iPad videó

Kinn vannak főbb tesztereknél az iPad-ek. Több anyagot is megnéztem tízórai szünetben, mégis ez a videó tetszett a legjobban:


nézzük meg jól, így kell videó review-t 2010-ben csinálni

Unboxing is pont annyi, amennyi ebben a műfajban érdekel, illetve a készülék SEBESSÉGE nagyon komolynak látszik. És ez ilyen gyors is marad, mert nincs benne multitaszk. Olyan, mint egy játékkonzol, ki van szépen frankózva.

Öcsém valamelyik nap azt kérdezte tőlem, hogy mennyibe fog kerülni “4 kilóba?” — mondom neki, ha épp van valaki kinn az USÁ-ban, akkor a legolcsóbb modell 97 ezer forint, egy iPhone drágább.

Stephen Fry a Timenak:

Tech journalists are obsessed with spec lists and functions. Does it do this? Does it do that? They often look at devices as the sum of their features. But that kind of thinking isn’t in Apple’s DNA.

(…)

I know how weird that sounds. But consider for a moment. We are human beings; our first responses to anything are dominated not by calculations but by feelings. What Ive and his team understand is that if you have an object in your pocket or hand for hours every day, then your relationship with it is profound, human and emotional.

Ez nagyon így van. Nagyon így van.

29 hozzászólás

DnP

Az a baj, hogy minel tobb videot nezek rola, annal jobban erzem, hogy kell egy ilyen. 🙂

kapcy

@DnP: igen, pontosan ez a helyzet, nem véletlenül kapták meg az újságírók 3 nappal az indulás előtt. most már mindenki oda van meg vissza.

tegnap sikerült levideóznom egy figurát aki beállt elsőnek (kedd óta ott van) a sorba, hogy ő vigye el az első iPad-et, legalábbis az 5. sugárúti Apple boltból.

itt megnézheted a videót:
az itteni hangulatról meg itt olvashattok: http://blog.kaprinay.com/post/489075691/megkezdodott-a-sorbanallas-az-ipad-ekert-az-apple

sőt, éppen most tette ki a TechCrunch is :p
http://techcrunch.com/2010/04/01/ipad-line

chromeshelter

ez amúgy ilyen tipikus almás dolog, az elején mindenki fikázta, mert egyértelműen látszik h ez egy szar cucc, egyáltalán semmi nagyot / extrát / stb nem tud, egyszerűen kevés, semmit nem tud ami miatt ezt kellene egy jobb netbook helyett választani…. de a végére annyira függenek az apple cuccoktól, hogy belebeszéli magának, hogy kell neki ez a toj. meg h kimegy érte new yorkba 😀

Bel Riose

@kapcy: Ez ugyanaz az tag, aki az első volt az iPhone sorban is 2007-ben. Kicsit megszállot csak 😀

Bel Riose

@angelday “Egyébként a szifonra érkezik exposé nézetben.”

ha jön szinfonra, akkor jön majd iPadra is. A két OS majdnem egy és ugyanaz.

Szabolcs Bakos (web 2.0 designer)

Jól néz ki ,de még mindig nem látom portfólió mutogatáson kivül mire tudnám majd használni.

Webezésnél folyamtosan a “missing flash plugin” fogja a szemem üttetni, videónézésnél szintén, mert ugye webes stream videó filmek 99% flash. iTunesről nem fogok filmeket vásárolni, ne fárasszanak már.

Játékra psp jobb, szövegszerkeszteni nem az ágyban fogok.

Én kivárok, miket hoznak ki a dologból. Tuti lessz pár kreativ nagy ötlet amúgy.

csiga

Az pontosan mit jelent, hogy a Gmail nem “push”-olja a leveleket, csak egy Exchange account-on keresztül? Nem lehet beállítani a Mail.app-ban hogy pl. 3 percenként töltse le a leveleket pop3-al? Vagy hogy 3 percenként frissítse a local imap foldereket?

hartam

@csiga az iphonon is így van, csak “fetch”-elni lehet a gmailes leveleket, annak pedig a leggyakrabb ideje, amit be lehet állítani, 15 perc. (az exchange beállításnak nem néztem még utána, úgyhogy annak a bonyolultságáról nem tudok nyilatkozni, de akkor elvileg real-time push van)

Somez

Aki még mindig azt szajkózza, hogy pusztán a műszaki paraméterektől jó lesz egy ilyen termék, az átaludta az elmúlt 10 évet. Hardvert ma már mindenki tud csinálni, nem ettől jók az Apple termékei.

pappito

a nejem aki nem egy techőrült, megnézte a videót és azt kérdezte, hogy ez most reklám vagy tényleg ilyen? mert ha ilyen a tempó, akkor kell neki. Ez van srácok.

a periódusos rendszer app meg atomkirály

Dervenkál Egon

Ha a kamerákat kezelné valahogy (képek és videó), ez lenne minden, amit egy átlagember kívánhat :). Nálam továbbra sincs drive.

Vootinfo

Százezret azért nem adnék érte…
Még mindig azt mondom hogy ez egy divat készülés, alapból rohadt kényelmes lehet kanapéban ülve fogni a kézben…

pappito

Vootinfo, nem adnál százezret érte, ezért mondod, hogy kényelmetlen, miközben senki kézbe nem fogta még…

Egyébként az újságot/könyvet is a falra szögezed, mielőtt olvasni/nézegetni kezded?

Vention

Furcsa hogy nincs benne magyar billentyűzet amikor iphone-ban meg van. Biztos lesz majd benne valamelyik frissítéssel, de akkor is furcsa.

Jó lesz ez ha majd megtörik. Legyen rajta egy torrent kliens, tudjon basic multitaszkot, avit meg mkvt lejátszani és onnantól használható. Ha még valahogy flasht is sikerülne rá hekkelni akkor tényleg tökéletes lenne. Adobe kiadhatna egy ipadra fordított flasht, kapja be az apple 🙂

rog

egyébként zakatol a gépezet ezerrel: 20 óra alatt kikerült a storeba az appom frissítése. (rendesen ez kb 5-7 nap szokott lenni..)

Vágási Matyi

iCade mekkora ötlet!

Joojoo nem kéne, Pad talán.

Mikloss

Azért, nagyon nagyon durván csinálják, belemásznak az ember fejébe, megmozgatják a gondolatokat, izgatják a fantáziát, meg mindent. Ha valaki nekem azt mondja, hogy a bejelentés óta nem változott a megvegyem/nevegyem kvótája pozítív irányba, akkor hazudik! Tudnak valamit, amit sok más gyártó nem! És mégtöbben meg fogják venni!

landilevente

epűl, tácsszkríninterfész, kontekt, kalendár…
Ez most komoly?
Nem hiszem el, hogy itt tartunk. Az Apple-nek nagyon gyorsan kell magyar nyelvet integrálnia a készülékeibe, különben…
Nem akarok rosszindulatú lenni, de kérem szépen az embreket, hogy ha elérehtő magyar megfelelő egy adott kifejezésre akkor használjuk azt. Az Apple szó lehet kivétel. De naptár, névjegyzék, érintőképernyő nem kell, hogy szörnyű angolossággal épüljön be a magyar nyelvbe. Esetleg egy intenzív angol nyelvtanfolyam is segíthet, ha mindenképpen angol szavakkal akarjuk leváltani szavainkat.