Mindmegette iPhone-ra (nem árpilisi tréfa)

A hozzám hasonló otthonfőzőknek lehet izgalmas a most megjelenő ingyenes Mindmegette iPhone alkalmazás (HU App Store link). A nagyjából 19 ezer receptből álló weblapból már sokszor főztünk, leginkább az egyszerűbb, házias ételeket (bár eFi és ekkerjoz nekem a két online tudakozóm).

Ez a szoftver lesz egyébként az Axel Springer kiadó első iPhone alkalmazása a témában, amit az IPDS fejlesztett. Próbáltam a programot, teljesen egyszerű, könnyedén böngészhető, saját ikonokkal dolgozik, a receptek csillagozhatók.

A közösségi tudásból építkezés miatt a fotók érezhetően nem profi felvételek, viszont korrektül mindegyik alatt ott szerepel a beküldő neve (ám ezekre nem lehet szűrni, tehát ha lenne is kedvenc beküldőnk, nem tudjuk megkeresni a többi receptjét). A recepteket válogatásonként is elérhetjük, azaz kategóriákba rendezve, például tészták, palacsinták stb. A mindmegette blog tartalmát is becsatornázták, így azt is kényelmesen olvashatjuk, bár dátum megjelölés nélkül, így nem lehet tudni, hogy mikor mi került fel. Komoly hiányosságnak gondolom, hogy az egyszer már letöltött receptet sem lehet offlineban böngészni, kell valamilyen net kapcsolat.

Az apró hibák ellenére azt gondolom, hogy megéri az árát (még április elsején is), és minden otthonfőzőnek kellemes alkalmazás lehet a telefonján. Főzni egyébként jellemzően nem laptop előtt szoktunk, így nagyon is releváns ez iPhone-ra. (Én egyébként egy papírra szoktam felfirkálni a dolgokat.)

Disclaimer: teszt készüléket kaptam kipróbálni az alkalmazást, pedig mondtam nekik, hogy egyszerűbb lenne custom fejlesztői profilt telepíteni és arra installálni a cuccot, de mindegy, nem nekem kellett a városban rohangálnom. (Némiképp releváns note: ismerek egyébként valakit, aki például nem hajlandó átjönni Budára — WTF.)

update aznap este 8 óra: első helyre került a magyar store-ban.

5 hozzászólás

KJ

Letöltöttem király. Kár hogy nem megy offline, én wifi vámpír vagyok nics is 3G kártyám az iphonba

greg

de akkor meg már miért nem webapp? ingyenes is, nem is működik offline… teszt készüléket meg fejlesztői profilt sem kellene keríteni…

Mindmegette

Köszönjük a tesztelést! A kérdésre válaszolva azért gondolkodtunk elsősorban iPhone alkalmazásban, mert olyan további fejlesztésekben gondolkozunk, ami webappal nem megoldható. A másik felvetés jogos. Ez az első alkalmazásunk, a következő frissítéssel javítjuk.