56 hozzászólás

Dave

Kíváncsi vagyok ha eljutunk az OS XI-ig azt hogy fogják mondani az emberek 😀

addikt

Ez a szerencsétlen miért nem megy már nyugdíjba, láthatóan fogytán a kriptonit.

Marci

http://doransky.hu/?p=2021

0:22-0:42 között a lényeg, amiért sosem lehetett, most sem lehet és a jövőben sem lehet majd a plastikon elfogultság nélküli, hiteles tartalmat olvasni, innentől kezdve megy a süllyesztőbe az egész, csak sajnos vannak még, akik éltetik, Ők szintén nem látnak át a szitán.

Köszönjük.

Marci

Most mondjam, hogy eddig is ez volt a véleményem, csak végre valaki “nyilvánosan” is kimondta? Te nem látsz ebben semmit?

killahdrums

:DDD

“azok fetisizálják magukat akiknek PC-jük van!” made my day! 🙂

És mi van akkor, ha azt mondom, hogy én is átlátok a szitán, de az Apple stílusa és kapcsolt életérzése ami nekem tetszik, amivel azonosulni tudok, tök mindegy, hogy ezt akkor most sznobizmusnak, vagy szektás magatartásnak nevezzük… csak mert vicces hallgatni, hogy egyesek úgy nyilatkoznak “rólunk” mint ha ki lenne mosva az agyunk és “áldozatok” lennénk és vissza kéne minket terelni a “helyes” útra… LOL miért idegesíti halálra Up-ot, hogy ha valakinek az előbb leírt dolog jön be??? Ez nagyon nem buddhista! 😉

Off, de sztem vicces lett (előre is bocsi a csúnya beszédért!): http://www.facebook.com/video/video.php?v=1425944448882

daigoro

Közbevetett kérdésem: oldaltól függetlenül hogy van az, hogy Magyarországon az ilyen elbaszott lufik mint az Erdélyi soha nem durrannak ki?

Bel Riose

Mindig is jól szórakoztattak az ilyen Új Péter és Marci féle “Anti-Apple evangelista” emberkék, akik vérben forgó szemekkel tudnak nyilatkozni a sok buta Apple tulajdonosról. Az én szememben legalább annyira szórakoztató emberkék, mint az Apple nerd-ök, akik foggal körömmel védik a márkát, és kimagyaráznak mindent hogy az miért csinálta úgy Steve, és hogy az miért jó nekünk.

Van egy ilyen haverom (mármint ilyen anti-apple pápa), én direkt mondogatom neki a nerdök mantráit, annyira vicces nézni ahogy megy fel benne a pumpa és egyre idegesebb lesz egy ilyen diszkurzus során 😀

Wanderer

“Most mondjam, hogy eddig is ez volt a véleményem, csak végre valaki “nyilvánosan” is kimondta?”

Lol. Én is leírnám neked a véleményem de megvárom hátha valaki nyilvánosan is kimondja és akkor belinkelem.

UP kb. úgy beszél a videón mint az egyszeri hülyegyerek aki karácsonyra egy szarfigurát kapott de mindenkit meg akar győzni hogy az mennyivel menőbb mint a Millenium Falcon.

DnP

Csókolom, az OSX ilyan mint AseriX Galliából, csak csodaturmix helyett almalevet szürcsöl?

Halott embereket látok

“Óessz TEN”, meg hozzá az az arcmimika! Mindenki használjon olyan vasat, szoftvert, autót, lófasz, amit akar. Jozsó, te meg menjél teniszezni!

Marci

Bel Riose:

Félreértettél, semmi bajom az Apple-el, boldog iPhone tulaj vagyok, bár PC-t használok a VS miatt, de nem is ez az érdekes. Én tudok pozitívan és negatívan is nyilatkozni arról, amit használok és nem ragaszkodom EGY márkához, bármilyen szar vagy éppen jó terméket csinál az adott vállalat. Ez a nem mindegy. És az, hogy nem vagyok elfogult, ellentétben itt sok felhasználóval, UP is ezekre a dolgokra akar(t) kitérni, csak Ti sajnos leragadtok a már vagy 1000X kitárgyalt, de el nem dönthető Mac vs. PC vitánál, amiről egyébként szó se volt, csak Ti magyarázzátok bele.

Wanderer: Látom átment a lényeg.

forrester

“amiért sosem lehetett, most sem lehet és a jövőben sem lehet majd a plastikon elfogultság nélküli, hiteles tartalmat olvasni, innentől kezdve megy a süllyesztőbe az egész”

Harom dolgot nem ertek ezen:
-mitol lesz hiteltelen minden nem apple-related KONTENT,
-ha eddig is igy volt, miert pont most kezd a sullyesztobe menni,
-es minek olvasod egyaltalan? 😀

misran

Ha-ha!

A régi PC – Amiga szapulás jutott eszembe. De akár tetszőleges focicsapatokat is behelyettesíthetünk.

OS X után pedig az OS Y jön, nem?

Wanderer

Marci:

Azt nem értem hogy miért fáj neked, UP-nek, meg a többi “nem elfogult tisztánlátónak” ha valaki egy jó/szar termékért rajong, vagy elfogult egy termék/vállalat/személy iránt akár teljesen irreálisan. Jobb/rosszabb lesz a te életed ha én este lefekvés előtt lesmárolom az iMac-em és Steve Jobs-os pizsamában fekszem le?
Hihetetlen mennyiségű SZERINTEM szar vállalatért/termékért/személyért rajonganak emberek, eszembe nem jut nekik osztani az észt hogy mekkora köcsögök.

Wanderer

misran:
Látod, látod, már az Amigás időkben is tudtuk hogy a PC szar. 😀

Marci

Wanderer: Ameddig nem látom azt valahol, hogy emiatt (elfogultság – nem győzöm hangsúlyozni) nem lesz hiteles a kontent, addig kurvára nem érdekel, tényleg. Itt a leírt dolgokról van szó, nem arról, hogy ki mit csinál az Apple gépével lefekvés előtt. 🙂

Wanderer

Marci:
Értem az álláspontod, el is fogadom, azt nem értem hogy ha így gondolod akkor minek olvasod. Az esti szeánsszal UP szektás hablatyára próbáltam reagálni, tényleg tele a van a pöcsöm azzal hogy az általam látogatott pár (3) blogban, fórumban (javarészt apple-el kapcsolatos of course) állandóan jön valami okos aki megmondja hogy mekkora szar az Apple, mennyire drága fosok a termékek és mekkora gyökér minden user hogy nem látja ezt. Hiteles kontent (biztos találsz elég hiteles kontentet az indexen lol) meg sehol nincs amióta tudjuk hogy az éremnek három oldala van. Ha most leírná angelday hogy milyen szép csillagos az ég, és az iPhonjával remekül megnézte egy 1 dolláros programmal hogy melyik csillag melyik, hidd el hogy lenne olyan gyík aki belekötne hogy 1 dollár kurva drága mert androidon free, az iPhone különben is lassú ehez és a felbontása is szar, az égen pedig nincsenek is csillagok mert ő miamiból ír ahol nappal van.

ekkerjoz

A Harley-Davidson valamivel több, mint száz éves műhely. Nagyjából száz éve építik a vé elrendezésű, 45 fokos hengerszögű, nyomórudas, léghűtéses blokk köré a fapados vázat. Nagyjából száz éve a leginkább kívánt motorkerékpár, ötven éve európában is, húsz éve ázsiában is minden motoros odaadná a fél heréjét egy herliért. Azok is, akik fikázzák. Én is.
A Levis 501 ezüstgombos farmernadrág szintén 100+ kategória, indigóval festett vitorlavászon, látszatra semmivel nem jobb, mint a Riffle, Lee, vagy a többi farmer, mégis, ha farmert akarok venni, Levist keresek, még akkor is, ha lesznoboznak a Wrangler használók.
Ezekre a dolgokra nincsen tudományos magyarázat.
Tehát mind paranormális jelenség, nyilván ezért van körülöttük ennyi szektás hívő, fanatikus rajongó, lánglelkű apostol.
A hit ugyanis nem materiális dolog, nem kellenek hozzá észérvek, a hit mellőzi a logikát. Mégis működik, érdekes módon.
A trükk mindössze annyi, hogy jó dolgokban kell hinni.

elvis

@misran: Amiga vs PC kérdés sokkal egyértelműbb volt anno (természetesen:Amiga).

PC vs Apple kérdés ennél sokkal szofisztikáltabb… én pl nemtudom milyen csoportba tartozom, hogy MacBook Pro-mon Win7 fut. CSAK! 🙂 (hogy kicsit kedvezzek asszony MB-ját meg csak OS X 🙂 hajtja) viszont iPhone-om van, de most töröm a fejem a cserén és a HTC Desire-al szemezgetek. A iPad helyett (kéne pedig! :)) inkább az MS Courierre várok… de ez csak az én véleményem. Azt gondolom, hogy mindenki azt és úgy használ, amit és ahogy éppen neki jól esik, amivel a legkönnyebben tud dolgozni. A PC-sek is hülyék, akik kipróbálás leszarozzák az Apple-t és ez viszont is így van, a hittérítő Apple fanok sem teljesen egészségesek. Mindkét platformnak (legyen három és akkor a linuxosokat is bevehetjük a “vitába”) vannak erősségei és gyengéi is, nagyjából ugyanolyan számban, csak annyit kell eldöntenie a felhasználónak, hogy neki melyik a hasznosabb, kényelmesebb, jobb… nem szabad hallgatni az ilyen-olyan nördök hittérítő szövegére. Ki kell próbálni mindet és kiválasztani az optimálisat…

Rós

“A technikára kereskedelmi reklámokban bőven találhatunk példát annak sugallására, hogy pusztán egy adott termék vagy szolgáltatás megvásárlásával már egy “felsőbbrendű”, nagyszerű csoport tagjaivá válhatunk.” “Ha a politikai propaganda él ezzel az eszközzel, akkor annak tragikus eredménye lehet – ami legvégletesebben a náci Németország esetében mutatkozott meg.”

pappito

elnézést, de ki a faszt érdekel, hogy UP-nak vagy a másiknak mi a véleménye egy kibaszott telefonról? a “konferenciáról” nem is beszélve, amin mi fog kiderülni?

nincs flass! nem is kell! De! de nem! De igen!…

Nekem elég szánalmasnak tűnik, hogy van két gecinagy cég, a google meg az apple, akik ölik a csilliárdokat a fejlesztésbe, kijönnek a piacra megvásárolható tömegtermékekkel és akkor van aki konferenciát szervez, hogy melyik a jobb telefon az android vagy az iphone? MINEK? KINEK? Mi a célja? HOva vezet ez a konferencia, (hiszen az nyilván nem fog kiderülni, hogy az egyik jobb, nem is derülhet) mert nyilván aki ott megjelenik, az pont kurvára semmilyen hatással nem lesz egyik termék fejlesztésére, jövőjére sem.

Én szívesen olvasom UP dolgait, az ilyen antiappli hisztire pont jó a tumblr (meg neki ugye súlyos a sorsa, hogy József basztatja folyvást az appli termékekkel) De a másik faszi az pont kicsoda? MIért relevánsabb az ő véleménye, mint például az itt kommentelő Marcié (akiről szintén fingom sincs kicsoda) vagy Józsié, akinek nyilván apple buzulása van, de róla legalább tudjuk, hogy van fogalma arról, hogy mit beszél. UPnak meg antiappli buzulása van, az ő véleménye miért mérvadó annyira ezügyben, hogy konferencia?

Szóval kurvára nem számít, hogy melyik telefon jobb/rosszabb, mert pont annyiféle igény van, ahány vásárló.

Roppantul izgalmas (nem) hogy mi fog kiderülni. Nekem innen kurvára úgy néz ki, mint amikor a két traktoristagyerek összeveszik a szántón, hogy hány hengeres a Gallardo.

Vágási Matyi

Péter hippi, Zsolt popeye, Józsi meg nörd. Szép csapat, na!

Rós

@angelday, ez csoportpszichológia, i’m a mac, elitklub tagja lehet aki ilyet vásárol.
@pappito, a bulvárelemek és bulvárműsorszámok tényleg szerencsétlenek egy szakmai konferencia népszerűsítésében, de maga a piac létező nagy lehetőség fejlesztők számára.

pappito

Rós, konferencia nélkül is az, tudtommal többszázezer app vásárolható a sztórban, konferencia nélkül is. Miről beszélünk?

pappito

és ugyebár az appokról az apple dönt, nem az UP vagy a másik faszi, semnem a fejlesztők, akik meg egymás konkurrenciái ugyanabban a sztórban. (android bótba nem tudom hogy lehet bevinni appot, de majd kiforrja magát az is, ha kell a piacnak)

Szóval eleddig a 200 jegyvásárló (már ha pénzért lehet bemenni) által hozott bevételen kivül kivül mire jó a konferencia? (nem, nincs bajom vele, csak nem értem)

CsasZ

Jó ötlet ez a konferencia, igaz hogy semmi haszna, de egymásnak eresztik a vallási fanatikusokat és így majd jó nagy visszhangja lesz :))

Rós

Pappito, pl. hogy az AppStore megtelt, ezért a hazai fejlesztők szívesen dolgoznának megbízásra, nagy hazai cégek pedig szívesen nyitnának a mobil felé, itt összetalálkozhatnak.

pappito

Rós, azt akarod mondani, hogy a hazai fejlesztők nem tudnak egymásról és ha itt nem, akkor sehol?

Rós

Nem, a fejlesztők és a potenciális megbízók, ld. “Hazai iPhone/iPad fejlesztők listája” bejegyzés.

pappito

ahha. ha te mondod, hogy ezek találkozásához kell UP meg az ápolatlan, amit a levegőbe beszélnek, akkor biztos úgy van.

Rós

Szerintem nagyon nem kellene, de a szervezők szerint a beharangozáshoz kell és a nem szakmai, de fizetős közönség számára is kell. Nyilván jobb lenne egy szakmaibb konferencia, fejlesztőkkel, befektetőkkel, abba a szurkoló típusok sem férnének be.

D@y X

Számomra az a szánalmas, hogy egy épkézláb mondatot nem tudnak összehozni!

DnP

Vicces ez a konferenciasdi. Mostanaban mar azt is annak nevezik ha 3 4 geek osszeul es szapuljak egymas cuccat? LoL Mi a lenyege ennek? Van valami konkret tema amit megvitatnak? Valami ujdonsagot hoznak a kicsi luzerek eletebe? Megvaltjak a vilagot valami rettenettel? Hat ize… kelleznekunktessekmondani?

daveed

Ha azt akartak volna, hogy mindenki 10 et mondjon, kiirtak volna arab szammal.
En OSX -nek hivom

karon

addikt nálam sokkal viccesebben fogalmazta meg a kínzó kérdést: ki a gecim ez a nehezen beszélő öreg ember, akitől még – azon kívül, hogy lelkiismeretesen elköltötte az eszdész nehezen összelapátolt reklámforintjait – senki soha semmit nem látott?

tényleg azért fizet valaki pénzt, hogy “didzsé szupermen” zsolt és a magát rocksztárnak képzelő uj “titkos szerelmem a bulvár” péter mondja meg, hogy mi a különbség a szifon és az android között?

szerintem ezen még ők is összeröhögnek, ha az öltözőben kihúzzák egy pillanatra a fejüket a seggükből.

FACEPALM.

Vágási Matyi

@ angelday Mar 29th, 2010 at 6:16 pm:

És a fenbojt hogy írják helyesen? 😉

addikt

Szerintem aki ezt a két szerencsétlent a humoruk miatt nézi az jó eséllyel köt ki a mikroszkóp előtt néhány éven belül. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezzel az ég világon semmi problémám nincsen. oeszex

misran

elvis: w7 a mbp-n? Téged meg fognak verni egy sötét aluljáróban.