Képernyőfotók küldése Windows alatt a legegyszerűbb módon

  1. Tegyük aktívvá a fotózandó ablakot (egyszerűen rá kell csak kattintani).
  2. Nyomjuk meg a Alt-Print Screen billentyűkombinációt — a fotó az aktív ablakról a vágólapra kerül.
  3. Indítsuk el a levelező programunkat, kezdjünk el egy új levelet.
  4. Kattintsunk a levél törzsébe, és oda illesszük be a vágólap tartalmát a Control-V billentyűkombinációval.
  5. Címezzük meg a levelet és küldjük el!

Ha úgy érzed, hogy másnak is szüksége van erre a leírásra, vagy nem akarod magad folyamatosan ismételni, küldd el ezt a címet tovább: plastik.hu/screenshot — hajrá.

24 hozzászólás

rog

igen! halál a word-ben küldött screenshotokra!

(alt+printscreen..)

Bel Riose

Hmm, nálam (win7) alatt ALT + Printscreennel megy a dolog.

CsasZ

Azt is terjeszteni kéne, hogy ne BMP-t küldjön a sok idióta, ott a PNG.
Bár még mindig jobb, mintha 5 BMP-t berakna egy Word file-ba…

birka

Későbbbi Windowsokban (Vista, 7): Insítsuk el a kellékek közt található Képmetsző eszközt. Vágjuk ki a kívánt képernyőrészlet (avagy szabadkézzel jelljük ki, avagy az aktív ablakot, avagy a teljes képernyőt). Mentsük el, tegyük ki a vágólapra, avagy küldjük el levélben (esetleg mellékletként). Előtte még rajzolhatunk is rá, amennyiben úgy tetszik, vagy szövegkiemelőzhetünk, esetleg ezeket eltávolíthatjuk. (alt+ prtscrn, amúgy)

mukinyúl

Egyszer kaptam a kerirodától egy Word doksit, hogy küldjem ki egy adott címlistára. A levélküldő szoftver jajveszékelni kezdett, hogy ezt talán mégse kéne. Megnéztem, hogy vajh mi a bibi: túl nagy a csatolmány, 16MB. Belenéztem a doksiba, ami egy rövid, önéletrajz-szerű iromány volt, fényképpel. Hamar kiderült, hogy egy 8 megapixeles fényképet sikerült belepaszírozniuk a dokumentumba. Nosza, visszaírtam nekik, hogy ez és ez a baj, kicsinyítsék le a képet. Jött a válasz, hogy minden oké, megoldották. Akarom küldeni újra, de a szoftver nyavajog, hogy ez még mindig nem jó. Nézem: ugyanaz a fájlméret. Eh. Word betölt, fájl megnyit, döbbenet: lekicsinyítették a képet. Nem, nem resize-olták egy arra alkamas szoftverrel, hanem a szövegszerkesztőben vették kisebbre a kép (megjelenített) méretét bazmeg!

JonC

nem értem miért ért meg ez a trükk egy postot… max a totál kezdő júzereknek mondhatott újat, de ők úgyse ezt a blogot olvasgatják imho 🙂

greg

tényleg, ha csak simán be paste-eled, akkor nem bmp -ben rakja be? mert ne oktasd a népet 3MB-os levelek küldésére… remélem xp-n is megoldották, hogy vmi kultúrált képformátumban csinálja a printscrn-t így 3 servicepack után és ne csak plain text levélnél tegye be mondjuk a png-t korrekt módon attachmentként, de a html/richtext formátum esetén se bitmap legyen a vége… mondjátok, hogy az xp is végre korrekt módon megoldja ezt.

ern0

Ha pedig
– több
– vicces
képet akarsz küldeni, akkor PPT-be rakd be őket, a transition legyen random, de a time ne legyen rövidebb 5 másodpercnél sehol, és persze tegyél alája valami MP3-at, lehetőleg 10 perc hosszút a 2 perces slideshow-hoz.

Videót csak simán attacholj, viszont cc-zz bele mindenkit.

cegg

Ez a kezdő user screenshotja. A haladóbb először csinál png-t vagy jpg-t, hogy ne teljen be hamar a postaládája.

Dervenkál Egon

És miért fájna ha a save ablakban állítható lenne, hogy a grab-ben ne csak tiff készülhessen?

eFi

BMP/JPEG flame ide vagy oda, az Excel táblába rakott screenshotnál, amit a kedves felhasználó egy Powerpoint .ppt-be embeddel, majd gondosan összezippelve elküldi bugreport címén ez sokkal de sokkal jobb megoldás. Ha már a fenti procedúra csuklóból menne a kuncsaftoknak, összetenném a két kezem.

Pozsi

Jing: kis napocskára rá kattint, ablakot, client area-t, freehand területet kijelöl, capture gomb, share gomb, kapott linket emailbe bekopiz. Mindenki boldog.