hónapokkal a levásárlása után is kiderülhet, hogy lopott hitelkártyára vásárolták. Az account teljes kizárása nekem nagyságrendekkel igazságosabb és hihetőbb büntetésnek tűnik ebben az esetben, mint amikor a rendben, tisztán fizető felhasználó titokban a virtuális vasfüggönyön túlról tömi a cég zsebeit. Persze ez is benne van a pakliban, a csuda tudja mit miért csinálnak odaát.

ifa

Fatter, korábban már itt írtam velem is hasonló történt és hogy mi volt a megoldás. Szerintem most derült ki Steve-nél, hogy Jofkov előtti időszakból Te is használtál olyan kódot, amit nem kellett volna. Nálam ez történt:

Az iTunesba való belépéskor figyelmezetett a rendszer, hogy az accuntom le van tiltva és lépjek velük kapcsolatba. A support chaten, mondta, hogy problémás a gift card kód amit felhasználtam, kért pár csak általam tudható adatot, például miket vásároltam legutoljára, mi a címem. Ezután mondta, hogy az accountot érvényesíteni tudja, viszont a rajta lévő creditet elbukom, kérdezte jó lesz-e így? Elfogadtam a feltételeket, így a nem legális kódért vásárolt tartalmak megmaradtak és elbuktam a rendelkezésre álló creditet, azóta én is DigitalBidgezem ami nem túl olcsó, de legális.

Mint Dewla is írta no para, használd a chatet!

Customi

Nekem az iTMS működik zenékkel és videókkal továbbra is… – azért tűkön ültem amikor a purchasing… megjelent, hogy most mi lesz! 🙂

Lehet, hogy ez csak az appokat érinti, zenék, filmek, videoklippek továbbra is működnek?

krs

“Hazankban élő amerikai katonatiszt vagyok (vagy nem) Pápán a családi házambol veszem a zenét, contentot. Napközben rakétákat pakolok a helikopterre a bázison.
Ha Stve bácsi letiltja a Zenevásárlást húzok haza. Nem csak én még pár ezer honfitársam akik erre-arra vannak bevetésen, állomásoznak, védik a szaros kis US érdekeket. Nebasszamármeg a Stívjábsz.”

Ezt copypasteld be Józsi nekik a Livechatbe.

CharlieBrown

Egyre jobban tetszik nekem ez az ájtúnsz.

persze valaki majdcsak megmagyarázza, hogy ez tulajdonképp jó. 😀

klarky

Józsi!

Én úgy látom, hogy nincs minden szolgáltatáshoz chat support. Végig klikkeltem az összes iTunes pontot, de csak mail van.

Viszont a mobileme-nek van. Próbálkozz be, legfeljebb elhajtanak, vagy a jó helyre irányítanak.

http://www.apple.com/support/mobileme/

Kattingass a témák közt, a Backup & iChat … iChat pont alatt például van support!

Try it, aztán szólj mit intéztél, kíváncsi vagyok!

uTomi

Pont az ilyenek miatt hagytam a f@szba az iPhone-t és az iTunes-t és váltottam Anroid-ra. A Milestone minden szempontból alázza az iPhone most már semmi pénzért se switchelnék vissza.
Józsi te vagy már nyugodt ember. Én cseppet durvábban reagálnám le a dolgot.

Mefi

És a legszebb, hogy tiltani akarják a jailbroken iPhone-okat, a készülék teljes zárolásával.

adrianszpi

3 éve használok USA accountot, magyar kártyával paypalon keresztül és egy kinti barátom címével, telefonszámával. Soha semmi gondom nem volt.
Mondjuk az iPhone app-okat a magyar storeból vásárolom, csak azt veszem USA-ból ami nincs a magyarban, és természetesen a zenéket 🙂
Nem hiszek ebben az IP-s mizériában.
A mai napig lehet magyar kártyával csinálni iTunes USA accountot a citibank kártyáival.

Balazs

Egesz biztos nem kodok korul van a porblema, mint mar emlitettem korabban, az en accom ugyanilyen volt, garantaltan nem hamis koddal, ami gyanus lehetett az az IPm.

Dervenkál Egon

uTomi: akkor gondolom, nyugodtan hátradőlve vásárolod mindenféle kerülőút nélkül a sorozatokat, a drm free zenéket, és a jobbnál jobb appokat, magyar bankkártyával és magyar címről… csak meséld el, hogy hogyan, és máris felkeresem az androidos bótot.

ervin

Józsi, Apple-szemellenző nélkül a cikked címe inkább így festene:

Én megvettem, Steve elvette

vagy esetleg

Steve eladta, Steve elvette

Jobban leírja a valóságot.

Imakandi

A poszt címe helyesen inkább ez lenne:

Steve NEM adta – Jószi elvette – de Steve visszavette 🙂

a.

azt irja az internet, hogy ha rosszul adod meg a jelszot sokszor, akkor is kitilt.

es ugyebar ki ellenorzi, hogy a sajat emailedet irod be, es nem egyik felebaratodet?

Na hat

na haaat,ha ezt hamarbb tudom ossze kormozom vele magam,de igy nem fizetek egy petakot se

Chriss

Itt nyugszik Józsi akinek életét Steve adta és Steve is velle el az Úr (Steve) 2010. évének február 16. napján.

Egy perces néma csend.

Én örülök, hogy megismerhettem életében még ezt a remek fiatal embert.
😀

kokonfitty

Józsi: lett valami eredmény? illetve kiderült, hogy miért blokkolt meg az epül?