Itt a gomba, hol a gomba, ne ugrálj a nadrá–

A postáról már hazafelé vitt az utam, leparkoltam szépen, összeraktam a dolgaimat, aztán a felismerés: nincs meg a szifon. Zsebek, kabát, táska, kocsi — sehol.

PÁNIK.

Még háromszor ugyanez a pattern, semmi.

PÁNIK.

Ezerrel pörgő gondolatok: a kocsiba beszállás előtt még megvolt a telefonom, mert írtam egy SMS-t, amíg oda sétáltam, tehát nem a postán tűnt el. Viszont, és ezen kezdtem el igazán parázni, úgy emlékeztem, hogy a telefont az autó TETEJÉRE raktam indulás előtt. Márpedig pénztárcával egyszer már szívtam meg így, akkor meglett szerencsére. Nem tudtam elhinni, hogy ekkora szarvaslövő hibát követtem el.

Idegesen kapkodva beviharzottam a lakásba, kabát-bakancs, lebasztam mindent a FÖLDRE, kurvára beloginoltam a gépbe és azonnal elkezdtem két dolgot:

1. SKYPE
2. MOBILEME

A skype azért, hogy felhívjam a telefont. Nem futott a program, SZÁZ ÉVIG loginolt. Kiderült, hogy valami spammer közben authorizáltatni akarja magát, KICK-BAN-IGNORE gombra gondolkodás nélkül rátenyereltem. Minden másodperc csiga lassan haladt. Közben Safari dobott egy strandlabdát, ütöm neki a mobileme-t, mennyél már te dög, erre kiírja, hogy Find My iPhone currently not available — sorry for the inconvenience anyád!! Azonnal refresh.

Skype-on megcsöngettem a telefont. Kicsöngött. Jó jel. Nem vette fel senki, de a lakás is néma volt. (Kobi elég csendes jószág.) Bejött közben a mobileme frankósra, azonnal böktem neki egy direkt message-et azzal a szöveggel, hogy hívják fel az öcsémet ezen meg ezen a számon, mellette Skype-ról hívtam öcsémet, baszott felvenni (mint később kiderült, sztárallűr, soha nem vesz fel telefont ismeretlen hívószámról), írtam neki egy SMS-t.

Mindezek mellett pedig ugye kattintottam a locate my phone gombra. Ennek ugye több idő kell, percekig tarthat, mire megtalálja a telefont.

Megtalálta.

A lakóhelyem közelét jelölte meg, semmiképpen nem a postát. Ez nagyon jó jel volt. Átpakoltam mégegyszer a cuccaimat, sehol semmi, aztán azt mondtam magamnak:

“Józsi, most te vagy RAMBÓ. Rambó vagy bazmeg. Fogd meg az irataidat, a kulcsaidat, vedd fel a kabátod és backtrackelj vissza a kocsival egészen a postáig. A feladatod most az, hogy megtaláld a telefont. Vegyél ki egy kis sminket Linda szettjéből, kend a fejedre, mert most te vagy Rambó. A telefonnak szüksége van rád.”

Az autóban megtaláltam az anyósülés alatt. Leesett valahogy.

Húbazmeg. 40 éves lettem!!!

Remek cucc egyébként a MobileMe dolga, mert legalább megtudtam, hogy a lakás körül kell keresnem. Komolyan. Ha nem így lett volna, nem kezdem el az autót újra átvizsgálni. Lehet, hogy hosszabbítok egy év előfizetést ezek után. Sokba kerül, de az, hogy van benne üzenetküldés, helymeghatározás, remote lock és wipe — ilyenkor kiderül, mennyit is ér.

Függöny.

49 hozzászólás

Thende

Sulitársam előszőr bebaszcsizva volánon hagyta el (tapsneki) az egy 16Gb-s 3G volt. A második egy 3G[S] szintén 16Gb-s, azt az etnikum csavarta ki kiskezéből. Háromszázezer (!!!) forint. Mekibe dolgozik a srác.

moyirto

az adrenalin sok kreativitást ad az íráshoz úgy látszik. gondolom azzonnal megírtad a posztot.
A történet para oldalát leszámítva az egyik legjobb lett! grat, a megtaláláshoz is!

The Hedgehog

Én egyszer egy próbafülkében hagytam. Kicsúszott a nadrágom zsebéből. 20, AZAZ HÚSZ perc után visszamentem bepánikolva és még ott volt. Az a szerencsém, hogy aznap kicsi volt a forgalom és nem nagyon volt vásárló. Ismerem az érzést! Namaste!

fapina

EZBAZDMEG MEKKORA POST MáR?!

“Most RAMBÓ vagy! Te vagy a RAMBO BAZDMEG!”

😀
készbazdmeg, ezkész!
😀

Thende

@moyirto: kapott tőlem is…:D

(az egy dolog, hogy ő keresi meg rá a pénzt, de basszus… 300 ezer pénz, az nem játék…)

Petike

Garasbaszásnak tűnhet, de én kéthavonta megújítom a trial-omat… 🙂

CharlieBrown

én ugyanezt a slusszkulcsommal játszottam el.
céges autóval le győrbe, egész nap ott fejtágítás, délután haza.
céges autó letesz.
menetlevél megír.
menetlevél lead a céges kulccsal.
saját kulcs keres.
nincs meg BAZMEG.
megint keres.
MÉG MINDIG NINCS MEG A KURVA ÉLETBE!
visszarohanás a céges kulcsért.
autó félhomályban átforgat, nincs.
telefon győrbe. nézzenek szét ott, ahol jártam.
addig vissza, papírok lerak.
visszatelefon. NINCS.
nabazmeg mondom lesz a kulcs csere, utánrendelés alsó hangon 60 ezer…
kollégám jó fej, felajánlja, hogy hazavisz a pótkulcsért.
király.
mondom megnézem a szekrényemben, mint LAST CHANCE.
NEM OTT VOLT? DE, A K.RVA ANYJÁT… 😀

hasonló öregedési fázison mentem át én is fél óra alatt. nem kívánom senkinek.

tyler durden

Ilyen szitukban az ember csodákra képes. A kezdeti sokk után dolgozik az adrenalin, minden lehetőség eszedbe jut, pillanatok alatt rengeteg képkockát dolgoz fel az agyad mi volt az utolsó emlék…és cselekszel, rögtön jön a terv mit kell lépni és Rambo leszel bazdmeg! És kurva jó érzés, amikor megkerül a cucc. Engem kiskoromban a nővérem hagyott el. Nem esett pánikba, átváltott Ramboba és nagyon taktikusan a fagyizó felé vette az irányt. És lekevert egy Rambos pofont, amit ő kapott volna szüleinktől ha nem kerülök elő. 😀

Remek poszt volt.

Csharlie

MobileMe és locate my iPhone helyett…
Locate my szutykos ruhák amelyeknek szennyesben a helyük…
Locate my szemét és felesleges tárgy az asztalon…
Locate my ágynemű aminek az ágynemű tartóban van a helye…
Hogy került a párnám alá az iphone????????
A para az volt hogy posta helyett én kocsmában voltam utoljára leiluminálódni.
Bazeg és rend van…

MIke

ennek örömére frissítették is a Find my iPhone szolgáltatást

PeBa

Nincs olyan app szifonra, mint régen azok a kulcstartók, hogy ha fütyülsz akkor visszacsilingel? Habár multitasking nélkül úgyse futna 🙂 Bocs ezt nem hagyhattam ki.

A post egyébként kiváló! 🙂 Most már lesz RÁMBÓ is, nem csak FÁTTER.

Pepinke

Akassz rá tehénkolompot, aztán csilingel, ha leesik, vagy mittudomén. A tehénkolomp biztos nem 180ezer. Egyébként gondolom a mérete miatt sokaknak a kezébe kell hordani, nem fér a nadrágzsebbe. Nagyobb az esély, hogy elvész valahol.

soder

No komment emberek… kiadsz 180-at egy sz*ros TELEFONRA, utána meg még stresszeled magad napi 24 órában, nehogy valahol is elhagyd a drága sz*rodat.. ér ennyit az a vacak TÁRGY? Nincs elég stressz az ember életében, muszáj még sajátmagunkaz is ilyennel szopatni.

Petike

AD: mielott lejarna a 60 nap, cancel membership. Aztan sign up for trial (persze masik username) kb 5 perces muvelet a ket mac-en meg az iPhone-on atallitani aztan. Nekem csak a calendar es contact sync miatt van (meg persze find my iPhone) szoval egyaltalan nem zavar hogy kethavonta valtozik a username…

norbi2k

soder, ez aztán a meglátás… dobd el mindened és szaladj az erdőbe bazze…
mellesleg ha csak 80ezres vagy 20 ezres telefon lenne akkor is sajnálnám elhagyni…

ironyice

Ez brutál! Én azt hittem ez a mobilme, ha szabad ég alatt van a teló, sokkal pontosabban határozza meg.
Én múltkor életemben először itthon hagytam, de akkor is paráztam, hogy hol van. Szüleim nem tudták felvenni, mert nincs rajta gomb… 😀
Ezek után a busz amivel utaztam elakadt egy hóakadályban… Kalandos este volt.

pappito

aki a mekiben dolgozik, az miért 300k-s telefonokat használ? most komolyan. nem tudom mennyit fizetnek a mekiben, de gondolom nem nagyon jön belőle össze gyorsan a szifon. mi van az emberekkel? hol a picsában van a józan ész?

nyilván józsi tudott volna venni másikat, ha ezt elviszik, de ugye ő nem minimálbérér adja a sültkrumplit… és nem, semmi bajom a mekiben dolgozással, az is munka, a másik oldalával van a gond.

na mindegy, biztos én vagyok a hülye, hogy nem szifont veszek, pedig nem is a mekiben dolgozom

gigi

Mennyivel jobb volt, mint a pixelkeresés 😀 Én egyszer a kutyáimat hagytam el. Kocsival haza, kertbe beáll, kaput nyitva felejt, kutyákat kertbe kienged. A háromból kettő egyenesen elhúzott, csak én nem láttam, a harmadik meg kétségbeesetten ugrált körülöttem, hogy szóljon, vmi baj van. Persze én nem figyeltem rá, csak dühöngtem, hogy a szomszéd utca végében valami rohadt dögök mit ordítoznak egymással. Persze hogy az én két szökevényem hirigelte a kerítésen belül lévő kutyákat. Akkor rámjött pluszban vagy 50 év.

tms

Én is használom a me.com-ot, főleg azért mert az összes eszközömön szinkronizálhatom az Address Book-ot és az iCal-t.

Természetesen én is használnám Find My iPhone szolgáltatást, csak az adatforgalom és akku kapacitás miatt eddig nem állítottam be a push-t, csak a manuál fetch opciót használom.

Megkérdezhetem, hogy ez esetleges adatforgalomban, vagy akku kapacitásban nálad ez hogy alakul? (thx)

klarky

Jaj, Parisnak nem iPhone-ja van/volt?!

Nem is ember…

Én telefontól eddig egyszer váltam meg (hogy ellopták a Keletiben, vagy elhagytam ez sosem derült ki).

Ez volt életem első mobilja, egy 3110-es Nokia, az első sorozat. Az akkori Westel 900-nál vettem, nagyon büszke voltam rá. És, hogy öröm is legyen az ürömben – mert mondanom sem kell, nagyon szomorú voltam, akkoriban nem volt még hétköznapi dolog egy mobil – épp lejárt az egy éves hűségem, és nem kellett feleslegesen fizetnem tovább a nagy semmit….

ferris bueller

soder: én is megőrülnék, pedig csak egy ősrégi, ma már semmit nem érő SE mobilom van. Na de a kontaktok, képek, adatok, minden. Az a para! Hiába van backup gépen, akkor is szar érzés lenne ha egy idegen turkálna a személyes dolgaimban. És egy szifonon pláne a fél élete rajta van az embernek. Persze 99%-ban ilyenkor lepucolják és elpasszolják feketén. De a maradék 1%-ban mi van ha egy betörő vagy egy beteg fasz kezébe kerülnek az ember adatai? Szóval csak vigyázni.

4Si

Push nélkül pedig nem megy a Find My iPhone funkció, mi? Mindig van valami buktató…

Misi

Bazz velem is ugyanez megtörtént egyszer!!! Az iphone az ülés háttámla alatt lecsúszott és azt hittem szörnyethalok (nem volt mobileme-m). Kisebb idegösszeomlás volt.

minicoreduo

velem is ez történt, csak én fennhagytam a kocsi tetején és simán elhajtottam…R.I.P. iPhone

Persze sosem lett meg és csak simán seggnek éreztem magam. Allmyfault.

gubó

Jó a sztori, de milyen nyelven van?
“és backtrackelj vissza a kocsival”

Soha nem gondoltam, hogy ezt egyszer így leírva fogom látni. Botrány.