Steve elvette, Steve visszaadta

Ott tartottunk, hogy letiltották az iTunes kontómat február 15-én. A fórumon és emailen is javasolták többen, hogy próbáljak live chattel az ügyfélszolgálaton beszélni, illetve írjak nekik emailt. Live chatet nem találtam tüzetes keresgélés után sem, így maradt az email.

Február 16-án kaptam választ:

Dear József,

Hi, my name is Luise from iTunes Store Support. I understand your iTunes Account has been disabled without any notice to you, and that you would like to have it re-enabled. I can certainly understand your concern over this matter and I will gladly have this issue looked into.

Before I can do this, however, Apple requires that you provide us with the following account verification information:

– your permission for iTunes to reset your iTunes password (you will be able to change it afterwards)
– the billing address listed on the account

…as well as one of the following:

– the last four digits of the credit card used for your iTunes Store account
– the order number of your most recent purchase
– or the name of your most recently purchased song or application

Once I receive this information, I will forward your request to have the account re-enabled, to a higher tier of support.

I look forward to your reply so that I can further assist with this matter.

Sincerely,

Luise
iTunes Customer Support

My Hours for this week are:
Fri 1-9:30, Sat 1-9:30, Sun 12:30-9 – Thur 12:30-9

Thank you for allowing me the opportunity to assist you. You may receive an AppleCare survey email; any feedback you provide would be greatly appreciated.

Ezeket az információkat megadtam a részükre, majd jött a higher tier of support február 22-én:

Dear Jozsef,

I have reenabled your account. Your account was disabled because the purchaser of an iTunes Gift Certificate redeemed to your account has refuted the charges with his or her credit card company.

If you purchased the iTunes Gift Certificate on an auction website, it may have been part of a fraud claim. You may want to address the issues with your purchase to the seller, or use any dispute resolution service provided by the auction website or other remedies that might otherwise be available to you.

If the iTunes Gift Certificate was purchased from Apple, the buyer will need to contact his or her credit card company to discuss the disputed purchase.

You can now resume purchasing from the iTunes Store, but the funds from the fraudulent iTunes Gift Certificate will not be made available to you.

I would also like to recommend that you purchase future gift certificates directly from the Apple Store Online, an Apple Retail Store, or an authorized Apple reseller, as any further fraudulent gift certificates redeemed to your account may result in your account being permanently disabled.

Sincerely,

Robert
 iTunes Store Senior Advisor
http://www.apple.com/support/itunes/ww

Thank you for allowing me the opportunity to assist you.

És ennyi, most működik minden megint, még a jelszómat sem resetelték, kb 3 dollár tűnt el az egyenlegemből. Elkezdek újra vásárolni, letöltöm az iGo 1.2.1 update-et Magyarország térképpel, megveszem az Up in the air soundtracket és így tovább.

Lényeget kiemeltem. Szóval egyszer mindenki futhat lyukra. Csak tudnám, ugye, hogy milyen lyukra futottam.

22 hozzászólás

ifa

Mondtuk, hogy no para, Steve jó fej, tudja mi kell Józsinak!

Nálam anno még volt lehetőség a chat-re, úgy sokkal gyorsabb volt az “ügymenet”, de a chat-et most már én sem találtam.

És egyébként mennyi volt az egyenleged? Nekem az akkori egyenlegem teljesen lenullázták, úgy emlékszem 50 dollár körül volt.

daveed

Most akkor az van, hogy szar kartyat vettel?
Vagy olvassam el meg1X a levelet?

Balazs

A reakciojuk korrekt, hatterinformacionak tenyleg hasznos lenne, ha rajossz, mi volt az adott gift carddal..

kokonfitty

daveed: a kártya végül is jó volt, csak lehet, hogy lopott hitelkártyával vették, és emiatt a bank visszavonta azt a tranzakciót is, amivel az adott giftcardot megvették.

(the purchaser […] has refuted the charges with his or her credit card company)

Bate

Az Up in the Air album nagyon jó, az elmúlt pár napban én is sokszor meghallgattam.

krrr

Azért örülök, hogy happy end lett a vége, és tényleg korrekt volt az eljárás. Jobb forrásból kell beszerezni a gift cardokat, ennyi a tanulság.

tfe

Amerikai vagy magyar store volt ?
Gondolom amcsi mert kulonben nem kellett volna gift card, viszont a kerdes akkor az, hogy milyen kartyaszamot adtal meg nekik amit elfogadtak ? Illetve milyen cimet ? Nekem spec egy NY-i szalloda cime van megadva, illetve nincs amerikai hitelkartyam. Kezdjek aggodni ? 🙂

Freddy

Nem kell ahhoz lopott kártya, hogy egy kártyatársaság megtagadja a kifizetést. Nekem saját kártyákkal volt már többször olyan, hogy felhívtak, hogy ezt vagy azt a kifizetést teljesíthetik. Nos ilyenkor, ha nem érnek el akkor az adott kifizetést, felfüggesztik. És volt olyan eset is amikor elcserélték a kártyaszámot és értelem szerűen a másik kártya tulajdonosa nem járult hozzá a kifizetéshez (nem is értem miért), mondjuk akkor a rendőrség is megjelent, a kiszállítási címen. De ez már messzire mutat.

Barnabas

Ezek alapjan azok, akik ugyan onnan szereztek be a gift cardot mint te, jo esellyel szamithatnak arra, hogy nekik is le lesz kapcsolva az acc-uk.

airween

kekeckedés on

A második levélben az aláírásnál az ott tényleg egy nem megjeleníthető UTF karakter?
Beszarás… 🙂

kekeckedés off

Paul Kemp

Megkérdezhetem, hogy Jofkov-ékól (Digitalbridge) származott-e az inkriminált gift card? (Mert ha igen akkor elkezdek lélekben felkészülni a letiltásra…)

Jofkov

Emberek!

Elmondtam már sokszor,(sőt, most el is küldtem Józsinak a bizonyitékot), de elmondom megint.

A http://www.digitalbridge.hu oldalnak nem célja a lehúzás. Nem abból élünk.

Abból élünk, ha visszajárnak hozzánk a kedves Ügyfeleink.

Lassan két éve vagyunk jelen ezen a piacon, hála Istennek 99%-ban probléma nélkül. Néha késünk, néha hibázunk, de ezért mindig elnézést kérünk.

Ugyanigy jár el testvéroldalunk a http://www.idealer.hu is!

Ha nem igy járnánk el soha nem lennének olyan ügyfeleink, mint Józsi, Efi, Dewla, Greg,CDColt, etc.

Az áraink tűrik a vitát, de melyik szolgáltatóé nem?

Ha hiszitek,ha nem, de átvitt értelemben tartalmat szolgáltatunk (ha jobban belegondoltok) a kódokkal, és ehhez próbáljuk a megfelelő szinvonalat is társitani.

Kéretik máshol és másban keresni a hibát ezegyszer! Köszönjük!

Jofkov & David

Na hat

Csalas aldozata lettel.Benne vagy a rendszerukbe,negativ customer vagy.A kartyakat meg tenyleg nezd meg honnan veszed.

Dervenkál Egon

Khm, “directly from the Apple Store Online, an Apple Retail Store, or an authorized Apple reseller”. Vegyél Handrástól 🙂

Robo

Szia Józsi! Tegnap éjjel engem is megfosztottak az accountomtól. Pontosan milyen kártya számot adtál meg, ha gift cardal voltál fent? A kinti kamu cím, telszam miatt nem problámáztak a visszaállításnál?

Megköszönném a segítséget, most próbálok írni nekik!

Üdv,
R