Ismert gépek screen sharingje egy klikkből

Ha gyakran nézegetünk a hálózatunkon található másik Mac-eket screen sharingben, hasznosnak bizonyulhat az alábbi tipp. Alapvetően ugyanis Finder ablakból kell kitallózni a gépet és ott rákattintani a share screen gombra, vagy külön elindítani az alkalmazást, és úgy válogatni. Nem túl kényelmetlen megoldások, viszont a tényleg nagyon gyakran használt gépeink eléréséhez ennél is egyszerűbb parancsra van szükség. (Én például a nappali szobában levő számítógépet előszeretettel távvezérlem.)

Az alábbi mappát kell kitallóznunk a saját felhasználónk alatt:

Ide vannak letárolva azok a gépek, amiket használni szoktunk. Bármelyikre kattintva bejön azonnal a gép képernyője. Nincs más dolgunk, mint elhelyezni az asztalon egy rövid-hivatkozást a megfelelő fájlra. (Kezdjük el húzni az asztal felé, majd nyomjuk hozzá az option-cmd billentyűket is, az ikon még a levegőben rövid-hivatkozásra kell, hogy változzon.)

Aki nem az asztalra akar pakolni, az egy az egyben kirakhatja a dokk jobb szélére a teljes mappát quicklaunch formában, esetleg használhatunk Butler, LaunchBar alkalmazásokat is — kinek mi a kedves. Én az asztalon szeretek kattintani, nincs szükségem külső alkalmazásra.

7 hozzászólás

Dervenkál Egon

Ha jól emlékszem, már OSX8 és 9 esetén is játszottuk ezt a mókát, és nagyon hasznos volt a szerkesztőségen belül. Bár már nem tudom, de mintha nem lett volna probléma ott sem két kattintásnál többel elérni a másik mac-et. Szeressük.

Angelday: ha ezt asztalon hagyod, mit még? Nem mondom szépen tud kinézni egy desktop üresen, szép bg imázzsal, de néha már pisztolyt fogok a fejemhez, hogy takarítsam le az asztalt, mert nagy sietség közben oda dobálomk mindent, amiről tudom, hogy gyorsan akarom használni. Vagyis időnként nagy a kupi? Te ezt hogyan menedzseled?

wyctim

Ugyanígy szerelem a gyárban a többi PC-t. CMD-K a Finder-ben, majd duplaklikk a listában lévő bookmarkok egyikére – ami igazából ide menti a dolgokat – és kollegina már nem is érti, hogy miért mozog magától az egér.

rog

akkor most tök hiába szenvedtük fel multkor az összes gépünkre az mc-t? 😉

rog

csak egy amolyan szemétkedős humor lett volna, de nem igazán jött össze… kérem töröljük a jegyzőkönyvből 🙂